2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bebeğinizin burnunu nasıl açıyorsunuz??? Ben otribebenin burun aspiratörünü aldım suyu falan yok. Direkt çekecek miyim. Zarar veririm diye korkuyorum
Kuzum serum fizyolojik sıkıp çekeceksin tek asla çekme çok acır içinden çıkmıyor zaten sen ayrı alıyorsun

Bizim alerji belirtilerimiz iyiden iyiye belli olmaya başladı kızlar. Yüzü döküntü yaptı egzamaya çeviriyor. Kakası çok tuhaf çamur gibi mukus sadece. Kokusu çok kötü. Bugün 3 drfa yaptı. 2sini bez emmişti yani o şekilde mukus bi tuhaf. Gazı şiddetlendi ve çoğaldı. Buna üzülmekle geçiyor zamanım. Kakada kan yok onu kontrol ediyorum sürekli. Alerji uzmanına gidicez bakalım ne diyecek
Bizde de döküntü kızarıklık var seborait dermatid dedi doktor mustela losyon aldırdı sürebilirsek ne ala çığlık çığlığa süremiyoruz ki

Bu arada güneş koruyucuyu doktor 6 aya kadar önermiyoruz 6 aya kadar hep gölge de Dursun sonra da gölge de Dursun anan öncesinden kimyasallardan dolayı pek önermiyorum yine siz bilirsiniz dedi bizim kız güneş değer değmez kıpkırmızı oluyor gerdi bsy de sürdürmüyor kendine napsam bilmiyorum zaten çok alerjik tipli cildi

Kizlar benim sipa benim sag memeyi mahvetti onu sirekli çiğniyor damagiyla anlamıyorum niye. Solu guzel guzel emiyor. Sagida emiyor ama sonradan cignemeye basliyor emerken. Tutup cekistiriyor uzatıyor sakiz gibi. Napvaz boyle. Oyle yapinca cikarip tekrar veriyorum ama her çekiştirmede canimdan cann gidiyor
Bende ayni dert yarıyor resmen emzirme danışmanıyla görüşüyorsan bi sorsana bende gidince bi sorarım olmadı benxs artık büyüyorlar ve keyif içinde yapıyorlar gibi geliyor

2 saate bir yapıyorum kesin baktım tıkanmış tekrar yapıyorum
Canım o kadar yapmak zararlı ama nasıl dolu bilmiyorum benxs doktora danışmadan yapma burun dolu olmadıkça önermiyorlar bile bunu
Arkadaşımın bebeğinde de olmustu doktor sık sık emzirin burnuna kendi sütünüzü sıkın demişti

Bu arada kızlar
Sütüm yavaş yavaş artıyor İstanbul güzel geçti dün akşam bi kriz yaşadık taksimden ark evine nasıl geçtik bilmiyorum öğlen emzirirken genzine sut gitt bebe hırlamaya başladı vuruyorum çıkmıyor ondan sonra meme almadı sırtına el koyuyoruz hırlama geliyor genzi dolu nefes alırken hik hik çocuk acayip huzursuz oldu onu atmaya çalıştıkça ağladı ne emzirebildim ne sakinleştirildim tam memorial acile gidecektik ki bi burun cekti düzeldi gibi oldu emdi bugün o hırıltı yok kurumuş Da olabilir gerçi 2 saat kesintisiz ağladı memeye yatırıyorum ağmıyor öksürmeye başlıyor altı değişcek koyar koymaz öksürüyor hırlıyor fena kaçtı demek ki bi ara korktum dedim ciğerine mi kaçtı ben çok panik oldum emmeyince bakıyorum memeden de ufak sut geliyor aha dedim yine sut gitti sonra o çektikçe geldi gece yine hırladı ama şimdi iyiyiz sırtına elimi koyunca gelmiyor Suan tekrar gelirse gideceğiz
Bu arada sisli de ki memorail çocuk acil 7/24 acıkmış aklınızda olsun
Sut artırmak içinde emzirme danismani Galata’da damla ve solgarin bira mayasi tableti aldırdı 3 defa 2 adet tok karnına gunde tAbleti
Damla’yı da 3 defa 15 damla olarak kullanıyorum
Hepsi doğalmış aklinida olsun

