- 19 Ocak 2016
- 2.387
- 1.894
- 133
- 29
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #35.361
Bu şekilde bır daha gelirse gidicemCanım bi hastaneye gitsene son zamanlar ağrılarında çoktu senin
Doktorumu arayamam devlet hastanesine gidiyorum ama biraz daha gelirse acıle gidicemAzar azar geliyor olabilir bence hic ihmal etme doktorunu ara, hayırlısı olsun ama doktoruna bilgi vermelisin.
Ay ne güzelmiş canım duygulandım okurken yaGerçekten zaman çok hızlı geçiyor kızlar.
Benim hamileliğimi öğrenmem tam bi olaydı çok ağlamaklıydım :)
Ben hep bebeğim geç olur diye düşünüyordum, hem kiloluyum hem annemin yıllarca olmamış tedavi görmüş benimde öyle olursa diye düşünüyordum. Biz hiç bebek düşünmüyorken adetim gecikti. 3 gün 5 gün derken espiri dönüyor hamilemiyim acaba diye ama o ara gelen giden çok oldu strestendir diyorum. En son 7 gün gecikti arkadaşım git bi test al ne bekliyorsun dedi. Yoktur ya eczaneye gitmeye bile gerek yok eminim dedim. Süreklide karnımda bi ağrı adet oldum olcam dakika başı tuvalete gidiyorum. Arkadaşım sürekli arıyor test al aldın mı niye almadın. O öyle söyleyince alayım da sussun dedim. İdrarı damlatmamla çift çizgi nasıl belirgin. Kesin yanlış bu dedim. ilk şokla çok ağladım. Ben bakamam kendimi hazır hissetmiyorum bebeğe yetemeyiz maddi olarakda yetersiziz falan diye. Eşim gelince ona söyledim. Adam sanki günlerdir bu haberi bekliyormuş gibi bi sarıldı bağırdı etti şok oldum. Ben onunda bi şoka girmesini bekliyordum o havalara uçtu
Ertesi gün doktora gittim kan ver ama ultrasonlada bakalım dedi. Bakar bakmaz aaa kese bak burda dedi ben tekrar bi şok oldum :) kan verdim bekledim sonucu çıktı derken hamileymişim. Kesede gözüktü zaten. 1-2 günüm ağlamakla geçti çünkü maddi anlamda cidden zor bi dönemden geçiyorduk hazır değildik. Bebeğe beşiği nasıl alıcaz bebek arabasını nasıl alıcaz bezi dünya para derken üzül sevin geçti günlerim. Kalp atışını dinlemeye gittiğim gün ya kalbi atmazsa diye korkuyordum. Doktor kalp atışı duyulmuyor dedi gözlerim yaşardı. Öğrendiğimde ağladığıma bin pişmandım kalp sesini duyamayınca. Sakin ol çok küçük ultrasonlar da iyi değil istersen alttan bakalım dedi, tamam dedim vuk vuk vuk kalp atışını duydumbaşladım ağlamaya ogün anne olmuşum gibi hissettim sonrasında hep bi korku ya bişey olursa 2li testi şeker yüklemesi derken buralara geldik çok şükür :)
Şimdi doğumu bekliyoruz gün sayıyoruz hala bazen şaka gibi geliyor :)
Görüyorsunuz başlarda sürekli ağlamışım yazarken daha iyi anladım
Konu buralara nasıl geldi niye bu kadar uzun yazdım bilmiyorum ama yine duygulandım
Bende hıc olmamıştı canım tuvalete de gıtmıstım ardından gelmesi beni korkuttuilk uyandığımda benimde oluyor bence onlar birikmiş akıntılar aşağı iniyor yani öyle düşünüyorum. bir dahaki kontrolun ne zaman?
Olsun acile git o zaman bence ihmal etme. Ben bu ara çok evhamlı oldum en ufak şey beni tedirgin ediyor ama Allahtan haftalarımız iyi artık bebislerde iyidir Allah'ın izniyle.Doktorumu arayamam devlet hastanesine gidiyorum ama biraz daha gelirse acıle gidicem
İşte çok bilmiş teyzeler hep korkutuyor bizi canım herkesin vücut tipi bir olcak değil yaBana da normal geliyor canım annem sende hep aşağıdaydın diyor.
