2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Merhaba kolik seni hic özlemememişim. Ilk oğlum ileri derece kolikti, bakar bakar ağlar hiç uyumazdım. Bırakın dışarı çıkmak odadan çıkamazdım. Şimdi bu oğlumda da başladı çok yıpranmış hissediyorum çünkü büyük oğlumda kalkıyor gece en az bir iki kere. Çok bunaldım kızlar.ama geciyor bu günler biliyorum.

Bide ertuğrul hiç kilo almıyor gibi geliyor. Cuma 1 ay kontrolü var aşılar yapılacak ama sanki aynı hep. Elimden geldiğince emziriyorum ama.
KUZUm kolik icin doktor size ne önerdi bizimki de mi kolik acaba anlamıyorum
Valla ikinci çocukla daha da zorlanıyorsunuzdur ama geçecek kuzum 2 ay sonra düzene girecek
Bende çok bunaldım aksama kadar ayni koltukta emzir kucaktan inmesin resmen su saat oldu hala bsy yiyemedim

canım bi doktor demişti ki çocuklar mıkırdanır arada, bu uyanma ile karıştırılmamalı, rahat bırakın uyumaya devam etsin. ağlarsa öyle alırsın, ihtiyacını karşılayamadığını düşünme. bebiş de yorulmuştur 4 saat olmuş. 5 saate kadar sorun yok diye biliyorum, çocuk doktoru öyle demişti. bekle bakalım uyanır belki birazdan. ama içgüdülerini de doğru dinle, içinden gelen hissettiğin şey de önemli. üzülme lütfen.
Geceleri 4 saate bir kaldırabilirsin demişti iste kalkamayınca neden kalkmadın diye kendimi suçluyorum bira rahat olup kendimi suçlamayı bıraksam iyi olacak ama yapamıyorum :KK43:
Yorgunluktan uyuyor hiç merak etme. Aç olsa yıkar ortalığı. Güvenli bağlanmaya gelince evet şuan en önemli sey ihtiyaçlarin hemen giderilmesi ama meraklanma bir iki kere gecikince hemen zedelenmez. Alanım çocuk gelişimi benim akademik calısıyorum bu alanda için rahat olsun arada gecikebilir. Ama 4 saati geçirme hafif uyandırıp emzir belli bir saatten sonra şekeri düsersede uyur.
Annem ablamda çocuk gelişimci ablam dedi bana da kucağından inmek istemezse indirme ağladığında seni görsün tenine değsin tek ihtiyacı sensin diye o aklımda kalmış ondan endişelendim gerçi ben kaldırmasam hala kalkmıyordu :)
Bizimki sadece gaz sancısından agliyor acıktım diye altından ağlayarak uyandığını hiç görmedim ya da 3/4 saate ben kaldırdığım icin göremiyorum sanırım su gazdan bir kurtulsak süper olacak
bizimde gecemiz zordu. dün gaz damlası içirmedim hiç. gece çok sancılandı. akşam 8de uyumuştu 12 de emdi geri uyudu sonra 4de kalktı kalkış o kalkış. kucağıma alıyorum göğsüme yatırıyorum uyuyor. yatağına koyuyorum çığlık kıyamet. bende koydum kanguruya kendi sırtımıda destekledim yastıkla. hastane yatağında yatar gibi yattık gece boyu. bu günler böyle geçecek.

