- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #36.901
Banada korkutucu geldi araştırdmdaOkuduklarımdan ve duyduklarımdan kaynaklı heralde korkum yarıım saat düşmesi için bekleniyor doktor müdahale etmiyor falan yazıyordu korktum bende. Perine için normal doğuma gerçekten kolaylık bende nasıl yapılıyor araştırdım ama dediğin gibi yapamam gibi geldi korkarım acaba doktorlar bir şey diyor mu diye merak ettim
Valla canım birinden unutulduğunu duydum hastanesi nasıl bir hastaneydi hiç bilmiyorum ama unutulmuş
Normal doğumu kolaylaştırmak için yapılıyormuş ama biraz korkutucu :)
Hindistan cevizi yağı sürüyorum günde 3 kez ama işe yaramadı canım napsam bilemedim yaMaşallah haftana gore ne diyim ben şimdiden belimden şikayet ediyorum çatladı diye. Aktardan çatlak için yağ alabilirsin canım
Bendede ayni sorun var gobegimin alt tarafi ve yanlarim catladi hep ne kadar yag krem sursekte genetik biseymis fayda etmedi bende.simdi vazelin suruyorum onu onermis bayanlarbenimde göbeğimin alt tarafı hep çatladı başka biryerde yok ama hep oralarım gitti :))
İçimi rahatlattınız gerçekten çok sağolun ilk olması tecrübesizliğim ne okusam acaba doğrumu diyorum doğum korkum yok şükür inşallahta gelmezNormal doğum yapmış biri olaraktan yorum yapmak istedim canim öyle şey mümkün değil bebegin ardından 5dakka sürmeden kayip çıktı. Yani imkansız birşey unutulması durmaz düşer zaten
Biraz tecrübe isteyen bir şey gibi ya yada baya bir cesaretli olmak lazım :)Banada korkutucu geldi araştırdmda
kuzu büyük gelebilir bence.... 1 pakette yenidoğan 1 numara olsun o da.... 2 de nasıl olsa 1 hafta sonra kullanılacak benim fikrim tabii kiKızlar bişey sorcam eşim primanin bebek bezini almış ama 2 numara almış büyük olmazmi yenidoğan için üzerinde yenidoğan 2 numara yazıyor 3 6 kg arası
Bende de yaramamıştı saf yağda işe yaramadı aktardan çatlak yağı aldım içinde bir sürü otun yağı yazıyor ama biz çatlamaya devam ettik tabi. Ne surersen sür fayda etmıyo çatlayanın önüne geçilmiyo diyenler haklıymışHindistan cevizi yağı sürüyorum günde 3 kez ama işe yaramadı canım napsam bilemedim ya
Iyi canım buna sevindim sürekli alttan bakıp kontrol etmeleri rahatsiz ederdi beni. Tecrubeli birileriyle konuşmak iyi oluyo bilgi sahibi oluyoruz teşekkürlerEvet canım dikiş kendiliğinden atılıyor ipler eriyen ip oluyor eriyip eriyip dökülüyor hiç farkında bile olmuyorsun , yok doğum bittiği anda artık vajinamizla kimse ilgilenmiyor sadece gece 1 defa gelip kanamayi kontrol ediyor ebe bezini ve ya pedini açıyorsun bakıyor tmm iyi diyor gidiyor elini falan sürmüyor hiç :)
3 -6 kg iyi bence 1 numara 2-5 olabilir yada premature için olabilirmiKızlar bişey sorcam eşim primanin bebek bezini almış ama 2 numara almış büyük olmazmi yenidoğan için üzerinde yenidoğan 2 numara yazıyor 3 6 kg arası
Ay sen şehir efsanelerine ne bakıyosun :) gerdek için neler duyduk zamanında. Milleti öyle öyle vajinismus yaptılar. Yok beli kırılmış kan kaybetmiş ölmüş diyenler rahim filmi konusunda hele çektirecektim arkadaşımın ya en yakın arkadasımın dediği şey "ablama rahim filmi çektiler rahmini komple dışarı çıkarıyolar sen nasıl dayanacaksın" demişti. Hani direkt gozuyle gormuş gibi soyluyodu bide. Allahtan araştırmacı yapım var hep. Bide çektireceğim için çok çok araştırmıştım anestezi bile alöam dıyordum yani. Millet abartmaya yer arıyor. İki yakın arkadasım aynı hafta doğum yaptı geçen sene. Sağolsun biri korkmayın der hep ama diğeri o günü hatrlayınca bile tribe giriyo ayyy ölüyoduuuum varyaaa der ilk lafı bu misal :))Okuduklarımdan ve duyduklarımdan kaynaklı heralde korkum yarıım saat düşmesi için bekleniyor doktor müdahale etmiyor falan yazıyordu korktum bende. Perine için normal doğuma gerçekten kolaylık bende nasıl yapılıyor araştırdım ama dediğin gibi yapamam gibi geldi korkarım acaba doktorlar bir şey diyor mu diye merak ettim
