- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.701
Çok güzelmiş canım ayrica tekerlekli olmasi super bundan görmemiştim hiç güle güle kullansın bebişin inşallahEki Görüntüle 2146413
Kızlar ben bu beşikten aldım 70*110 3 yaşını çıkarır diye düşünüyorum ve tekerlekli odalardan odalara taşıyabiliyorum. Sallananiliyor istenirse sabitleniyor. Yan korkuluğu aşağı iniyor anne yanı oluyor. Kademeleri de mevcut büyüyünce ayarlamak için.
öyle bir kitmi var :) 3. hamileligim ama göbeğin özel bakımı yokki yani 6 yıl önce yoktuGebe okulunda hastane çantası için verdikleri listede göbek bakım kiti de yer alıyor ama koyan var mı aranızda? Önceden doğum yapan arkadaşlar hemen lazım olur mu acaba.
Saol cnm darisi sana olsun, ben korkudan hazirladim bakma yoksa benimde bulurdu 38 leri, ama ilk dogumum normal oldugu icin, ikinciler acele ediyormus diye cok duydum ondan yani tamamen..
Benim hastanemin egitiminde bebek hemsiresi gobege hic bisey surmeyin kuru ve korunakli olmasi yeterli demisti.Gebe okulunda hastane çantası için verdikleri listede göbek bakım kiti de yer alıyor ama koyan var mı aranızda? Önceden doğum yapan arkadaşlar hemen lazım olur mu acaba.
Oylemi ay baya gec gelmis prenses assolist, cnm normal olunca acilma hizli oluyormus, malum yollar acik olunca firt diye cikmak isterse benm prenses de ondan2 ci erken gele biliyormu bende onun rahatındayım kızım 41 haftada geldı buda oyle olur diye.
Onu hastaneden çıkana kadar orda çocuk doktoru yapıyor sonra reçete veriyor sana hastaneden çıkınca alıyorsun her gün pansuman yapıyorsun bir gazlı bez bir sprey ve bir de yara bandı oluyor canım spreyi gazlı beze püskürtüp bebeğin göbeğine koyuyorsun üstünden yara bandı sargı bandı oluyor ondan yapıştırıyorsun zaten 5-6 güne göbek düşüyor sonra lazım olmuyorGebe okulunda hastane çantası için verdikleri listede göbek bakım kiti de yer alıyor ama koyan var mı aranızda? Önceden doğum yapan arkadaşlar hemen lazım olur mu acaba.
Benim pilanımda son ana kadar sanciyi evde cekmek ve 2 saat uzaklıkda hastane, muhtemel yolda doğururum.Oylemi ay baya gec gelmis prenses assolist, cnm normal olunca acilma hizli oluyormus, malum yollar acik olunca firt diye cikmak isterse benm prenses de ondan
Ben en cok emzirmeye alisma evresinden ve banyodan korkuyorum .kizlarr nasilsiniz insallah herkes iyidir az kaldi bende de esimde de bi tedirginlik basladi bakamayacagimizdan degil ama nasil hissedecegiz alisabilecek miyiz diye cok degisik bi duygu ilk goz agrimiz olacak
bu 41 i bulmaz canım hem daha erken doğar hem daha kısa süre sancı cekersin daha rahat olur2 ci erken gele biliyormu bende onun rahatındayım kızım 41 haftada geldı buda oyle olur diye.
Canım ne zaman bebek ağlasa zaten ağzıyla meme ariycak göreceksin sık sık acıkacak eldivenini ve ya battaniyesini emmeye başliycak kucağına alınca da ağzıyla hemen ariycak en eğlenceli kısmı aslında hiç korkma , yıkaması da küvetin içinde file olcak ya bebeği filenin üstüne yaptircaksin kovasinda da suyu hazirlayacaksin maşrapayla suyu yavaş yavaş dokeceksin elinle de masaj yapar gibi yapacaksın sonra da süngerini ve ya yumuşak lifini sabublayip yavaş yavaş sabunla her tarafını yikayacaksin en sonda başını zaten sırt üstü yattığı için yavaşça saçlarını islayacaksin çok az şampuan döküp sonra yikayacaksin en keyifli şeylerden korkuyorsun :) hatta bir kaç defaya o kadar pratikleşeceksin ki koluna bebeği yüzüstü yatiracaksin musluğun altına tutup 5 dk' ya yıkayıp çıkaracaksın zaten yaz olduğu için eminim hergun yatırmadan yıkamak gerekecek rahat uyusun diye hiç korkma büyük keyif alacaksın :)Ben en cok emzirmeye alisma evresinden ve banyodan korkuyorum .
Genetiktir belki canım doğumdan sonra toparlaniyorlar hemenİyikide sevmiş yoksa 2 kilo doğardı, 41 haftasında 2850 gram doğdu. Son reglmi Hatırlıyorum ama o donem emzirdiğim için düzensizdi 18 agustos son adet tarıhım, ama ekimde hamile kaldım.
Sanırım 37-38 de herşeym hazır olur nede olsa var daha diye cok rahatım ama tetirgınlıkde yok değil.Genetiktir belki canım doğumdan sonra toparlaniyorlar hemen
Ama ikinci de geç gelir diye düşünme hiç belli olmaz
kizlarr nasilsiniz insallah herkes iyidir az kaldi bende de esimde de bi tedirginlik basladi bakamayacagimizdan degil ama nasil hissedecegiz alisabilecek miyiz diye cok degisik bi duygu ilk goz agrimiz olacak
Çok geç olmaz mı bence 30 dan sonra hazırla çantanı en azından ne olur ne olmaz diyeSanırım 37-38 de herşeym hazır olur nede olsa var daha diye cok rahatım ama tetirgınlıkde yok değil.
Teşekkür ederim canım. Aslnda ben daha 7 haftalık hamileyken dedesi torun diye öldüğü için dolaşırken birden görüp aldı bunu. Ben daha beşik falan araştırmamıştım. Ama sonradan ben de beğendim. Sizler de konuşunca epey fikir olur dedim.Çok güzelmiş canım ayrica tekerlekli olmasi super bundan görmemiştim hiç güle güle kullansın bebişin inşallah
Bebegin gobegine sikilan yuzde 70 lik alkol dur sadece gobegi korunakli ve temiz yuttuktan sonra herhangi birsey surmeye gerek yok zaten ortalama 5 ile 10 gun arasinda kendiliginden duser gobek canim yani isin asli kuru ve temiz olmasi bölgeninOnu hastaneden çıkana kadar orda çocuk doktoru yapıyor sonra reçete veriyor sana hastaneden çıkınca alıyorsun her gün pansuman yapıyorsun bir gazlı bez bir sprey ve bir de yara bandı oluyor canım spreyi gazlı beze püskürtüp bebeğin göbeğine koyuyorsun üstünden yara bandı sargı bandı oluyor ondan yapıştırıyorsun zaten 5-6 güne göbek düşüyor sonra lazım olmuyor
Eczanelerde satılıyor dedileröyle bir kitmi var :) 3. hamileligim ama göbeğin özel bakımı yokki yani 6 yıl önce yoktu
Bize de enfeksiyon kapmaması için kullancaksınız dediler. Hastanedeyken onlar yapacakmış bakımını. Neden bu kadar farklılar anlamıyorum insanı arada bırakıyorlarBenim hastanemin egitiminde bebek hemsiresi gobege hic bisey surmeyin kuru ve korunakli olmasi yeterli demisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?