sen doğumdan sonra girdiğin psikolojiden çıkamadın bir türlü. evet yorgunluk fena. migrenim tuardı eskiden. artık hep tutuk. beynim zonk zonk. parolle yaşıyorum resmen. ama yapacak bir şey yok. biz ne kadar stress yaparsak bebek o kadar geriliyor. sakin olmaya çalışıyorum o yüzden ben. şarkı söylüyorum. dans ediyoruz kucağımda.
bir yanım isyan ediyor yorgunluktan. sonra diyorum bu bebeğe sahip olmak için yaşadıklarını düşün sağ salim doğsun diye hergün iğneler yaptın ilaçlar kullandın. sağ salim çıksın diye ikiye bölündün ameliyat oldun. madem ağlayınca kucağına almak zor gelecekti niye yaptın. hemen sakinleşiyorum. sıkı sıkı sarılıyorum kızıma. ha bazende sakinleşemiyorum. uykusu ağır koca kişisine bir çimcik basıyorum. yüzümden anlıyor zaten nolduğunu kalk diyorum 5 7 nöbeti sende. kucaklıyor dolaşıyorlar evde 2 saat ben uyuyorum.
o yüzden tavsiyem eşinle beraber ayakta kalmayın. biriniz uyusun biriniz ilgilensin. bir yerden sonra sen emzir altını temizle pasla babişe. 2 saat ilgilensin. acıksa bile 2 saatte açlıktan ölmez. evet bebişler baş tacımız ama mutlu bebek mutlu anne mottosuda çok doğru. önce sen toparlan ki sonra bebeğinle ilgilen. sen uyu o ara uyuyamazsan bile dinlenmeye bak. kapat gözlerini karanlıkta uzan.
Aynen çıkamadım kendimi hiç hazırlamamışım bu günlere bebekte sürprizdi biz de zaten ben hep kendimi suçluyorum sarılık oldu suçladım ahlıyor suçluyorum neden bu psikojideyum bilmiyorum belki de etraftan sarikik oldu emzirseydin iyiydi olamazdı dediler vs onlar beynime işledi sanırım ikimizde ayakta oluyoruz gerçi gaz icin geçen gün verdim ben yatayım sen çıkar dedim öyle agladi ki ben yattığım yerde uyuyamadım dayanamadım 3.5 kadar agladi ben kalktim sakinleştirdim uyuyor 5 dk sonra tekrar eşim geldi artık koynuma aldım agladi agladi sustu ben tabi uyuyamadım kaç kere kalktim baktım öyle bi agliyor mi mızmızlanma olsa uyuyacağım ama ortalık ayağa kalkıyor 2 den Beri ara ara emiyor endikcd agliyor sancılanıyor çıkaramıyor bi turku o yüzden de uyuyamıyor
tesadüfende olsa bana çok büyük iyilik yaptın sanırım :KK70:
dediğin şeyi arayınca google da en başta ki sayfada çikolatanın bebeğe gaz yaptığı rahatsız ettiği çıktı. şöyle bir düşündüm. pazardan beri çok huzursuz benim minik tanrıça pazardan beri nutellayı saralleyi gömüyorum paso :/ bakayım bir kaç gün çikolata yemeyeyim ne olacak :/
Ya bende dün Nutella sürdüm ondan mk acaba ya ama emzirdikxe insan Tatli istiyor
Bir daha yemeyeyim en iyisi
Bir de kızarma yaoiyor mu dün annem göndermiş patates kızartması da yedim ondan mi bilemiyorum
Gerçi doktor sizin yeme içmenizle hiç alakalı dg ilk 3 ay bu böyle dedk ama

Kızlar ya birtek benmi lohusa psikolojisindeyim:(
Çok kötü vesveseler hep yetemiyorum doyuramıyorum doyuramıycam psikolojisi.
Hep sütüm bitecek korkusu gece olsun istemiylrum özellikle gecelerden çok korkuyorum

Kızlar ya birtek benmi lohusa psikolojisindeyim:KK43:
Hep sütüm bitecek korkusu gece olsun istemiylrum özellikle gecelerden çok korkuyorum
Cabm bnde ilk baslarda oyledim gece olmasindan korkardim doyuyormu doymuyormu aklima gelmeyen sey kalmamisti cok Şükür zamanla gecti normal bu dusunceler hatta nasil bakicam bsy isterse anlatamaz hp aglar ne istedigini nasil anlarim diye agladigim zmn oldu ama alisiyorsun suan aclik aglamasi gaz aglamasi farkedebiliyorum yavas yavas kendimi guclu hissediyorum uzulme geciiyo

Kızlar ya birtek benmi lohusa psikolojisindeyim:KK43:
Ben de aslında yeni başladı geceden korkmalar falan işte geçen gece rüyamda korkunç bişeyler oldu demeyeyim şimdi herkes lohusa neyse dünden beri sütüm çekildi az bayağı :(

