2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bide sorum var BİOGAİA kullananlar. Ben onu dışarıda tutuyorum. Bugün damlattım kaşığa ağır ağır damladı ve kıvamı koyulaşmış. Bozuldu mu bu noldu? Sizinde öyle.mi. Dolapta tutarken bile daha akıcıydı. Dünde daha akıcıydı bugün bal gibi olmuş korktum vermedim. Daha 2 hafta olacak alalı.

Açtıktan sonra 1 ay dışarda bir şey olmazmış. Bazen daha koyu oluyor ama sebebi ne ben de anlamış değilim.

Uyanıksa genelde iki saatte bir istiyor. Bi de sütüm azsa iyi doymadıysa daha kısa sürelerde istiyor. Sütüm azsa uzun uzun emiyor varsa kısa süre emip bırakıyor çünkü çok geliyor ağzına. Gözlemlerim bu yönde:) kilo alımı iyi
Hm anladım canım bizimki de hemen hemen aynı durum ama zayıf benim baby yapısı böyle demekki artık napim sağlıklı olsunda

Kızlar çok sağolun geçmiş olsun dilekleriniz için. Hastahanede uzman görecek diye bizi bayagi beklettiler. 1 gün yattık uzman görmedigi gibi bizi test yapmak için beklettiler.

Kisaca anlatayım. Önce asistan gördü sonra çocuk doktoru. İnek sütü alerjisidir test yapalim dediler. Gastroenteroloji uzmanından onay alalım dediler. Yani uzman görecek dedigi bu mu? Neyse yapsinlar diye bekle bekle. Altı üstü adama soracaklar. O da yap veya yapma diyecek asistana. Ne büyük iş. Bu arada iki uzman var hastahanede. Gidiyorum soruyorum sorcaz sorcaz. Ben sinirlendim en sonunda. Çünkü hastahanede hastalık kol geziyor. Saglam ogluma mikrop bulaşacak diye endişeliyim. Saat sayiyorum o derece. Bir de asistan başı var bu arada. Gittim ona sordum bugün yapacak mısınız diye. Hayır dedi sadece. (Allah'ım tavra bak delirmek üzereyim) Açıklaması bile yok haspamın burnu tavanda. Ben de iyi o zaman ben çıkış yapacagim dedim eşimi aradım. Geldi çıktık. Dun akşam çıktık. Bu sabah da oglum kustu. Hem de daha önce birkaç kez süt kesiği gibi kustu bu onlardan farkliydi. Ben de korktum ama devamı gelmedi şükür. Doktor bulmaya çalışıyoruz şimdi de. Bizden haberler böyle.

Kızlat şimdi dokyordan geldik. Zaten bulundugumuz yerde sadece bir tane öZelde çocuk doktıru var. Devletten sıra alamadık. Özeldeki yatıralım 3 aykık çocukta öksürük tehlikeli dedi. İdrarında wbc 9 çıktı üst değer 4 müş. Hemen devlete gittim acile ordaki pratisyen hekimdi. Kan tahlili yaptık kanda wbc en üst değer 11 bizim 11.5 çıkmış diperleri normal çıktı. İdrarı henüz veremedik devlete. Çok korkuyorum ne yapayım özele güvenemedim devlette de uzman yokt

Pratisyene güvenme bence, yakın şehirlerde başka bir özele gitme ihtimalin var mı? Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Kızlar salyanız akıyo mu bizim yeni yeni başladı. Huzursuzluğa ve salyaya kehribar iyi geliyo diye duydum kullanan var mı?

Suan sutum olmadığı için kilo alımı yok günde alması gerekeni 3 günde almış
Ama o kırmızılıklar sütler baya baya çokken oldu
Gece emzirme danışmanı uyandırın diyor idrarda ki kırmızılık için yetersiz beslenme olarak o ara kilo aldı ama isin garibi
Kilo alamadığı yerde kırmızılık olmadı
Doktor uyandırmayın daha agresif olur emmez diyor gündüz çok uyursa uyandırın dkyo doktor gece uyusun diyo