Canım bazen suda öyle kesik kesik gelebiliyormuş bebek kapıyormuş orasını bir daha gelirse hiç vakit kaybetmeden git göZük doktora en azından için rahatlarDoktorumu arayamam devlet hastanesine gidiyorum ama biraz daha gelirse acıle gidicem
Allahım kimseyi aratmasın çok zordur eminin. Annem hala o yıllarını anlatırken gözleri doluyor. Sizinde çok bekletmemiş yine 3.ayda gelmiş minik :)Ay ne güzelmiş canım duygulandım okurken yabize bunları yaşatan rabbime binlerce şükür resmen bir mucize taşıyoruz artık bir değil iki kalbimiz var. Bizim isteyerek olmuştu 2 ay denemiştik olmadı dedik olmcak heralde biraz zorlancaz benimde adetim hep günü gününe gelir ekim oldu günü geldi bekliyorum işten çıkana kadar bekledim hiç gelen giden olmadı evde de test var gittiğim gibi yaptım ama yapana kadar neler çektim eşimle beraber gidiyorz eve eve girdik eşime çaktırmadan yapmak için kırk takla attım sonra damlattım kopkoyu 2.ci çizgiyi gördüm ağlamaya başladım heyecandan titriyorum çok güzeldi ya rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu olmayanlarada tez zamanda versin inşallah
Canm benm birden gelmisti ama herkeste ayni olucak diye bisey yok bir dr una danis istersen kafan rahatlarKızlar uyandım lavaboya gittim çişimi yaptım gece hafıf akıntım olmuş ıc camasırımı degıstırdım bı on dk sonra birşey aktı su gıbı çamaşırım ıslandı bıldıgınız sonra bekledım bıraz ardından azcık daha geldı normal akıntıdan baya fazla ama sarıl sarıl degıl.. Gene ıc çamaşırını degıstırdım beklıyorum sanko birşey akıcak gıbı bu şekilde olmaya devam ederse suyum mu gelıyor kızlar
Gidicem canım zaten haftanın ıkı günü acıldeyımOlsun acile git o zaman bence ihmal etme. Ben bu ara çok evhamlı oldum en ufak şey beni tedirgin ediyor ama Allahtan haftalarımız iyi artık bebislerde iyidir Allah'ın izniyle.
Su olduğunu bılsem zaten bır dk durmıcam ama ınsan bılemıyor inşallah suyu degıldır vaktınde gelır bebegımİşte çok bilmiş teyzeler hep korkutuyor bizi canım herkesin vücut tipi bir olcak değil ya
Canım bazen suda öyle kesik kesik gelebiliyormuş bebek kapıyormuş orasını bir daha gelirse hiç vakit kaybetmeden git göZük doktora en azından için rahatlar
Aynen benimde içime sinmiyor. Birde dün kaynanam onların orda bir ev boşalıyormuş. 3 arti 1 . Dogalgazsiz buraya geçin tarzı konuştu zor olur bebekle falan dedi. Bende dogalgazsizsa bakmaya hiç gerek yok dedim iki adım yürümek zor gelecekse ben kendi ailemden yardım isterim ... eşime de dedim. Çocuğumu eşyalarımı ordan oraya mafedemem .Ablam yapti .Kullanir miyim bilemiyorum ama adet iste .Sen de yeni kullan eski kullanma bence .
Bizimki de hala başkalarınin kullandığı şeye göz dikiyor. Aynen hiç gereği yokCnm benm kv ogluma ozel yaptirdi igne oyasi, simdi kizima da onu kullanicam ole eski biseyi kullanmak istememen normal yani yeni alin yada yaptirin eskimistir hem o
evet canm.Ya ciddi misin ben bilmiyordum
Canım sıcak ya gece mece üzerine de sinek vs gelmesin diye atılır. Gidilen yerlerde kullanılır sanırım.Canim kızımda kullanmıştım annem almıştı sarı örtü
Sarılıgi önledigine inanirlarms
Ben de başka bir arkadaşıma vermiştim doğumu acil olmuştu alamamisti yıkayıp ütuleyip verdim çok da kullanılmıyor zaten
Dün de annem tekrar almış yine kullanırım büyük ihtimalle
Insan nasıl geçti bilmiyor zamanın.Gerçekten zaman çok hızlı geçiyor kızlar.
