2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ayni şekild e bende gündüz uykusunda sıkıntı yaşıyorum bi türlü uyumuyo ne yemek yiyebiliyorum ne wc gidebiliyorum ne ev işi yapabiliyorum akşam 8den 9 dan önce yok bazen 7bucukta2kendiliginden uyuyo yani ne yapsam gündüz uyutamadim:KK43:
Bende öyle. Neler yapıyorum tek uyusun diye sallıyorum bile ama yok. Grip olmuş bugün ilk defa erken 12 de uyudu öyle sevindim ki

Ya kizlar kadina o kadar laf ettim ama kv sali gunu donuyor artik. 2 bucuk ay ne cabuk gecmis. Kaliyorum dimdizlak ortada tek basima. Bebegine tek basina bakan kimler var? Beni cesaretlendirin noolur. Napicam zaten uyumuyor. En zorlanacagim konular yemek yapmak ve bebisi yikamak.
Canım ben bebeğim kırk dört günlükkrn annemin evinden kendi evime geldim annemdeykende bebeğe ben bakıyordum ama tabi annem yemek bulaşık bebeğin koyafetlerini yıkama ütüleme işlerini yapıyordu arada bebeklr ilgilenşyordu çok nadir evime gelince hepsi aynı anda zor oldu ama alıştım biz bir de doğu görevindeyiz kimse yok yanımda ve eşim polis memuru gece de işe gidiyor yani tek basıma kalıyorum çoğu zaman ama allah güç veriyor yapıyorum bir şekilde. Yıkamayı en baştan beri kendim yapıyordum zaten eşin suyu döker filenin üstünde sen yıkarsın hiç zor değil merak etme elin alışır bebişlerde büyüdü artık biraz

Ayni şekild e bende gündüz uykusunda sıkıntı yaşıyorum bi türlü uyumuyo ne yemek yiyebiliyorum ne wc gidebiliyorum ne ev işi yapabiliyorum akşam 8den 9 dan önce yok bazen 7bucukta2kendiliginden uyuyo yani ne yapsam gündüz uyutamadim:KK43:

Gunduz uyumuyoken cnm yere falan koydugunda oynuyomu benimki ac ve uykusuz degilse oyun halisinda guzel guzel bakisiyo :)) bende yemek vs yapiyorum o arada ama diger isleri bende yapmiyorum bebegi yalniz birakip. Bir iki uyuyrken dus aldim tam ciktigimda uyandi riskli hala biri varken yapiyorum mumkun mertebe

Bu arada kizlar ben kiyafetleri ütülemiyorum :)) alissin mikroplara :lülülü:bide ona vakit bulamam iyice coktum zaten kizimlami ilgileniyim yemek mi yapayim utumu tercihim yemek ve kizimla ilgilenmekten yana . Surekli yikiyorum zaten utumu dayanir

Bu arada kizlar ben kiyafetleri ütülemiyorum :)) alissin mikroplara :lülülü:bide ona vakit bulamam iyice coktum zaten kizimlami ilgileniyim yemek mi yapayim utumu tercihim yemek ve kizimla ilgilenmekten yana . Surekli yikiyorum zaten utumu dayanir
Ben de ütülemiyorum. Başta vaktim yetmez sonra da sabrım. Minik minik biter mi ya. Bi de 2 3 güne bi çamaşır yıkanıyor. Ayy kabus gibi geldi bi an:KK70:

Günaydın kızlar , iki gündür ev misafir doluydu teli elime alamadım ama aklım burda kalmış hep ::) yeni bitirdim geçmişi okumayi. estherr estherr geçmiş olsun inşallah iyilesir bebek bir an önce. Portakal gaz yapıyor diye biliyorum yalnız . Dikkatli tüket istersen gaz olayı da vardı sanki sizde . D denizkumgunes bende mama veriyorum ve tuhaftır ki benimki de iki gündür almıyor . Önce bi biberonla kavga ediyor , ağlıyor sonra ayakta gezdiriyorum biraz sakinlestiriyorum sonra gezdirirken yedirmeye çalışıyorum avizeye baka baka yiyor ama iki gündür huyu değişti sanki önceden böyle değildi .

