- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.781
Ayy benim çevremdekiler çok kolay doğurmuş sanırım hep bişey yok diyorlar anlatıyorlar yarım saat sürdü bi saat sürdü anlamadım bile falan diye :) sancı geldikten sonra evinin temizliğini yapıp duş alan hastaneye girer girmez doğuran tanıdığım bile var. Gerçi beni rahatlatmak içinde söylüyor olabilirler bilemiyorum :)
Kızlarrr yarın mesai arkdaşlarım iş çıkışı bi cafede benm için babyshower ayarlamşlar. Süpriz olsun diye baştan bişey söylemediler ama sonra belki hazırlık yapmak isterm saç makyaj elbise falan diye düşünüp akşam söylediler.. çok mutlu oldum herşeyi ayarlamşlar çokta heyecanlandm:) babyshower yapan oldu mu ben ilkkez kendiminkisine katılacağım anne adayının yapması ya da alması gereken birşey var mıı??
Doğru söylüyorsun canım ondada yüzlerce farklı hikaye dönüyordu :)Canım şöyle düşün. İlk cinsel birleşmeyi nasıl anlattılar kimisi olup bittiğinin farkına varmıyosun diye.. kimisi de dünya sonu gelmiş gibi anlatıyordu ama sonuç olarak hepsi bi şekilde cinsel hayata kavuştu değil mi ? :)
Öyle düşün boş ver hiç kötü olacak diye düşünme. Ben şahsen öyle düşünüyorum...
Ne düşünceli arkadaşlarınız varmış. Bildiğim kadarıyla bişey almanız gerekmiyor. Süslenip püslenin, uçuş bi elbise, taç çok yakışıyor. Kimisi oyunlar oynuyor, kimisi sohbet şeklinde geçiyor diye biliyorum i. Şimdiden iyi eğlenceler :)Kızlarrr yarın mesai arkdaşlarım iş çıkışı bi cafede benm için babyshower ayarlamşlar. Süpriz olsun diye baştan bişey söylemediler ama sonra belki hazırlık yapmak isterm saç makyaj elbise falan diye düşünüp akşam söylediler.. çok mutlu oldum herşeyi ayarlamşlar çokta heyecanlandm:) babyshower yapan oldu mu ben ilkkez kendiminkisine katılacağım anne adayının yapması ya da alması gereken birşey var mıı??
ilk kez duydum.misiri da cok severim.deneyecegim.tesekkurlerKızlar özellikle sezeryan olacaklar yazın bir kenara doğuma girmeden önce haşlanmış mısır yenirse sütü daha kolay indiriyormuş ve bollaştırıyormuş arkadaşım ısrarla söylüyor ilk çocuğunu emzirememiş biri olarak bolca mısır stoğu yapma niyetindeyim doğum yaklaşırken
Bir şey yapmana gerek yok gidip eğlen sadece. :)Kızlarrr yarın mesai arkdaşlarım iş çıkışı bi cafede benm için babyshower ayarlamşlar. Süpriz olsun diye baştan bişey söylemediler ama sonra belki hazırlık yapmak isterm saç makyaj elbise falan diye düşünüp akşam söylediler.. çok mutlu oldum herşeyi ayarlamşlar çokta heyecanlandm:) babyshower yapan oldu mu ben ilkkez kendiminkisine katılacağım anne adayının yapması ya da alması gereken birşey var mıı??
Hayır bena iğne yapdılar ama beklemedilerki etki etmesini, ama her kes hiç acımıyor diyor, korkma hiç benimki sadice son anda olan talıksız bi olay epudurale güvendiler sanırım doğumdada hiç bağırmadan sakın sakın doğumumu yapdım diye epudural hala etki ediyor sandılar.Normal doğumda dikişler o kadar acıtıyor mu kızlar :/ bana annem hiç acımıyor demişti kandırıldım mı
Ben kendim doğumuma kadar cok doğum hikayesi okudum, en cokda negatıfleri cünki en kotusne dahi hazır olmak isdedim ama buna rağmen doğumum cok kolay oldu cunki bilincliydim ne yapdıklarnı ne için yapdıklarnı biliyordum, bir cok dokdorun önerdiği doğum hakında bilgi sahibi olmak böylelikle dr işini kolaylaşdırmış olıcaz, benim sadıce dikişlerim kötüydu ki hiç kimsenin dikiş atılırken iyi uyuşmadığı için canı yandığnı bilmiyordum, bilsem uyuşmadığmı dr soylerdim ama dikiş atılırken anladım buda benim hatamdi kı başlamadan önce soylemedim.Hayır hayır sen bakma kimi insanda dikiş olmuyor bile kimi insan az uyusur kimi insan çok uyusur hissetmez herkesin doğum hikayesi farklı ..
