- 24 Ekim 2011
- 5.527
- 4.263
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #26.561
Evet canım istanbul yaşanacak gibi değil malesef. Biz kocaelideyiz 2 odalı 120m2 yüzme havuzlu otoparklı güvenlikli sitede aidatla beraber 890 lira kira veriyoruz. Bakarsan istanbula 1 saatlik mesafe ama nefes alıyorsun trafik yok. Çoğu komşumuz da 4. Leventte falan çalışıyor ama orda yaşanmaz diye burada yaşayıp gidip geliyorlar hergün. İnş güzel ve tatlı bir şehre tayin olursunuz sizde.İstanbul Avrupa yakasında Merter’de oturuyoruz canım. Aman aman bi yer değil yani. E5 otoyoluna yakınız. Ev zaten eski. 30,40yıllık bina. Bu parayla başka bi şehirde en güzel yerde otururdum. Tayini çıksa eşimin de gitsek bu koca şehirden. İnan ki yoruldum tükendim. Hem maddi hem manevi olarak...dışarı çıkıyorsun 10dk lık yeri 45dk 1saatte gidiyorsun. Haftasonu hava alayım desen sabahın köründe çıkman lazım yoksa trafiğe kalırsın. Trafik desen ayrı bir stres bütün kaslarımız kasılmış halde dönüyoruz eve. Gerçekten yaşanacak yer değil artık burası.
Canım bir doktor programında izlemiştim hamilelikte ilişki esnasında kondom kullanmak enfeksiyon açısından fayda sağlar demişti.normalde 3 lt ye yakın içiyorum ama bu enfeksiyon nerden çıktı hiç bilmiyorum canım sıkıldı
walla canım biz bi süre ara verdik kardeş gibi yatıyoruz eşimleCanım bir doktor programında izlemiştim hamilelikte ilişki esnasında kondom kullanmak enfeksiyon açısından fayda sağlar demişti.
Ay ben de cok korkuyorum bize ozel wc oteki binada ve 2.katta cocuklar birakma sansim olmadigi için mecbur bulduguma giriyorum.walla canım biz bi süre ara verdik kardeş gibi yatıyoruz eşimle
ama çalışıyorum ve işyerinde herkesin kullandığı wc yi kullanıyorum büyük ihtimal ordan geldi diye düşünüyorum
Nerde oturuyosunuz ki kiralar o kadar yüksek ?Dünden beri hem ağlıyorum hem bakıyorum ev canım. 1700,1800den aşağı yok!.sanki saray yavrusu mübarek yaa...bizim de 1700oldu şimdi. Şöyle 1300e filan bulsak razıyım da yok maalesef. Bu halde taşınmayı da göze aldım zaten keşke bulabilsek...
Canım sözleşmede her yıl enflasyon oranında zam yapılır diyormuş. Biz kendimiz yapmalıymışız sözleşmeye uymamışız. Yoksa şikayet etmek benim de aklıma geldi ama eşim sözleşme var elinde illa ev sahibi arayıp zam yapacak demiyor kağıtta yazan geçerli olur. Biz sözleşmeye uymamış oluyoruz bu durumda dedi. O kadar çok evi vs var ki benden alacağı 300liraya muhtaç değil. Yaptığı çok afedersin adilikten başka bişey değil!!
Çağırmasına gerek yokmuş bizim peşimizde koşamazmış. Zaten sözleşme varmış elimizde. Ona göre kendimiz zammı yapıp yatırmamız gerekiyormuş. Ben böyle bir düzen görmedim. Allah vicdan merhamet versin...
Aynen canım aylık 300tl zam yaptı. Artı geçen yıl ödememiz gereken zamlı kira ile ödediğimiz kiranın farkını bulup hesaplamış 1800tl borç çıkarmış bize. Kira harici bu yani!!..bi ara ödersiniz demiş şaka gibi??? Sabahtan beri durup durup ağlıyorum ağrıma gidiyor resmen. Çaresizlikten o adama o parayı vermek!.ben bebeğime yararım olsun diye ayda 400liraya ders vereyim bu halimle. Sonra bebeğimin rızkını zengini zengin etmeye harcayayım?!!! Allah büyük inş çıkar bi yerinden. Beni bebeğimi bu kadar üzdü onun rızkıyla oynadı ya..diyecek laf bulamıyorum!