Benim hamileliğimi öğrenmem tam bi olaydı çok ağlamaklıydım :)
Ben hep bebeğim geç olur diye düşünüyordum, hem kiloluyum hem annemin yıllarca olmamış tedavi görmüş benimde öyle olursa diye düşünüyordum. Biz hiç bebek düşünmüyorken adetim gecikti. 3 gün 5 gün derken espiri dönüyor hamilemiyim acaba diye ama o ara gelen giden çok oldu strestendir diyorum. En son 7 gün gecikti arkadaşım git bi test al ne bekliyorsun dedi. Yoktur ya eczaneye gitmeye bile gerek yok eminim dedim. Süreklide karnımda bi ağrı adet oldum olcam dakika başı tuvalete gidiyorum. Arkadaşım sürekli arıyor test al aldın mı niye almadın. O öyle söyleyince alayım da sussun dedim. İdrarı damlatmamla çift çizgi nasıl belirgin. Kesin yanlış bu dedim. ilk şokla çok ağladım. Ben bakamam kendimi hazır hissetmiyorum bebeğe yetemeyiz maddi olarakda yetersiziz falan diye. Eşim gelince ona söyledim. Adam sanki günlerdir bu haberi bekliyormuş gibi bi sarıldı bağırdı etti şok oldum. Ben onunda bi şoka girmesini bekliyordum o havalara uçtu
Ertesi gün doktora gittim kan ver ama ultrasonlada bakalım dedi. Bakar bakmaz aaa kese bak burda dedi ben tekrar bi şok oldum :) kan verdim bekledim sonucu çıktı derken hamileymişim. Kesede gözüktü zaten. 1-2 günüm ağlamakla geçti çünkü maddi anlamda cidden zor bi dönemden geçiyorduk hazır değildik. Bebeğe beşiği nasıl alıcaz bebek arabasını nasıl alıcaz bezi dünya para derken üzül sevin geçti günlerim. Kalp atışını dinlemeye gittiğim gün ya kalbi atmazsa diye korkuyordum. Doktor kalp atışı duyulmuyor dedi gözlerim yaşardı. Öğrendiğimde ağladığıma bin pişmandım kalp sesini duyamayınca. Sakin ol çok küçük ultrasonlar da iyi değil istersen alttan bakalım dedi, tamam dedim vuk vuk vuk kalp atışını duydumbaşladım ağlamaya ogün anne olmuşum gibi hissettim sonrasında hep bi korku ya bişey olursa 2li testi şeker yüklemesi derken buralara geldik çok şükür :)
Şimdi doğumu bekliyoruz gün sayıyoruz hala bazen şaka gibi geliyor :)
Görüyorsunuz başlarda sürekli ağlamışım yazarken daha iyi anladım
Konu buralara nasıl geldi niye bu kadar uzun yazdım bilmiyorum ama yine duygulandım
Allahım kimseyi aratmasın çok zordur eminin. Annem hala o yıllarını anlatırken gözleri doluyor. Sizinde çok bekletmemiş yine 3.ayda gelmiş minik :)
Darısı sağlıklı doğumlara artık :)
Böyle hikayeler çok derinden etkiliyor beni.Okuyunca yazdıklarınızı.. Kendi hikayem gözlerimde canlandı tekrardan. 9 yıllık evlilik.. Tek tüp tıkalı, polisiktik over sendromu, haşimato hastalığı... Eşimin sprem DNA hasarı vs vs.. 4 tüp bebek denemesi.. Sonuç olumsuz. Artık etraftakiler evlat edin diye söylenmeye başlamışken.. Eşime boşanma bile teklif ettim. Benim çocuğum olmayacak git başkasıyla evlen bile dedim. Ben seninle seni sevdiğim için evlendim çocuk yapmak için değil cevabını almıştım. 5. tüp bebek yapma kararı.. Ve Allah'ma bin şükür hamile kaldım. O kadar inanasım yoktu ki hamile kaldığıma.. ilk 4 ay, her ultrasona girdiğimde, eşimin doktorla anlaşıp, ultrasonda başka hamile bir kadının bebeğini bana gösterdiklerini bile düşünür olmuştum:) Şİmdi anlatması kolay ama yaşaması çok zor günler yaşadım. Şükürler olsun ki 2015'te oğlum Yaman doğdu. İkinci çocuğumuz olsun istedik. Bir tüp bebek denemesi daha yaptık. Tuttu ama kalbi atmadı. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası, eşimle artık tüp bebek denemesi yapmama kararı aldık. Çok şükür 1 tane çocuğumuz olmuştu. Ben bu karar sonrası sigaraya başladım. (hamile kaldığım gün bırakmıştım) 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Hem de doğal yoldan. Hala inanamıyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin.
