- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 83
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #35.681
Cnm kafana takma o kadar alir kilo bebek bu değişebiliyor kac kiloydu bebegin kaçıncı haftada gittin kontroleMaşallah cok iyi bebişin kilosu. Benimde yarin kontrolum var keşke bizimki de böyle olsa ama bana az kilo aldi gibi geliyo. Yarını heyecanla bekliyorum
Evet cnm aldırıyor birde kalsiyum olduğu için gelişimi açısından onemliYoğurt yiyordum bak yulaf katıp yiyebilirim sağol canım benim :)) kilo mu aldırıyormuş bebişe
İnan kendi çocuğu öyleayy oyle diyenlere de gicik oluyorum ya.niye vaktimiz olmasin ilk cocuk olacak bu cocuk hep mi kucakta duracak hep mi aglayacak ne bilim evde yaptigimiz bi bulasik camasir camasirla ev supurmede hergun degil zaten anlamiyorum hic vaktin olmayacak diyip bizi strese sokmaya calisanlari cok dusuncesiz arkadas dedigimiz insanlar ya
Bu aralar kendim de hic müzik dinlemiyorum .Cunku en cok temizlik yaparken muzik dinlerdim onu da yapmıyorum yasak olunca .Ben de yoğurtla ya da sütle yulaf ezmesi yiyorum 2 aydır her gün olmasa da gün aşırı .. hem lifli tok tutuyor hem de bol bol yoğurt süt yemiş oluyorum
bu arada kızlar bebeğinize müzik dinletiyor musunuz bakalım? :) Hangi müziklerden hoşlanıyorsunuz?
Ben özellikle yemek yaparken bulaşık yıkarken 80 ler rock müziklerini ve geçmiş& günümüz soul müziklerini dinletiyorum. Ve yavaştan da dans ediyorum alışsın şimdiden müzik duygusuna diye
bi dahaki kontrol 30 mayista bakalim alir insallah biraz daha dogdugunda diyorum insallah en az 3 kilo olur.umud ediyorum yani...Cnm bebekten bebeğe değişiyor kontrole gittiğinde muhtemelen 2 kg olmuş olur. Son ay daha çok alıyorlar kilo
Bu aralar kendim de hic müzik dinlemiyorum .Cunku en cok temizlik yaparken muzik dinlerdim onu da yapmıyorum yasak olunca .
Ama duzenli olmasa da esmaul husna dinlemeye gayret ediyorum.
Ben pink floyd eşim dream theather dinletiyor :) ama arada mozart ve beethoven açıyorum bir makale okumuştum anne karnındaki ritim ve klasik müzikle alakalı. Özelliklede mozartı tavsiye ediyordu.Ben de yoğurtla ya da sütle yulaf ezmesi yiyorum 2 aydır her gün olmasa da gün aşırı .. hem lifli tok tutuyor hem de bol bol yoğurt süt yemiş oluyorum
bu arada kızlar bebeğinize müzik dinletiyor musunuz bakalım? :) Hangi müziklerden hoşlanıyorsunuz?
Ben özellikle yemek yaparken bulaşık yıkarken 80 ler rock müziklerini ve geçmiş& günümüz soul müziklerini dinletiyorum. Ve yavaştan da dans ediyorum alışsın şimdiden müzik duygusuna diye
Farid Farjad dinliyorum bazen ütü yaparken bulaşık dizerken filan. Sonra çocuğum cok icli olcak diye kapatiyorum :)))Müzik ruhun gıdasıdır demişler boşuna değil :) Hem de stres alıyor ben sürekli dinlerim; gece bazen uykusuz kalırsam kulaklıkla dinlendirici müzikler dinliyorum.
demekki neymis her agladiginda noldu cocugum diye deli olup uzerine fazla dusmeyeceksin bebeklikten itibaren seninde kendine vakit ayirman iki dakika uzanip dinlenmen gerektigini cocuga asilamak lazim benimde ilk bebegim ama onceden bebek bakiyordum.surekli cocugunu her gittigi odaya goturen bulasik yikarken bebek masasina koyup gozunun onunden ayirmayan anneler var boyle yapinca cocukta alisiyor dogal olarak emeklemeye baslayinca da annelerinden ayrilmiyorlar cik ayrintili dusunup pimpirikli olup evham yapmamak lazim.ileride cocugu sutten kesme yada krese gonderme zamaninda en cok zorlanan anneler genelde cocugu her agladiginda yaninda biten anneler oluyor benim de arkadasimin kizi oyle resmen kizin gogsunde uyuyor 1.5 yasinda suan ek gidaya tam gecmedi ve gece her aglamasinda kalkip emziriyor hala kendiyle birlikte yatak odasinda uyuyor ve cok yoruliuyor artik bebek babasinda bile durmuyor surekli anne.bilincli davranmak lazim yeri geldiginde sevip oynayip yeri geldiginde kendi haline birakmak lazim bazen babasiyla parka gondermek yada arba gezintisi yaptirmak lazim ki cocuk kendiyle ilgilenmesi gereken kisiyi sadece anne bilmesin.