- 22 Aralık 2017
- 2.099
- 1.695
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.741
Aminn canim insallah...Oy masallah darisi bizimkilere ve senin minnak kuzuya
Doktoru ne dediyse aynen uyguladık canım hatta hastanede ilkini kendisi yaptı aynen benim gibi yapın dedi biz de evde aynen uyguladık 6 ve ya 7.gun düştü zaten göbeğiBebegin gobegine sikilan yuzde 70 lik alkol dur sadece gobegi korunakli ve temiz yuttuktan sonra herhangi birsey surmeye gerek yok zaten ortalama 5 ile 10 gun arasinda kendiliginden duser gobek canim yani isin asli kuru ve temiz olmasi bölgenin
Belki yara ola bilir ama geçer sonradan canım ama inşallah olmaz hemen kötüsünü düşünme canım sütün gelmesi sezeryanla alakalı değil ki canım benim tanıdıklarım sezeryan oldu hemen anında sütleri geldi ben normaldim benimkisi 3 gün sonra geldi , mahremiyet sorunu ola bilir ama nasıl biliyor musun onlar çok görmüştür gözleri alışmıştır senin rahatsız olmayacağını düşünüp başta pek de özenli davranmaya bilirler ama sen hoşlanmadığını belli edip öbür odada emzirmeye geçince anlayacaklardır canımHayal edince cok guzel evet ama memem yara olur diye korkuyorum ,sezeryan olacağım icin sutum gelmezse ve emzirme mahremiyetime saygi göstermezler sinirlerimi yıpratırlar diye kaygilarim var .
Ayy masaAllah sana ve kizcene kuzum super bir hikaye vallahi, ben hic anlatmiim kizlar etkilenmesin, ama sonuc guzel 6,7 saat suni sanci ve kavusma.. Ben epidural de olmadim dusun dakka da bir sanci cektim ama yinede normal dogum istiyorum nasipse, bu arada o dikisler varya Allahim igne yapmasina ragmen benide mahvetti, koca bebis cikti anlamadim ama o dikis ani berbatti..Ben kızımın doğumunu kısaca anlatıyım sıze,Ya düşünün benim acıklık tam kızımda doğurmak zamanı geldı ben hala keşke biraz daha uyusam dıye düşünüyorum, ben hastanede kalıyordum o gün hastaneye gitdiğimde 2 cm acıklığım vardı( kontrol için gitmişdim) 1-2 güne doğururum hastanede uzak orda kaldım dr öyle soyledi.Gece 00:00 da görümcem aradı sen daha doğurmazsın yanınada burakmıyorlar biz eve gidiyoruz diye ben uykumdan uyandırdım wc ye gitdim biraz suyum gelmiş gitdim dr cağırtım geldı kontrol etdi 4 cm acıklık doğum salonuna gitme zamanı, bebek kiyafeti vs gerekli şeyleri aldim gitdik, saat 2 suymu patlatdılar 6 cm olmuş ben epudural isdedim yapdılar, ve uykuya daldım , bi uyandım eşim arıyor varmışlar hastaneye bende beni rahatsız etmeyin aramayın uyuycam dedim kapatdım , saat 7 acıklık tam artık ıkınmam gerek bende ne sancı ne ıkınma, sunı sancı verdiler, sadıce ıkınma geldı, hiç bağırmada ıkındım ve minik kızım doğdu sonra o dikişler beni bir bağırtdi doğumda gık cıkmayan ben bas bas bağrıyordum, (sanırım doğumda hiç bağırmadım diyede pişman olup birazcık abartıp bağırdım ama kızım getırdıler giydirdikden sonra acı macı kalmadı , buda benim sancı nedir pek anlamadığım doğum hikayem umarım buda bu kadar kolay olur. biraz karışık oldu ama kolay bir doğumdu onu soylemeliyim.
