- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #20.101
Bebekler icin 2 yasina kadar anneye guvenli baglanma cok onemli .Surekli ten temasi ,tutarli emzirme hepsi kritik surecler .Mesela tutarsız emzirilen cocuklarda ilerde tirnak yeme sorunu ortaya cikiyor .ayprensesii canım arkadaşa katılıyorum benim de oda küçük cocuk olur diye dolabı başka yere koydum giyinme odası orası beşikte yanımda olcak diğer ev küçüktü babanneme ayrı koycam beşiği dedim bana delimisim çocuğu sahiplenrler dedi korkuttu babannem çok bilgilidir bu arada inandım bende valla yanımda ayırmıcam biraz büyünene kadar
Tecrübe etmiş bi anne olarak ne büyüyen beşik nede o göz boyayıp 18 yaşına kullanır masa olur hatta bu yumurtlayan yatak arkadaşı geldiğinde kullanabilir dedikleri kocaman yatakları önermiyorum. Hem çok büyük hemde çok ağır oluyorlar ben ağırlığından çok çektim ve çekiyorum temizlik konusunda. İki kişi çok zor çekip yerleştirir kimse yeltenmiyor beşiği çekip temizlemeye. Üstelik öyle uzun dönem kullanımıda yalan. Çiziliyor rengi soluyor herşey bir yana hem dar geliyor hemde o uzunlukta yatak olmuyor. Next to me tarzı bir beşiği ise bu defa mutlaka edinicem ben. Çünkü lahusa döneminde tam cinnet.com iken nefes alıyomu aldığı nefes düzenlimi yüzü yastığa düştümü diye diye 3 ay zombi olup çıkmıştım. Yani sadece 6 ay kullanılıyor olmaları hiç önemli değil ilk 3-4 ay bile o sıkıntılar için değer almaya
bi kaç mağazaya girdimde baya kısa ya yükselmiş hali o yüzden sevmedim enide dar baya çocuk döne döne yatamaz 1 yaşına gelinxe çünkü yorgan da yer kaplıoBüyüyen beşiklerin de kademeli korkuluğu olanları var canım aynı zamanda eni geniş olanları büyüdüğünde 90 cm olanları... Belki eskiden yoktur ama şimdi var. Yani bakıp alınırsa uzun süre kullanılabileceğini düşünüyorum ben.
Cnm modeli 505 dı sanırım :) üç kademe dıdi hatırlıyorum ilk aylarda en üstte sonra ortada sonra en altta yattı ama en üst için yatakla falan yükselttik sanırım ondan aklımda öyle kaldı :) :)Ben de park yatak istiyorum canım. Kraft baktım ama menşei Çin yazıyor. Soru işareti oldu kafamda?? Seninkinin modeli nedir,genelde orta kat ve alt kat oluyor. 3kademeli nasıl hiç görmedim öyle?
Bende 17+2de girmiş olacağım ama özel bir durum olduğu için de erkene almış olabilirkizlar ayrintiliya 19+3 de gun verdi dr erken gbi geldi bna 20. hftada ypilmiomuydu :/
Kizlarimda usumuyordum ama belirtilere takilmamak lazım kişiye göre degisirHadi ya :) ben de erkek istiyorum diye biraz umutlanmıştım sıcak basınca :) hayırlısı artık
Cnm ben nerdeeyse bir sene kullandımgörüntülüyü, dönünce allah kırusun döner nefessiz kalırmı , yada oturt oynat tehlikeli bişiye gidiyormu? İnsan duymak değil görmekmistiyor , o karşında duruyor , hele başka evde uyıduğu odaya biri girdi mi noldu ben aşırı memnun kullandkm, ninniside var, açıyordum oh ninni dinliyor oynuyorCanim tecrubem yok ama ben de cevaplamak istiyorum .Evin buyukse mesela mutfaktayken bebegim agliyor mu acaba diye endiselenip duracaksan ya da ayri odasi olcaksa avantajli .Ama evin cok buyuk degil bebis de senle ayni odada kalcaksa bence gerek yok .Cunku seslerini her sekilde duyuruyorlar.1 2 ay gecince .Ama pimpirikliysen kesin al .
