2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
E kızlar biz ne yiyeceğiz peki inanın korkudan aç gezer oldum onu yeme bunu yeme bu sefer sütün kalitesi düşüyor süt az oluyor
canim bende hic bisey yemedim gunlerce beyaz peynir et tavuk makarna prinç pilavi ne yazdiysam internete gaz yapıyo çiktı sebze hic yok hepsi gaz dr gittim dr bana kızdı saglikli beslenmedigin icin sutun azalmis bebek kilo almamis dedi gogus uclarimda yara dedim bebek ac olunca zorlamistir dedir mamaya baslattı sut artiran herseyi yaz internete gaz cikiyo bana abartmadan az az ye herseyden dedi istersen kimyon at yemeginin icine icin rahat etsin diye ama anneden gaz bebege abartmadigin surece gecmez dedi simdi az az kimyonla yiyorum ama bebegim hep ayni ben gazli sey yedim diye gazi artmiyo zaten gazlı

canim bende hic bisey yemedim gunlerce beyaz peynir et tavuk makarna prinç pilavi ne yazdiysam internete gaz yapıyo çiktı sebze hic yok hepsi gaz dr gittim dr bana kızdı saglikli beslenmedigin icin sutun azalmis bebek kilo almamis dedi gogus uclarimda yara dedim bebek ac olunca zorlamistir dedir mamaya baslattı sut artiran herseyi yaz internete gaz cikiyo bana abartmadan az az ye herseyden dedi istersen kimyon at yemeginin icine icin rahat etsin diye ama anneden gaz bebege abartmadigin surece gecmez dedi simdi az az kimyonla yiyorum ama bebegim hep ayni ben gazli sey yedim diye gazi artmiyo zaten gazlı
Yani yoksa yaşayamayacağız canım bu gidişle ama işte biri yanımda varsa o an ay onu yeme gaz yapar diyor sinirim bozuluyor aç kalırım daha iyi diyorum insan ne yiyeceğini şaşırıyor hamileyken sağlıklı besleniyordum ama gaz sorunu yoktu en azından canımın çektiği zararlı şeyleri de bebek doğsun yerim diye kendimi avutuyordum daha beter oldu ne yararlı ne zararlı bir şey yiyemez oldum

Anam çikolatada mı gaz yapıyomuş bende bu ara çikolataya takmıştım kaşık kaşık yiyodum tuh ya
Ne yicez arkadaş biz sevdiğim herşey gaz yapıyor

Dikkat dikkat...
Sezeryan olan kızlar özellikle 2.sezeryanı olan kızlar karnınıza elleyince morarmış gibi bir agrı oluyor mu

Demekki doktorlar bu konuda da hemfikir degil. Banada ozellikle gaz yapan seylerin listesini verdi bunlari tuketmemeye calis diye :D

Serin bir odaysa 6-8 saat durabilir ama şimdi evler fırın gibi canım kış ayı malum o yüzden 2-3 saat durur ancak diye düşünüyorum

Canım sütüm çoktu benim ama dünden beri çok az 5 dk da bitiriyor sıkıyorum hiç damlamıyor içtikten sonra , uzun uzun emerdi çok olduğu için :KK43:
Doymuyor aranıyor sürekli biberonla besleyince aranmayı bırakıyor doyuyor çünkü :KK43:
Bugün de bir öğün beni emiyor bir öğün biberon bu şekilde başladık :/
Bende aynen öyleyim sağ göğsüm en son dün baya uzun emdi sesleri vardı yutkunmanın bugun 5 dakıka emdi sıktım zorla cıkıyor sanki düzelırmı dersin?

Kızlar ya birtek benmi lohusa psikolojisindeyim:KK43:
Çok kötü vesveseler hep yetemiyorum doyuramıyorum doyuramıycam psikolojisi.
Hep sütüm bitecek korkusu gece olsun istemiylrum özellikle gecelerden çok korkuyorum
Canim benim de oyle. Doyuyor mu diye hep endiseliyim. Emzirince de anlamiyorsun surekli sagip vermek istiyorum ki ne kadar aldi goreyim. Bi de benimki son 2 gundur memede yasiyor o da insani bunaltiyor ama gececek bu gunler diye dusunuyorum

Yani yoksa yaşayamayacağız canım bu gidişle ama işte biri yanımda varsa o an ay onu yeme gaz yapar diyor sinirim bozuluyor aç kalırım daha iyi diyorum insan ne yiyeceğini şaşırıyor hamileyken sağlıklı besleniyordum ama gaz sorunu yoktu en azından canımın çektiği zararlı şeyleri de bebek doğsun yerim diye kendimi avutuyordum daha beter oldu ne yararlı ne zararlı bir şey yiyemez oldum
yinede dikkat etcez az az yiycez gazı kanıtlanmış seyleri yemiyorum mercimek lahana turp karnıbahar brokoli nohut yoğurt acı baharat domates salatalık yesil biber portakal vb
kuru bakliyat beslenmede çok onemli oldugu icin haftada 1 kere bol kimyonlu k.fasulye yiyorum
haftada 2 kere süt kalitesi için bol kimyonlu bulgur yiyorum
haftada 2 kere sut kalitesi icin ballı sut iciyorum buyuk bardak
haftada 1 kere sut kalitesi icin sogan yiyorum
yedigim sebzeler
kabak pırasa dolma biber patlıcan ıspanak patates
bunlardan pirasa ve patatesden sonrada kimyon cayı içiyorum
çikolatayida direk tuketmiyorum az çikolatali seyler mesela ekler gibi
SONUÇ: Hiç bitmeyen gazli bir bebek nerde yanlis yapıyorum acaba

Baya baya alakali yemek içmekle. Sogan sarimsak aci baharatlar taze sogan tere dere otu sutun tadini bozar. Bulgur lahana baklagil gaz yapar. O yuzden ilk 3 ay cok onemli yediklerimiz cunku bebehin bagirsak florasi tam oturmadigindan hersey gaz yapiyor ve gazi atamaz bebek.

Gunluk ortalama 30 ile 50 gr almasi lazim. en dusuk kilosu olan rakama o gunden sonrayi ekleyeceksin. Yani en dusuk.kilosu 5.gun ise 15 gunde en az 450 gr almali.
30-50 gr gunluk cok degil mi:( o zaman gunde 100-150 arasi emmesi lazim ki onu alabilsin. Benimkinin kilosu kesin dusuk cikacak :(

Demekki doktorlar bu konuda da hemfikir degil. Banada ozellikle gaz yapan seylerin listesini verdi bunlari tuketmemeye calis diye :KK70:
Ne yiyorsun bacım sen valla ne pişiriyorsanız onları yapacağım artık dün gece bugün ağla ağla helak oldum hala agliyor gazdan

Kuzum :KK43: ben de sezaryen ağrısını cok ağır yaşadım adım atamadim aglamaktan perişan oldum ama iki gün sürdü. Yarindan itibaren daha iyi olursun inşallah.
Iyiyim iyiyim canım şükür evet benim de iki gün baya kötüydü sadece rahmin toparlanma süreci olduğu için biraz ağrı oluyor işte bide kedi ile cebellesiyoruz :)

Demekki doktorlar bu konuda da hemfikir degil. Banada ozellikle gaz yapan seylerin listesini verdi bunlari tuketmemeye calis diye :KK70:
aynen degiller ben yinede dikkat ediyorum tabi herseyi yemiyorum ama az az bazi seylerden yiyorum dere otu sut yapar diye yiyodum senin yazdigindan sonra onuda kestim canım

Back
X