KUZUm kolik icin doktor size ne önerdi bizimki de mi kolik acaba anlamıyorum
Valla ikinci çocukla daha da zorlanıyorsunuzdur ama geçecek kuzum 2 ay sonra düzene girecek
Bende çok bunaldım aksama kadar ayni koltukta emzir kucaktan inmesin resmen su saat oldu hala bsy yiyemedim

Geceleri 4 saate bir kaldırabilirsin demişti iste kalkamayınca neden kalkmadın diye kendimi suçluyorum bira rahat olup kendimi suçlamayı bıraksam iyi olacak ama yapamıyorum :KK43:

Annem ablamda çocuk gelişimci ablam dedi bana da kucağından inmek istemezse indirme ağladığında seni görsün tenine değsin tek ihtiyacı sensin diye o aklımda kalmış ondan endişelendim gerçi ben kaldırmasam hala kalkmıyordu :)
Bizimki sadece gaz sancısından agliyor acıktım diye altından ağlayarak uyandığını hiç görmedim ya da 3/4 saate ben kaldırdığım icin göremiyorum sanırım su gazdan bir kurtulsak süper olacak

Aynen çıkamadım kendimi hiç hazırlamamışım bu günlere bebekte sürprizdi biz de zaten ben hep kendimi suçluyorum sarılık oldu suçladım ahlıyor suçluyorum neden bu psikojideyum bilmiyorum belki de etraftan sarikik oldu emzirseydin iyiydi olamazdı dediler vs onlar beynime işledi sanırım ikimizde ayakta oluyoruz gerçi gaz icin geçen gün verdim ben yatayım sen çıkar dedim öyle agladi ki ben yattığım yerde uyuyamadım dayanamadım 3.5 kadar agladi ben kalktim sakinleştirdim uyuyor 5 dk sonra tekrar eşim geldi artık koynuma aldım agladi agladi sustu ben tabi uyuyamadım kaç kere kalktim baktım öyle bi agliyor mi mızmızlanma olsa uyuyacağım ama ortalık ayağa kalkıyor 2 den Beri ara ara emiyor endikcd agliyor sancılanıyor çıkaramıyor bi turku o yüzden de uyuyamıyor

Ya bende dün Nutella sürdüm ondan mk acaba ya ama emzirdikxe insan Tatli istiyor
Bir daha yemeyeyim en iyisi
Bir de kızarma yaoiyor mu dün annem göndermiş patates kızartması da yedim ondan mi bilemiyorum
Gerçi doktor sizin yeme içmenizle hiç alakalı dg ilk 3 ay bu böyle dedk ama
Baya baya alakali yemek içmekle. Sogan sarimsak aci baharatlar taze sogan tere dere otu sutun tadini bozar. Bulgur lahana baklagil gaz yapar. O yuzden ilk 3 ay cok onemli yediklerimiz cunku bebehin bagirsak florasi tam oturmadigindan hersey gaz yapiyor ve gazi atamaz bebek.

Kizlar bizim kontrolumuz de kontrolumuz 20. Gunde yapilacak. 20 gunde ne kadar almis olmali? Sizinkiler kac gr aldi? Liviya Liviya M miriab @ftbl nemesis nemesis

Gunluk ortalama 30 ile 50 gr almasi lazim. en dusuk kilosu olan rakama o gunden sonrayi ekleyeceksin. Yani en dusuk.kilosu 5.gun ise 15 gunde en az 450 gr almali.

Ben de aslında yeni başladı geceden korkmalar falan işte geçen gece rüyamda korkunç bişeyler oldu demeyeyim şimdi herkes lohusa neyse dünden beri sütüm çekildi az bayağı :KK43:
Ya ben sürekli süt düşünüyorum deli gibi gece yetmezsem diye benim endişeler.nasıl çekildiğini anladın?

Ya ben sürekli süt düşünüyorum deli gibi gece yetmezsem diye benim endişeler.nasıl çekildiğini anladın?
Canım sütüm çoktu benim ama dünden beri çok az 5 dk da bitiriyor sıkıyorum hiç damlamıyor içtikten sonra , uzun uzun emerdi çok olduğu için :(
Doymuyor aranıyor sürekli biberonla besleyince aranmayı bırakıyor doyuyor çünkü :(
Bugün de bir öğün beni emiyor bir öğün biberon bu şekilde başladık :/

Back
X