- 12 Nisan 2009
- 8.333
- 29.410
- 1.073
- 43
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.821
Canım hep o soruyu sormak istemişimdir ama kime sorsam bilemediğimden kaldı öyle , ben de ilk doğumumu normal yaptım kesi oldu haliyle acaba ikincide de kesi oluyor mu yoksa olmaya da biliyor mu ve ikinci soru ikinci doğum ilkinden daha kolay ve daha mı çabuk olup bitiyor yoksa aynı ilki gibi saatlerce sancı falan mı oluyor tecrübelerine ihtiyacım var şu an yazdığını görünce aha da aradığım kişiyi buldum dedim :)
iyiyiz güzellik sen nasılsın.... yoksun artıkMerhaba kızlar nasılsınız
Ay insallah boyle duyunca cok mutlu oluyorum inşallah bu defa daha da rahat ve kisa olur en önemlisi de tekrardan kesi atılmaz inşallah :) Amin canım çok teşekkür ederim hepimizin bebekleri hem rahat hem de sağ salim doğsun ve huzurlu bir şekilde büyütmek nasip olsun inşallahDaha kolay ve daha rahat oluyor arkadaslarimdan biliyorum süre yarı yariya azalıyor nerdeyse Rabbim inşallah senide bi avazda kurtarir canım
Ay inşallah canım çok mutlu oldum şimdi daha hevesle bekliyorum artık doğumu :)Günaydın kızlar güzel birgün olsun inşallah
canım benim 2.doğumda kesi olmadı zaten genelde ikinci doğumlarda kesi atmıyorlarmış diye duydum ne derece doğru bilemem.... ikinci soruna gelince evet ilki kadar uzun olmuyo daha çabuk ve daha kolay geçti bende... umarım herkes için geçerlidir...
Girmesende yanacak dimi bu sınav ? Girip şansını dene hiç olmazsa. İlkini yaşa ikincisine hazırlıklı olursun.
Sınav hakkın her türlü yanacaksa bu sınava girer. Soru tarzını, gelecek sınavda beni ne bekliyor görür belki ilk heyecanımı atardım. Sonraki sınavda neyle karşılaşacağımı bilirdim. Hem belli mi olur belki de bildiğin yerlerden gelir güzel geçer. Hakkını neden kullanmayasın ki.
Cevaplar için teşekkürler kızlar. Öğrenci İşlerinden biri rapor alır girmezsin demişti ama içime sinmemişti . Fakat gerçekten hamilelik etkisi ile hazırlanamadığım için acaba dedim bugun arayıp teyit ettim hakkın yanmaz dediler . Rapor almaya karar verdim. Sınavın sözlü kısmı da var ve 3-4 hocanın karşısına çıkılıyor aynı anda. Ve bazıları sert insanlar. soruları görmek uğruna o strese girmeyeyim diyorum, soruları başkasından da öğrenme sansım olur sonra . İnşallah doğru kararı veriyorumdur . Kadın olmak zaten zor ,çalışan kadın olmak bir tık daha , çalışan hamile ve sınava hazırlanması gereken kadın olunca kaç katmanlı oluyor düşünmesi bile can sıkıcı .Sizin durum sonuçta keyfi bir durum değil sağlık sebeplerinden ötürü. Bu gibi olağandışı durumlarda farklı bi seçenek olmuyor mu ? Sadece hamilelik değil örneğin acil ameliyat olması gereken insanlar da olabilir 4-5 ayda toparlanmayacak durumda olanlar ağır hastalık geçirenler vs. Bunlara doktor raporu ile belgelendirildik müddetçe bir kolaylık sağlanmıyor mu ?