Beşiğe hic yer yoksa diger odayi giyinme odasi yapip gonlune gore besik alip yatak odasina koysan nasil olur ?Gardrop sığar mi oteki odaya ?
o
onu 5 yıl kullanamazsın canım ya çocuk sıkışır küçük gelir yorgan falan olunca.birde ayağa dikildikleri zaman yatak kısa kalıomuş düşme riskleri varmış bi kaç yerde okudum düşmüş çocuk inmeye çalışırken Allah korusun çekmece o ladae gerekli değil aslında dolabının içine plastik kutulardan bölmeler yap tamamdır.kademeli yataklar oluo geniş ve bebek ayaklanınca en alt seviyeye indiriosun yatagı çocuk çıkamaz yani ve uzun süre kullanırsın.instagraöda çoğu annede o yataktan var dikkatimi çektide ben ondan düşünüorum
Anne yani beşik falan da mı olmuyor odana? İlk aylar çok zorlanirsin başka odaya git gel çocuk saat başı kalkıyor sanırım. Ahşap olanlar biraz daha büyük oluyor ben de soo babynin başucu besiginden alicam max 6 ay yatabiliyormus bebek ama en önemli ayları zaten o. Sonra da kendi odasına geçircem. O odada çok büyük değil seninki gibi ama oda küçük diye çocuğu büyüdüğünde küçük yatağa mahkum etmem heralde. Eni geniş olan büyüyen yataklardan alicam. En azından okula başlayana kadar idare etsin istiyorum. Eni 90 olanlardan alicam yani. Zirt pirt ben de mobilya değiştiremem. Park yatak konusunda da aynı şeyi düşünüyoruz
ayprensesii canım arkadaşa katılıyorum benim de oda küçük cocuk olur diye dolabı başka yere koydum giyinme odası orası beşikte yanımda olcak diğer ev küçüktü babanneme ayrı koycam beşiği dedim bana delimisim çocuğu sahiplenrler dedi korkuttu babannem çok bilgilidir bu arada inandım bende valla yanımda ayırmıcam biraz büyünene kadar
Bilgileriniz ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederm...ayprensesii bence de senin ve bebeğinin en rahat şekilde olması gerek. İmkanın varsa dolabı çıkar. Beşiği yatak odana al. Anne yanı beşik olabilir ufak olanlardan. Ben kuzenimden aldım beşiği. 6,7ay yakınımda olsun istiyorum. Sürekli gece uyan kalk emzir filan yanında olmazsa sana da çok sıkıntı olur bence.
o zaman eşin doğrudur canım adam artık ne yaşadıysa anasının elinden.demiştir bu evliliğime zarar verdirmem.yuva kurmak kolaymı.aman ya benim annem kaynanasından çok çekmiş annem die demiom hayrwt ediom hatta gelinlerine kaynanalık yapmıon bize yapıodun bekarken die.ben çektim kimse çekmesi dio kaşbi temiz işte.kimide ben çektim o da çeksin kafasında kalp temizliği önemli yaniValla bu kadınlar da pek sinsi el kızı olunca acıma yok allahtan eşin anlamış rahatsın artık banim eşimde bilyo anasının huyunu bana pek bişe demeye kalmıyo sürekli kavga ediyolar zattn ban susturuyorum ama allah var kötü kadın değil. Eşime sorsan onun sayesinde yapmıyomuş yoksa yaparmış . Bu arada benim eşimin ikinci evliliği eski karısıyla bir oturmuşlar ordan biliyo sanırım
Bnmde temjuz ilk haftaydı sadece kolsuz ve yarım kollu çııtlı giydirdim , birde bşr yere giderken altına penye şort oldu bitti tulumda filan kurdeşan döker ki erkek bebek cidden sıcağı sevmiyordeneyimli anne olarak size sormak istediğim şeyler var:)
temmuzun ilk haftası doğum gibi görünüyor yani ilk 3 aylık dönemi yaza denk geleceği için daha çok kolsuz ve kısa kollu çıtçıtlı bodyler mi giyilir,kısa kollu tişört tarzı şeyler giyebilir mi bununla birlikte uzun kollu üst ve alt almalı mı?
