- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.881
Evet canım dikiş kendiliğinden atılıyor ipler eriyen ip oluyor eriyip eriyip dökülüyor hiç farkında bile olmuyorsun , yok doğum bittiği anda artık vajinamizla kimse ilgilenmiyor sadece gece 1 defa gelip kanamayi kontrol ediyor ebe bezini ve ya pedini açıyorsun bakıyor tmm iyi diyor gidiyor elini falan sürmüyor hiç :)Bende onu merak ediyodum canim. Alttan dikiş atilinca dikiş aldirmaya gitmiyomuyuz kendiliğinden mi düşüyor yani..
Bide şunu merak ediyorum doğumdan sonra alttan muayene oluyomu normal odaya geçince. Napiyolar. Ilk dogum olacagi için hiç bilgim yok benim :)
Yok artk onu nasıl unuturlar doğumun bir parçası yaniDoğum konusu açılmışken benimde en büyük korkum bebeğin eşinin içerde unutulması kızlar sancıya doğuma katlanırım diyorum ondan korkmuyorum ama unutulmasından çok korkuyorum. Birde ileri haftalarda olanlar perine masajı yapıyor musunuz doktorunuz bir şey dedi mi hiç
Bana aldığım yerde adam yaz kış farkı yok hastane çıkışlarının demişti canımBi de hastane çıkışını hala alamadım ben bi türlü karar veremiyorume bebekte bi tanesine karar vermiştim satıcı kış sezonu deyince kaldı yine.. bebek yeni doğacak sonuçta yazlığı kışlığı var mıdır bunun
Amin canım inşallah hepimizin doğumu kolay olurNormal doğum olunca böyle rahat oluyor işte ne güzel. Yine öyle nasip olsn inşallah sağlkla sıhhatle ♡
Aynen daha çatımız var o ne durumda hiç bilmiyorum :)) benim canım hiç tatlı değildir dayanırım , alnımızın akıyla olsun inşallah canım bilgiler için çok tesekkurler tecrube başka tabi :))Amin canım inşallah hepimizin doğumu kolay olurama yine de önemli olan bebeğin sağlığı eğer bebeğin fazla kilolu olursa ve ya çatı normal doğuma uygun olmazsa ve ya bebek ters gelirse ya da bebeğin eşi doğum kanalında olursa ya da anne normal doğumdan aşırı fazla korkuyorsa o zaman mecbur sezeryan olur artık
Çok güzel olmuş canım sağlıkla kullanın inşallah :)Odamizin son hali teyzeleri
Canım bence bebek doğmadan önce halletmeye çalış en temel şeylere bakıp gir. Olmazsa sonrakine hazırlanırsın.Kızlar bu günlerde çok gerginim
Cuma günü doktora yeterlik sınavım var. Hiçbir sağlık problemi olmamasına rağmen arkadaşlarım sağlık raporu alıp 3-4 hafta işe gitmeden hazırlandılar, bunun haricinde de 3-4 ay da çalışırken hazırlanmışlardı. Ben çalışma+hamilelik olunca bir satır birşey okumadım, ya sağlığım elvermedi, ya yorgun hissettim ya da psikolojik olarak ders çalışmayı önceliklerim arasına alamadım. Şimdi zaman geldi çattı. Cuma günü sınava girmem kendimi rezil etmem anlamına gelecek çünkü sorulara yazabilecek cevabım yok. Öte yandan toplamda iki yeterlik sınavı hakkımız var, buna girmezsem biri yanmış olacak ikincisi de bebeğin 4 -5 aylık olduğu döneme gelecek yani doğumdan hemn sonra sıkı bir şekilde ders çalışmam gerekecek.
Siz bu koşullarda sınava girer miydiniz? yoksa direk bir hakkınızın yanmasını göze alıp bebek doğduktan sonrakine mi girerdiniz?
Sağlık sektörü paraya dönüştüğü için artık gereksiz herseyi aldırıyorlar ne yazık ki bende almıştım ilk oğlumda bu sefer düşünmüyorum ama zaten bekleyince ortalama 7 günde düşüyo göbekDoktoru ne dediyse aynen uyguladık canım hatta hastanede ilkini kendisi yaptı aynen benim gibi yapın dedi biz de evde aynen uyguladık 6 ve ya 7.gun düştü zaten göbeği
Perine masajımı ilk kez duydum arastiraym bakim neymişYok canım olur mu hiç zaten bebek çıkınca bebeğin eşi kendisi rahimden ayrılıp gelip vajinanın ağzında duruyor doktor hemen çıkarıyor onu unutmak mümkün değil ayağa kalkınca kendisi bile düşe bilir yumuşacık ince bir şey zaten , perine masajı insanın kendine kalmış bir şey isteyen yapar onu doktor mutlaka yap diyemez ben yapamam şahsen yani beceremediğimden değil doğum korkusu gibi değişik psikoloji içine girerim ruh halim kaldırmaz benim ama yapa bilen varsa normal doğumda kesi atılmasına gerek kalmıyormus vajina çok esnek oluyormuş ama 34.haftadan itibaren her gün doğal saf yağlarla 5-10 dk arası yapılması lazım ta ki doğuma kadar yapa bilen varsa normal doğumda çok işine yarar ama hijyene ciddi şekilde dikkat etsinler öncesinde cişlerini yapsınlar idrar torbası boş olsun sonrasında ellerini güzelce yıkasınlar hatta eldivenle yapsınlar
ben baharesintileritasarım instagrambebek için duvar süsü yaptırdım cok da beğendim bugun geldi istersen inceleyebilirsin canım istenilen modelleri yapıyor geneldeArkadaşlar evimin dış kapısına kapı süsü yaptiricam instada falan uygun ve güzel yapan sayfa oneriniz var mı?