English home saatlik indirim yapmisti ordan 30 Tl ye aldim canim .Tesekkur ederim daha iyileri sizin olsun.Maşallah canım çok güzel olmuş güle güle kullansın bebişin inşallah, halı çok hoşuma gitti nereden ne kadar aldığını sora bilir miyim
Evet çocukluğumdan beri tek heves ettiğim şey normal doğun yapmaktı hiç korkmazdım ama pıhtılaşmadan dolayı hap iğne kullanınca etrafta saçma sapan şeyler soyluyorlar normal doğumla ilgili vallahi psikolojim bozuldu sezaryen yaparım dıyorum ama hayalimden vazgeçmiş olacağım doktorum 37.haftanda bakarız durumuna gore doğumunu yaparız dedi hiç bilmiyorum sen napacaksın ?
Yorucu mu işin ? Bol su içebiliyor musunuz çalışan hanımları hep merak etmişimdir bu konuda malum çok su içince yarım saate bir helahane :))iyiyim canım işteyim penguen gibi geziyorum :) sen nasılsın
Ya öyle dediler tuhaf tuhaf yorumlar yaptılar KK da eski topikleri vs okumuştum ben normal yapılmaz sanıyordum doktorum sezaryen der sanıyordum ama o soyledi açılman sancın olursa normal yaparsın diye. Ama işte zamanında okuduğum şeylerden sonra ister istemez bilinçaltıma yerleşmiş.Pıhtılaşma olunca normal doğum olmuyor mu tehlikeli mi ? Ben de kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum da hamileliğimin başından beri
Bebişin ağırlıklı en çok hareket ettiği yee orası. Hani bazen midemin olduğu tarafa vurmasa bu çocuk hep aşağıda yatıyo derim :) şimdi de belim başladı çatırdamayabenimde göbeğimin alt tarafı hep çatladı başka biryerde yok ama hep oralarım gitti :))
Güzelmiş canım çok beğendim bu ebatlarda bir hali istiyorum kızımın yatağının önüne ama pembesini unutmuştum kaç gündür sende görünce aklıma geldi tekrar :)English home saatlik indirim yapmisti ordan 30 Tl ye aldim canim .Tesekkur ederim daha iyileri sizin olsun.
Kesi derken kesiyolar mıAy insallah boyle duyunca cok mutlu oluyorum inşallah bu defa daha da rahat ve kisa olur en önemlisi de tekrardan kesi atılmaz inşallah :) Amin canım çok teşekkür ederim hepimizin bebekleri hem rahat hem de sağ salim doğsun ve huzurlu bir şekilde büyütmek nasip olsun inşallah
Pıhtılaşma olunca normal doğum olmuyor mu tehlikeli mi ? Ben de kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum da hamileliğimin başından beri
Bana da doktor başlarda kan sulandırıcı vermişti kızlar. Araştırdım ettim dediğiniz gibi normal doğum yapmayan çok insan varmış, doktoru önermemiş. Kendi doktoruma sorduğumda, o iğnenin etki süresinin 12 saat olduğunu o yüzden doğumdan önce bırakılması gerektiğini, doğumu etkilemediğini bazı doktorlara sezeryanın daha kolay geldiği için hemen sezeryanı seçtiğini söylemişti. Ne kadar doğrudue bilemem yine de.Ya öyle dediler tuhaf tuhaf yorumlar yaptılar KK da eski topikleri vs okumuştum ben normal yapılmaz sanıyordum doktorum sezaryen der sanıyordum ama o soyledi açılman sancın olursa normal yaparsın diye. Ama işte zamanında okuduğum şeylerden sonra ister istemez bilinçaltıma yerleşmiş.
