- 16 Kasım 2017
- 2.937
- 6.169
- 158
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #22.041
29-30. Haftaya bilet alıcazbu hafta inşKaçıncı ayda gidecektin peki çünkü bizim ikiz zaten biraz fazladan göbeğimiz olacaktır.
Havalarda ısınıyor çok kalında giyinip saklayamazsın ama 29 da belki çok çıkmaz karnın.29-30. Haftaya bilet alıcazbu hafta inş
Hayırlı olsun canım ne zaman kız denmişti acaba ?selam kızlar uzun zamandır girmiyordum baya konuşmussunuzbenim kız denilen bebeğimin cuma günü itibariyle cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik tabiki cinsiyetin önemi yok ama bi tane erkek varken bi kız da fena olmazdı hanı
37 de cıkarsan sonrası için iznin 4 ay oluyor 32 de cıkarsan 2 ay önce 2 ay sonra gibi hesaplanıyor ücretsiz alacakssan mantıklı ben 37 haftama kadar calıştım 37+3 de doğum oldu ama son hafta yıllık iznimi kullandım 1 hafta sonra 4 ay izin 2 ay süt iznimi toplu aldım ekçalışan anneler sizlere sorum doğum iznine 32. haftada mı yoksa 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? bir fikir izinleri mümkün mertebe doğum sonrasıne ötelemek yönünde diğer bir bakış açısı da zaten allah ömür verdiği sürece çalıaşcağız zaten bari hamileliğimizin son zamanlarında istirahat edip keyfini çıkaralım yönünde..zaten 32. haftada çalışabilir raporu alınca bir daha rapor veya izin de alınamıyormuş annelik izninden gidiyormuş. bi arkadaşım 37. haftaya kadar bekledi tam izne ayrıldığı gün ertesi günü doğuma gitmek zorunda kaldı ama son zamanlarında artık işyerinde resmen sürünüyordu öyle olmaktansa bir ay önceden dinlenmeye geçmek daha mantıklı değil mi? tabi tercih meselesi
sizler neler düşünüyorsunuz?
bana dr 25 haziran 37. haftana geliyor ondan sonra bekle dedi 19 temmuza kadar kalmaz dediya mart başındaki anneler bile şimdi doğum sancısı falan filan diyorlar... ben sanırım haziran 15 ten sonra beklemeye geçicem sanki çok yaklaştım gibi oldu
hayırlısı canım ya sağlıkla alalım da kucağımıza....bana dr 25 haziran 37. haftana geliyor ondan sonra bekle dedi 19 temmuza kadar kalmaz dedi
yani işyerinde sorun olmayacaksa ücretsiz izin mantıklı ben o günleri ilkinde de şimdi de bebekle gecirmeyi tercih ederim son hafta işyeri cok zorlamadı beni hafta 1-2 gittim :) sonra 4 ay iznim 2 ay ücretsi 6 ayda ücretsiz aldım 1 yaşına kadar baktım valla cok iyi oldu :)aynen 5 hafta çok uzun bir süre..ve geri dönüşü de yok..doğum yapan arkadaşlarım son haftalarda geceleri uyuyamadıklarından vs. bahsediyorlardı o durumdayken sabah 8 akşam 5 mesai çok zorlayabilir diye düşünüyorum. yukarıda da dediğim gibi bu zamanlar bir daha gelmeyecek ama allah ömür verdiği sürece 60 küsür yaşlarına kadar çalışacağızzaten çalışırken gün içinde dinlenmeye veya bebiş hazırlığı yapmaya vakit olmuyor en azından 32 den sonra bu işlere yürüyüşe hazırlıklara falan stres yapmadan daha rahat hazırlanılır diye düşünüyorum..tabi 2. gebeliğini yaşayanlar daha tecrübeli oldukları için sanırım 37. haftada çıkmayı tercih edebiliyorlar.
