2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
iyi aksamlar anneler.33haftalik hamileyim.bebegim boynuna 1kez kordon dolamis.gelisimi iyi cok sukur.ama dolanma icin erken degil mi? cok korkuyorum.ayni sorunu yasayipta normal dogum yapan oldumu?herhangi saglik sorunu yasadinizmi? doguma kadar tekrar dolanma riski varmi acaba? cok endiseliyim.oglum cok.hareketli ona bagladi doktor :(

Merhaba kızlar. Az önce misafirimiz vardı benim yanımda sütünü sağdı maşallah 5 dk da biberon doldu. Ben sağınca nerdeyse yarım saatte damla damla geliyor. Ben de herkezin benim gibi benim notmal sanıyordum. Bebeğimi emziriyorum acaba sütğm az mı yetmşyor mu?? Kakasını günde 4 5 kez yapıyor. Ama sağınca sütüm gelmiyor:((

Merhaba kızlar. Az önce misafirimiz vardı benim yanımda sütünü sağdı maşallah 5 dk da biberon doldu. Ben sağınca nerdeyse yarım saatte damla damla geliyor. Ben de herkezin benim gibi benim notmal sanıyordum. Bebeğimi emziriyorum acaba sütğm az mı yetmşyor mu?? Kakasını günde 4 5 kez yapıyor. Ama sağınca sütüm gelmiyor:KK43:(
Biz çok takıyoruz bence ondan

merhaba kızlar, güzel anneler, ne zamandır giremiyorum, 6 mart salı akşamı saat 9 buçuktan sonra suyum geldi. 10 gibi hastaneye doğru yol aldık. 10:30 da hastaneye yatışım yapıldı. ve ne olduysa ondan sonra oldu. sancılarım başladı. ama iki sancı arası 15 dk, hemen sonra 6 dk 5 dk 3 dk 2 dk ve yoğun sancılarla tam 10 saat yoğun bi sancı çektim. giderek arttı açılmam, ama dayanamıyordum, yerlere yattım, normal doğurabilirsem epidural tercih etmem diyordum. ha ha ha! ne mümkün. yalvardım resmen epidural takın diye, çünkü sancılar çok şiddetli ve çok sık geliyordu, 4 cm açılmayı beklediler ve epidural takıldı sabaha karşı. rahatladım, çok şükrettim ama yarım saat bi saat sonra etkisi geçti. sonra bi doz daha yapıldı, o an rahatladım ama yarım saat sonra yine ağrılar...hayatla ölümün birleştiği anmış doğum, sabah 7:20 gibi doğumhaneye indik, açılmam 9 cm olmuştu, doktorum geldi. aman Allahım, ıkınma kısmına geldik. yeterince ıkınamıyorum. epidural etkisi falan geçti tabi artık, ölüyorum sandım, yalvardım. Allah rızası için beni sezeryane alın diye, açılman 10 cm oldu alamayız ıkın dediler, ıkınıyorum, olmuyo, eyvah dedim çocuk kaldı içerde, karnıma bastırdılar, ölüyorum sandım, bebeğimize babası bakar artık diye düşünüyorum, bu arada eşim doğuma girdi kendi isteğiyle, onun ellerini ısırmışım, tırnaklamışım hep, sonra bi ara dedim kaka yapar gibi yerde ıkınabilir miyim, yere indim, yerlerde dua ediyorum çaresiz. o anlarda hepinize dua ettim. sonra doğum masasına çıktım, bebeğin kalp atışları düşüyor dediler, korktum, eyvah dedim bi insan ölücek benim yüzümden, yavrum ölücek, son dakikaları hatırlamıyorum, Allah a sığındım, Allahım dedim ben doğuramıyorum sen yardım et, deli gibi yalvardım, son bi ıkındım, gerisi flu... sonra bi rahatlama, çıplak bi bedeni attılar üzerime saat 08:35 ti, yavrummm dedim... aldılar sonra, dikişler falan, hissettim ben biraz ama olsundu. küçük bi mucize doğmuştu, hayata bakış açım değişti, daha bi başka oldum sanki. Ayça Iraz ım böyle geldi kızlar... vakit buldukça girip deneyimlerimizi paylaşmaya çalışacağım, sevgiler...
Canım ne güzel anlatmışsın okurken baya duygulandım Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın...ne güzel dogurmussun ya maşallah:)