Ayın 23u randevum var bir de ben sorayım bakayım benimki ne diyecek , ben ne zaman internetten bir şey araştırsam hem kötü yazılar kötü tecrübeler çıkıyor karşıma eşim çok kızıyor okuma diye gerçekten de kimin ki başına kötü olay gelmiş hemen dertlenmek için yazarlar internete üstelik de abartarak ama kimin ki başına güzel şeyler gelsin mutlu olsun nazar değer diye hiiic anlatmazlar bence internette hiç bir şeye takmamak lazım ilk doğumumda tek korktuğum normal doğum zamanı alttan kesiydi neler neler okudum ama gel gör ki doğumda en kolay şey de oydu , en iyisi doktora güvenmek hiç bir doktor hastasına bir şey olsun istemez mesleği için de iyi bir şey değilYa öyle dediler tuhaf tuhaf yorumlar yaptılar KK da eski topikleri vs okumuştum ben normal yapılmaz sanıyordum doktorum sezaryen der sanıyordum ama o soyledi açılman sancın olursa normal yaparsın diye. Ama işte zamanında okuduğum şeylerden sonra ister istemez bilinçaltıma yerleşmiş.
Kesnlikle oyle ben artk tamamen bıraktım netten okumayı. Bi burası var fikir alışverişi yaptığım. Allah hepimize yardım etsn senin ilk bebeğin değil mi bu ?Ayın 23u randevum var bir de ben sorayım bakayım benimki ne diyecek , ben ne zaman internetten bir şey araştırsam hem kötü yazılar kötü tecrübeler çıkıyor karşıma eşim çok kızıyor okuma diye gerçekten de kimin ki başına kötü olay gelmiş hemen dertlenmek için yazarlar internete üstelik de abartarak ama kimin ki başına güzel şeyler gelsin mutlu olsun nazar değer diye hiiic anlatmazlar bence internette hiç bir şeye takmamak lazım ilk doğumumda tek korktuğum normal doğum zamanı alttan kesiydi neler neler okudum ama gel gör ki doğumda en kolay şey de oydu , en iyisi doktora güvenmek hiç bir doktor hastasına bir şey olsun istemez mesleği için de iyi bir şey değil
Benimde arada oluyor belimde yavaş yavaş başlıyor sanırım. Benim kızda dünden beri bir üşengeç galiba sadece dönüyor tekme atmaya hali yok heralde :)Bebişin ağırlıklı en çok hareket ettiği yee orası. Hani bazen midemin olduğu tarafa vurmasa bu çocuk hep aşağıda yatıyo derim :) şimdi de belim başladı çatırdamaya
Burdan bi arkadasım doğuma 1 hafta kala bıraktırdı dr iğneyi. Normal doğum yaptı şükür. Sonlata doğru bıraktırıyolar sanırım 38.haftada bıraktıracak benim doktorda. Ay inşallah sağ salim görürüz o haftaları da sağlıkla alırız kucağımızaBana da doktor başlarda kan sulandırıcı vermişti kızlar. Araştırdım ettim dediğiniz gibi normal doğum yapmayan çok insan varmış, doktoru önermemiş. Kendi doktoruma sorduğumda, o iğnenin etki süresinin 12 saat olduğunu o yüzden doğumdan önce bırakılması gerektiğini, doğumu etkilemediğini bazı doktorlara sezeryanın daha kolay geldiği için hemen sezeryanı seçtiğini söylemişti. Ne kadar doğrudue bilemem yine de.
Bana doktor 34 haftalık olunca bırak ilacı dedi ama yine de hiç doktorumla doğum şeklini konuşmadık benim normal istediğimi anlamıştı diye hep normal dogum için bir engel yok diyor bu defa gittiğimde kan sulandırıcı doğum şeklini etkiliyor mı diye sorayım mutlakaBana da doktor başlarda kan sulandırıcı vermişti kızlar. Araştırdım ettim dediğiniz gibi normal doğum yapmayan çok insan varmış, doktoru önermemiş. Kendi doktoruma sorduğumda, o iğnenin etki süresinin 12 saat olduğunu o yüzden doğumdan önce bırakılması gerektiğini, doğumu etkilemediğini bazı doktorlara sezeryanın daha kolay geldiği için hemen sezeryanı seçtiğini söylemişti. Ne kadar doğrudue bilemem yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?