Gece emzirmesi de şutu çoğaltırmış yine kafam karıştı valla ne yapacağımı şaşırdım stres stres olmayım derken beynim döndü yine
Benim kızım var ilk günler bezinde kırmızılık oluyordu ama çok normalmiş annenin hamile iken ki hormonlar bebeğe geçermiş. Sen idrarda ki kırmızılık demişsin ama o yetersiz beslenmeden değil ki canım. İlk zamanlar Benim kızın meme reddi vardı daha bir kaç gündür az az emiyor. Mama içiyordu hep. Herkes birşey söylüyor benim de kafam karışmıştı. Benim kız beni yönlendirdi resmen. Zamanla senin de öyle olacak. Bebek hemşireleri sürekli konuşuyor tamam ama her bebek İnan farklı. Benim kız memeyi tutmayınca zorladılar kafasını ittirdiler memeye. Yapmayın daha çok İnat ediyor dedim dinlemediler bende heralde doğrusu budur diye karışmadım. Kız iyice soğudu o sıra memeden. Sonra biz anne kız sakin sakin denedik. İlk bende silikon uç kullanmıştım. Kendi istemedi sonra itt eli ile diye kullanmayı bıraktım. Vücutta ödem gidince meme uçu normale döndü benim. Kahverengi yerini elin ile tut ağzına doğru. Önce süt ile ısla meme ucunu, ağzına biraz sık süt sonra elin ile yardım et ağzında tutması İçin. Kilo alımı bence az ya 3 günde 30 gr. Aç kalmasın bebek tabi emmek önemli ama aç kaldıktan sonra silikon uç bile olsa ne güzel yeter ki emsin. Bende doktor şunu dedi ebe bunu dedi diye diye bebeğim sarılık oldu. Sonra sıç... dediklerine deyip kendi düzenimi kurdum. Sonra doktor kilo alımı iyi ne yaptıysan devam et dedi. Kafan karışmasın. Silikon uç ile biberon ile bebek hemen alışmıyor. Benim kız 1 aylık olacak inşallah. Beni de Yok mama verme biberon verme, silikon uç kullanma diye diye sinir ettiler. Şuan kendisi meme emmek istiyor inşallah bozulmaz devam eder.

Benim için kaldırmak sorun değil uykusuzluğa alıştım ben silikonla mi emziriyim normale devam mi edeyim onun ikilemindeyim o yüzden çok stres oldum
Bebeğe göre hareket et ilk silikonsuz dene. Baktın tutamıyor memeyi tak silikonu. Böyle böyle alışacak meme ucunu tutmayı

Yavaş yavaş uyumaya başladı az da olsa. Gündüz uykusu olursa birazcık o arada evde eliptik bisikletim var ona binerim. Ama yememem lazım tabi :işsiz:

Emzirmek zayıflatır dediler hiç öyle olmadı. Bir de benim bebe fazla kilo almıyor, öyle olunca diyet yapmaya da gönlüm el vermiyor.

Geçmiş olsun canım, çabucak toparlaraın inşallah.
Ah o yememe olayını becerebilsem bi :)

Sütüm azaldı diyenler bana bakın sonra dua edin ama :)

Maltana içecek var ya marketlerde. Hemen onun armutlusunu alın. Ve için. Süt nasıl doluyor görün :) memelerim yumuşamıştı dün onu içtim. Bugün dolular. Birini emzirirken diğerinden geliyor.
Canim sen bir kere daha demistin burda ben aldım ictim baya oldu cidden iyi doluyor haklısın;)

Kızlar çok sağolun geçmiş olsun dilekleriniz için. Hastahanede uzman görecek diye bizi bayagi beklettiler. 1 gün yattık uzman görmedigi gibi bizi test yapmak için beklettiler.

Kisaca anlatayım. Önce asistan gördü sonra çocuk doktoru. İnek sütü alerjisidir test yapalim dediler. Gastroenteroloji uzmanından onay alalım dediler. Yani uzman görecek dedigi bu mu? Neyse yapsinlar diye bekle bekle. Altı üstü adama soracaklar. O da yap veya yapma diyecek asistana. Ne büyük iş. Bu arada iki uzman var hastahanede. Gidiyorum soruyorum sorcaz sorcaz. Ben sinirlendim en sonunda. Çünkü hastahanede hastalık kol geziyor. Saglam ogluma mikrop bulaşacak diye endişeliyim. Saat sayiyorum o derece. Bir de asistan başı var bu arada. Gittim ona sordum bugün yapacak mısınız diye. Hayır dedi sadece. (Allah'ım tavra bak delirmek üzereyim) Açıklaması bile yok haspamın burnu tavanda. Ben de iyi o zaman ben çıkış yapacagim dedim eşimi aradım. Geldi çıktık. Dun akşam çıktık. Bu sabah da oglum kustu. Hem de daha önce birkaç kez süt kesiği gibi kustu bu onlardan farkliydi. Ben de korktum ama devamı gelmedi şükür. Doktor bulmaya çalışıyoruz şimdi de. Bizden haberler böyle.
Tekrar geçmiş olsun canım..

Uyanıksa genelde iki saatte bir istiyor. Bi de sütüm azsa iyi doymadıysa daha kısa sürelerde istiyor. Sütüm azsa uzun uzun emiyor varsa kısa süre emip bırakıyor çünkü çok geliyor ağzına. Gözlemlerim bu yönde:) kilo alımı iyi
Benimki uyanıksa saat başı istiyo her uykudan sonrada istiyo arayı biraz açsın diye vermesem ortalığı yıkıyor. Kilo alımı güzel ama emme süresi normal mi ki?

Tam nefes borusundaki kıkırdakların sertleşmemesi sonucu birbirinin içine geçiyomuş doktor öyle dedi
Çok gedmis olsun canim sonunda iyi bi doktora denk gelmişsin bulmuş sorunu ne zamana geçermiş peki bak demek ki senin dediğin doğruymuş anneler iyi gözlemler bilir evladını hangi Hastaneye gittiniz

Back
X