- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.721
Haha kiz hic gitme evde dogur ebe bul bitaneBenim pilanımda son ana kadar sanciyi evde cekmek ve 2 saat uzaklıkda hastane, muhtemel yolda doğururum.
Haklısın ama hastane cantama koymaya şimdiye kadar sadice göhus pedi aldim.Çok geç olmaz mı bence 30 dan sonra hazırla çantanı en azından ne olur ne olmaz diye
Çok sağol canım o zaman ilk etap lazım olacak bir şey değil onların verdiği reçeteye göre alırızOnu hastaneden çıkana kadar orda çocuk doktoru yapıyor sonra reçete veriyor sana hastaneden çıkınca alıyorsun her gün pansuman yapıyorsun bir gazlı bez bir sprey ve bir de yara bandı oluyor canım spreyi gazlı beze püskürtüp bebeğin göbeğine koyuyorsun üstünden yara bandı sargı bandı oluyor ondan yapıştırıyorsun zaten 5-6 güne göbek düşüyor sonra lazım olmuyor
En azından 35e kadar hazırla canim erken doğmayacağının kanıtı mı varSanırım 37-38 de herşeym hazır olur nede olsa var daha diye cok rahatım ama tetirgınlıkde yok değil.
Eki Görüntüle 2146413
Kızlar ben bu beşikten aldım 70*110 3 yaşını çıkarır diye düşünüyorum ve tekerlekli odalardan odalara taşıyabiliyorum. Sallananiliyor istenirse sabitleniyor. Yan korkuluğu aşağı iniyor anne yanı oluyor. Kademeleri de mevcut büyüyünce ayarlamak için.
Ne kadardır evlisin canim bilmiyorum ama.Erkekler önceleri böyle mahçup oldukları için sert yaparlar amansızca savunma halinde olurlar fakat yıllar geçtikçe gerçekleri görüyorlar biz aynı binada yaşıyoruz hemde birde bunu dusun eskiden annesine asla laf soyletmezdi asla!!!!!
Ama şimdi herhangi bir olayda bişey söylediğimde herseyin farkındayım hayatım ama ana baba atsan atılmaz satsan satılmaz sen benim hatirima saygini eksik etme ama lafinida esirgeyip altinda kalmadan usulünece cevabiniver diyo.Eskiden bende söylenir dururdum ama şimdi bişey olunca ona nasil yansitmam gerektigini öğrendim.Eminim sende su anda haklı olarak manevi destek istiyorsun ama anlamayana yapacak bişey yok zaman herşeye ilaç kendini uzme canim
Meltem çocukta yatak nevresm cibinlik setiyle beraber 1000 tl ye almıştık canım.Bende bunlara çok baktım aklımda bu var ama sanırım park beşik alacam. Nerden ve ne kadara aldın canım?
Hayal edince cok guzel evet ama memem yara olur diye korkuyorum ,sezeryan olacağım icin sutum gelmezse ve emzirme mahremiyetime saygi göstermezler sinirlerimi yıpratırlar diye kaygilarim var .Canım ne zaman bebek ağlasa zaten ağzıyla meme ariycak göreceksin sık sık acıkacak eldivenini ve ya battaniyesini emmeye başliycak kucağına alınca da ağzıyla hemen ariycak en eğlenceli kısmı aslında hiç korkma , yıkaması da küvetin içinde file olcak ya bebeği filenin üstüne yaptircaksin kovasinda da suyu hazirlayacaksin maşrapayla suyu yavaş yavaş dokeceksin elinle de masaj yapar gibi yapacaksın sonra da süngerini ve ya yumuşak lifini sabublayip yavaş yavaş sabunla her tarafını yikayacaksin en sonda başını zaten sırt üstü yattığı için yavaşça saçlarını islayacaksin çok az şampuan döküp sonra yikayacaksin en keyifli şeylerden korkuyorsun :) hatta bir kaç defaya o kadar pratikleşeceksin ki koluna bebeği yüzüstü yatiracaksin musluğun altına tutup 5 dk' ya yıkayıp çıkaracaksın zaten yaz olduğu için eminim hergun yatırmadan yıkamak gerekecek rahat uyusun diye hiç korkma büyük keyif alacaksın :)
Emzik,biberon yazmak klasiklesmis cnm ama ben oglumda 2.gunden itibaren kullandim emzik ki cok karsi olmama, asla vermem dememe ragmen buyuk destek oldu bana, sutum gec gelmisti, mama veriyordum, gogsumu bos bos cektigi icin yara olmustu vs o arada kullandim, uykuya rahat geciste de buyuk yardimi oluyor bence, tabiki tercih meselesi, hic emzik almayan bebislerde var tabi, benm oglum gibi 2.gunden alisanlarda var, bu arada uykuya dalar dalmaz emzigi atiyordu agzindan 1 bucuk yasinda da kendiliginden birakti..Hastane çantası hazırlayan arkadaşlar , neden hastane çantasına emzik koyuyorsunuz merak ettim?
Bırakın bebeğiniz sizin memenize alışmaya çalışsın.
Emzik ürünü bence bebeği kandırmaktan başka bir şey değil. Ve açıkçası en azından kandırmak için bile çok erken.. doğar doğmaz. Başka bir sebebi var mı ? Benim bildiğim uzmanların söylediği, emzik için yalancı doyma sağladığı için bebeği emmede zora sokuyor hele ki böyle ilk zamanlar için.. yine de siz bilirsiniz.
