Kizlar bir emzirme seansından hepinize merhaba

biz de 1. Ayi doldurduk. Bu surecteki deneyimlerimden bahsedecegim. Sut artirmak icin ilk tavsiyem tahin helvasi bol bol tuketin. Onun disinda gunde iki bardak humana rezene kimyon cayi iciyorum. Ek olarak arifoglunun anne cayi diye bi bitkisel karisimina rastlamistim onun da cok faydasini gordum icinde rezene anason vs var demleyip ictim gunde en az 1 bardak. Dere otu kahvaltida tuketmeye calisiyorum. Haftada iki gun et iki gun balik yemeye gayret ediyorum.
Gaz olayi icinse her emzirmeden sonra gaz cikarmak cok onemli. Gark sesini duysaniz dahi bebegi bir sure dik pozisyonda tutun. Sonra yuzustu koyuyorum sirtini ovuşturuyorum. Gaz cikarmasina yrdimci olmasi icin bazen karnina sicak havlu koyuyorum ve ayaklarini sicak tutmaya gayret ediyorum.
Her gun banyo yaptirmaya calisiyorum en kotu gun asiri bence banyo rahatlatıyor.
5.gunden bu yana 1090gr almisiz.
Kendim de dus alamasam bile en azindan suyun altina giriyorum her gun (hem dogum sonrasi kisisel bakim icin) sicak su iyi geliyor goguslerime de masaj yapiyorum. Mastit atlattim antibiyotik kullandim cok kotu biseymis o yuzden dikkatli olun derim. Ozellikle gogus ucu catlaklariniz varsa enfeksiyon kapmamasi icin ozenli olun.
Yeni dogum yapan anneler icinse tavsiyem su ben cok hata yaptim o noktada. Eger etrafinizda size yrdim etmek isteyen varsa geri cevirmeyin birakin altini baskalari degistirsin ya da emzirdiyseniz eger biraz baskalari pispislasin. Sizin dinlenmeye ihtiyaciniz var uyku cok onemli sut icin. Bir de tabi sutun dusmanlari var kaynana,koca vs. Gibi

o faktorleri cok dusunmeyin.
İlk gunler surekli memede kalmak isteyebilir cok normal ben her arandiginda emzirmeye calistim ki süt artsin diye hem de aramizdaki bag guclensin diye.
Yazdiklarinizi okumak emzirme sirasinda beni uyanik tutuyor biraz uzun yazdim ama belki ben de sizi azcik uyanik tutabilirim