Günaydın kızlar , iki gündür ev misafir doluydu teli elime alamadım ama aklım burda kalmış hep ::) yeni bitirdim geçmişi okumayi. estherr estherr geçmiş olsun inşallah iyilesir bebek bir an önce. Portakal gaz yapıyor diye biliyorum yalnız . Dikkatli tüket istersen gaz olayı da vardı sanki sizde . D denizkumgunes bende mama veriyorum ve tuhaftır ki benimki de iki gündür almıyor . Önce bi biberonla kavga ediyor , ağlıyor sonra ayakta gezdiriyorum biraz sakinlestiriyorum sonra gezdirirken yedirmeye çalışıyorum avizeye baka baka yiyor ama iki gündür huyu değişti sanki önceden böyle değildi .
Evet gaz olayıda var iyiki dedin ben onu unutmuştum başka c vitaminlerine bakıyım ben

Benim kv bugun kafasına göre gecirmeye çalıştı ek gıdaya ay cok sinirliyim ağzına süzme peynir vermeye çalışıyo az daha bağıracaktım napiyosun diye hayır sakin vermeyin dedim he öylemi dio bide ya :KK43: bugün çocuğu mahfetti zaten olay bitti babaanne yok artık hala da yok bebek sevmeyi bilmiyorlar!okadar doluyum da yarın patlarım artık burda :)
Oha daha neler bu ayda daha ne ek gidasi daha 2 aylik bebe.
Ben yeni aldogim bir seyi yikayio utuluyorum ilk seferinde. Bir daha utulemiyorum..

Benim bebeğin alt kirpikleri içe dönük , sol taraftaki kirpikler gözün içine yapışıyor. Netten baktım biraz araştırdım da doktora götürsem mi geçer mi bilemedim. Kornea ya zarar verir mi acaba ?

Bizimkisi uyku sarhosluguyla aliyo bazen.once biraz mayistirip sonra biberonu dayiyorum.hele dun deli etti.insallah donemseldir.

Benim kv bugun kafasına göre gecirmeye çalıştı ek gıdaya ay cok sinirliyim ağzına süzme peynir vermeye çalışıyo az daha bağıracaktım napiyosun diye hayır sakin vermeyin dedim he öylemi dio bide ya :KK43: bugün çocuğu mahfetti zaten olay bitti babaanne yok artık hala da yok bebek sevmeyi bilmiyorlar!okadar doluyum da yarın patlarım artık burda :)
Daha ne demek ek gıda bide peynir huzursuzluk yapıcak diye biz kendimiz yemiyoruz. Neden herseye karışırlar ki böyle daha mı güzel oluyo? Zorla kendilerini uzaklaştırıyolar. Bizimde dün eşimin babaannesi geldi çocugu salyalı salyalı öpüyo bi oraya ceviriyo bi diğer tarafa. Çok hırpalıyo. Bende babaanne kemikleri daha yumuşak ya az daha sakin sev gece çok ağlıyo yoksa heryeri ağrıyo herlde dedim sen nerden biliyosun diyo bende doktor dedi dedim. Hala aldı iyice hırpalıyo annenin gönlü olmuyo ama biz seni sevmeye geldik napalım diye. 70 yaşında kadın ne denilir ki şimdi beni bi tarafına takmıyo. İçimden dedimki sizin hakkınızdan eşim gelir. Eğer hala da böyle yaparsa bidaha kucağına vermicem çocugu