iyiyim şükür canım..laf olsun die eşime stres yapmayın bebişe zararlı der.sonrada boş boş konuşur.hala aklıma geldikçe kötü oluom bi kanamam falan olsaydı hayatındaki ağzının payını bendende eşimdende alırdı.hiççç bi kez bile bi saygısızlık etmedim ya kızına damadına evladı gibi davranıo kızından ne kadarr terbiyesizlik görsedee! oğluna gelinine saçma sapan boş boş konuşuo.eşimde yazık annemin ismide güzel aslında kız olursa diodu.kurban ederim kimsenin adını koymak yok şu halime bak dedim.haketmio.iyiyim şükür akşam resmen adet ağrısı gibi ağrı girdi kasıklarıma gece de batmalar oldu.çocuğum üzüldü içerde resmen nasıl hissetmesin.. hala aklıma geldikçe kötü oluom bugünde ii uyanamadım batmalarla uyuduğum için onun yüzünden
eczaneyi boşver hepsi para tuzağı canım.bitkisel yağlar var gratis ve watsonsta kayısı badem kakao susam aynı miktar karıştır sür ama derinin kuru olmaması yağlı kalması esneyebilmesi için.birde şu yeşil arkolar var onlarda çok yağlı ben birini sabah sürüosam diğerini akşam sürüom yoksa hemen kaşınmaya başlıo kurup gerilio.baya öneri okudum bu konuda annesinden ablasında olan arkoyu basmış ucuz die bol bol sürmüş hep hiç olmamış aba gögsüne sürmeyi akıl edememiş çatlamış meselaBiooil diye eczanede bişe varmış acaba önerirmisiniz ben şimdilik zeytinyağ ile başladımda o krami ne zaman sürmeliyiz bilginiz varmı
Ben dün 3lü tarama için gittiğimde radyolog hiçbişey göremediğini o yüzden raporlayamayacağını söyledi . Ayrıntılı için bekliyorum şu an . Ama duyduğum o an canımın nasıl yandığını bi Rabbim bi ben bilirim . Rabbim sağlık versin . Radyolog bana çok detaylı baktım hiçbişey göremedim dediğinde uçtum havalara .merhaba canim. Bizim de bugun kontrol vardi. Bana da kist var dedi ve 6. Ayda gecmesini bekliyoruz cok sık gorulen bir durum dedi. Dua edelim insallah geçecek...
Çatlak için lierac ama düzenli kullanacsksın, çıtlıtlı body, 3-6-6-9 büyğk al tüm yaz giysin çabuk büyüyorlar e cnm ben günlük yıkadım bebekler su büyütüyor, tertemiz oh,20 tane kdar al çııtlı body , serin memlekettmisin bilmem ama bizim bura sıcak memleket akşam serinliği binde bir oluyordu onda da pamuklu picama penye üstüne kollu bişi tmm, tulumdanda alt üst kesinlike çok daha kullanışlı,kışında picamayı çorabın içine koyıp eşofmanıyla giydiriyorsun içlik şahane oluyor,hastane çıkışı bir 20 li olanlardan ,birde beşli al tamm ilk haftalard çok kusuyorlar,nekadar da olsa almak gerek kirlide olmasj can sıkıcı oluyor. Alınyani kızlar hasttane çıkışıda lazım eldiven çok alın sahi ama penye ince olanlardan ınlarda tür türmüş ben kalın almışım, bir alışverişe daha çıktım incecik aldım,birde fotosu çekiliyr ya ilk takım battnşyesi zıbını olsun hatıra diye onlar ömür boyu kalacak işte bebeğin güzel olsun yani ben çok güzel almıştım, idilbaby iyikide almışım onunda yazlık olanı incecik pammuk20 li aldım ağır ve güzdl mal kendşni belli ediyor, boşa para demeyin , diyenlere de aldırmayın,içinizde klmasın, bebek teni kaliteli alın, nolur kendşnize de gğzel picama alın fotoğraflarknızda derli toplu çıkın, hatt imaln varsa fönünüzü çektirin,şimdi bakınca işte hatıraCanım hazır temmuz annesi yakalamışken sorayım aklımdakileri :)
1- Çıtçıtlı badylerden kaç tane almak gerek?çabuk büyüyorlar çok alma diyo herkes ama çoktan kasıt ne kaç tane almak gerek?
2-sadece çıtçıtlı bady mi giydirilir yoksa üstüne ve altına bişey giydirilir mi üşür mü çocuk?
3-hastane çıkışlarından kaç tane almak gerek kullanışlı oluyor mu?
4-Çatlak önleyici krem vs kullandın mı tavsiyen var mı ?