Bunu esimle konustuk annesi mudahale edecek olursa direk uyarcak .Çünkü ben ilk zamanlar kendi annemin yanında bile rahat emzircegimi sanmıyorum.Belki yara ola bilir ama geçer sonradan canım ama inşallah olmaz hemen kötüsünü düşünme canım sütün gelmesi sezeryanla alakalı değil ki canım benim tanıdıklarım sezeryan oldu hemen anında sütleri geldi ben normaldim benimkisi 3 gün sonra geldi , mahremiyet sorunu ola bilir ama nasıl biliyor musun onlar çok görmüştür gözleri alışmıştır senin rahatsız olmayacağını düşünüp başta pek de özenli davranmaya bilirler ama sen hoşlanmadığını belli edip öbür odada emzirmeye geçince anlayacaklardır canım
Onemli olan kavuşmak zaten, ben epudural bundada isdiyorum, ve normal olsun isdiyorum yine, banada kalcamdan iğne yapdılar ama faydasızdı, bide bilmiyorum turkiyedede yapıyorlarmi doğum sonrası kirli kan dokülsün diye karna basdırarak maşaj yapıyorlar, o da cok fena, amq her şeye rağmen normal en iyisi 3-4 sat sonra ayağa kalkıp gezıyordum.Ayy masaAllah sana ve kizcene kuzum super bir hikaye vallahi, ben hic anlatmiim kizlar etkilenmesin, ama sonuc guzel 6,7 saat suni sanci ve kavusma.. Ben epidural de olmadim dusun dakka da bir sanci cektim ama yinede normal dogum istiyorum nasipse, bu arada o dikisler varya Allahim igne yapmasina ragmen benide mahvetti, koca bebis cikti anlamadim ama o dikis ani berbatti..
Ne güzel anlatmışsınız.Canım ne zaman bebek ağlasa zaten ağzıyla meme ariycak göreceksin sık sık acıkacak eldivenini ve ya battaniyesini emmeye başliycak kucağına alınca da ağzıyla hemen ariycak en eğlenceli kısmı aslında hiç korkma , yıkaması da küvetin içinde file olcak ya bebeği filenin üstüne yaptircaksin kovasinda da suyu hazirlayacaksin maşrapayla suyu yavaş yavaş dokeceksin elinle de masaj yapar gibi yapacaksın sonra da süngerini ve ya yumuşak lifini sabublayip yavaş yavaş sabunla her tarafını yikayacaksin en sonda başını zaten sırt üstü yattığı için yavaşça saçlarını islayacaksin çok az şampuan döküp sonra yikayacaksin en keyifli şeylerden korkuyorsun :) hatta bir kaç defaya o kadar pratikleşeceksin ki koluna bebeği yüzüstü yatiracaksin musluğun altına tutup 5 dk' ya yıkayıp çıkaracaksın zaten yaz olduğu için eminim hergun yatırmadan yıkamak gerekecek rahat uyusun diye hiç korkma büyük keyif alacaksın :)
Benim grmcm ebe sargi bezi baticon doktup onu sarin etrafina dedi valla hemen dustu canimDoktoru ne dediyse aynen uyguladık canım hatta hastanede ilkini kendisi yaptı aynen benim gibi yapın dedi biz de evde aynen uyguladık 6 ve ya 7.gun düştü zaten göbeği
Canim bebeğini görünce onu emzirmeye çalışınca hiç cekinmen kalmayacak adapte olduğun şey bebeğin ve sütun geliyormu emiyormu olacakBunu esimle konustuk annesi mudahale edecek olursa direk uyarcak .Çünkü ben ilk zamanlar kendi annemin yanında bile rahat emzircegimi sanmıyorum.