Atesi 37/4.5 cikiyordu doktoru aradim paranox mi oyle bi fitil vermisti aşı yapildigi gun o fitilden bi tane kullan dedi ogle bi fitil verdim aksama tuvaleti degisikti
O doktoru degistir bence. Fitil 37.5 ateste kullanilmaz. 38.5 olacak ki ilacla mudahale et. Ondada ancak surupla ates dusmezse fitil veriliyor. Oyle dusuk ateste ilik dus aldirman lazim. Olabildigince soyacaksin. Izleyeceksin vs

Merhaba kızlar. Az önce misafirimiz vardı benim yanımda sütünü sağdı maşallah 5 dk da biberon doldu. Ben sağınca nerdeyse yarım saatte damla damla geliyor. Ben de herkezin benim gibi benim notmal sanıyordum. Bebeğimi emziriyorum acaba sütğm az mı yetmşyor mu?? Kakasını günde 4 5 kez yapıyor. Ama sağınca sütüm gelmiyor:KK43:(
Bugun bizim mevlut vardi oyuzden emzirme duzenimiz sasti biraz. Oglen uyumayinca gece erken uyudu. 7den beri uyuyor. gogsumden aut akıyordu. Zaten kafam kadar oldu memem. Sagdim 70 cc cikti. Ama hala mememde sut var kendim elimle sikiyorum akiyor sut gayet hizli. Ama sagmiyor makina. Bu makinalar autun o yagli agir kismini zaten cok sagamiyor anladigim kadariyla. Cunku bebise veriyorum cork cork cekiyoor makina cekemiyor. Artik takmiyorum ben.

merhaba kızlar, güzel anneler, ne zamandır giremiyorum, 6 mart salı akşamı saat 9 buçuktan sonra suyum geldi. 10 gibi hastaneye doğru yol aldık. 10:30 da hastaneye yatışım yapıldı. ve ne olduysa ondan sonra oldu. sancılarım başladı. ama iki sancı arası 15 dk, hemen sonra 6 dk 5 dk 3 dk 2 dk ve yoğun sancılarla tam 10 saat yoğun bi sancı çektim. giderek arttı açılmam, ama dayanamıyordum, yerlere yattım, normal doğurabilirsem epidural tercih etmem diyordum. ha ha ha! ne mümkün. yalvardım resmen epidural takın diye, çünkü sancılar çok şiddetli ve çok sık geliyordu, 4 cm açılmayı beklediler ve epidural takıldı sabaha karşı. rahatladım, çok şükrettim ama yarım saat bi saat sonra etkisi geçti. sonra bi doz daha yapıldı, o an rahatladım ama yarım saat sonra yine ağrılar...hayatla ölümün birleştiği anmış doğum, sabah 7:20 gibi doğumhaneye indik, açılmam 9 cm olmuştu, doktorum geldi. aman Allahım, ıkınma kısmına geldik. yeterince ıkınamıyorum. epidural etkisi falan geçti tabi artık, ölüyorum sandım, yalvardım. Allah rızası için beni sezeryane alın diye, açılman 10 cm oldu alamayız ıkın dediler, ıkınıyorum, olmuyo, eyvah dedim çocuk kaldı içerde, karnıma bastırdılar, ölüyorum sandım, bebeğimize babası bakar artık diye düşünüyorum, bu arada eşim doğuma girdi kendi isteğiyle, onun ellerini ısırmışım, tırnaklamışım hep, sonra bi ara dedim kaka yapar gibi yerde ıkınabilir miyim, yere indim, yerlerde dua ediyorum çaresiz. o anlarda hepinize dua ettim. sonra doğum masasına çıktım, bebeğin kalp atışları düşüyor dediler, korktum, eyvah dedim bi insan ölücek benim yüzümden, yavrum ölücek, son dakikaları hatırlamıyorum, Allah a sığındım, Allahım dedim ben doğuramıyorum sen yardım et, deli gibi yalvardım, son bi ıkındım, gerisi flu... sonra bi rahatlama, çıplak bi bedeni attılar üzerime saat 08:35 ti, yavrummm dedim... aldılar sonra, dikişler falan, hissettim ben biraz ama olsundu. küçük bi mucize doğmuştu, hayata bakış açım değişti, daha bi başka oldum sanki. Ayça Iraz ım böyle geldi kızlar... vakit buldukça girip deneyimlerimizi paylaşmaya çalışacağım, sevgiler...
Hadi gozun aydin.saglikla buyusun kuzu. Gece nobetlerinede hosgeldin :)

