2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

evet bende katılıyorum iş erkek annelerinde bitiyor benim babamda herseyi onune bekler yanında su olsa bile almaz bizden isterdi evlendim baktım eşim hiç benden suyunu çayını istemez çayı bir ben doldururum bi o evliliğin ilk dönemleri cicimayi olur ya kadınlar hep sen Yapma ben yaparım der ben hiç öyle yapmadım baktım yapıyor yapsın dedim babamdan çektiğim için şimdi temizliği haftasonu beraber yaparız mutfağı o toplar ben salonu toplarım oturup is beklemez öyle ama eşimin aileside öyle yetistirmis eşimi pohpohlamamislar işten gelip yemeğini koyup yer kaldirirmis

kız bebek bekleyen anneler için paylaşmak istedim oneri olur ben çok beğendim

Eklentiler

• Screenshot_2018-04-06-11-24-24.webp
    11 KB · Görüntüleme: 67
Tamamını kendin mi yaptın Çok güzel olmuş canım eline emeğine sağlık ama çok uğraşılı görünüyor.
Evet canım kendim yaptim biraz ugrastiriyor ama bundan sonra daha kolay olur gibime geliyor kalıbı tutturmak zordu gerisi gelecek inşallah
maksat süslü olması işte ben terlik pislenmesin diye igrasirim sanırım

Hamile değilken yine yapıyordum kızsam ama şimdi enerjim de yetmiyor, bu sefer huzursuzlu koluyor sonucu. Bir de ben çalışmaya ek olarak doktora öğrencisiyim. Bir de iş yerime ek olarak bir projede çalışıyorum. Şu anda doktora programından atılma aşamasına geldim. Kariyerimi ne için feda ediyorum diye düşündükçe de moralim daha çok bozuluyor. Yardımcı kadın arıyorum bulamıyorum. Aslında hepsinin çözümü çok basit. Ben bir saat evde yorulacağıma, yarım saat erkek yarım saat kadın çalışsa yorulsa hem iş çabuk biter, hem paran cebine kalır, hem elalemle uğraşmazsın, hem eşinle birlikte birşey yapmanın mutluluğunu yaşarsın, hem birbirinize saygınız artar. Bunu yarım saatlik bir keyif uğruna yokeden erkekleri anlamak zor.

Hic boyle birsey duymadim oglumda ilk aldigim sey arabaydi benim nasil dogduktan sonraymis ayrica simdi yenidogandan itibaren kullanilan arabalar mevcut ben 3 aydan beri ogluma kullandim, ama sunu anliyorum para gitsin istemiyorlar belliki az cok araba fiyatlari hakkinda da bilgileri vardir o yuzden bu gereksiz kullanilmiyor fikrini sana asiliyorlar, bence bunu ilk duydugun anda asla cocuk arabasiz olmaz ilk ihtiyac o gibi seyler soyleseydin,bu ilk dusunce onlara gerektigi gibi gecseydi sana asla boyle yapamazlardi, o kizina kullanmadi diye sendemi kullanmicaksin, bence baski yap esinede anlat o soylesin hala diretiyorlarsa kendi imkaniniz varsa siz alin..bu arada oglum 2 bucuk yasinda hala kullaniyorum ben bastona gectik 1 yasinda dahada rahat ettik

Kızlar sizce bunun yapımı kolay mıdır ? Eki Görüntüle 2133597
Kolay canım bu dün yaptığımdan sonra kolay yani yuvarlak bi kalıp etrafını dikip içini elyafla dolduruyorsun kenar yerlerde şeklini kesip arkadan yapistiriyorsun kafasindaki kurdelede hazir yapistiriyosun diye düşünüyorum

Lohusa terlikleri genelde bu şekilde oluyor. Biz zaten yazın doğum yapacaz bu terliklerle pişeriz. O yüzden bende almayı düşünmüyorum.

