- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.161
tmm canm güle güle kullansn bebişin çok tatlılarkızlar çok tşk ederim.... instagramdan mini_shoessss diye bir siteden aldım.. fiyatı da 25 tl tanesi
evet bu sitede kapıda ödeme yok ama ben sorun yapmadım... dün parayı yatırdım akşamına kargoya verdi bugünde elimde bi sıkıntı yaşamadım.. ayrıca dediğine katılıyorum mağazalarda yok bunlar o yüzden herşeyi instadan alıyorum bende şu ana kadar bi aksaklık olmadı olmasında
Off kötü olmuş inşallah ailene yansımaz suratından anlar gerçi annen. Aksilik işte. Olacağı varmış canım. Ağlama artık başka. İlgi sevgi istemen normal ama kimseye zorla sevdiremeyiz kendimizi dimi. Eltiyle bir tutma kendini. Boşver. Hayırlısı olsun ibşallah büyümez mevzu. Sabırlı olBaşta zaten işten gelince ağlıyordum ben sarıldı noldu diye anlattım sakince. Annemler yarın bize geliyorlar annenle konuştuk şimdi göndereceğin varsa bizimkilere ver dedim daha bişey almamış bakmamış bile. Bebek doğacak zaman oldu insan çarşıda gezerken şunu da torunuma alayım diye içinden gelmez mi hiç filan dedim başta. O da boşver aşkım biz aldık nolcak almasınlar,zamanı olmamıştır sonra alır filan dedi. Hayır illa bişey istemiyorum ben sadece ilgilensin istiyorum. 7aydır 1kere aramadı annen nasılsın kızım diye insan nasıl düşünmez bunu filan dedim konu bişeyler almak değil dedim. Ordan başladık işte hep ilgi bekleme. Benim ailem de böyle. Sen ara onları büyük olan onlar. Beni de aramıyorlar aramak zorunda değiller. Eltime ve toruna yapılanları söyledim karşılaştırma yapıp durma filan diye bağırdı bu sefer de. Daha sözden nişandan beri hep aynı ilgisizlik ya?adamlar düğün gününü konuşmaya gelmedi aylarca. Sanki zorla alıyorlar gibi. Aileme karşı o kadar mahcup oldum ki anlatamam. Sırf oğullarını sevdiğin için veriyorum seni dedi ailem en sonunda. Yoksa ben çocuğumu yolda bulmadım bu ne ilgisizlik zorla alıyor gibiler dedi. Düğün zaten ayrı olay aynı durum devam etti hep.. bütün bunları iki ailenin de tavrını ilgisini görüyor eşim hiç mi anlamıyor ya??
Akşam kavgadan sonra peynir domates yiyip yattım ben yemek de yapmadım. Sabah da kendim kalkıp okula gittim uyandırmadım onu. Sonra geç kalmış herhalde yazmış bana uyandırmamak da n’oluyo diye? Bende zor durdu ağlamam,sabah karşılaşsak senle yine ağlayacaktım o yüzden saatini kapatmadım ben kendim kalkıp gittim dedim. Suçlu benim şimdi...akşam gelince işten nolcak görcez?? Günah keçisi ben olucam kesin kendi bağırışları beni ağlatmaları unutulacak!..işin kötüsü annemle babam yolda akşam gelecekler buraya. Bizim halimize bak...