2 saat mi 1 saat değil miydi oGünaydın kızlar hastanedeyim ilk kanı verip şekerli suyumu içtim 2 saat sonra tekrar kan vericem bakalım ne çıkacak
Bolca su içmek çok iyi geliyor canım çünkü o idrar yolu enfeksiyonu su çok içmeyen insanlarda görülür bolca su içmeyi ihmal etmeMerhaba güzel. Anneler. Bugun cok kotuyum idral yolu enfeksıyonu kapdim. 2 alac içdim kendi bildiğim ama midem almadı kustum. Dr aradım suya katılıp içilen ilac yazdı. Cuma gününede test yapmak için cağırdi. Sizibde önere bileceğnız bir şey varsa soyleyım cok rahatsız edici. Bir an önce kurtulmak isdiyorum.
Buzdolabından çıkardıktan sonra ısıtıyor muyuz sütü bebeğe verirken ?Süt saklama konusunda tecrübeli bir anne olarak yazıyım istedim. Sağılmış süt, ev ısısı ortamında 3 saat, buzdolabında 3 gün, dipfrizde 3 ay saklanabiliyor. Çözdürülmesi önemli. Bir de çözdürülmüş sütü bir daha dondurup saklayamıyoruz.
Çok şaşırdım valla bu duruma canım bizde istanbulda kiracıyız 1650₺ veriyoruz, daha ucuzlarıda kümes gibi. Eski kiracı bizide evden çıkarırken eşim dedi iki ay kira vermeyiz artı taşırma parası alırız dedik yoksa çıkmıcaktık adam kabul verdi parayı. Bence kirada kalın zaten evler uçmuş ama sizi borclandırdı ya onu ödemeyin, kirayıda geç yatırın anasını satıyım böyle durum mu olur. Böyle işlerle amlakçısı uğraşır kiracı artırmaz parayı çok salak bi sözleşme yapmış. Neyseki benim eşim yırtık bi adam da işini beceriyo yoksa bu istanbul adamı yer..Dünden beri hem ağlıyorum hem bakıyorum ev canım. 1700,1800den aşağı yok!.sanki saray yavrusu mübarek yaa...bizim de 1700oldu şimdi. Şöyle 1300e filan bulsak razıyım da yok maalesef. Bu halde taşınmayı da göze aldım zaten keşke bulabilsek...
Canım sözleşmede her yıl enflasyon oranında zam yapılır diyormuş. Biz kendimiz yapmalıymışız sözleşmeye uymamışız. Yoksa şikayet etmek benim de aklıma geldi ama eşim sözleşme var elinde illa ev sahibi arayıp zam yapacak demiyor kağıtta yazan geçerli olur. Biz sözleşmeye uymamış oluyoruz bu durumda dedi. O kadar çok evi vs var ki benden alacağı 300liraya muhtaç değil. Yaptığı çok afedersin adilikten başka bişey değil!!
Çağırmasına gerek yokmuş bizim peşimizde koşamazmış. Zaten sözleşme varmış elimizde. Ona göre kendimiz zammı yapıp yatırmamız gerekiyormuş. Ben böyle bir düzen görmedim. Allah vicdan merhamet versin...
Aynen canım aylık 300tl zam yaptı. Artı geçen yıl ödememiz gereken zamlı kira ile ödediğimiz kiranın farkını bulup hesaplamış 1800tl borç çıkarmış bize. Kira harici bu yani!!..bi ara ödersiniz demiş şaka gibi??? Sabahtan beri durup durup ağlıyorum ağrıma gidiyor resmen. Çaresizlikten o adama o parayı vermek!.ben bebeğime yararım olsun diye ayda 400liraya ders vereyim bu halimle. Sonra bebeğimin rızkını zengini zengin etmeye harcayayım?!!! Allah büyük inş çıkar bi yerinden. Beni bebeğimi bu kadar üzdü onun rızkıyla oynadı ya..diyecek laf bulamıyorum!