Bende ayni dert yarıyor resmen emzirme danışmanıyla görüşüyorsan bi sorsana bende gidince bi sorarım olmadı benxs artık büyüyorlar ve keyif içinde yapıyorlar gibi geliyor
Sordum zaten memryi agzindan cikar geri ver diyor. Ama cikarinca geri almiyor benim ki. Oyle oluncada ben sanki yeterince emmedi diye düşünüyorum.

Canım o kadar yapmak zararlı ama nasıl dolu bilmiyorum benxs doktora danışmadan yapma burun dolu olmadıkça önermiyorlar bile bunu
Arkadaşımın bebeğinde de olmustu doktor sık sık emzirin burnuna kendi sütünüzü sıkın demişti
Ciğere akarsa da bronjit oluyomuş serum fizyolojik 3 saate bir sıkıyorum ama her tıkanık olduğunda çekiyorum hemen bilemedim ki doktor randevumuzda cuma günü. Ama gecen aefer gittiğimde günde 10 kere yapabilirsin demişti başka bi doktor

Kızlar bebeğinizin burnunu nasıl açıyorsunuz??? Ben otribebenin burun aspiratörünü aldım suyu falan yok. Direkt çekecek miyim. Zarar veririm diye korkuyorum
Serum fizyolojik sıkıyorum ben ama yan çevir sırınga ile sık diğer taraftan çıksın burnunun sonra da çekiyorum kuru kuru çekme bence

Bu arada kızlar
Sütüm yavaş yavaş artıyor İstanbul güzel geçti dün akşam bi kriz yaşadık taksimden ark evine nasıl geçtik bilmiyorum öğlen emzirirken genzine sut gitt bebe hırlamaya başladı vuruyorum çıkmıyor ondan sonra meme almadı sırtına el koyuyoruz hırlama geliyor genzi dolu nefes alırken hik hik çocuk acayip huzursuz oldu onu atmaya çalıştıkça ağladı ne emzirebildim ne sakinleştirildim tam memorial acile gidecektik ki bi burun cekti düzeldi gibi oldu emdi bugün o hırıltı yok kurumuş Da olabilir gerçi 2 saat kesintisiz ağladı memeye yatırıyorum ağmıyor öksürmeye başlıyor altı değişcek koyar koymaz öksürüyor hırlıyor fena kaçtı demek ki bi ara korktum dedim ciğerine mi kaçtı ben çok panik oldum emmeyince bakıyorum memeden de ufak sut geliyor aha dedim yine sut gitti sonra o çektikçe geldi gece yine hırladı ama şimdi iyiyiz sırtına elimi koyunca gelmiyor Suan tekrar gelirse gideceğiz
Bu arada sisli de ki memorail çocuk acil 7/24 acıkmış aklınızda olsun
Sut artırmak içinde emzirme danismani Galata’da damla ve solgarin bira mayasi tableti aldırdı 3 defa 2 adet tok karnına gunde tAbleti
Damla’yı da 3 defa 15 damla olarak kullanıyorum
Hepsi doğalmış aklinida olsun
Bende günde 3 kere humana stil 3 kere milk tea 3 kere kimyonlu rezene 1 kere lactamil içiyorum. Bunlar bitince bide senin dediklerini deneyim

Kizlar benim sipa benim sag memeyi mahvetti onu sirekli çiğniyor damagiyla anlamıyorum niye. Solu guzel guzel emiyor. Sagida emiyor ama sonradan cignemeye basliyor emerken. Tutup cekistiriyor uzatıyor sakiz gibi. Napvaz boyle. Oyle yapinca cikarip tekrar veriyorum ama her çekiştirmede canimdan cann gidiyor
Birebir aynı şeyi yaşıyoruz. Çiğniyor çekiştiriyor. Ve sonradan farkettim ki orada meme ucumda süt kabarcığı oluşmuş. Beyaz bi nokta. Emdikten sonra daha net belli oluyordu. Anladım ki oradaki tıkanıklığı açmaya çalışıyor ya da bence öyle. 1-2 gün sonra o kabarcık patladı süt çıktı içinden. Şuan eskisi kadar çekiştirmiyor.