Canım var ya birebir aynı yaşadıklarımız inan. 1 emekli maaşları var onunla 10 bin verceklerdi bize düğün için güya krediyle o ara abisinin borçları çıkınca ona çekip verdiler ve biz ortada kaldık. Hep bizden bekleniyor hala utanmadan. O eltim üst katında kombili evde aşağıda soba var kömürünğ bile almıyorlar biz alıyoruz bide. Ama eşim artık gördü ddm biz ikimiz aileyiz. Başka kimse yok. Ama ben eşim yokken en başta kaynanamı sıkıştırdım ddm beni diğer gelinlerinle karıştırma para hesabı da bende ddm oğullatın falan arayıp sakın birdaha para falan istemesinler borç morç hiçbirşey vermem ben oğluna da yemin ettirdim ddm günaha sokma ddm. O oldu birdaha arayan olmadı. Sırf eşimi korumak için kendi öz ailesinden bunları yaptım yani. Haberi yok ama eşimin. Annesi de söylemedi eşime.Aynı şekilde memlekete yanlarına gidince biz her şeye para harcıyoruz. Paranız var mı diyen yok. İstanbul gibi yerde 1700lira kira verip geçinmeye çalışıyoruz. Bunu düşünen yok ama. Eltime gelince etmedikleri yardım kalmıyor. Ben bunu anlamıyorum. Düşünmeyen insan kimseye yapmaz. Birine yapıp diğerine yapmamak adaletsizlik değil de nedir ?? Kaldı ki o eltimle etmedikleri kavga kalmadı. Hala iyi olan o anlaşılan...saygılı olup susan benim ama yapılanı da görüyorum işte...eşim görse anlasa yapılanları bana yetecek ama perde var benimkinin gözünde!..
Aynen arkadasım almış memnun oğlu 11 aylık hep onda yattı dıyor bakalım bizde aldık koyduk kenara. Geçen ki bebiş görmeye gittiğim arkadasımda yeni doğan oğlunu buna koyuyordu. Yeni mi aldınız diye sordum ilk oğlundan kalmış çok işimize yaradı hâlâ da yarıyo diyor. Bakalım darısı başımıza. Mışıl mışıl uyusunlar içindeBunlara benzer yatağımı aldığım yerde vardı canım gittiğimde bakayım eniyisi
Canım sakın ağlama. İnan çoğu aynı. Üzülmeye değmiyor. Yapmasınlar almasınlar. Ben öyle düşünüyorum artık uzak olsunlar yeter.
Benim ailemde kayınvalidemde şehir dışında, kendi ailemin yanına gidince alışverişe çıkarttı annem bebeğin tüm kıyafetlerini aldılar. Beşiği ve bebek arabasınıda biz alıcaz dedi babam. Eşim bebek arabasınıda annem alsın o zaman dedi. Kayınvalidem geldi annemlerin aldığı kıyafetleri eleştirdi durdu çok almışızda gereksizmişte zaten bunları giyemezmişte. Bebek arabasınıda biz alırız dedi, Eşim sordu ne zaman alırsın diye, gereksiz ilerde ihtiyaç olursa alırız müsriflik yapma ufacık çocuğu mu taşıyamıycaksın gibi dünya şey söyledi. Eşim almıycaksan ben alırım sana gerek yok diye çıkışınca yok yok oğlum alırım dedi. Geldi 10 gün kaldı faydadan çok zararı oldu, evime laf söyledi hergün dünya yemek yaptırdı, markete gittik dünya şey aldırdı hepsini bana taşıttı, tüm evi temizlettirdi. Hurçlara, Yorganlara kadar yıkattı. Bahar temizliğiymiş. Ağrım oluyor dedikce hepimiz yaşadık dedi geçti. Sussun diye de yaptım. Her gün sinirden yorgunluktan ağladım. Eşim annesine kızdı bağırdı, bu kız hamile yeter dedi, ertesi gün yine aynı kadın. Elini bişeye sürmedi. Eşime annenin doğumda faydası olmaz görüyosun dedim. Görüyorum ama gelmeyin diyemem ki dedi sadece. Gelip 40 gün kalıcakmış. Geçen telefonda sormuş aldınız mı bebek arabası diye, eşim modeli seçtik sipariş vericez deyince doğumdan sonra alın ne acelesi var diye konuşmuş yine. Eşim kızmış biz alıcaz dedi. Geçen kendi ailem geldi, dolap alıcaz bebeğe dedim, beğendiğim modelleri gösteriyordum hangisini alsam diye.Babam çıkarttı zorla para verdi. Yetmezse ben gönderirim dedi. Eşim baba herşeyi siz yaptınız bize bişey kalmadı falan dedi, olsun ilerde daha çok masrafı çıkar üzülme o zaman yaparsınız dedi. Dolabı beşiği tüm kıyafetlerini benim ailem aldı yani. Kayınvalidem 500 tl verip bebek arabası alamıyor. Olmasa yine anlarım ama paraları var. Hep benim ailem yapıyor, eşim de görüyor ama kendi annesine de neden, niye demiyor. Ben artık üzülmüyorum faydası yok en azından zararı olmasın diye dua ediyorum. Gelmesinler istiyorum.
