- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.121
Her gebelik kendine has diye bi yazı okumustum eskiden. Çok doğru. Bitane daha yapsan Allah bilir neler yapacak o sana :)) Rabbim sağlıkla kavuştursun da inşallah ♡♡♡Canm benm 2.hamileligim ya ilkinde boyle bisey yasamadigim icin korku basiyor, ayy nasi rahat hamilelik gecirmisim meger oglumda, son 1 ay sadece hafif bel agrim olmustu oda yuruyunce, Allah hepimize kolaylik versin saglicakla kavuatursun ins cnm
Benimde akıntım arttı 3 gün önce doktora söyledim. Ağrı kaşıntı olmadığı sürece önemli değil diyip üzerinde pek durmadı. Hormon değişikliğinden artış olabilir dedi sadece.Kizlar ya dunden beri akintim bi tuhaf once krem gibi bi akinti geldi beyaz kivamli kokusuz bugunde iki kere bole su gibi akinti geldi beden acaba
Çok iui anlıyorum Allah onlara muhtaç etmesin eşinle aranı iyi tuttuktan sonra herkes kapının dışında kalıyo çünkü.. zor günde yanında olmayan iyi gününde de gelmesin mumkunse. Bu eşimin ailesinden ziyade benim ailem içinde geçerli. Adaletli olmak lazım. Kız eşimin abisi kardeşleri hepsi hayırsız ya. Uzak olmak en iyisi. Sende hiç canını sıkma. Eşlerimiz kıymet bildikten sonra gerisi hiç önemli değil :)Resmen benim yaşadıklarımı yaşıyorsun canım bizimkinin de içi rahat etmemiş gitmiş özdilekten kocaman tek kişilik bebekle hiç ilgisi olmayan nevresim takımı almış bi tulum al bi zıbın nevresim ne bebeğin kullanacağı bişey değil ki yazın iki oğluma sünnet yaptım iğne yapmadılar üstelik kendileri söylemelerine rağmen misafir gibi gelip gittiler ben dünya masraf yaptım düğün ertesi kayınpeder eşimin eline zorla 500 tl sıkıştırdı konuşmadılar benimle neymiş eşim yokken gidip kalmamışım diye sünneti yapmaktan vazgeçmişler neyse eve döndük 13 saat yolculuk yaptık allahtan memelelette değilim habi te kaynana özdilekten nevresimler battaniyeler uyku seyleri havlular vs gönderip duruyo zerre gözümde yok hiç biri geri gönderecektim ama eşimle kavga edecektik o yüzden kaldı o görüşüyo ailesiyle ben görüşmüyorum.sünnetten önce kaynana kavga etmiş eşimle gitmiyorum onlara diye halbuki gittim 1 hafta kaldım eşim yokken napim orda Ablam babam varken beni beklerken.neredeyse iptal edecektik düğünü onlar yüzünden herkese haber vermişim hazırlık yapmışım rezil edeceklerdi bizi neyse eşim kimseye minnet etmicez kendimiz yapıcaz dedi nitekim iyiki rabbim muhtaç etmedi yoksa başımıza kakıp biz yaptık sünneti diye kabara kabara gezerlerdi.13 senelik evliyim hiç birşey istemedim şimdiye kadar hep kendileri yaptılar düğün yapıcaz destek çıkacakmsın dediğimde geri bastılar zor günümde destek olmadılar şimdi ha bire çarşaf alıyo hiç biri umrumda değil eşim olmasa arada hepsini geri gçndericem yada birilerine vericem.
Bize el olan Can dostum bebeğin bütün ilk kıyafetlerini aldı gçnderdi kargoyla mecbur mu değil ama kardeş gibiyiz ben onun teyzesiyim sus der bana hep. Ötekilerin torunu ama bi tulum alamıyorlar...yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum sende hiç moralini bozma canım böyle durumlarda bazen iyi oluyo ben sana şunu yaptım dediklerinde evet yaptın ama ben istemedimki diyebileceğim şeyler var. Kimsenin kimseye faydası yok kocanın sana senin kocana faydan var gerisi boşver...