Kızmi seninki göbüşün kıza benzıyorYakın zamanda çekilmiş bir göbek bu sizinkiler ne alemde kızlar
çalışan anneler sizlere sorum doğum iznine 32. haftada mı yoksa 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? bir fikir izinleri mümkün mertebe doğum sonrasıne ötelemek yönünde diğer bir bakış açısı da zaten allah ömür verdiği sürece çalıaşcağız zaten bari hamileliğimizin son zamanlarında istirahat edip keyfini çıkaralım yönünde..zaten 32. haftada çalışabilir raporu alınca bir daha rapor veya izin de alınamıyormuş annelik izninden gidiyormuş. bi arkadaşım 37. haftaya kadar bekledi tam izne ayrıldığı gün ertesi günü doğuma gitmek zorunda kaldı ama son zamanlarında artık işyerinde resmen sürünüyordu öyle olmaktansa bir ay önceden dinlenmeye geçmek daha mantıklı değil mi? tabi tercih meselesi
bilmem yapim belki de oyle aceleci degilim de))) hem yani doguma yakin sezonuna uygun weyler oldugundan o zamana sakladim.34-45 e kadar nasıl dayandınnn
ben son zamanlara kdar bekleyebilecek biri değilim
Ben eğer bir sağlık problemim olmazsa 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra kadın doğumdan rapor alamıyorsun ama başka bölümlerden rapor alabilirsin sorun olmuyor şuan annelik izninde olan arkadaşım o şekilde yaptı varisleri vardı 1 hafta çalıştı 1 hafta izin aldı. Tabi ki de son ayları rahat geçirmek isteriz ama eğer ücretsize çıkılmayacaksa 2 aylık çocuğu bırakmakla 3 aylık çocuğu bırakmak da bir değil. Çocuğu ne kadar geç bırakırsak o kadar iyi benim düşüncem bu.
Ben sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum. Öğretim görevlisiyim, zaten yazın mesai olsa bile iş hafifliyor.
Bu arada 16+1 deyim ve ne bir bulantı vb belirti kaldı ne de bebeğin hissetmeye başladım. Endişeleniyorum.normal mi bu durum sizce? Siz nasıldınız bu haftalarda?
29-30. Haftaya bilet alıcazbu hafta inş
37de çıkarsak geri kalan günler iznimizden düşmüyor mu ben sorun olmazsa çalılmayı düşünüyorum da sonraki günleri iznimden düşer diye düşünmüştüm daha iş yerimle hiç konuşmadımda37 de cıkarsan sonrası için iznin 4 ay oluyor 32 de cıkarsan 2 ay önce 2 ay sonra gibi hesaplanıyor ücretsiz alacakssan mantıklı ben 37 haftama kadar calıştım 37+3 de doğum oldu ama son hafta yıllık iznimi kullandım 1 hafta sonra 4 ay izin 2 ay süt iznimi toplu aldım ek
Az var canım aramızda hiç merak etme bende hiçbir şey hissetmiyorum hissetme bende de yok sadece gıdıklanıyormuş gibi bir his oluyor ama bebeğim mi çözemedim dahaBen sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum. Öğretim görevlisiyim, zaten yazın mesai olsa bile iş hafifliyor.
Bu arada 16+1 deyim ve ne bir bulantı vb belirti kaldı ne de bebeğin hissetmeye başladım. Endişeleniyorum.normal mi bu durum sizce? Siz nasıldınız bu haftalarda?
Yeni basladim kitaba,daha çok yenidogan ve sonrasinda bebeklerde görülen ağlama sorunlari, kolik sorunu gibi durumlarda ebeveyn olarak nasıl yaklasilacagini,bebek bakımı gibi konulari ele aliyor.Pozitif ebeveynlikten bahsediyor mu kitapta canım?
37ye kadar caliscak olanlardanim ben de. Bebege bakcak kimsem olmadigi icin bakici tutmak zorundayim bu yuzden dogumdan sonra ne kadar fazla bebisimle gecirirsem onu buyutursem o kadar iyi. Bebek saglikli dogdugu surece izne ciktigim gunun ertesi dogsa asiri super olur ordaki 3 haftayi da bebikle beraber kullanmis olurum.çalışan anneler sizlere sorum doğum iznine 32. haftada mı yoksa 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? bir fikir izinleri mümkün mertebe doğum sonrasıne ötelemek yönünde diğer bir bakış açısı da zaten allah ömür verdiği sürece çalıaşcağız zaten bari hamileliğimizin son zamanlarında istirahat edip keyfini çıkaralım yönünde..zaten 32. haftada çalışabilir raporu alınca bir daha rapor veya izin de alınamıyormuş annelik izninden gidiyormuş. bi arkadaşım 37. haftaya kadar bekledi tam izne ayrıldığı gün ertesi günü doğuma gitmek zorunda kaldı ama son zamanlarında artık işyerinde resmen sürünüyordu öyle olmaktansa bir ay önceden dinlenmeye geçmek daha mantıklı değil mi? tabi tercih meselesi
Benimde 2. ayımda 2 hafta falan hafif bulantım oldu. sonrasında bende pek hamile gibi hissetmedim kendimi. İlk gebeliklerde 20. haftadan sonra hissedilmeye başlıyor deniliyor ama ben 18. haftamda başladım hissetmeye canım. Endişelenecek bişey yok bebeğin gayet iyi inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?