2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar bir emzirme seansından hepinize merhaba ☀️ biz de 1. Ayi doldurduk. Bu surecteki deneyimlerimden bahsedecegim. Sut artirmak icin ilk tavsiyem tahin helvasi bol bol tuketin. Onun disinda gunde iki bardak humana rezene kimyon cayi iciyorum. Ek olarak arifoglunun anne cayi diye bi bitkisel karisimina rastlamistim onun da cok faydasini gordum icinde rezene anason vs var demleyip ictim gunde en az 1 bardak. Dere otu kahvaltida tuketmeye calisiyorum. Haftada iki gun et iki gun balik yemeye gayret ediyorum.

Gaz olayi icinse her emzirmeden sonra gaz cikarmak cok onemli. Gark sesini duysaniz dahi bebegi bir sure dik pozisyonda tutun. Sonra yuzustu koyuyorum sirtini ovuşturuyorum. Gaz cikarmasina yrdimci olmasi icin bazen karnina sicak havlu koyuyorum ve ayaklarini sicak tutmaya gayret ediyorum.

Her gun banyo yaptirmaya calisiyorum en kotu gun asiri bence banyo rahatlatıyor.

5.gunden bu yana 1090gr almisiz.

Kendim de dus alamasam bile en azindan suyun altina giriyorum her gun (hem dogum sonrasi kisisel bakim icin) sicak su iyi geliyor goguslerime de masaj yapiyorum. Mastit atlattim antibiyotik kullandim cok kotu biseymis o yuzden dikkatli olun derim. Ozellikle gogus ucu catlaklariniz varsa enfeksiyon kapmamasi icin ozenli olun.

Yeni dogum yapan anneler icinse tavsiyem su ben cok hata yaptim o noktada. Eger etrafinizda size yrdim etmek isteyen varsa geri cevirmeyin birakin altini baskalari degistirsin ya da emzirdiyseniz eger biraz baskalari pispislasin. Sizin dinlenmeye ihtiyaciniz var uyku cok onemli sut icin. Bir de tabi sutun dusmanlari var kaynana,koca vs. Gibi :duduk: o faktorleri cok dusunmeyin.

İlk gunler surekli memede kalmak isteyebilir cok normal ben her arandiginda emzirmeye calistim ki süt artsin diye hem de aramizdaki bag guclensin diye. :KK200:

Yazdiklarinizi okumak emzirme sirasinda beni uyanik tutuyor biraz uzun yazdim ama belki ben de sizi azcik uyanik tutabilirim:halay:

Kizlar bir emzirme seansından hepinize merhaba ☀️ biz de 1. Ayi doldurduk. Bu surecteki deneyimlerimden bahsedecegim. Sut artirmak icin ilk tavsiyem tahin helvasi bol bol tuketin. Onun disinda gunde iki bardak humana rezene kimyon cayi iciyorum. Ek olarak arifoglunun anne cayi diye bi bitkisel karisimina rastlamistim onun da cok faydasini gordum icinde rezene anason vs var demleyip ictim gunde en az 1 bardak. Dere otu kahvaltida tuketmeye calisiyorum. Haftada iki gun et iki gun balik yemeye gayret ediyorum.

Gaz olayi icinse her emzirmeden sonra gaz cikarmak cok onemli. Gark sesini duysaniz dahi bebegi bir sure dik pozisyonda tutun. Sonra yuzustu koyuyorum sirtini ovuşturuyorum. Gaz cikarmasina yrdimci olmasi icin bazen karnina sicak havlu koyuyorum ve ayaklarini sicak tutmaya gayret ediyorum.

Her gun banyo yaptirmaya calisiyorum en kotu gun asiri bence banyo rahatlatıyor.

5.gunden bu yana 1090gr almisiz.

Kendim de dus alamasam bile en azindan suyun altina giriyorum her gun (hem dogum sonrasi kisisel bakim icin) sicak su iyi geliyor goguslerime de masaj yapiyorum. Mastit atlattim antibiyotik kullandim cok kotu biseymis o yuzden dikkatli olun derim. Ozellikle gogus ucu catlaklariniz varsa enfeksiyon kapmamasi icin ozenli olun.

Yeni dogum yapan anneler icinse tavsiyem su ben cok hata yaptim o noktada. Eger etrafinizda size yrdim etmek isteyen varsa geri cevirmeyin birakin altini baskalari degistirsin ya da emzirdiyseniz eger biraz baskalari pispislasin. Sizin dinlenmeye ihtiyaciniz var uyku cok onemli sut icin. Bir de tabi sutun dusmanlari var kaynana,koca vs. Gibi :duduk: o faktorleri cok dusunmeyin.