Dünden beri kavgalıyız eşimle....sorun ne? Ailesi sağolsun hiç ilgilenmiyor. Kendi ailemin aldıklarının haddi hesabı yok diğer taraf öylece duruyor bi çorap almışlığı yok kaynanamın. Bişey istediğim yok çok şükür alıyoruz herşeyini benim istediğim sadece ilgi ve sevgi..insan şu daha torunuma olsun diye 2liralık bi çorap da almaz mı Kızlar yaaa??? Çok inçe bi düşünce mi yanı bu?? Eşimle de bu yüzden tartıştık. Ailesine laf söyletmiyor. Bağırdı durdu bana. Seninkiler de almasın madem biz alıyoruz diyo. Özeniyorlar alıyorlar seninkiler neden ilgilenmiyor Benimle ve bebeğimle diyorum nerden biliyorsun almayacağını neden kendi ailen gibi ilgi bekliyorsun bizim ailede böyle diyo. Nasıl bi aile ben anlayamıyorum yaa!..deli gibi ağlama krizindeyim dünden beri..Allah’a dua ediyorum geceden beri..oğlumla konuşuyorum sürekli elimi karnıma koyup da..Allah akıl fıkır vicdan versin eşime de ailesine de. O kadar kötüyüm ki dualarınızı esirgemeyin bana kızlar şu mübarek günde...
Resmen yalnız değilmişim. Bi eşimin ailesi değilmiş bunu anladım okuyunca. Cahillik bencillik dizboyu. Bi okadar da nankörlük. Şubat ayına kadar ben derdim gidelim ailene diye. Sınıra gıdeceksın bak gidip annenin elini öp diye ben götürdüm elimle. Ama yok anlamazlar. Bazen eşime takılırım beni anlamadığında. illa seni ailen konusunda fitlemek mi lazım diye :) çok komik geliyor artık bu kaynana eltim görümcem lafları. Allah akıl versin hepimizinkineCanım görüyordur ama ne yapsın insanın ailesinin kötü taraflarını görüp kabullenmesi çok zor. İçten içe üzülüyorlar ama o yüzden asabileşiyorlar birşey söyleyince. Sen eşinle kavga etme hiç. Ben tartışmıyorum arada gidelim haftasonu diyor her gidişimizde yengeleri annesi benim yanımda sanki hepsine para vermek zorundaymışız gibi konuşup duruyorlar eşime dertleşir gibi anlatıyorum çaktırmadan ve onlar da konu açınca kendilerini belli ediyorlar yavaş yavaş. Eskiden daha sertti ama zamanla benim haklı olduğumu gördükçe ve onlara benzemediğini anladıkça artık daha farklı yaklaşıyor. Bizim düğünde de zerre kuruşları yok takıları da biz aldık taktıkar utanmasınlar diye. Abileri çalışmaz biz sürekli her gidiş 3 evin dolabını doldururuz 1000 lira harcarız. Ama bikaç konuşmalarını eşime kanıtladım ddm seni bankamatik kartı olarak görüyorlar bunları görevin sanıyorlar ddm artık 2 yıldır zerre kuruş göndermiyor eşim sadece gidince kömür tüp temel şeyleri eksikse sadece annesine alıyor. O da bana sorar. Bizim düğünümüzğ bırakın eşim üni hayatı boyunca hem çalıştı hem okudu 5 kuruş yollamadıkları gibi 6 ayda bir ararlardı. İkimizde mühendisiz ve ilk işe başlayınca maaşlarımız düşüktü abileri yeğenleri ona bile gülüyorlardı okumaya ne gerek var bu maaş için diye o kadar cahiller. Şimdi de abisi güya kızına espri yapıyor bunlar zengin çocukları doğana kadar sömür falan diyor o kadar cahiller ki tahammül edemediğim bu cahillikleri. Eşim de çok ğzülüyor yeğenlerine falan sürekli ders çalıştırmaya çalışıyor ama malesef herkes kendi ailesini örnek alıyor. Bu konuda da çok uyardım karışma yorum yapma azarlama ddm depişmez ddm sonunda onu da anladı artık ses çıkarmıyor. Yapacak birşey yok. Sonuçta sevdiğimiz adamı iyi kötü büyütmüş diyorum seviyeli az görüşmeli ama idare edecek kadar bir ilişkiyi sürdürüyorum.
