2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Günaydın hanımlar.. çok moralim bozuk kimseye anlatamıyorum bari size anlatıp bi nebze olsun rahatlamak istiyorum.. kayinvalidem ve kayinpederim ayrı. Kayinpederim köyde yaşıyor. Ocak ayında akciğer kanseri olduğunu öğrendik radyoterapi kemoterapi hemen başladı.. bu zamana kadar hala devam ediyor.. tedavi zamanları bizde kaldı kemoterapi hala devam ediyir ve bizde kalıyor. Dönem dönem damardan ilaçlı tomografi çekiliyor. Pazartesi günü eşim biz ozel hastanedeyiz gel bizi al arabayla dışarda yemek yiyelim dedi. Bende bi an tmm işten yarım saat erken çıkar gelirim dedim. Sonra internette araştırdım tomografisi zararlarını bir de doktoruma msj attım böyle detaylı yazdım tomografi radyasyonunun bana etkisi var mı diye o da tabi ki var 4-5 gün gorusmwmelisin yazmış. Msj aynen gösterdim eşime tmm dedi. Babasına da söylemiş. Şimdi ben işe 9.30 da gidiyorum 7.30 da kaldırıyor beni babasını kemoterapiye götürüp kendi 9.30 daki eğitimine yetişecek. Önce seni bırakacağım biz ordan hastaneye gidicez dedi. Bende sinirle kalktım yataktan sen bazı şeylerin farkında değilsin heralde doktor 4-5 gün görüşmeyin dedi dedim o da ben onu arabanın çapraz köşesine oturtacagim deDi bende oradan radyasyon gelmiyor dimi benim karnımda bebek var dedim siz gidin ben minibusle giderim dedim. İçim öyle el vermiyor diyor ben ne yapayım karnımda bebek varken bir gün önce tomografi den çıkan insanla aynı arabada nasıl giderim doktorun uyarılarına rağmen. Anlıyorum onun da babası tabi ki ama bazı şeyleri düşünmesi lazım. Çok üzüldüm dr konuşacağım msj atcam esimle konussun diye. Çok uzun belki karışık yazdım kızlar kusura bakmayın çok doluyum.

allah yardımcın olsun canım. canım iki sene önce karşı komşum radyosyon aldı. bana dediki kızım hamilesin doktor bana uzak dur hamilelerden istersen bır hafta gidip gelicem. senin oturma odan benim yatak odam. nasıl yapalım dedi. ben iki hafta evde kalmadım

Karşınızda anlayışlı insanların olması ne güzel. . Babasının hastalığına da üzülüyor ama ben ne yapabilirim.. akşam yemeği eşim hazırladı mutfakta ben yatak odasında bekledim. Babası yedi sonra biz yedik. Babası gece balkonda oturdu ben yine yatak odasında oturuyordum sonra eşim geldi babam balkonda sen gel içeri dedi.

Karşınızda anlayışlı insanların olması ne güzel. . Babasının hastalığına da üzülüyor ama ben ne yapabilirim.. akşam yemeği eşim hazırladı mutfakta ben yatak odasında bekledim. Babası yedi sonra biz yedik. Babası gece balkonda oturdu ben yine yatak odasında oturuyordum sonra eşim geldi babam balkonda sen gel içeri dedi.

Allah yardımcın olsun cnm. Zor bir durum. Kp içinde eşin içinde senin içinde çok zor. Doktor ne kadar mesafeyle uzak durmalısın diyor

Allah yardımcın olsun cnm. Zor bir durum. Kp içinde eşin içinde senin içinde çok zor. Doktor ne kadar mesafeyle uzak durmalısın diyor

sağol canım . yüzyüze iken doktora sormak aklima gelmedi tomografi çekilmesi gerektiği gün msj attım dr ayrıntılı izah ettim durumu ilaçlı çekilen tomografi sonrası bana radyasyon yayar mı diye sordum. tabiki yayar o günlerde 4-5 gün görüşmemelisin yazmış..

Kizlar gunaydin bi kacgundur girememistim ins hepiniz iyisinizdir.
Size bisey sorucam aile hekimliklerinde hemsireler bebegin kalp atisini bir cihazla dinliyorlar ya onunla en erken hangi haftada duyabiliyorlar bilginiz var mi ?

Kizlar gunaydin bi kacgundur girememistim ins hepiniz iyisinizdir.
Size bisey sorucam aile hekimliklerinde hemsireler bebegin kalp atisini bir cihazla dinliyorlar ya onunla en erken hangi haftada duyabiliyorlar bilginiz var mi ?
Ben 14 hafta diye duymuştum cnm bende gitmek istiyorum gidersen haber ver

bende gazete okumustum, doktorlar sezeryane donmek icin cok ugrasiyor ve anne sezeryan kabul etmiyor ve ne yazik ki annede bebekte kurtulamiyor....

Evet, işte bu inatlaşmaya gerek yok. Mümkün olursa normal, olamıyorsa ancak mecbur durumda sezeryan. Örneğin, normal Doğum sırasında süt kanalları da beslemeye tam hazırlanıyor. Bebeğin ciğerleri duruma daha iyi alışıyor. Bu gibi nedenler de başta olmak üzere mümkünse normal denenmeli. Ama risk barsa da asla zorlanmamalı.
Mesela bir arkadaşım, ben acıya dayanamam deyip 38 in başında planlı aldırdı iki oğlunu da. İşte buna tam olarak karşıyım, zorunlu bir sebep yokkken henüz doğmaya hazır olmayan bir bebeğe girip alıyorsun.

Öncelikle çok haklısın ve aynı evde bile mümkün olduğunca olmamalısınız. Bir dönem araştırdığım bir konuydu, kemoterapi ve radyoterapi sonrası vücuttan hala ciddi bir ışınım söz konusu. Bunun ne derece önemli olduğunu doktorun ya da sen anlamasını sağlamalı, hatta başka bi eylerse kalma şansı varsa orada kalmalı. Adamın işi zor, Allah sağlık versin ama senin de durumun belli.
Bu arada illa bebeğe bir şey olacak diye bir şey yok, şimdiye kadarkiler için korkma yani. Diş hekimi arkadaşım hamileliğini 13-14.haftalarda fark etti. Her gün kendisi röntgen çekiyordu. Çok şükür bi sıkıntı olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…