Valla canım birinden unutulduğunu duydum hastanesi nasıl bir hastaneydi hiç bilmiyorum ama unutulmuş
Ay bi uyumuşum kanepede sızmış gitmişim güneşte mayıştırmış :)) ayda yılda bi erken kalktık iyiya :)Rica ederim canım hakkımızda hayırlısı inşallah :)
Rica ederim canim keske bende normal doğumu seçe bilsem mecbur sezeryan olacağım. Normal doğumda o an cektigin ağrı sizi bittimi kus gibi hafifliyor insan bebeğe odaklanıyor ama sezeryanda uyanacagimda agrım sizim bitecek diye bekle günlerce. Rabbim cümlemize kolaylıkla atlatmayı nasip etsinİçimi rahatlattınız gerçekten çok sağolun ilk olması tecrübesizliğim ne okusam acaba doğrumu diyorum doğum korkum yok şükür inşallahta gelmez
Biraz tecrübe isteyen bir şey gibi ya yada baya bir cesaretli olmak lazım :)
Benim kizindada dayısı yanlışlıkla 2 numara almişdi buyukdu ki kızım 2850 gram doğmuşdu ama kulandım yinede, ama senin bebişin berki 3500-4000 arası doğar, ki 1 ay sonra zaten 2 numaraya geciyorsun.Kızlar bişey sorcam eşim primanin bebek bezini almış ama 2 numara almış büyük olmazmi yenidoğan için üzerinde yenidoğan 2 numara yazıyor 3 6 kg arası
canım ben geçenlerde üniversite hastahanesinde yattım ve bi prof öğrencileriyle ders amaclı bizim odayada geldi orada öğrencilere nst nin ne olduğunu sordu ve sonra kendi açıkladı nst demek önümüzdeki bir hafta boyunca doğum olacakmı olmayacakmı bilgisini veriyor ddi tabiki yüzde yüz değil dedi hatırladığım bu canımNST ye giren hanımlar, bilmemezliğimi mazur görün, bu cihazda o an sancınız varsa mı görünüyor? Yoksa işte o hafta içinde sancı çektiyseniz o da görünüyor mu?
Valla zeki müren görecekmi sorusu gibi oldu ama idare edin :))
He tmm :))) en azından sarıyoruz açık kalmıyor :)))ben aile sağlığında ebeyim çok korkacak bişeyim yok bahsi geçen alkolun bi etkisi de yok zaten sadece gazlı bezle etrafını sararsan herhangi bir sıkıntı oluşturmaz yani en azından benim için
Premature 0 diye biliyorum ben ama emin değilim cünki 1 numara bile buyukdu kozıma biraz 10-20 gün sonra iyi oturdu.3 -6 kg iyi bence 1 numara 2-5 olabilir yada premature için olabilirmi
Eğer bebeğin eşi rahime yapişmişsa hamileyken belli oluyor doğumu o zaman sezeryan yapıyorlar o zaman ama senin dediğin zannımca yapışıkmış bebeğin eşi ve doğum yapan muhtemelen kendi doktoruna değil de doğumu başlayınca mecbur en yakın hastaneye gitmiştir orda da durumunu söylememiştir ya da gerek görmemiştir doktor halleder diye düşünmüştür falan tam kesin de konuşmayım ama unutan doktorun diplomasi anında yanar , bu arada evinden uzak hastanede doğum yapacak olanlar her ihtimale karşı hastane çantanıza hamilelik boyunca yaptırdığıniz bütün tahlil ve USG fotolarini koyun olur da acil bir şey olur uzaktaki kendi hastanenizde doğum yapamayacak olursanız en yakın hastaneye gitmek zorunda kalırsanız hem tahlil ve USGleri doktora verin ve her hangi özel durumunuz varsa mutlaka doktora söyleyin , Allah korusun gerek kalmasın inşallah ama tedbir amaçlı diyorumOkuduklarımdan ve duyduklarımdan kaynaklı heralde korkum yarıım saat düşmesi için bekleniyor doktor müdahale etmiyor falan yazıyordu korktum bende. Perine için normal doğuma gerçekten kolaylık bende nasıl yapılıyor araştırdım ama dediğin gibi yapamam gibi geldi korkarım acaba doktorlar bir şey diyor mu diye merak ettim
Rica ederim canım ne zaman ne istersen sora bilirsinIyi canım buna sevindim sürekli alttan bakıp kontrol etmeleri rahatsiz ederdi beni. Tecrubeli birileriyle konuşmak iyi oluyo bilgi sahibi oluyoruz teşekkürler
İyi yapmışsın canım şekerlemeler bebekler için de kendimiz için de iyi oluyor :)Ay bi uyumuşum kanepede sızmış gitmişim güneşte mayıştırmış :)) ayda yılda bi erken kalktık iyiya :)
ahhh birde ben uyuyabilseeemmİyi yapmışsın canım şekerlemeler bebekler için de kendimiz için de iyi oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?