Eklentiler

• shopping.webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 59
Günaydın kızlar şeker yüklemesi yapıldı sonuçları bekliyorum bebeğim 10 gün önden gidiyo neredeyse 26 haftalık görünüyor 830 gr olmuş oğlum iri gözlü sana benziyo dedi doktorum.eli ayağı düzgün çok şükür tahmini Doğum tarihi 12 temmuz dedi inşallah bi sorun olmadan hepimiz alırız kucaklarımıza inşallah

kuzuuu maşallah paşaya....
şekerden de geçersin inşallah sıkıntısız bi şekilde

Bi sıkıntısı yoksa diye belirttim canım hamileyken hastayken vb durumlarda tabiki yardımcı olacak. Ama bi sıkıntım olmadığı zaman evde olsam adam çalışıp geldiği zaman kıyamazdım iş yaptırmaya.

Ben de evlenmeden önce ölçtüm bu tip özellikleri aslında. Babamın anneme yaklaşımını bildiğim için bilinçli davrandım. Fakat bizimkinde sorun zaman zaman çok medeni ve eşitlikçi olması, işine gelmediği zaman ya da destekçi bulunca karşı tarafa geçmesi. Bu da tamamen dediğin gibi ataerkil düzene uygun yetişmesinin sonucu. Anne babası okumuş etmiş insanlar ve büyükşehirde yaşamışlar hep. Fakat kadın öğretmemiş işte. Şimdi itiraf ediyor kendisi de ama 30undan sonra da ben bir adamı bir yere kadar etkileyebiliyorum. terapiler, konuşmalar sonucunda falan yaptığı işlerin bana yardım değil kendi işini görmek olduğu fikrini benimsetmeye başladım, bildiğim kadarıyla dünyadaki kadın-erkek eşitsizliklerini paylaştım, paylaşıyorum. Yavaş da olsa, az da olsa uyanıyor. Gel gör ki işte eski kafalı babam yanımızdayken, poh pohu görünce geriye dönmek daha kolay geliyor. Veya kendi ailesinin yanına gidince o kesinlikle odasına çıkıp dinlenen kişi olur, ben annesi ile çalışırım. 3 ayda bir evlerine gidip 2-3 gün kalıyoruz , mutfak dolaplarını silmediğim de kalmadı diğer temizliği, yemeği yapmadığım da. Kayınvalidem kendisi de aşırı fedakar, karınca gibi kadın. Dolayısyla oğlun yatıyor ben de yatarım yapmam da diyemiyorum.

Bütün bunları değiştirebileceğimize inanıyorum ama. Huzursuzluk oluyor evet, ama sineye çekmekten iyidir. Bu düzen böyle gitmez. Yarın burada kız çocuğu olacak arkadaşların kızları da aynı sorunları yaşamasın diye oğlu olacaklar dikkatli yetiştirecek artık eminim. Ben oğluma renk ayrımı yapmadan eşya almaya çalışıyorum. Oyuncaklarını seçerken de kız-erkek ayırmamaya çalışacağım. İnşallah başarırım, umarım düşündüğümden zor birşey değildir.

Ve burada yazıştıkça anlıyorum ki gerçekten kadınların çoğunun yaşadığı bir problem. Birilerinin seni anladığını bilmek bile çok güzel.

kiy kiy bence :) ben hamile deilkende is bolumu yaptriodum hem tek basima yaparken sklyrm ben yaslaninca hic yapamaz hale gelcez 2..3 cocuk olursa hemde abooo :) ozaman onlarada zor gelir simdiden alisirlarsa rahat

Madem itiraz edecek sormasaymış keşke, veya doğrudan ben sana portbebe almak istiyorum deseymiş. O da şimdi senin pahalı birşey istediğini, onu sıkıştırdığını filan zannetmiş olabilir; o yüzden de kaçış yolları aramış Ben böyle eşyaları kendim aldım direk, başkasının seçtiğini kullanmak istemedim, bence iyi ki almamış gönlüne göre seçersin. O da nevresim falan alsın, bence büyükten kastı böyle bir şey olabilir. Yaptığı şey şık mı? Hayır tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…