İlk gunler surekli memede kalmak isteyebilir cok normal ben her arandiginda emzirmeye calistim ki süt artsin diye hem de aramizdaki bag guclensin diye. :KK200:

Yazdiklarinizi okumak emzirme sirasinda beni uyanik tutuyor biraz uzun yazdim ama belki ben de sizi azcik uyanik tutabilirim:halay:
5 7 nobetinden bildiriyorum beni yeterince uyanik tuttu ben artik bebisi babasina paslayip uyku kismina geciyorum.

Gunaydin kizlaar.

Ben hala gecmisi tam okuyamadim.

Benim de bebegin de cok cok gazimiz var. Ne yapsam kendi gazimi geciremiyorum. Yediklerim iki gundur kahvalti zaten. Peynir zeytin domates salatalik. Rezene cayi iciyorum iki bardak iki gundur. Yun bir seyler sardim karnima, ayaklarima vick suruyorum habire sicak tutsun diye. Gecmiyor cildiricam. Nerden geliyorsa surekli bi gaz. Benden de oldugu gibi bizim kiza geciyor. Kucucuk karni var zaten gark gurk gaz dolasma sesini duyuyorum resmen. Elimden hicbir sey gelmiyor. Ovaliyorum onu da sicak tutmaya gayret ediyorum ama malesef benimki gecmeden onunki de gecmeyecek gibi.

Geceleri 4 5 saat uyanmadigi oluyor. En son 1 de emdi. Gazdan uyandi ama emmek icin uyanmadi. Uyandirdim emmedi. Bazen memeyi agzina alip bekliyor oyle. Sekeri dusecek veya sarilik olacak diye korkuyorum. :KK43:

Serum fizyolojik damlatiyorum ama çok ise yaramıyo galiba:KK43: canım normal sütümüz var aslında normal az da değil ama onlara yetmiyor bence ben mama veriyorum 30 cc sarılık yukselicek diye korkuyorum..kuzenin kızı 2 aylık oldu hastahanede ilk çıktıkları gün ağlayınca başlamış vermeye mama hala veriyor çokça kendi sütünü de sagip saklamış hep dolaba..dr kontrolünde çok guzel kilo almış çok güzel beslenmiş demiş dr mama verdim dememis tabi :) yarın pompam gelecek bende sagip saklayacağım bakalım sütüm çok gelirse mamayı ya azalticam yada tamamen kesicem..
Sağdıkça ve emzirdikçe süt çoğalıyor canım bebeğin uyurken göğsünü sağ, o uyanana kadar yenisi doluyor zaten
Bol sütümüz olsun inşallah

Merak ettigim konu var ilk dogdugunda 50 56 beden giyorlarya sonra 3 le 6 aylikken 62 mi giyorlar hic birsey bilmiom 56 beden az aldim ama 62 var 4 5 takimm nekadar giyirlar bunlari peki

Silikon meme ucu kullanan arkadaşlar hangi markayı önerirsiniz ve nerden aldiniz? Ben artık bu yaralarla emziremiyorum. Oyle çok sıkıyorum ki kendimi çocuk memeyi birakinca belim, boynum, bacaklarım kasılmıs oluyor.
Canım aventinkini kullaniyorum ben ilk başta almadı ama sonra süt geldiğini anlayınca emmeye başladı ben memnunum aventten.

kizlar bizimki sadece 10-15 dakika emip birakiyor ya da uyuyakaliyor. Ama o sirada yutma sesini duyuyorum hep, sonra aglamasi da kesiliyor ama 10 dakika cok az degil mi sizce? O kadar kisa zamanda doyuyomudur? 2 saatte bir 10-15 dakika emzirmis oluyorum.

Cnm benimkide ayninsekilde gucum varsa uyandirip biraz daha emzirmeye calisiyorum yoksa alarm kuruyorum 1 saat sonra bir daha uyandiriyorum. 20 dk aktif emdiyse 1,5 saat sonra uyandiriyorum. Daha fazla emdiyse basim ustune :)) ama gene 1,5 saat 40 ina kasar boyle devam edicek.
Gunaydin kizlaar.

Ben hala gecmisi tam okuyamadim.

Benim de bebegin de cok cok gazimiz var. Ne yapsam kendi gazimi geciremiyorum. Yediklerim iki gundur kahvalti zaten. Peynir zeytin domates salatalik. Rezene cayi iciyorum iki bardak iki gundur. Yun bir seyler sardim karnima, ayaklarima vick suruyorum habire sicak tutsun diye. Gecmiyor cildiricam. Nerden geliyorsa surekli bi gaz. Benden de oldugu gibi bizim kiza geciyor. Kucucuk karni var zaten gark gurk gaz dolasma sesini duyuyorum resmen. Elimden hicbir sey gelmiyor. Ovaliyorum onu da sicak tutmaya gayret ediyorum ama malesef benimki gecmeden onunki de gecmeyecek gibi.