ben 1 yazdım ama 2 çıkmış canım... 1 saat sonra tekrar kan alındı2 saat mi 1 saat değil miydi o
günde 3 lt su içen benim bende de çıktı ama bence tam olarak suyla da alakalı değilBolca su içmek çok iyi geliyor canım çünkü o idrar yolu enfeksiyonu su çok içmeyen insanlarda görülür bolca su içmeyi ihmal etme
Benim biberon ısıtıcım vardı. İçine su koyuyorsun. ısınıyor. Yani bir nevi benmari usulü ısıtıyorsun sütü. Çok yüksek sıcaklıkta değil. Ben birkaç saat öncesi çıkartıyordum buzdolabından. Çözülünce, biberona koyuyordum. Biberonu da ısıtıcıya. Oldu bitti :)Buzdolabından çıkardıktan sonra ısıtıyor muyuz sütü bebeğe verirken ?
Çok geçmiş olsun canım. Tedavi için ne yapılıyor? Kendiliğinden mi geçecekmiş?Kızlar demiştim ben yüz felçi geçirdim diye on gün oldu nerdeyse hala bi değişme yok, yine kayıyorum bazı hamilelerde 4 ay sürmüş dr bana 2. Evredesin demişti oda 3,4 ay sürüyomuş inşş okadar uzun sürmez çok sıkıcı herşey tat alma azalıyo, yamek zor yiyorum su içince fışkırıyo ağzımdan çok enteresan bişeymiş allah kimseye yaşatmasın
Çok kötü bir duruma dşürmüş adi adam.. allah büyük canım, size ödeme güce versin böyle insanlara da layığını inşallah
Evet canım istanbul yaşanacak gibi değil malesef. Biz kocaelideyiz 2 odalı 120m2 yüzme havuzlu otoparklı güvenlikli sitede aidatla beraber 890 lira kira veriyoruz. Bakarsan istanbula 1 saatlik mesafe ama nefes alıyorsun trafik yok. Çoğu komşumuz da 4. Leventte falan çalışıyor ama orda yaşanmaz diye burada yaşayıp gidip geliyorlar hergün. İnş güzel ve tatlı bir şehre tayin olursunuz sizde.
Nerde oturuyosunuz ki kiralar o kadar yüksek ?
Çok şaşırdım valla bu duruma canım bizde istanbulda kiracıyız 1650₺ veriyoruz, daha ucuzlarıda kümes gibi. Eski kiracı bizide evden çıkarırken eşim dedi iki ay kira vermeyiz artı taşırma parası alırız dedik yoksa çıkmıcaktık adam kabul verdi parayı. Bence kirada kalın zaten evler uçmuş ama sizi borclandırdı ya onu ödemeyin, kirayıda geç yatırın anasını satıyım böyle durum mu olur. Böyle işlerle amlakçısı uğraşır kiracı artırmaz parayı çok salak bi sözleşme yapmış. Neyseki benim eşim yırtık bi adam da işini beceriyo yoksa bu istanbul adamı yer..
Sizi çok iyi anlıyorum yıllardır sıkıntılı ev sahipleri ile mücadele edip bir sürü kira ödüyorum. Ama ağlamayın. Değmez çünkü kendinizi ve bebeğinizi üzdüğünüze. Allah başka dertler vermesin. Ne yazık ki biz gibi kiracılar hep böyle sıkıntılar yaşamak zorunda kalıyoruz. Ben de bir ay içinde ve bulup taşınmalıyım ve kiralar bahsettiğiniz fiyat aralığında. Herkes ev konusunda şanslı olamayabiliyor. Allah bebeğinize sağlık ve ailesinize huzur versin varsın gerisi önemli değil böyle düşünmeye çalışın.
Çok geçmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun. Daha fazla sürmez inşallah hemen geçer.Kızlar demiştim ben yüz felçi geçirdim diye on gün oldu nerdeyse hala bi değişme yok, yine kayıyorum bazı hamilelerde 4 ay sürmüş dr bana 2. Evredesin demişti oda 3,4 ay sürüyomuş inşş okadar uzun sürmez çok sıkıcı herşey tat alma azalıyo, yamek zor yiyorum su içince fışkırıyo ağzımdan çok enteresan bişeymiş allah kimseye yaşatmasın
Bu aralar su içmeyi ihmal etim acıkcası.Bolca su içmek çok iyi geliyor canım çünkü o idrar yolu enfeksiyonu su çok içmeyen insanlarda görülür bolca su içmeyi ihmal etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?