- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.861
Sabah uyanınca bi panik oldum ama şimdi iyiyim canım.Canim hamilelik psikolojisi ve esinle olan gerginliginizden kotu ruyalar gormus olabilirsin korkma uzulme. Esinle de kus kalmak yada hic bisey olmamis gibi davranmak yerine alsan karsina sakin sakin konussan sen bana bunu deyince cok uzuldum kirildim niye boyle yapiyosun tarzinda belki daha iyi olur.
Hamileliği biz yaşıyoruz gerilen hormonu tavan yapan onlar sanırım :))Sabah uyanınca bi panik oldum ama şimdi iyiyim canım.
Pazar günü sakinleşince konuşmaya çalıştım. Dinlemek istemiyorum bu konu hakkında bişey diye yükseldi tekrar. Bende sustum, dinlemek istemiyorsan sen bilirsin diye düşünerek konuşmama kararı aldım. Elbet konuşur heralde bi düşünüp hatasını anlasında.
Benimkide şimdi sessiz bakalım yemekten sonra hareketlenir belki. Hemde çok acıkıyorum canım sabah 7.30 da kahvaltı ediyorum 8.30da iş başı yapıyorum o saatte yine acıkıyorum 10da ara öğün yapıyorum ama o saate kadar zor dayanıyorum. Bazen sofradan kalkıyorum bulaşıkları falan toparlıyorum odaya gidiyorum bir oturuyorum sanki az önce yemek yiyen ben değilmişim gibi karnım acıkıyor :)Sabah bizmkide çok sessizdi uyuyodu sanırım tv açıp uzanınca hareketlendi şimdi de geri acıktm hemen acıkıyomuş insan harbiden sende de oluyo mu
Sanırım öyle oluyor canım çok etkileniyorlar çoook :)Hamileliği biz yaşıyoruz gerilen hormonu tavan yapan onlar sanırım :))
Bu kızlar hep sağda mı oluyor acaba benım mınık kostebekte aynıgünaydın kızlar İnşallah hepiniz iyisinizdir.kızlar bi sorum olacak benim minişim karnımın sağında duruyor sürekli hareket edio ama ordan hiç ayrılmıo.yürürken derim içten çok acıo aynı yere baskı uyguladıgı için.göbekdeliğimin sağında bi köstebek var resmen.sola yatsamda kaymıo önceden kayıyordu.napıcam ben bu kızla
Ben hiç bir şey hissetmedim zaten keserken söylemediler ben de duymadım hiç megersem uyuşturup kesmişler bile bebegin üstünü giydirirken şimdi dikiş atcam dedi ben de kesi olmadı sanmıştım bebeğin üstü giyilmeden dikis bitti zaten hiç hissetmedim sadece ebenin önümde oturduğunu görüyordum o kadar ben zaten ebeye aldirmadim bebegimin giydirilmesini izliyordum benim altımi bağladılar kalktım ayağa başın döner dediler tekerlekli sandalyeye oturtup odaya götürdüler bebeği de ebe yanımca götürdü hemen ben yatağıma uzandım bebeğimi kucağıma verdiler o zamana kadar ne olmuştusa uçtu gitti :)sende kolay oldu mu peki
Ayyy ne guzel yaaBen hiç bir şey hissetmedim zaten keserken söylemediler ben de duymadım hiç megersem uyuşturup kesmişler bile bebegin üstünü giydirirken şimdi dikiş atcam dedi ben de kesi olmadı sanmıştım bebeğin üstü giyilmeden dikis bitti zaten hiç hissetmedim sadece ebenin önümde oturduğunu görüyordum o kadar ben zaten ebeye aldirmadim bebegimin giydirilmesini izliyordum benim altımi bağladılar kalktım ayağa başın döner dediler tekerlekli sandalyeye oturtup odaya götürdüler bebeği de ebe yanımca götürdü hemen ben yatağıma uzandım bebeğimi kucağıma verdiler o zamana kadar ne olmuştusa uçtu gitti :)
Ay aynen çok doğru dedin bidaha erken kalkmycam bünye çıldırdı sabah yedm 10da dediğn gbi ara öğün bide demin yarım ekmek gömdüm ama açım aç kazınıyo midem Allahım nolur kilo olarak dönmesinBenimkide şimdi sessiz bakalım yemekten sonra hareketlenir belki. Hemde çok acıkıyorum canım sabah 7.30 da kahvaltı ediyorum 8.30da iş başı yapıyorum o saatte yine acıkıyorum 10da ara öğün yapıyorum ama o saate kadar zor dayanıyorum. Bazen sofradan kalkıyorum bulaşıkları falan toparlıyorum odaya gidiyorum bir oturuyorum sanki az önce yemek yiyen ben değilmişim gibi karnım acıkıyor :)
Maşallah haftana gore ne diyim ben şimdiden belimden şikayet ediyorum çatladı diye. Aktardan çatlak için yağ alabilirsin canımSelam kızlar çatlaklarının oluştumu ya okdr dikkat etmeme rağmen oluşmuştu daha fazla olmasın diye daha çok dikkat ettim ama bu seferde belimin kenarlarından ufak ufak çatlamışım kırmızıyken geçirmek için bi yönteminiz varmı acaba