Geceleri 4 5 saat uyanmadigi oluyor. En son 1 de emdi. Gazdan uyandi ama emmek icin uyanmadi. Uyandirdim emmedi. Bazen memeyi agzina alip bekliyor oyle. Sekeri dusecek veya sarilik olacak diye korkuyorum. :KK43:
Cnm 40 ini gectiyse gece uyanma saatinin onemi yokmus. Ama tabi uzamis sariliginin olup olmadigindan emin olmak gerekiyor. Birde bir gunluk beslenmesi iyiyse o sekilde devam edebiliriz. Ben bekliyorum 40 ini valla benim sipada uyanmak bilmiyor. İnsallah sarilik nedenli degildir

Merak ettigim konu var ilk dogdugunda 50 56 beden giyorlarya sonra 3 le 6 aylikken 62 mi giyorlar hic birsey bilmiom 56 beden az aldim ama 62 var 4 5 takimm nekadar giyirlar bunlari peki
Canm bnm bebegim 52 cm dogdu bnde cok 52 cm almışım kiyafet suan bir aylik olduk 60 cm olmus bnce 3/6 cok almalisin

Bence çok fazla alma hıcbırınden ben hep 52-56cm almıştım oğlum erken gelince 44 cm doğdu eşim gidip kıyafet aldı mecburen 1aylık oldugunda 52cm olmuştu.bebegının boyu önemli herkesin aynı olmuyor

Kızlar kaç saate bir uyandırıp emziriyorsunuz ve kaç dk emiyor bizimki hep 10
Nadir 15 emiyor
sabahları 3’saaye bir uyandırıyorum bazen kendi zaten 1 2 saatte uyanıp emiyor gündüz
Gece 4 saate kaldırıyorum
Bugün dün ki geceden yorgunlukgukdan ve gün boyu ağlayıp 5 dk emdiği icin uyandığından gece uyanamadim
En son 1 de emmişti 5 de alarmı kurdum kapatmışım 6 a çeyrek vardı uyandım onuda uyandırdım
Uyanmamıştı
15 dk zar sor çenesini uyararak emzirdim
Tabi yine kalkamadıgim
İcin kendime kızdım çocuğun şekeri düştü belki ondan uyanamadı dedim
Doktor 40 i çıkana kadar 3.5 4 saate uyandırılalım gece frnksti sizinkiler bsy dedk mk

Mesela şimdi 6 dk zor emdi atıyor sürekli dün Gazi vardı hep aldi kıvrandı bıraktı şimdi gazi da YÖK yine emmiyor sutumun tadi da ayni değişen bir şey YÖK
Ama iki gündür kaka yapmadi yoğun çis kaka YÖK dün değil evelsi sabah kaka yapti
İsilik desek hala devam ediyor pofff:KK43:
Şekeri düşmüş olabilir mi ama uyandırdığım da Cin gibiydi
Böyle yaptigi icin göğüslerimde ki sütler kalıyor hep

Ben hep 3 6 almistim. 0 3 cok az vardi gittik yenilerini aldik. Cok buyuk geldi 0 3 bile.

Mesela şimdi 6 dk zor emdi atıyor sürekli dün Gazi vardı hep aldi kıvrandı bıraktı şimdi gazi da YÖK yine emmiyor sutumun tadi da ayni değişen bir şey YÖK
Ama iki gündür kaka yapmadi yoğun çis kaka YÖK dün değil evelsi sabah kaka yapti
İsilik desek hala devam ediyor pofff:KK43:
Şekeri düşmüş olabilir mi ama uyandırdığım da Cin gibiydi
Böyle yaptigi icin göğüslerimde ki sütler kalıyor hep
Kaka yapmadiysa 2 gundur o da agri yapiyodur
Birde emzirme egitiminde demislerdi bebrk emer kaka yapar sonraki emme icin yer acar vucudunda diye. Kaka yapamadigi icin siskinlik hissedip ememiyor olabilir.
2 gun kaka yapmadiysa o sikintili doktorunla gorus belki fitil filan verir.

Kaka yapmadiysa 2 gundur o da agri yapiyodur
Birde emzirme egitiminde demislerdi bebrk emer kaka yapar sonraki emme icin yer acar vucudunda diye. Kaka yapamadigi icin siskinlik hissedip ememiyor olabilir.
2 gun kaka yapmadiysa o sikintili doktorunla gorus belki fitil filan verir.
Evet bende yazacaktım doktora surekli ikiniyor hunde bir yapıyordu şimdi hiç yapamıyor
6dk emdi sonra küstü ben anlamıyorum valla artık İpek’i 5 saat 4 saat aç kalıp 6 dk emiyor analamdkm bu işi

Back
X