- 13 Nisan 2016
- 3.264
- 2.812
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
- #55.801
Kızlar haftaya uçak yolculuğun var eşim de Yok yanım da
Tavsiyeleriniz var mı
Tavsiyeleriniz var mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olmadı canımAteş, huzursuzluk falan da oldu mu?
Benimkine de uyku yaptı.Ateş, huzursuzluk falan da oldu mu?
Bayanlar gece yeme durumunuz nasıl bizimki bi kaç gündür inanılmaz az 4 saate bi 40 cc felan içiyo e 11 saat felan uyuyo. Normal mi yoksa ben uyandırıp az zorlayım mı?
Bebesi gece uyuyup gunduz uyumayanlara benide ekleyindun gece 8de yatti sabah 10 da kalkti gece 2 defa emdi. Ama gunduzleri uyku damlasin gozunden yinede uyumuyor.
Kızlar ya size bişi dicem. Diş çıkarıyoruz ya biz meme reddi yaşıyoruz. Yarın3 aylık olucaz ama normalde 2 saatte 1 emiyodu şimdi 4 saat geçiyo memeyi ağzına veriyorum ağlıyo emmek istemiyo
Sleep ladynin kitabini okudum ben. Ferber metodu bana pek mantikli gelmedi. Tracey daha iyi. Ama sandalye metodunu ilk kez duydum o ne oluyor ki.Kızlar ben geçen hafta uyku eğitimi seminerine gittim. Öğrendiğim bazı şeyleri yazmak istiyorum bu konuda hepimiz dertliyiz gibi duruyor.
Birincisi 5.aydan önce katı katıya uyku eğitimi önermiyor. 5. Ayda gaz kolik vs. problemler geçince başlayın diyor. Bebekler akşam 8de en geç 9da uyumalıymış. Uyku rutini oluşturun, yani odasına geçirin, ufak bir masaj yapın müzik açın ninni söyleyin diyor. Bunu her gün yapın ki uykuya geçtiğini anlasın diyor. Gece ve gündüz karanlık odada uyumalıymış, büyüme hormonu salgılanması için. Sabah en geç 8de kalkacakmış yoksa gündüz uykusundan çalarmış. Günde 2-3 parça halinde uyuyabilirmiş. Gündüz uykusu 2saati geçerse uyandırın diyor. Şimdilik 5.ayına kadar yapabileceğimiz şey sallamamak, emdikten sonra memede tutmamak. Memede uyusa bile yatağına koyduğunda bi gözünü açıp yatağına yattığını görsün diyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilikbir de çocuğun uyku sinyallerini anlamamız kaçırmamamız gerekiyor. Gözlerini kaşıması saçlarını ellemesi vs. gibi. Bunları görünce alıp odasına gitmeliymişiz. Uyku eğitimi en fazla 15gün sürer diyor. 15gün biraz ağlamalarına dayanıp sonra bebe mutlu biz mutlu. 3tane metod var dedi. Ferber metodu, sandalye metodu ve tracey metodu. Google’dan bunları araştırıp daha iyi anlayabilirsiniz.
Bencede takmis durumdadin canim. Benim oglum 2 saat 3 saate bir 5 dk emmiyo kilo alimida dusuk ama strese girmiyorum. Kizimda boyleydi simdu 7 yasinda gayet saglikli ve gelisimide cok iyi. Hasta olmasin yeterTamam artık gece hesaplama işimi bırakıyorum artık elimde sürekli telefon gün içinde ne kadar içtiğini hesaplıyorum hep biraz taktım herlde
Bizim oğlanda yerine koyunca yada ben yanına uzanınca uyuyor sallama filan hiç sevmiyor daha beter gözleri açılıyor sallayınca..o da aşırı hareketli olmasından kaynaklanıyormus sanırım aşırı hareketli bebekleri sallamak filan daha çok uyarıyormuşDogru söylüyorsun canim benimki biraz da şans aslinda uyumlu bir bebek :) kaynanam diyor senin kocan dogdu büyüdü evde bebek oldugu belli degildi cok sakindi. Hemen kendine pay cikariyor. Ama uyku düzenini de ben öyle alistirdim ilk günden beri sallanmadan ellenmeden kendi halletti cok şükür
Bizimki 10 da yatıyo sabah 10 da kalkıyo gece 2 kere kalkıyo azcık mama yiyo yatıyo. 10 da kalkınca da 1 saat durup geri uyuyo 12.30 gibi uyanıyo benim uyku düzenide gena sayılmaz öğlene kadar yatıyoruz gerci daha 2 haftadır böyle önceleri gece 3 4 te yatıyodu
2.5 aylık canımSenin kaç aylık oldu cnm?