İnan kendi çocuğu öylekendine çok alıştırdı. Hep kucakta hep yanında. Het ağlamasında koşa koşa. Geçen burda yazmıştım hatta. çocuk öyle bir alışmış ki ayrı bir saniyeleri bile yok. Kız nereye çocuk oraya. Ne mutfakta ne baska yerde rahat vermiyor. Odada hep beraber oturuyoruz diyelim. Arkadas odadan çıkacağı zaman daha ayakta kapıya doğru yürürken bağırmaya ağlamaya başlıyor. Durduramıyoruzda. Öyle ki sabah uyuyorduk msj attı tuvalete gitmem lazım diye. Kalktım odamdan geldim tek gözüm kapalı. Hadi git dedim. Çocuğun yanına uzandım. O tuvalete gitti ama çocuk bas bas bağırıyor ağlıyor. Nasıl susturacağımı şaşırdım. Kucağıma alıp indiriyorum yok karnıma vs vuruyor vallahi arkadas çabuk çıktıda verdim hemen. Gittim geri uzandım biraz. Diş çıkarıyor ondan huysuz diyeceğim ama hep öyleydi. Tv kabloları çekmeceler mutfak göçtü. Evin şeklini değiştik resmen o geçemesin diye kanepelerin arkasından dolanıyor çünkü yeni yeni yürümeye başladı bide düşün. Kocasıda zaten yükünü hafifletmiyor hiç vallahi üzülüyorum. Bide böyle şahit oldum 2 gün bizde kaldı ama kafa beyin kalmadı bende. Düşünüyorum bende mi böyle olacağım. Yani gözüm okadar korkmuş ki artık. Arkadasa söyledim masıl kendi hayatından vazgeçiyosun bukadar. Hiç bi aktivite yok. Kendine ayırdığın vakit yok. En azından cips çekirdek film keyfin yok. Ben rahata çok çok çok alışığım. Tv karşısında pineklemeye. Eşimle canımızın istediği yere gitmeye. Ama çocukla nasıl olur bilemiyorum. Heleki etrafımdaki bir iki çocuk böyleyken. İster istemez bilinçaltıma böyle yerleşti. Çünkü aileme ilk torunu nasipse ben vereceğim. Ve hiç bebek görmüş sevmiş tutmuş değilim. E böyle görüncede gözüm korkuyor. Allah hepimize yardım etsin iyi dolmuşum he :) önceden çocuğu olanlar lütfen akıl verin. Benimki öyle değil diyin. :)
Hadi hayırlı olsun memnun kalırsın insallah
Ben pink floyd eşim dream theather dinletiyor :) ama arada mozart ve beethoven açıyorum bir makale okumuştum anne karnındaki ritim ve klasik müzikle alakalı. Özelliklede mozartı tavsiye ediyordu.
Farid Farjad dinliyorum bazen ütü yaparken bulaşık dizerken filan. Sonra çocuğum cok icli olcak diye kapatiyorum :)))
Teşekkür ederim canım sende öylesinAslında okadar güzelsin ki :)
sabah işe gelirken yabancı müzik dinliyorum arabada uykum açılsın diye oğluşumuda uyandırıyorum kuzum alıştı eşlik ediyor cıp tıs cıp tısBen de yoğurtla ya da sütle yulaf ezmesi yiyorum 2 aydır her gün olmasa da gün aşırı .. hem lifli tok tutuyor hem de bol bol yoğurt süt yemiş oluyorum
Biz sürekli müzik dinliyoruz diyebilirim gün içinde illa evde bi müzik oluyor ama şu bu diyemem ne denk gelirse o çalıyor :) özellikle 3 haftadır günde 15 dk kadar da klasik müzik dinliyoruz kızımla :)Ben de yoğurtla ya da sütle yulaf ezmesi yiyorum 2 aydır her gün olmasa da gün aşırı .. hem lifli tok tutuyor hem de bol bol yoğurt süt yemiş oluyorum
Benimde 30 mayısta randevum, alır cnm merak etme daha 3 hafta 2 kiloyu bile geçer rahat olbi dahaki kontrol 30 mayista bakalim alir insallah biraz daha dogdugunda diyorum insallah en az 3 kilo olur.umud ediyorum yani...
Hadi bakim inşallahBenimde 30 mayısta randevum, alır cnm merak etme daha 3 hafta 2 kiloyu bile geçer rahat ol
çok sevindim canımEvet canım herşey yolunda ve bebegımın suyu çok ıyı cıktı karnımdako ağrıyan yere ultrason koyunca doktor bebegın omzu olduğunu gördük kasık agrımda idrardakı lokosıttenmıs o yüzden ılac zaten kullandım bol su ıc dınlen dedı bebek gayet sağlıklı ve hareketlı çok şükür herşey yolunda :)
Insallah canim .Ilk bunu beğenmiştik o kadar model inceledim icime sadece bu sindi .Hadi hayırlı olsun memnun kalırsın insallah
Insallah uykusu duzene girer bebislerimizin bizi uzmezler .Degilse ne dinletirsen dinlet sakinlesmiyorlar son zamanlarda sahit oldum huzursuz bebeklere korkuyorum .Anne psikolojisi cok onemli gergin,stresli hamilelik geciren kisilerin bebekleri de maalesef stresli oluyor .Isimden dolayi bazen gergin oluyorum .Ve maalesef cocuklarim düşük sesli komut alamadığı icin her seyi yuksek sesle söylüyorum. Sonra diyorum bebişim korkmustur.İkinizinki de güzel seçimler :)
Farid de ağlatmasın çocuğuu :)
Son aylara doğru Norah Jones dinleticem çocuğuma ya da uyuturken açarım. Kadının sesine tarzına bayılıyorum ama çok baygın müzikler yapıyor ,herhalde bir fili bile devirip uyutur :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?