merhaba kızlar, güzel anneler, ne zamandır giremiyorum, 6 mart salı akşamı saat 9 buçuktan sonra suyum geldi. 10 gibi hastaneye doğru yol aldık. 10:30 da hastaneye yatışım yapıldı. ve ne olduysa ondan sonra oldu. sancılarım başladı. ama iki sancı arası 15 dk, hemen sonra 6 dk 5 dk 3 dk 2 dk ve yoğun sancılarla tam 10 saat yoğun bi sancı çektim. giderek arttı açılmam, ama dayanamıyordum, yerlere yattım, normal doğurabilirsem epidural tercih etmem diyordum. ha ha ha! ne mümkün. yalvardım resmen epidural takın diye, çünkü sancılar çok şiddetli ve çok sık geliyordu, 4 cm açılmayı beklediler ve epidural takıldı sabaha karşı. rahatladım, çok şükrettim ama yarım saat bi saat sonra etkisi geçti. sonra bi doz daha yapıldı, o an rahatladım ama yarım saat sonra yine ağrılar...hayatla ölümün birleştiği anmış doğum, sabah 7:20 gibi doğumhaneye indik, açılmam 9 cm olmuştu, doktorum geldi. aman Allahım, ıkınma kısmına geldik. yeterince ıkınamıyorum. epidural etkisi falan geçti tabi artık, ölüyorum sandım, yalvardım. Allah rızası için beni sezeryane alın diye, açılman 10 cm oldu alamayız ıkın dediler, ıkınıyorum, olmuyo, eyvah dedim çocuk kaldı içerde, karnıma bastırdılar, ölüyorum sandım, bebeğimize babası bakar artık diye düşünüyorum, bu arada eşim doğuma girdi kendi isteğiyle, onun ellerini ısırmışım, tırnaklamışım hep, sonra bi ara dedim kaka yapar gibi yerde ıkınabilir miyim, yere indim, yerlerde dua ediyorum çaresiz. o anlarda hepinize dua ettim. sonra doğum masasına çıktım, bebeğin kalp atışları düşüyor dediler, korktum, eyvah dedim bi insan ölücek benim yüzümden, yavrum ölücek, son dakikaları hatırlamıyorum, Allah a sığındım, Allahım dedim ben doğuramıyorum sen yardım et, deli gibi yalvardım, son bi ıkındım, gerisi flu... sonra bi rahatlama, çıplak bi bedeni attılar üzerime saat 08:35 ti, yavrummm dedim... aldılar sonra, dikişler falan, hissettim ben biraz ama olsundu. küçük bi mucize doğmuştu, hayata bakış açım değişti, daha bi başka oldum sanki. Ayça Iraz ım böyle geldi kızlar... vakit buldukça girip deneyimlerimizi paylaşmaya çalışacağım, sevgiler...