Canım var ya birebir aynı yaşadıklarımız inan. 1 emekli maaşları var onunla 10 bin verceklerdi bize düğün için güya krediyle o ara abisinin borçları çıkınca ona çekip verdiler ve biz ortada kaldık. Hep bizden bekleniyor hala utanmadan. O eltim üst katında kombili evde aşağıda soba var kömürünğ bile almıyorlar biz alıyoruz bide. Ama eşim artık gördü ddm biz ikimiz aileyiz. Başka kimse yok. Ama ben eşim yokken en başta kaynanamı sıkıştırdım ddm beni diğer gelinlerinle karıştırma para hesabı da bende ddm oğullatın falan arayıp sakın birdaha para falan istemesinler borç morç hiçbirşey vermem ben oğluna da yemin ettirdim ddm günaha sokma ddm. O oldu birdaha arayan olmadı. Sırf eşimi korumak için kendi öz ailesinden bunları yaptım yani. Haberi yok ama eşimin. Annesi de söylemedi eşime.
Off kötü olmuş inşallah ailene yansımaz suratından anlar gerçi annen. Aksilik işte. Olacağı varmış canım. Ağlama artık başka. İlgi sevgi istemen normal ama kimseye zorla sevdiremeyiz kendimizi dimi. Eltiyle bir tutma kendini. Boşver. Hayırlısı olsun ibşallah büyümez mevzu. Sabırlı ol
Boş ver canım almazlarsa ilqilenmezlerse ilgilenmesinler cokmu lazım sankı, kendi elin kendi başın en iyisi ne karişmasınlar ne görüşmesinler, ne sizin için iylik yapmasınlar nede sıze karışmasınlar en iyisi bence bide beni düşün, yememden içmeme oturmamda kalkmama, günün her saniyesinde başimda herşeyme karışan bir k.v. Gerek yok boşuna üzme kendini.Başta zaten işten gelince ağlıyordum ben sarıldı noldu diye anlattım sakince. Annemler yarın bize geliyorlar annenle konuştuk şimdi göndereceğin varsa bizimkilere ver dedim daha bişey almamış bakmamış bile. Bebek doğacak zaman oldu insan çarşıda gezerken şunu da torunuma alayım diye içinden gelmez mi hiç filan dedim başta. O da boşver aşkım biz aldık nolcak almasınlar,zamanı olmamıştır sonra alır filan dedi. Hayır illa bişey istemiyorum ben sadece ilgilensin istiyorum. 7aydır 1kere aramadı annen nasılsın kızım diye insan nasıl düşünmez bunu filan dedim konu bişeyler almak değil dedim. Ordan başladık işte hep ilgi bekleme. Benim ailem de böyle. Sen ara onları büyük olan onlar. Beni de aramıyorlar aramak zorunda değiller. Eltime ve toruna yapılanları söyledim karşılaştırma yapıp durma filan diye bağırdı bu sefer de. Daha sözden nişandan beri hep aynı ilgisizlik ya?adamlar düğün gününü konuşmaya gelmedi aylarca. Sanki zorla alıyorlar gibi. Aileme karşı o kadar mahcup oldum ki anlatamam. Sırf oğullarını sevdiğin için veriyorum seni dedi ailem en sonunda. Yoksa ben çocuğumu yolda bulmadım bu ne ilgisizlik zorla alıyor gibiler dedi. Düğün zaten ayrı olay aynı durum devam etti hep.. bütün bunları iki ailenin de tavrını ilgisini görüyor eşim hiç mi anlamıyor ya??