Sağol canım hepimizin bebeklerini inşallahAllah bağışlasın :) İlkinde sulandırıcı kullanmadın heralde canım
Hastanedeyken serum takiyorlardi koluma çabucak toparliyor insan zaten ertesi gün biraz otururken aciyor gibi oluyordu o da kesi sağa doğru olmuştu diye ben de sola doğru hafif eğilerek oturuyordum zaten bir otururken hissediyorsun ayaktayken uzanırken acı olmuyorAyyy ne guzel yaaçok tatlı çok ağrı olmadı dimi ? rahatça eğilip oturup kalkmışmıydın
Bende onu merak ediyodum canim. Alttan dikiş atilinca dikiş aldirmaya gitmiyomuyuz kendiliğinden mi düşüyor yani..Bilmiyor muydun :) ya benden duymanı istemezdim ama bebek çıkarken annede vajinanın dış derisinde bir kaç yerden yırtılma oluyormuş eskiden ama şimdi öyle çirkin görüntü kalmasın annede diye bebek çıkarken o bölgeyi uyuşturup küçük bir kesi atıyorlar ve bebek rahat çıkıyor ayrıca bir kaç yerden kendiliğinden yırtılma olmamış oluyor bebek çıktıktan sonra hemen 2 dikiş atıyorlar ama uyuşukluk devam ettiği için hiç bir şey hissetmiyorsun dikişler de kendiliğinden sonradan dökülüyor evdeyken artık hem de hiç izi falan kalmıyor yani
Normal doğum olunca böyle rahat oluyor işte ne güzel. Yine öyle nasip olsn inşallah sağlkla sıhhatle ♡Hastanedeyken serum takiyorlardi koluma çabucak toparliyor insan zaten ertesi gün biraz otururken aciyor gibi oluyordu o da kesi sağa doğru olmuştu diye ben de sola doğru hafif eğilerek oturuyordum zaten bir otururken hissediyorsun ayaktayken uzanırken acı olmuyor
Amin canım inşallah bebeğe gitsin hepsi :)Ay aynen çok doğru dedin bidaha erken kalkmycam bünye çıldırdı sabah yedm 10da dediğn gbi ara öğün bide demin yarım ekmek gömdüm ama açım aç kazınıyo midem Allahım nolur kilo olarak dönmesin:))
İk kez duydum dikkat etmek icin bir önemli sebep daha. Bende krap girmemesi icin kalsiyuma dikkat etmeye calısiyodum.Kizlar az once tesadufen I.Saracoglu'nun catlaklarla ilgili bir konusmasina denk geldim .Ve ilk kez duydum .Catlaklarin en buyuk nedeni kalsiyum kaybiymis .Ne kadar yag da kullansaniz su da icseniz kalsiyum açığı varsa cok ise yaramiyormus .Daha cok kalsiyum almaya dikkat edelim.
Dimplesbaby catladiktan sonra yapcak pek bisey yok belki dogum sonrasi lazer vs denenebilir. Ama cogalmamasi icin nemlendirmeye devam etmelisin diye düşünüyorum .
Ben de dün itibariyle izne ayrıldım, evde dinlenip kendime bebeğime vakit ayırmak istedim malum bir de Ramazan geldi :)Mutlu haftalar kızlar haftasonu çok yoğun geçti sınavlarım vardı kontrolümz vardı bebeğin alışverişini kendi alışverişimi yaptık epey yorulduk.. çok şükür eksik azaldıkca rahatlıyorum .. buarada bu hafta 32. Haftam ya çalışmaya devam edeceğim ya da ayrılacağım izne.. gönlüm ayrılmaktan yana çok yorucu işim ama sonrasını düşünyrm kararsızm siz ne karar aldınız bu konuda??
Yok canım olur mu hiç zaten bebek çıkınca bebeğin eşi kendisi rahimden ayrılıp gelip vajinanın ağzında duruyor doktor hemen çıkarıyor onu unutmak mümkün değil ayağa kalkınca kendisi bile düşe bilir yumuşacık ince bir şey zaten , perine masajı insanın kendine kalmış bir şey isteyen yapar onu doktor mutlaka yap diyemez ben yapamam şahsen yani beceremediğimden değil doğum korkusu gibi değişik psikoloji içine girerim ruh halim kaldırmaz benim ama yapa bilen varsa normal doğumda kesi atılmasına gerek kalmıyormus vajina çok esnek oluyormuş ama 34.haftadan itibaren her gün doğal saf yağlarla 5-10 dk arası yapılması lazım ta ki doğuma kadar yapa bilen varsa normal doğumda çok işine yarar ama hijyene ciddi şekilde dikkat etsinler öncesinde cişlerini yapsınlar idrar torbası boş olsun sonrasında ellerini güzelce yıkasınlar hatta eldivenle yapsınlarDoğum konusu açılmışken benimde en büyük korkum bebeğin eşinin içerde unutulması kızlar sancıya doğuma katlanırım diyorum ondan korkmuyorum ama unutulmasından çok korkuyorum. Birde ileri haftalarda olanlar perine masajı yapıyor musunuz doktorunuz bir şey dedi mi hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?