Daha ne demek ek gıda bide peynir huzursuzluk yapıcak diye biz kendimiz yemiyoruz. Neden herseye karışırlar ki böyle daha mı güzel oluyo? Zorla kendilerini uzaklaştırıyolar. Bizimde dün eşimin babaannesi geldi çocugu salyalı salyalı öpüyo bi oraya ceviriyo bi diğer tarafa. Çok hırpalıyo. Bende babaanne kemikleri daha yumuşak ya az daha sakin sev gece çok ağlıyo yoksa heryeri ağrıyo herlde dedim sen nerden biliyosun diyo bende doktor dedi dedim. Hala aldı iyice hırpalıyo annenin gönlü olmuyo ama biz seni sevmeye geldik napalım diye. 70 yaşında kadın ne denilir ki şimdi beni bi tarafına takmıyo. İçimden dedimki sizin hakkınızdan eşim gelir. Eğer hala da böyle yaparsa bidaha kucağına vermicem çocugu
Ayyy hatırladıkca çıldırıyorum yani..daha önce anlattım burda halası cok hırpaladı diye 5 günlükken karnı yeni doyup uyumuş bebeği burnunu sıkarak sırtini ayaklarını sıkarak uyandırmaya çalıştı sevicem diye kucağında bi o tarafa bu tarafa çevire çevire kusturdu annem ayağında sallarken bile görmüş 5 günlükken aldım odaya kaçtım emzircem diye yanlarında damat ve enişte de var yani lohusanin evine erkek gelmez benim bildiğim rahat rahat emzirsin diye neyse odama girdi burnu kapanmış diye mememi de elledi :kızgın:her fırsatta sıkıştırdı çocuğu.. dün de elti adayimin evine gittik kv de geldi arayın halası da görsün dio ben de artık dayanamadim o gelmesin mümkünse hirpaliyo dedim bozuldu geleydi kalkacaktım zaten şükür gelmedi ama kv bana kurulmus olcak ki kızını istemedim diye o sessiz sakin garip saf dediğim kadın çocuğu bir mıncirdi gidene kadar dişimi sıktım hep sinirden bana inadına yapar gibi pis yerlere yatırıp uyutmaya çalısiyo altını acıyo o yetmedi çorap pijama komple cikariyo :kızgın:çocuk hiç kusmdigi kadar kustu dün mama iciyo hareket etmesin diyorum ver ver deyip duruyo :kızgın:altına yastık koyup dizine yatiriyo çocuğun dizi bükülüp koltuğa dayaniyo yüzün e bişey örtme sevmiyo diyorum yazmasını çıkarıp kafasına örtüyo kavgalı olduğum diğer görümceme eşim iş bulcakmis oturup konuscakmis dengesiz kadın!:kızgın:Bende ablası varsa ben yokum kendi bilir dedim :63:kafamda cam sürahi kırmaya çalıştı tokat attı 3 defa kavga ettik üçünde de saclarimi yoldu omzumu sakatladı odamızın kapısını tekmeleyip üstüme yürüdü kadin ötesi var mı yani :KK45:bide ilk anne mi dicek baba mi dicek bakalım diyo baba desin diyo bende baba desin oğlun alır emzirir dedim :KK70:o bakar dedim ondan sonra belki de anne der diyo :-)delirdim ama bişey yapamadim malesef :sinirli: çünkü eşimin abisi vardı yanimizda cokta iyilsigi dokundu bana zamaninda eşim yokken o destek oldu ablası ile kavga edince onun değil benim yanimda durdu ailem de küstü çünkü bana o yüzden abisinin yaninda kv bisey diyemedim yoksa neler neler derim o cok düşkün annesine bide seker tansiyon hastasi beyinde sıkıntı var bide bişey olursa üzülüp benim üzerime kalır kızı aslında tek üzen..zamanında esim beni inanılmaz üzdü yalnız bıraktı ölümlerden döndüm psikiyatri kliniginde yattım bir hafta intahar ettim diye ve zor günlerimde hiçbiri yanımda değildi 6 senedir hamileliğimde de bisey yapmadılar bebek doğdu hangi yüzle geliyorlar evime hangi yüzle kızımı seviyorlar?benim için ne yaptınız ki ne istiyorsunuz değil mi? Icim daha okadar dolu ki yazsam cook uzun olur burda kizlari bunaltmak istemiyorum o yuzden..ama en azından dün olanlar eşimin yanında oldu ben saydim döktüm yolda ağzını açamadı :pçünkü o da anladı annesinin yanlış yaptığını bidaha babanne hala falan yok sokağa atacak çocuk yok bende dedim bitti mevlide gelirler bidaha yok :duduk:

Kızlaaar 2 gün sonra iş arkadaşlarım bebek görmeye gelecekler. 13 kişiler. Salı gününe kadar ne temizlik ypabilirim ne de hamur işi yetiştirebilirim. Yarına yarım günlük bi temizlikçi abla ayarladım. Bi kek çırpıyım. Bi dondurulmuş sarma var onu pişiriyim. Kuru pasta ve tatlı koyayım bi de çay... yaaa başka bişey yetiştiremem kiii yeter mi sizce :KK43:

Canım hazır böreklerden al fırında pişsin kendin hiç uğraşma. Kek börek sarma bide kuru pasta tamam işte. Zaten küçük bebekli eve gelen ikram beklememeli bile. Ama alışkanlık biz de ister istemez hazırlık yapma ihtiyacı oluyor.

Bu büyükler de bazen tadını kaçırıyor. Bende 4.aydan sonra ucundan tadına baktırmayı düşünüyorum açıkcası ama daha 2aylık bizimkiler. Bir de bebek sevme mevzusu var ki hele daha beter. Kayınpederim geliyor akşamları bazen, e çocuğu öbür odaya götürdünüz diyor. E emiyor bu çocuk sık sık napıyım. Çocuk açlıktan ağlıcak sevsin diye mi bekleticem :işsiz:

Back
X