Akşam kavgadan sonra peynir domates yiyip yattım ben yemek de yapmadım. Sabah da kendim kalkıp okula gittim uyandırmadım onu. Sonra geç kalmış herhalde yazmış bana uyandırmamak da n’oluyo diye? Bende zor durdu ağlamam,sabah karşılaşsak senle yine ağlayacaktım o yüzden saatini kapatmadım ben kendim kalkıp gittim dedim. Suçlu benim şimdi...akşam gelince işten nolcak görcez?? Günah keçisi ben olucam kesin kendi bağırışları beni ağlatmaları unutulacak!..işin kötüsü annemle babam yolda akşam gelecekler buraya. Bizim halimize bak...
İnşallah senin bebişinde beğenir canım mışıl mışıl uyur içinde. Peki onun içine ekstra bir destek koymak gerekir mi acaba bu yenideoğam destekleri oluyor ya onlardanAynen arkadasım almış memnun oğlu 11 aylık hep onda yattı dıyor bakalım bizde aldık koyduk kenara. Geçen ki bebiş görmeye gittiğim arkadasımda yeni doğan oğlunu buna koyuyordu. Yeni mi aldınız diye sordum ilk oğlundan kalmış çok işimize yaradı hâlâ da yarıyo diyor. Bakalım darısı başımıza. Mışıl mışıl uyusunlar içinde
Boş ver canım almazlarsa ilqilenmezlerse ilgilenmesinler cokmu lazım sankı, kendi elin kendi başın en iyisi ne karişmasınlar ne görüşmesinler, ne sizin için iylik yapmasınlar nede sıze karışmasınlar en iyisi bence bide beni düşün, yememden içmeme oturmamda kalkmama, günün her saniyesinde başimda herşeyme karışan bir k.v. Gerek yok boşuna üzme kendini.
Canim ben de senin gibi kaynimdan eltimden para olaylarinda cok cektim hala da cekiyorum. Millet kocasinin telefonunu kadindan msj var mi diye karistirir ben acaba kaynim kac para istemis benimki kac gondermis diye karistiriyorum. Eltim suse puse gosterise cok duskundur prenses oldugu icin calismaz da kaynim da hep kredi cekmis cekmis karisi memnun olsun diye. Bankalar patlayinca abi 300 gonder cocuguma bez alamadim abi 500 gonder faturami odeyemedim abi 200 gonder dolap bos. Baksan ellerinde akilli telefonlar hep bi gosteris hep bi şov. Bisey diyince de nankorluk ederler valla yaka silktim tum iletisimimi kestim. Esime ister gonder ister gonderme ama benden onlara gondermek icin para isteme dedim. Ben 7 aylik hamile halimle calisip didiniyorum elti hanimcim renk renk abiyeler alip ortada saliniyo.Canım var ya birebir aynı yaşadıklarımız inan. 1 emekli maaşları var onunla 10 bin verceklerdi bize düğün için güya krediyle o ara abisinin borçları çıkınca ona çekip verdiler ve biz ortada kaldık. Hep bizden bekleniyor hala utanmadan. O eltim üst katında kombili evde aşağıda soba var kömürünğ bile almıyorlar biz alıyoruz bide. Ama eşim artık gördü ddm biz ikimiz aileyiz. Başka kimse yok. Ama ben eşim yokken en başta kaynanamı sıkıştırdım ddm beni diğer gelinlerinle karıştırma para hesabı da bende ddm oğullatın falan arayıp sakın birdaha para falan istemesinler borç morç hiçbirşey vermem ben oğluna da yemin ettirdim ddm günaha sokma ddm. O oldu birdaha arayan olmadı. Sırf eşimi korumak için kendi öz ailesinden bunları yaptım yani. Haberi yok ama eşimin. Annesi de söylemedi eşime.
kız sıcak su süt nerde var :)çok abartı ya.o gözlere gerk bence artık sıcak su süt heryerde var.illa abartacaklar
Makineleri var canım ama bence gerek yok ona ücret ödemeye benim genelde gördüklerim kaynak suda sterilize ediyorlardı biberonlar için falan deterjanlar var onlardan alırım birdeKızlar ne zamandır soracağım unutuyorum. Bu emzikleri biberonları emzik kılıflarını ilk kullanımdan önce steril etmemiz gerekiyor ya. O işlemi nasıl yapacağız? Kaynar suya mı koymamız lazım ?
bunu ben de merak ediyorum galiba bir tencere kaynayan suyun içine koyuyorlar.Kızlar ne zamandır soracağım unutuyorum. Bu emzikleri biberonları emzik kılıflarını ilk kullanımdan önce steril etmemiz gerekiyor ya. O işlemi nasıl yapacağız? Kaynar suya mı koymamız lazım ?