aslında dogum hikayelerimizi burda paylasmazsak iyi olur hiç yasamamis arkadaslarimiz için fobi oluşabilir
Evinizin durumuna ve taşınma olup olmayacağına gore değişir. Biz park beşiğe karar verdik. Katlayıp çantasına koyabiliyorsun pratik birşekilde. Biz bi kaç yılda bir taşınacağımız için ve açıkçası kolaylığından dolayı böyle bi seçim yaptık. Dün yazmışsın bunu ama sen kararını verdin mi peki bugun için ?Kızlar park beşik mi mobilya beşik mi ? Allah aşkına bana bi fikir verin .of yarın beşik alacağız ama çok kararsız kaldım
Evet çocukluğumdan beri tek heves ettiğim şey normal doğun yapmaktı hiç korkmazdım ama pıhtılaşmadan dolayı hap iğne kullanınca etrafta saçma sapan şeyler soyluyorlar normal doğumla ilgili vallahi psikolojim bozuldu sezaryen yaparım dıyorum ama hayalimden vazgeçmiş olacağım doktorum 37.haftanda bakarız durumuna gore doğumunu yaparız dedi hiç bilmiyorum sen napacaksın ?Hamilelik psikolojisi sünger gibi her şeyi çekiyor, dermansız dert yaşamış gibi anlatmasalar süper olur.
Güzel doğum hikayelerini dinlemek keyif verici ama ürkütücü şekilde anlatılınca etkilenilir yani ister istemez.
Mısıra bayılırımmmmmKızlar özellikle sezeryan olacaklar yazın bir kenara doğuma girmeden önce haşlanmış mısır yenirse sütü daha kolay indiriyormuş ve bollaştırıyormuş arkadaşım ısrarla söylüyor ilk çocuğunu emzirememiş biri olarak bolca mısır stoğu yapma niyetindeyim doğum yaklaşırken
Günaydın canım nasılsınGünaydın kızlar
Girmesende yanacak dimi bu sınav ? Girip şansını dene hiç olmazsa. İlkini yaşa ikincisine hazırlıklı olursun.Kızlar bu günlerde çok gerginim
Cuma günü doktora yeterlik sınavım var. Hiçbir sağlık problemi olmamasına rağmen arkadaşlarım sağlık raporu alıp 3-4 hafta işe gitmeden hazırlandılar, bunun haricinde de 3-4 ay da çalışırken hazırlanmışlardı. Ben çalışma+hamilelik olunca bir satır birşey okumadım, ya sağlığım elvermedi, ya yorgun hissettim ya da psikolojik olarak ders çalışmayı önceliklerim arasına alamadım. Şimdi zaman geldi çattı. Cuma günü sınava girmem kendimi rezil etmem anlamına gelecek çünkü sorulara yazabilecek cevabım yok. Öte yandan toplamda iki yeterlik sınavı hakkımız var, buna girmezsem biri yanmış olacak ikincisi de bebeğin 4 -5 aylık olduğu döneme gelecek yani doğumdan hemn sonra sıkı bir şekilde ders çalışmam gerekecek.
Siz bu koşullarda sınava girer miydiniz? yoksa direk bir hakkınızın yanmasını göze alıp bebek doğduktan sonrakine mi girerdiniz?
Sınav hakkın her türlü yanacaksa bu sınava girer. Soru tarzını, gelecek sınavda beni ne bekliyor görür belki ilk heyecanımı atardım. Sonraki sınavda neyle karşılaşacağımı bilirdim. Hem belli mi olur belki de bildiğin yerlerden gelir güzel geçer. Hakkını neden kullanmayasın ki.Kızlar bu günlerde çok gerginim
Cuma günü doktora yeterlik sınavım var. Hiçbir sağlık problemi olmamasına rağmen arkadaşlarım sağlık raporu alıp 3-4 hafta işe gitmeden hazırlandılar, bunun haricinde de 3-4 ay da çalışırken hazırlanmışlardı. Ben çalışma+hamilelik olunca bir satır birşey okumadım, ya sağlığım elvermedi, ya yorgun hissettim ya da psikolojik olarak ders çalışmayı önceliklerim arasına alamadım. Şimdi zaman geldi çattı. Cuma günü sınava girmem kendimi rezil etmem anlamına gelecek çünkü sorulara yazabilecek cevabım yok. Öte yandan toplamda iki yeterlik sınavı hakkımız var, buna girmezsem biri yanmış olacak ikincisi de bebeğin 4 -5 aylık olduğu döneme gelecek yani doğumdan hemn sonra sıkı bir şekilde ders çalışmam gerekecek.
Siz bu koşullarda sınava girer miydiniz? yoksa direk bir hakkınızın yanmasını göze alıp bebek doğduktan sonrakine mi girerdiniz?
Sizin durum sonuçta keyfi bir durum değil sağlık sebeplerinden ötürü. Bu gibi olağandışı durumlarda farklı bi seçenek olmuyor mu ? Sadece hamilelik değil örneğin acil ameliyat olması gereken insanlar da olabilir 4-5 ayda toparlanmayacak durumda olanlar ağır hastalık geçirenler vs. Bunlara doktor raporu ile belgelendirildik müddetçe bir kolaylık sağlanmıyor mu ?Kızlar bu günlerde çok gerginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?