Bu sağa sola değil de ileri geri sallanıyor dmi ? Ben o yüzden almadım yoksa geri kalan her şeyini çok beğendim , ileri geri sallaninca kusmuğu boğazına kaçar mı acaba diye emin olamadım ama diğer bütün fonksiyonları süper üstelik fiyatı da uygunEki Görüntüle 2145376
Kızlar benim aldığım bu. Fikir olur size de o 4mom bende heveslendim bi sonra o kadar para vermeye değmeyeceğini düşündüm. Ki çok kısa zaman kullanıyorlar sürünmeye başlayınca hareket etmek isteyecek gezip öğrenecek ırada bağlı durmaz dedim.
Böyle seyleri okuyunca benim canım yokmu acaba diyorum. Yada benim yerimde olsa napardı diyorum. Biz evlendiğimizde eşimin ailesi bir kuru çeyrek dahi takmadı bize takı töreninde eşim yerin dibine girdi. Hiç bir şekilde hiç bir masraf yapmadılar düğün salonunun parasını vereceğiz demelerine kapora vermelerine rağmen düğün gecesi eşime dediler biz ödeyemeyiz git öde diye . Anlycan 300 lira gibi bi kaporayla destek oldular bize. Evimizin eşyaları onca masraf nişanlıyken bir kez olsun gormeye gelmedi hediye almadı ben hiç beklemedim canı sağolsun dedim. 2 bebek kaybettim ilgi alâka zaten yok. Haberleri bile adam akıllı olmadı. Geçmiş olsun diyenimiz olmadı. Biz eşimle sarıldık hep birbirimize. Eşim asker şubatta Afrin meselesinden dolayı Kilis'e gitmişti ben memlekette ailemin yanında 40 gün kaldım ailesinden hiç kimse necisin demedi misal . Eşim geldiğinde ona gostermelik arıyorlar beni :) . Çok şükür evime döndüm. Ayda yılda bir Arıyorlar açmıyorum. Eşimde biliyor. Çocuk olacak hiç birinden değil 2 liralık çorap, aramalarını bile istemiyorum. Ben onların yapmacık merhametini yalan sevgisini istemiyorum çünkü. Onca olay yasandı bizde. Benim yaptığım tek şey muhatap olmamak. Onlarla kavga etmek yerine hayatımdan çıkardım. O aileden sadece eşim benimle. Oda bi zahmet. Biz kendimiz aile olacağız çünkü. Üstelik en büyük avantajım 600 km kadar uzajta yaşıyor olmam. Gerçi yakında olsa umrumda olmazdı. Ha bide geçenlerde eşime demiş doğumda geleceğim diye. Yaşlıyım hastayım diye yarım saatlik yola gelmemesinin bahanesini eden kadın 13 15 saatlik yola bana bakmaya gelcekmiş üstelik bana düşman olan benden bilmem kaç yaş küçük saygısız kızıyla(!) Eşimde anne sen yarım saatlik yola gıdemıyodun şimdi nerden çıktı gerek yok Zehranın annesi gelecek zaten dedi. Kesinlikle yuzlerini gormek istemiyorum dedm. Evimin adresini bile bilmezler işgüzarlık yaparlar. Eşimi doldurmadımda hiç. Emin ol onlar kör değil. Anlıyorlar zaten. Ama sen tartışınca ailesini ona şikayet ettikçe ister istemez savunur he annem babam böyle haklısın demez.
Biz eşimle yuvarlanıp gidiyoruz.. kimseye eyvallah yok. Çünkü huzur önemli.
Bunları sana soylememin sebebini anlamışsındır . Yani ailesi öyle diye sen neden eşinle kavga edip aranı bozuyorsun üstelik bu halinle ? Yani geceden beri ağlayıp bebeğini üzmene değer mi ? Onlar kim ki ? Dırdır etmişsin resmen. Ve erkekler gelemiyor böyle şeylere. Seninde ailen almasın o zaman der çıkar haliyle işin içinden. Şunu hiç bi zaman unutma kız ailesiyle erkek ailesi bir değil asla... yazık etmişsin kendine bu kadar saat. Onlar yuzunden ne eşinle kavga etmene nede ağlayıp bebeğini üzmene DEĞMEZ . Bebek anne karnında hissedip depresyona giriyor haberin olsun . Umarım dediklerimi anlarsın.