Allahimmm odasi bile isirmalik olmuss ki bakail pasa nekadar tatli olucak yaaaa:)Odamizin son hali teyzeleri
Canim çekindiğimden degil. Her seye karışıp saygisizlik yapmalarından dolayi boyle olmasini istiyorum .Yani yersiz mudahale istemiyorum. Yapim geregi boyle seylere de gelemem .Bir seyi duygu ve deneyim olarak ilk kez yaşıyorsam bunun tadini alarak mudahalesiz yapmaliyim .Eger yardim gerekecekse de bu kisi hemsire vs olmali .Canim bebeğini görünce onu emzirmeye çalışınca hiç cekinmen kalmayacak adapte olduğun şey bebeğin ve sütun geliyormu emiyormu olacak
Ayy bilmem ki ben cok girmeyim bu odaya aşırı heyecan yapıyorum. O mobilyalar gidici hepsi yenisiyle değişecek. Cok is var boyle avutuyorum kendimi her seye rağmen oglusumun hatrina hepsine katlaniyoruz .Giysi dolabimizin da mavi perdeleri olcak teyzesiAllahimmm odasi bile isirmalik olmuss ki bakail pasa nekadar tatli olucak yaaaa:)
Ay cok guzel olmus cok begendim canim hepsi hallolur bi bakmissin pasa kosturuo odasinda yerler oyuncak dolu :)Ayy bilmem ki ben cok girmeyim bu odaya aşırı heyecan yapıyorum. O mobilyalar gidici hepsi yenisiyle değişecek. Cok is var boyle avutuyorum kendimi her seye rağmen oglusumun hatrina hepsine katlaniyoruz .Giysi dolabimizin da mavi perdeleri olcak teyzesi
Çok güzel olmuş yaaa bayıldım :) yenileri gelince içine tamamen sinicek odadan çıkmak istemiyceksin :)Odamizin son hali teyzeleri
Insallah canim .Rabbim sağlıkla o besikte uyumayı nasip etsin.Bu arada haliyi iyi denk getirmisim 30 TL ye renk tonu hem uyku setiyle hem dolabin perdesiyle uyumluAy cok guzel olmus cok begendim canim hepsi hallolur bi bakmissin pasa kosturuo odasinda yerler oyuncak dolu :)
Insallah canim .Geçen gun takıldım esime ben bu odada uyuyacağım diye .Nerde yatcaksin dedi beşikte dedim .Sacmalama dedi .Ee ustunde yatcam demedim ki cekmecesine yatak koycam dedim .Delisin yaparsin diyorÇok güzel olmuş yaaa bayıldım :) yenileri gelince içine tamamen sinicek odadan çıkmak istemiyceksin :)
Emzik,biberon yazmak klasiklesmis cnm ama ben oglumda 2.gunden itibaren kullandim emzik ki cok karsi olmama, asla vermem dememe ragmen buyuk destek oldu bana, sutum gec gelmisti, mama veriyordum, gogsumu bos bos cektigi icin yara olmustu vs o arada kullandim, uykuya rahat geciste de buyuk yardimi oluyor bence, tabiki tercih meselesi, hic emzik almayan bebislerde var tabi, benm oglum gibi 2.gunden alisanlarda var, bu arada uykuya dalar dalmaz emzigi atiyordu agzindan 1 bucuk yasinda da kendiliginden birakti..
Ben de boyle düşünüyorum .Ama asla demeyeceğim başıma gelmesinden korkuyorum .Cunku emzige asla diyen arkadaşım su an 1 bucuk aylık bebegini emzige alistirdi hem de recel sürüp veriyor .Bebegi kolik .O kadar cok agliyor ki bingildagi çöküyor. Boyle bir sey yasamaktan cok korkuyorum .Insallah huzurlu bebeklerimiz olur da boyle yollara basvurmayiz .Bebek küçücük cenesiyle tum enerjiyi emzige harcadigi icin emerken yoruluyor ve süt inmiyor .
Emziğin hiç verilmemesini savunan bir ekol var, en azından 6 hafta verilmemesi gerekiyor diyenler, diğer yandan parmak emmenin daha sakıncalı olduğunu söyleyenler, amerikan periyatri derneğine göre emzik kullanmanın ani bebek ölümlerini düşürdüğü kanıtlanmış... yani doğrusu hangisi bilmiyorum ama bence bebekler biz hangi ekolü savunsakta bizi yönlendiren ve seçen olacaklar.
Ben şahsen çantama koydum. Çünkü ikiz olduğu için başlarda ikisini aynı anda emzirme konusunda kendime güvenmiyorum. Ama mecbur kalmadıkça ilk haftalar vermeyi istemiyorum. Ama işte benim isteklerime, planlarına onlar uyacaklar mı bakalım :)
Nerden aldin canim halisiniInsallah canim .Rabbim sağlıkla o besikte uyumayı nasip etsin.Bu arada haliyi iyi denk getirmisim 30 TL ye renk tonu hem uyku setiyle hem dolabin perdesiyle uyumlu
Insallah canim .Geçen gun takıldım esime ben bu odada uyuyacağım diye .Nerde yatcaksin dedi beşikte dedim .Sacmalama dedi .Ee ustunde yatcam demedim ki cekmecesine yatak koycam dedim .Delisin yaparsin diyor
Evet maalesef canim o kadar çaresizdi ki asla dedigi seyi bas taci yapti .teşekkür ediyorum görüşlerinizi paylaştığınız için.
Afilim92 reçel mi aman Allah'ım diyorum sadece.
Bu arada bebeğinin odası çok güzel olmuş mışıl mışıl uyusun yatağında huzurlu bir bebek olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?