Sende bendensin canım benim kayınpederde fena oğulları üstüne kredi çekiyor emekli maaşı olduğu halde eşimden para istiyor. bizim düğünden önce eşim üstüne kredi çekmiş düğün için şimdi biz ödüyoruz onu ona sorarsan eşim ben öderim demişmiş ama eşimde hatırlamıyor. Eşimin kaç kere yüzüne söyledim bu nasıl baba insan evlatlarına bir şeyler bırakır sizinki habire alıyor diye o da çok konuştu çok kavga ettiler ama değişen bir şey yok üzülen eşim oluyor ona kıyamıyorum bende susuyorum Allaha havale ediyorum.Aynen aynen canım. Eşime işe girer girmez 30bim kredi çektirdi kayınbabam. Halbuki iki emekli maaşı giriyor eve. Evlendik kaç yıl krediyi ödedik. Vericem demiş güya ne zaman verecekse. Sonra büyük abisi ev almaya çıktı tak diye 20bin verdi kayınbaba. Eee dedim eşime biz neyiz burda??? Borcu ödeyen biz havadan durduk yere parayı alan abisi?? Ne haksızlıklar canım anlatmakla bitmez..bunlara rağmen eşini hala tek laf edemiyor ya,hadi onlara etmesin bana güzelce konuşsa beni anladığını söylese başka bişey İstemicem...kaynanama laf söylesem yetiştirir kayınpedere ve eşime. Sen gibi yapabilsem keşke ama bizim kayınpeder daha fena.
Ah canim ya hep bu hamilelikden, her şeye ağlıyoruz işte cavap bile veremiyoruz, bide benim eşim benim ağlamama acayp kızıyor ben ağladığımda bağrıp kavga edip küsüyor, o kadar zorki bu halımle göz yaşlarmi gizlemek beli etmemek seni cok iyi anlıyorum, ama evlilik böyle iniş cıkışlar bir birmizi anlayamamak ola bilir kendini ve bebeğni üzme gecer umarım.Doğru diyosun canım senin durumum daha fena tabi ki. Almasınlar etmesinler evet onun alacağı bi çoraba kalmadık çok şükür alıyoruz her şeyini bebeğimin. Beni en çok üzen eşimin bu haksızlığı ilgisizliği görmeyişi beni anlamayışı...sanki duvarlara anlatıyor gibiyim...bu halimle hiç düşünmeden Kızıp bağırdı etmediği laf kalmadı. Dün geceyi ne ben ne bebeğim unutmayacaktır herhalde...
Bunun içine gerekmez sanırım ama bellide olmaz. Düz sırt üstü yatırıp dağlardan aşıralım sallaya sallaya :))))İnşallah senin bebişinde beğenir canım mışıl mışıl uyur içinde. Peki onun içine ekstra bir destek koymak gerekir mi acaba bu yenideoğam destekleri oluyor ya onlardan
Canim ben letgoda uyguna yakalamistim 5 islevli sterilazator aldim ins kullanisli cikar. Daha acip denemedim. Ama hastane cantasi icin biberon emzik ve sagma makinesinin aparatlarini sterilize edicem bi ara.Makineleri var canım ama bence gerek yok ona ücret ödemeye benim genelde gördüklerim kaynak suda sterilize ediyorlardı biberonlar için falan deterjanlar var onlardan alırım birde
Sirkede bekletip sonrasinda kaynatilabilit die dusunuyorumKızlar ne zamandır soracağım unutuyorum. Bu emzikleri biberonları emzik kılıflarını ilk kullanımdan önce steril etmemiz gerekiyor ya. O işlemi nasıl yapacağız? Kaynar suya mı koymamız lazım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?