O doktoru degistir bence. Fitil 37.5 ateste kullanilmaz. 38.5 olacak ki ilacla mudahale et. Ondada ancak surupla ates dusmezse fitil veriliyor. Oyle dusuk ateste ilik dus aldirman lazim. Olabildigince soyacaksin. Izleyeceksin vs

Bugun bizim mevlut vardi oyuzden emzirme duzenimiz sasti biraz. Oglen uyumayinca gece erken uyudu. 7den beri uyuyor. gogsumden aut akıyordu. Zaten kafam kadar oldu memem. Sagdim 70 cc cikti. Ama hala mememde sut var kendim elimle sikiyorum akiyor sut gayet hizli. Ama sagmiyor makina. Bu makinalar autun o yagli agir kismini zaten cok sagamiyor anladigim kadariyla. Cunku bebise veriyorum cork cork cekiyoor makina cekemiyor. Artik takmiyorum ben.
Bilmiyorum ki canım. Aç bebeğim sanırım beşki de o yüzden böyle hUyrsuz. İlk ay doktor bir kilo aldı deyince doyuyor demek ki dedi ben de sevindim ama şimdi canım sıkıldı

Bilmiyorum ki canım. Aç bebeğim sanırım beşki de o yüzden böyle hUyrsuz. İlk ay doktor bir kilo aldı deyince doyuyor demek ki dedi ben de sevindim ama şimdi canım sıkıldı
bence sıkıntı yoktur eğer bebeğiniz acıktlığında verdiği tepkiyi sürekli vermiyorsa.
eğer çok kafanıza takılıyorsa gidip sağlık ocağında tarttırın en son kontroldeki farka göre günlük alımı hesaplayın. Çünkü çok kafanıza takarsanız bu sefer sütünüz gerçekten azalır.

Geçen bir arkadaş yazmıştı bu yaşadıklarıniz hepsi normal diye .. sizin de yaşadıklarıniz normal canım .. eşin asker uzun süre gelemeyecek ve gelince ayrı bir ilgi alaka bekledi ama bebek faktorunun bu kadar etkili olabileceğini düşünmedi ki aslında daha destek olması lazım o gidecek ve bebeğin bütün sorumluluğunu sana bırakacak asıl yük sende bunu ona soyle .. ilk kızımda bende öyle dusunurdum ama bizde tersi oldu ben eşime dedim kız olunca sen iyice alakayı benden kestin diye ikinci bebekte öyle şeyler konusmuyoruz bile başımıza neler geleceğini biliyoruz .. bu dönemlerinizi birbirinize ilişkinize evliliginize zarar vermeden atlatirsiniz inşallah sen sakın kendini eksik görme daha çok yeni herşey hayatınız farklı bir boyuta geçti hiçbir şey eskisi olmayacak ama daha güzel güzellikler bekliyor farkında değil eşin ve diyecek iyiki bebeğimiz olmus diye... İnşallah sana faydası olur yazdiklarimin
Çok saol canım onada üzülüyorum ama inan bende alışmaya çalışıyorumbu sürece inşallah dediğin gibi çabuk ve güzel geçer bu süreç. Yoksa gercekten benimde tam hayal ettiğim böyle değildi

Kizlar biz 3 saattir aglamayi durduramadik herseyi yaptik. Katilarak agliyor, acile geldik su an. Arabada biraz sakinledi. Insallah biyerinde bisey yoktur bebegimin

Aşı demek vücuda virüs vermek, ateş varsa vücudun mücadele etmesi ,bağışıklık kazanması değil mi? Aşıdan önce ateş düşürücü , ya da çok ateş olmadan düşürücü verilmesi bana anlamsız geliyor? İnş sorunsuz acımasız aşılar olsun bebişlerrrr

Öğlen 12 den beri uyumayan , ağlayan ve kucak isteyen bir bebeğim var. 15 dakika oldu uyuyali. Küçücük bedenler nasıl bu kadar uykusuzluğa dayanıyor acaba .ve bu bebek benim kucağıma ne ara alıştı bu kadar ? Kolum koptuu :-(

Okurken ağladım resmen birebir ayni seyleri yaşamışız
Gözün aydın canim sağlıkla büyüsün minik kız

Canm ayni fitili gorumcemin bebegind kabizlik icin de yazmisti gaz sancisinda ates cok huzursuzlukta kullanabilirsin demisti devlet doktoruda banada doktorum cok huzursuz surekli aglamA gibi durumda kullanabilirsin demisti

Ya kizlar bebegim atesi var 38/2 oldu inleye inleye uyuyor cok huzursuz ates dusurucu verdim acaba hastaneyemi gotursem :(

Back
X