Acaba tartışma uzadı da patladı mı ? Yoksa durduk yere bu konu açıldığı için bağırdıysa hata etmiş. Bide gebelikte hormonlar tavan. Ben bu duygusallığını ona bağlıyorum. Şimdi nerde eşin işte mi ? Akşam nolacak ? Uzak durma sen. çünkü aranızda mesafe oldukça sen daha çok üzüleceksin. Kendin için mutlu olmaya bak. Boşver onun ailesini vs artık. Ne halleri varsa gorsunler , bebişinin senin iyi olmana ihtiyacı var ♡Eşim görse yaptıklarını anlayabilse razıyım. Hiç bişey görmüyor. Asla laf söyletmiyor. Ben de haksızlığa gelemiyorum. Diğer torunlarına yapmadıkları kalmadı. Bize bişey yok. Neden diyorum!?yapmak zorunda değiller bişey bekleme sen de diyo??? Körsün sen resmen dedim. Bebeğimi üzmek istemiyorum asla biliyorum o da hissediyor. Ama o kadar bağırmayı hak etmedim ben. Bu halimle nasıl kıyabildi bana da bebeğimize de diyorum?? Sakince sarılıp konuşsa benle anlıyorum seni hayatım ama ailem böyle yapacak bişey yok biz bize yeteriz sen şimdi üzülme filan dese tamam dicem. Anca bağırdı çağırdı o kadar!!..
çok tatlılar ya yerimmEki Görüntüle 2145429
Miniğim için aldığım ayakkabılar geldi yaaa çok tatlılar artık bişi almıcam diyorum ama engel olamıyorum kendime
ayy bunları bende gördüm ama erken die almıyorum.sen nerden aldın canım kaç tl tuttu hepsi.güle güle kullanın İnşallahEki Görüntüle 2145429
Miniğim için aldığım ayakkabılar geldi yaaa çok tatlılar artık bişi almıcam diyorum ama engel olamıyorum kendime
walla bizimde tam tersi canım ya...Eşinin ailesi doğru dürüst destek olan var mı acaba bizim memlekette
Bizimkininkiler de sevecen hoş insanlardır, fakat gerçek ihtiyaçları hiç görmezler. Ben normal karşılıyorum. Maddi manevi bir şey beklemediğim için ufak tefek bir şey yapacakları olursa da gönlüm oluyor.
Hiç canınızı sıkmayın kızlar, bizim ülkenin bizim kültürün gerçeği bence bu. Arada mükemmel davrananlar varsa da onlar istisnadır sanırım.
walla instagramdan bi siteden aldım.. 25 tl tanesi en çok bunlar hoşuma gitti...3 aydan sonra giydiriliyormuş kendime engel olamadımayy bunları bende gördüm ama erken die almıyorum.sen nerden aldın canım kaç tl tuttu hepsi.güle güle kullanın İnşallah
Çok güzeller güle güle giydir inşallahEki Görüntüle 2145429
Markası ne canım o şekilde bulabilirizGittigidiyorda sallanır ana dizi var 80 90 lira bişey ben onda sipariş vermiştim çokta güzel kurup baktık eşimle. ama atamıyorum siteye resimbi bakın derim
chatlax
Ya bunlar çok tatlılar güle güle giysin miniğinEki Görüntüle 2145429
Aynen canım ya çözemedim bende hiç kumaştan fark ediyor heraldekızlar bebek çantalrı neden bu kadar pahalı.bi model çanta farklı farklı markalarda birsürü para
Neydi acaba sitenin adı canım çok hoşuma giti fiyatıda çok uygunmuşwalla instagramdan bi siteden aldım.. 25 tl tanesi en çok bunlar hoşuma gitti...3 aydan sonra giydiriliyormuş kendime engel olamadım
Ya bunlar çok tatlılar güle güle giysin miniğin
Aynen canım ya çözemedim bende hiç kumaştan fark ediyor heralde
Neydi acaba sitenin adı canım çok hoşuma giti fiyatıda çok uygunmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?