Çok soru sordum kusura bakma canım ama ilk hamileliğim heyecanlıyım :)
valla görümceme özel dru önermiş lierac çok pahalı ve hiç bi işe yaramamış çatlakları vardı giyinirken görmüştüm bi an.bir de dioki bana lierac demişti drum sende kullan.işe yaramamış nie önerion bu kadınlarda bi acayip.şu reklam ağırlığı olmayan anneleri takip ediorum kayısı susam kakao badem ayno miktar karıştırıp sürmüş katı hindistan cevizi yağı sürmüş duş sonra bebeyağı sürmüş argan yağı sürmüş bitkisel hem doğal gratiste falan var.birde yeşil dışlı arko öneren yağlı oldugu için.amak derinin gerilmemesi ben bumları yapıorum bakalım kaşıntı oluo sürünce rahatlıomLierac tavsiye etti arkadaşım. Daha almadım. Sen başladın mı canım?var mı tavsiye eden kullanan ne almak gerek bilemiyorum
Ben 16. Haftamda göründüm doktora. İki bebektede cinsel çıkıntı piramit tepesi gibi sivriydi. Ultrasonda taban ve sivri üç 2 cm kadar vardı. Doktorum çıkıntı kızlardada oluyor ama sivri uçlı olmuyor bunlar erkek dedi. Kızların dudakları yayvan oluyormuş. Yoksa çıkıntı hep var galiba.16.haftada da çıkıntı oluyor mu
yok ya kurban ederim hiç.biri isim koyulmasınj haketmio.benimkide hep isim soruo napıcaksa tdaha cinsiyet belli değil eşime sorup duruo daha bide seçenek sunuo yade melike kubilay bunlar güzel dio.hayırdır sen yani.illa karışcak. yaşın genç doğur istediğini koy. hey Allah ım.ben de dedim ya illa o olsun demiom zaten dedim biliom guzum die kıvırıo ben lafı deyince.amaan bi acayipler.görümcem camla arıo eşimin ananesi var yanında dio isim ne olcak ananın adınımı koycan dio eşime.bende dedim hangi birini koyalım anasının adını koysak ananem küser babannem küser. en ii aileden koymamak dedim güldümElbette bosver demekle bosverilmio ama su donemde bosvermeye calıs canım sen bebişin için.insanlar dusuncesiz malesef.saygı sevgi elbette gerekli ama biryere kadar eger seni cok uzuyorsa kızmadan sakin sakin sole içindekini gısel bi dille.sustukca malesef daha cok ustune gelio bole insanlar.ben valla dusundugumu soluyorum bide gayet normal sakin sölüyorum ohh içim rahatlıo.gerisini tası atan düşünsün diorum.eşimde sağolsun hep hakkını koru der.kim olursa olsun.tabiki saygısızlık etmiyorum ama kendimide kurup durmuyorum.isim konusunda habire onun bunun ismini soluyolar koyalım die kestirip arıyorum valla biz koyacagımız ismi bulduk diorum halbuki yok bulamadık :) ama kimsenin isminide koymak istemiorum kendi ailemde dahil.istiyorum ki bebeğimin kendi adı kendi yazısı olsun.kimsenin adıyla anılmasın.bu arada erkek ismi önerileriniz varsa açığım hala ismi yok bebişimin
Bilgileriniz ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederm...
Her iki oda da dolaplar duvardan duvara çıkarma gibi bi imkanım yok. Çıkarılacak yerimde yok...
Yatak odamda yan yan yürüyorum yer yok..
Çocuk odasında ztn bi yatak var ben orda yatarım eşim gececi olduğunda yatak odasında bebeğimle uyurum...
Büyüyen beşiklerin ölçüleri var istediğim ölçüde alabilirim..70cm-90cm arası
Off kafam daha çok karıştı
ederimBen 16. Haftamda göründüm doktora. İki bebektede cinsel çıkıntı piramit tepesi gibi sivriydi. Ultrasonda taban ve sivri üç 2 cm kadar vardı. Doktorum çıkıntı kızlardada oluyor ama sivri uçlı olmuyor bunlar erkek dedi. Kızların dudakları yayvan oluyormuş. Yoksa çıkıntı hep var galiba.
amin canim. Cok sevindim sizin icin. Aynen, ayrintili yaptirmamiz lazim rahatlamak icinBen dün 3lü tarama için gittiğimde radyolog hiçbişey göremediğini o yüzden raporlayamayacağını söyledi . Ayrıntılı için bekliyorum şu an . Ama duyduğum o an canımın nasıl yandığını bi Rabbim bi ben bilirim . Rabbim sağlık versin . Radyolog bana çok detaylı baktım hiçbişey göremedim dediğinde uçtum havalara .Varlığından yokluğundan şuan emin değilim , umarım hemen sağlığına kavuşur tüm yavrular ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?