2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun

Canım dün ayşe öneri dinledim, oda diyorki bebekler anne karnında daracık bir alandalar, bu nedenle kendi kendine dönene kadar bebek sarılmalı, yoksa kendini boşlukta hissedip sıçrama hareketi yapabilir. Ceyda düvencide videoda tam sıkı kundaklama değil ama kundak gibi birşey giydirip onunla uyutmuş çok memnunum dedi. Benim eski bilgilerimse sıkı sıkı kundaklamaya karşıydı ki kalça çıkığı olmasın diye. Artık bu hafta gebe okulunda sorarım, zamanla herşey değişiyor.
Mesela eskiden cinsel ilişki yasakken yeni dönem anneleri 40 haftada hala doğurmadıkları için sezeryana alınıyormuş, doğum zamanı geldiğinde doğursun diye 37. Haftadan sonra bir sorun teşkil etmiyorsa hergün cinsel ilişki öneriyorlarki (spermin içindeki prostoglandin nedeniyle)miadını geçip anne sezeryan olmasın diye. Bilgiler sürekli değişiyor.

Çok geçmiş olsun canım ikiz annelerine bakıyorum da galiba 4 kişiyiz sorunu olmayan yok gibi, Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş. Burda kar zarar olayına bakmak lazım, alerjide histamin diye bir horman salgılanıyor belirtilere sebep olan, bu bebeklere zarar verirmi yoksa dekortmu daha zararlı? İnş en kısa zamanda geçer ve sende bebeklerde iyi olursunuz.

Canım tek bebek anneleri için bir memeden cocuk emince diğer memede akıyormuş bunun için özel aletler varmış sütü toplayan. Ama bazıları meme ucuna dayandığı için baskıdan süt akmayıp toplanmıyormuş aparatta. Eğer böyle birşeyde alacaksan meme ucunun silikom kaba yapışmayacak sekilde toplayayınına birbak istersen. Biz ikiz annesi olduğumuz için zaten süt toplama gibi bir olanağımız olmaz heralde

Aynen canım süt inince zaten ikiside akıyo bide bebekte emince durduramıyordum ben şimdi nasıl olur bilemem ama çok üzülüyordum boşa aktıkça bi çözğm bulmam gerek süt torbalarından alıp saklasammı acaba buzlukta hiç yapmadım daha önce

Çok geçmiş olsun, hapların hepsi çok ağır değil aslında ama bende hamile kaldığımdan beri kullanmıyorum. Bir arkadaşıma zyrtec kullanabilirsin demişti doktoru, sana ne yazdı acaba? İğne daha güçlü kortizon içerebilir onu bilemiyorum.

Onu paketin dışından anlayabilir miyiz acaba? Senin önerdiğin bir marka model var mı canım?
Bu arada Lansinoh'a nette epey güzel yorumlar yapılmış, meme ucunu acıtmıyor, elektriklisi hızlıca sağım sağlıyor gibi. Olumsuz olarak da bir süre sonra gücü azalıyor diyenler olmuş, ama bunu diyenlerin sayısı az. Ama nereye dayandığına dair bir yorum görmedim
Bu arada yine yorum yapanların arasında ikiz bebeğe sahip olanlar da vardı. Bir şekilde ihtiyaç duymuşlar sanırım.

Bence kesinlikle saklamak lazım canım. Çok kıymetli bir besin sonuçta bebk için

Canım sağmak için değilde emzirirken diğer memede süt boşa akmasın diye bi aparattı bu dün ceyda düvencide gördüm. Resmini ekliyorum bi memesiyle emerken diğerini sütten içine koymuş tutmaya bile gerek yok demişti. bedef böyle birşey canım bahsettiğim.

Ben de hamile kaldığımdan beri kullanıyorum ecopirin kan sulandırıcı doktor hala devam dedi benim önceden bir kürtajım ve bir düşüğüm oldu diye sanırım tedbir amaçlı yazdı doktor , Allah'ım korusun hepimizin bebişlerini

Bu da çok ekonomik bir alternatife benziyor. Ama sanki hem makine hem bu olabilir gibi geldi bana. Çünkü sadece emzirirken boşta kalan meme için değil normalde çok dolduğunda makine kullanılıyormuş. Bir arkadaşım bugun 36 haftada doğurduğu için çocuğun başlarda emmediğini o yüzden sağıp verdiğini söyledi mesela. Sanırım iki türlü de alırım ben :)

Şimdi baktım da Türkiye'de satılıyor mu bu emin olamadım. Amazondaki fiyat da 30 dolar

Son düzenleme:
Rahatsiz olan arkadaslar Allah acil sifalar versin .
pitircik66 insallah normal cikar degerin kuzum
Kizlar gecen gun dogan pasamizi ziyarete gideceğiz.O kadar ozledim ki ,esim onu gördükçe bizimki de bir dogsa diyor :) .Hediye paketimiz hazir .Battaniye ördüm ,yelek ördüm. Bir tane de tulum aldim .Is arkadasim vaktin varsa bez pasta yap dedi ama ben bilemedim ya bunlara da cok ugras verdim el emegi yetmez mi sizce ?

Evet canim ilim inkisaf etdikce degisiyor. Ama yani yonler baska. Mesela ben dusunuyorum ki zaten anne karninda rahat etseydi neden doguluyorduki. Rahime yerlesmediyi bi zaman yetisince dogum yapiyoruz. Ve artik normal hayata gectiginde acik kalmasini oneriyordu benim hocam normal hayatya fizioloji yapisini bulsun diye. Tabi ki de senin icin nasil rahat edecekse oyle yapacaksin. İnsallah bebiwlerimizi saglikla kucagimiza alalimda zaten onlar yonlendirecekler. Kundak isteneyen bebek zaten kundaklaninca aglayip durur.

Çok geçmiş olsun cnm ama illa ilaç almıcam diye kendini harapta etme zaten işimiz zor. İkinci bir doktor görüşü al en olmadı için rahat etmesi için

Bu gün sinirlerim bozuldu ağla,ağla,ağla....
Ev sahibi eşimi çağırmış görüşmeye geçen sene de zam yapmadığı için iki yıllık hesaplayıp 300lira zam yapmış!!!ben şok...bu nasıl vicdan dedim ya?demiş eşim bebeğimiz olacak çok oldu bu diye enflasyon oranını hesaplamış 1780olması gerekmiş bak ben 1700yapıyorum demiş!! Ayrıca geçen yıl yatırmamız gereken kıranın farkını da hesaplamış 1800lira artı borç çıkarmış kira harici!!
Ne insanlar var. Artık Allah’a havale ettim Allah’ından bulsun..bu halde beni bebeğimi eşimi bu kadar üzdü ya o da üzülsün fazlasıyla....

Canım yasal olarak geriye dönük geçen yılın parası falan diyemez ve ödemek zorunda değilsiniz. Yıllık %10 üzeri zam da yapamaz. Bir avukata danışın bence. Saçmalamış. Sizin çıkmanızı mı istiyor acaba evinden ?

Allah ödeme kolaylığı versin canım bende kiradayım çok iyi anlıyorum seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…