Geçmiş olsun canım tekrardan ama ilk defa duydum yan etkisinin arttığını başka bi doktora ya da eczaneye mi danışsanKızlar bizde ufaklığı dün kontrole götürdük hatırlarsınız belki enfeksiyondan hastanede yatmıştı. Hastalığı tam üçüncü ay bitimine denk geldiği için rota alışı kaldı. Sonra da uzun süre ishaldi zaten antibiyotik den dolayı. Dün de sorduk dört ve altıncı ayda yaptırsak olur mu diye. Yan etkiler artıyor o zaman başlayınca tavsiye etmiyorum dedi(
Aa hadi kolay gelsinn.biz de erken basliyacaz hayirlisiyla.Merhaba hanimlar viz bugun 4 aylık kontrolune gittik hersey yolunda allaha bin sukur bi sıkıntı yokmuş haftaya aşilar var dört gözle onu bekliyorum butun minnoslar iyidir heralde uyku konusu acilmis bizimde gece uykularimiz iyi ama gunduz canımiz ne zaman isterse o zaman uyuyoruz. Biz ek gıdaya basliyoruz hayirlisiyla yatın ilk denememiz yogurt yogurdumi mayaladim tattirmaya kaldı bakalım nasıl olacak deneyimlerimi yazarım ilk biz deniycez sanırm şans dileyin bize :)
Diş mi... abowwww erken değil mi... oğlumda o kadar zorduki diş olayı gözün çok korkuyorKızlar ya size bişi dicem. Diş çıkarıyoruz ya biz meme reddi yaşıyoruz. Yarın3 aylık olucaz ama normalde 2 saatte 1 emiyodu şimdi 4 saat geçiyo memeyi ağzına veriyorum ağlıyo emmek istemiyo
Doktor bize 80/110 arası demişti sütüm gidince saat vermedi acıkıp ağladıkça demişti baktın bitirdi arkasına takviye yaparsin demişti bence 4 saate bir ver bitiremiyorsaKızlar bebekleriniz kac saat arayla ve ortalama kac cc süt veya mama içiyor? Benim minnosun her huyu güzel ama iştah hiç yoktu. Dün doktor 3 saat arayla yedir dedi benimki pek emme meraklisi degil ama sorun etmiyorum arada sagip veriyorum 3 saat arayla 100-130 icmeye basladi dünden beri. Insallah azalmaz
4 saat çok normal 3 aylık bebek icinKızlar ya size bişi dicem. Diş çıkarıyoruz ya biz meme reddi yaşıyoruz. Yarın3 aylık olucaz ama normalde 2 saatte 1 emiyodu şimdi 4 saat geçiyo memeyi ağzına veriyorum ağlıyo emmek istemiyo
Geçmiş olsun canım bence çok önemli bsy olsa doktor müdahale ederdiKızlar doktor kontrolünden geldik. Boy,kilo herşey çok güzel lakin gözlerinde hipermetrop ayına göre fazlaymış. Göz doktorunun önerisi d vitaminini düzenli kullanmalıymışım ve bol bol güneşe çıkarmalıymışım. Zamanla düzelebilirmiş. Kafama takmamaya karar verdim. :)
Hafif huzursuzluk oldu Ateş 37.9 gordum yine vermedim carpol biz ağlamasına alışık olduğumuz icin koliklikten huzursuzluğu bile normal geldiAteş, huzursuzluk falan da oldu mu?