Birebir aynı şeyi yaşıyoruz. Çiğniyor çekiştiriyor. Ve sonradan farkettim ki orada meme ucumda süt kabarcığı oluşmuş. Beyaz bi nokta. Emdikten sonra daha net belli oluyordu. Anladım ki oradaki tıkanıklığı açmaya çalışıyor ya da bence öyle. 1-2 gün sonra o kabarcık patladı süt çıktı içinden. İuan eskisi kadar çekiştirmiyor.
Bende kabarcik filan yok.tikaniklikda yok muhtemelen cunku sikinca sut geliyor. Bilemiyorum yinede

Benimki de aynısı:işsiz: gündüz uykusunu memede alıyor. Gece uyurken de memede uyuyacak illa ki. Dün dışarda gezdik bebek arabasında durdu ama uyumadı. Sonra yemek yerken uyudu birazcık anasının yemesine izin verdi sağolsun:KK37: Bugün de memeye yapıştı yine, şuan kucağımda uyukluyor:uykucu:
Eğer mamanın arkasından emzirmezsem uyumuyo net anladım bugün..annemlere gitmek zorunda olduğumuz için mama verdikten sonra emziremedim ve uyumadı eve gelene kadar zor sakinledi ve çok zor uyudu..bunlar sanırım yavaş yavaş alışmaya başlıyorlar düzene..benim kızda artık izin veriyor yemek yemeye şimdilik bakalım birde gazları çok olduğu gün yapışıyorlar memeye benimki de öyle çünkü

Bizde de döküntü kızarıklık var seborait dermatid dedi doktor mustela losyon aldırdı sürebilirsek ne ala çığlık çığlığa süremiyoruz ki

Atopik dermatit dedi bizede. Bioderma atoderm aldım. Bakalım fayda edecek mi cildi aşırı kuru zaten. Döküntü yüzde oluştu

stay strong26 stay strong26 canim taviz verme.taviz tavizi dogurur.ben bunu yapmani istemuyorum de al bebeni git.kim ne demis ne dusunmus onemseme.
Haklısın bu zamana kadar verdiğim tavizler yüzüden bu raddeye geldi zaten esim e de dedim bidahakine çenemi tutmam evime gelmesinler kızımı ellemesinler tam bende bugün bu dediğini düşündüm doğru diyorsun banane kim ne düşündü ne dedi :)

Sordum zaten memryi agzindan cikar geri ver diyor. Ama cikarinca geri almiyor benim ki. Oyle oluncada ben sanki yeterince emmedi diye düşünüyorum.
Bizimki de çak çak yapıyor çıkart ver dedi danışman o ara hava yutuyor çıkarınca sonda gazdan ememiyor
Düzgün bi yolu yok sanırım
Alışkanlık haline getirmesine izin verme ucu emince de cwk öyle böyle emsin deme dedi ama çekince ağlıyor hava da dolunca yekten emziremiyorum
Memeni ahzindahken hareket ettirsen sıksan falan yanlardan ya da biebron gibi sisirsen bana öyle yap etkin emmezse demişti uyuklarsa falan

Ciğere akarsa da bronjit oluyomuş serum fizyolojik 3 saate bir sıkıyorum ama her tıkanık olduğunda çekiyorum hemen bilemedim ki doktor randevumuzda cuma günü. Ama gecen aefer gittiğimde günde 10 kere yapabilirsin demişti başka bi doktor
10 kere aspiratörle mi çekebilirsin dedi
Alla alla bizimki de çok önermiyor tıkanırsa sumuk görürseniz o hapşırıp atamazsa diye
Serum damlatmayi 10 kere demiş olmasın
Sen sutunu sık bi de kuzum

Back
X