+1 +2 çok sıkıntı yaratmaz idrar testinde ondan vermemiştir. bol su içmek işe yarar genelde bir de benim doktorum idrar yolu enfeksiyonu olduğum zaman bol bol limonata ve portakal suyu içmemi önermişti. asidik ortamda bakteri ve enfeksiyon üremesi olmuyormuş canımBenim her idrar testi yaptığımda +1 ya da +2 çıkıyor ama kültürde üreme olmadığı için vermiyor ilacın bana faydasından çok zararı var demek ki ya da enfeksiyon çok yüksek gelmedi doktora.
Rabbim ol deyince kimse onune gecemiyor .Ben de cok agladim anne olamayacağım hissine kapilip .Hele kimyasaldan sonra cok yiprandim .Tup bebek merkezinde dr ama bitanem sizin dogal yoldan bebeginiz olmaz cok umutlanma dedi .Ben 25 yasinda genc bir insanim daha yolun başındayım dedim ve esimi ben teselli ettim .Adam bunu söyledikten 2 ay sonra ogrendim bal oglusuma hamile oldugumu .Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah.Okuyunca yazdıklarınızı.. Kendi hikayem gözlerimde canlandı tekrardan. 9 yıllık evlilik.. Tek tüp tıkalı, polisiktik over sendromu, haşimato hastalığı... Eşimin sprem DNA hasarı vs vs.. 4 tüp bebek denemesi.. Sonuç olumsuz. Artık etraftakiler evlat edin diye söylenmeye başlamışken.. Eşime boşanma bile teklif ettim. Benim çocuğum olmayacak git başkasıyla evlen bile dedim. Ben seninle seni sevdiğim için evlendim çocuk yapmak için değil cevabını almıştım. 5. tüp bebek yapma kararı.. Ve Allah'ma bin şükür hamile kaldım. O kadar inanasım yoktu ki hamile kaldığıma.. ilk 4 ay, her ultrasona girdiğimde, eşimin doktorla anlaşıp, ultrasonda başka hamile bir kadının bebeğini bana gösterdiklerini bile düşünür olmuştum:) Şİmdi anlatması kolay ama yaşaması çok zor günler yaşadım. Şükürler olsun ki 2015'te oğlum Yaman doğdu. İkinci çocuğumuz olsun istedik. Bir tüp bebek denemesi daha yaptık. Tuttu ama kalbi atmadı. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası, eşimle artık tüp bebek denemesi yapmama kararı aldık. Çok şükür 1 tane çocuğumuz olmuştu. Ben bu karar sonrası sigaraya başladım. (hamile kaldığım gün bırakmıştım) 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Hem de doğal yoldan. Hala inanamıyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Amin.. Allah'ım hepimizin çocuğuna uzun sağlıklı ömürler versin.Böyle hikayeler çok derinden etkiliyor beni.
Belki yıllarca benimde olmayabilir diye kendimi hazırladığım içindir bilemiyorum.
Hayat mucizelerle dolu işte. Olmaz dedikleri doğal yollardan olabiliyor. Bizimde içimizde o mucize atıyor şu anda :)
Allah çocuğunuza da doğacak olan bebeğinize de uzun sağlıklı ömürler versin inşallah. İsteyen herkesin kucağı bebekle dolsun, olmaması apayrı bi zorluk.
İnsanın moralini nasıl bozuyorlar. Hele ki yaşınız çok gençmiş. Gidip o doktoru bulmak lazım şimdi. Allah çok büyük. Ben 39 yaşındayım :) bana söyleselerdi tamam da..Rabbim ol deyince kimse onune gecemiyor .Ben de cok agladim anne olamayacağım hissine kapilip .Hele kimyasaldan sonra cok yiprandim .Tup bebek merkezinde dr ama bitanem sizin dogal yoldan bebeginiz olmaz cok umutlanma dedi .Ben 25 yasinda genc bir insanim daha yolun başındayım dedim ve esimi ben teselli ettim .Adam bunu söyledikten 2 ay sonra ogrendim bal oglusuma hamile oldugumu .Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?