Sağol canım bakiyim hemenben baharesintileritasarım instagrambebek için duvar süsü yaptırdım cok da beğendim bugun geldi istersen inceleyebilirsin canım istenilen modelleri yapıyor genelde
bende uni baby ile yıkadim evet kopurmuyor kokusuz bence kopurmemesi güzel kimyasali olmadigini gösterirKızlar ben de bugün kıyafetleri renklerine göre ayırdık yıkamaya başladım :) bakalım nasıl çıkacaklar. Uni baby sıvı deterjan kullandım, kontrol ettiğimde köpük görünmüyordu ama normal mi sizce? Yoksa deterjan sıvı olduğu işin aktı gitti mi anlayamadım
Rica ederim canım hakkımızda hayırlısı inşallah :)Aynen daha çatımız var o ne durumda hiç bilmiyorum :)) benim canım hiç tatlı değildir dayanırım , alnımızın akıyla olsun inşallah canım bilgiler için çok tesekkurler tecrube başka tabi :))
Ne yapacaksın peki öylece açık mı bırakacaksın ben korkarım amaSağlık sektörü paraya dönüştüğü için artık gereksiz herseyi aldırıyorlar ne yazık ki bende almıştım ilk oğlumda bu sefer düşünmüyorum ama zaten bekleyince ortalama 7 günde düşüyo göbek
ben aile sağlığında ebeyim çok korkacak bişeyim yok bahsi geçen alkolun bi etkisi de yok zaten sadece gazlı bezle etrafını sararsan herhangi bir sıkıntı oluşturmaz yani en azından benim içinNe yapacaksın peki öylece açık mı bırakacaksın ben korkarım ama
Okuduklarımdan ve duyduklarımdan kaynaklı heralde korkum yarıım saat düşmesi için bekleniyor doktor müdahale etmiyor falan yazıyordu korktum bende. Perine için normal doğuma gerçekten kolaylık bende nasıl yapılıyor araştırdım ama dediğin gibi yapamam gibi geldi korkarım acaba doktorlar bir şey diyor mu diye merak ettimYok canım olur mu hiç zaten bebek çıkınca bebeğin eşi kendisi rahimden ayrılıp gelip vajinanın ağzında duruyor doktor hemen çıkarıyor onu unutmak mümkün değil ayağa kalkınca kendisi bile düşe bilir yumuşacık ince bir şey zaten , perine masajı insanın kendine kalmış bir şey isteyen yapar onu doktor mutlaka yap diyemez ben yapamam şahsen yani beceremediğimden değil doğum korkusu gibi değişik psikoloji içine girerim ruh halim kaldırmaz benim ama yapa bilen varsa normal doğumda kesi atılmasına gerek kalmıyormus vajina çok esnek oluyormuş ama 34.haftadan itibaren her gün doğal saf yağlarla 5-10 dk arası yapılması lazım ta ki doğuma kadar yapa bilen varsa normal doğumda çok işine yarar ama hijyene ciddi şekilde dikkat etsinler öncesinde cişlerini yapsınlar idrar torbası boş olsun sonrasında ellerini güzelce yıkasınlar hatta eldivenle yapsınlar
Valla canım birinden unutulduğunu duydum hastanesi nasıl bir hastaneydi hiç bilmiyorum ama unutulmuşYok artk onu nasıl unuturlar doğumun bir parçası yani
Normal doğumu kolaylaştırmak için yapılıyormuş ama biraz korkutucu :)Perine masajımı ilk kez duydum arastiraym bakim neymiş
Afilim92 canm cok guzel olmus mısıl mışıl uyisun bebisin odasnda
Normal doğum yapmış biri olaraktan yorum yapmak istedim canim öyle şey mümkün değil bebegin ardından 5dakka sürmeden kayip çıktı. Yani imkansız birşey unutulması durmaz düşer zatenDoğum konusu açılmışken benimde en büyük korkum bebeğin eşinin içerde unutulması kızlar sancıya doğuma katlanırım diyorum ondan korkmuyorum ama unutulmasından çok korkuyorum. Birde ileri haftalarda olanlar perine masajı yapıyor musunuz doktorunuz bir şey dedi mi hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?