Ben de boyle düşünüyorum .Ama asla demeyeceğim başıma gelmesinden korkuyorum .Cunku emzige asla diyen arkadaşım su an 1 bucuk aylık bebegini emzige alistirdi hem de recel sürüp veriyor .Bebegi kolik .O kadar cok agliyor ki bingildagi çöküyor. Boyle bir sey yasamaktan cok korkuyorum .Insallah huzurlu bebeklerimiz olur da boyle yollara basvurmayiz .Bebek küçücük cenesiyle tum enerjiyi emzige harcadigi icin emerken yoruluyor ve süt inmiyor .Hastane çantası hazırlayan arkadaşlar , neden hastane çantasına emzik koyuyorsunuz merak ettim?
Emzik ürünü bence bebeği kandırmaktan başka bir şey değil. Ve açıkçası en azından kandırmak için bile çok erken.. doğar doğmaz. Başka bir sebebi var mı ? Benim bildiğim uzmanların söylediği, emzik için yalancı doyma sağladığı için bebeği emmede zora sokuyor hele ki böyle ilk zamanlar için.. yine de siz bilirsiniz.
Ben kızımın doğumunu kısaca anlatıyım sıze,Ya düşünün benim acıklık tam kızımda doğurmak zamanı geldı ben hala keşke biraz daha uyusam dıye düşünüyorum, ben hastanede kalıyordum o gün hastaneye gitdiğimde 2 cm acıklığım vardı( kontrol için gitmişdim) 1-2 güne doğururum hastanede uzak orda kaldım dr öyle soyledi.Haha kiz hic gitme evde dogur ebe bul bitanesaka bi yana ben az kalsin takside doguyormusum, annemin catisinda cok kaldigim icin yuzum kipkirmizi olmus korkmuslar sonra gecmis Allahtan..
Hastane çantası hazırlayan arkadaşlar , neden hastane çantasına emzik koyuyorsunuz merak ettim?
Ya aslında haklısnız cokda rahat olmamak lazım 32 den sonra başlıycam hata yarındaan sonra gerekenleri almaya başlıycam.En azından 35e kadar hazırla canim erken doğmayacağının kanıtı mı var
Hayal edince cok guzel evet ama memem yara olur diye korkuyorum ,sezeryan olacağım icin sutum gelmezse ve emzirme mahremiyetime saygi göstermezler sinirlerimi yıpratırlar diye kaygilarim var .
Emziğin hiç verilmemesini savunan bir ekol var, en azından 6 hafta verilmemesi gerekiyor diyenler, diğer yandan parmak emmenin daha sakıncalı olduğunu söyleyenler, amerikan periyatri derneğine göre emzik kullanmanın ani bebek ölümlerini düşürdüğü kanıtlanmış... yani doğrusu hangisi bilmiyorum ama bence bebekler biz hangi ekolü savunsakta bizi yönlendiren ve seçen olacaklar.
Ben şahsen çantama koydum. Çünkü ikiz olduğu için başlarda ikisini aynı anda emzirme konusunda kendime güvenmiyorum. Ama mecbur kalmadıkça ilk haftalar vermeyi istemiyorum. Ama işte benim isteklerime, planlarına onlar uyacaklar mı bakalım :)
Ay cok sagol biraz rahatladim .Hastanede gece esim kalcak yanimda.Rahat olurum o yuzden .Ama kv filan kalsa ben her emzircegimde cikacagini sanmıyorum. O an el ayak muhtaciyim ya.Ama bebegin ve annenin mahremi olduguna inanıyorum. Stressiz ve huzurlu bir ortamda sütümün geleceğini de düşünüyorum. Insallah kimseler uzemez biziCanim bende sezeryandim cok az geldi dogumdan sora sutum mama verdik kasikla ama tabi alissin emmeye die hastanede kaldigim sure meme verdim emdi oda eve geldim dus aldim bir sutum geldi ama ucu olmadigi icin almada zorlandi onuda vere vere ucu cikti zaten 2 yasta zor birkati :) bu larin stresini hic yasamaaa canim hamisligin keyfini cikar hersey rayina oturuo zaten canim yikamak benimde en korktugum seydi ama en kolayiymis guven sen bize :)
Ay annesi o melekle stress yasamassin hiccc benimki ilk dogdu boleee bos bos guluodu yaa agzinin yaya yaya cok tayliydi hastanede 3 gun kaldim onu izlemekten uyumadim hicc :)Ay cok sagol biraz rahatladim .Hastanede gece esim kalcak yanimda.Rahat olurum o yuzden .Ama kv filan kalsa ben her emzircegimde cikacagini sanmıyorum. O an el ayak muhtaciyim ya.Ama bebegin ve annenin mahremi olduguna inanıyorum. Stressiz ve huzurlu bir ortamda sütümün geleceğini de düşünüyorum. Insallah kimseler uzemez bizi
Sağolsun dedesi çok güzel seçim yapmış kesesine bereketTeşekkür ederim canım. Aslnda ben daha 7 haftalık hamileyken dedesi torun diye öldüğü için dolaşırken birden görüp aldı bunu. Ben daha beşik falan araştırmamıştım. Ama sonradan ben de beğendim. Sizler de konuşunca epey fikir olur dedim.
Oy masallah darisi bizimkilere ve senin minnak kuzuyaAy annesi o melekle stress yasamassin hiccc benimki ilk dogdu boleee bos bos guluodu yaa agzinin yaya yaya cok tayliydi hastanede 3 gun kaldim onu izlemekten uyumadim hicc :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?