2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Tam 32 de mi rapor almaya gidiceksiniz benim doktorum bir şey demedi bende randevuyu 32+2 ye aldım haftasonu diye. Haftaya arıcam doktorumu inşallah tam 32de gel demez haftaiçi eşimin izin alması zor oluyor da
Beni rapor için 32+0da çağırdı ve pazartesi günü alınması gerekiyor dedi doktorum tam da pazartesi gününe denk geldi

ya ben artık işyerinde çok sıkılıyorum...
alacağım herşeyi aldım bakacak birşey de bulamıyorum...
napsam ki

İyi canım o zaman çok kalmamış
Doğumda rahat olursun.
Hazırlıkların tamam mı eksiğin var mı
Canım hicbir hazirligim tamam değil malesef daha..
Hediye gelenler eşimin birkaç parca aldığı şey ve anneannemin bana aldığı lohusa pijama emzirme sütyeni vs var
Yatagi bile yok şuan

Tatile girince kaynanamla gidip alcaz

Yok benim haftaiçine denk geliyor ama ben randevumu haftasonuna randevu aldım ozamanda 32+2 oluyrum işte bakalım doktorum ne dicek herkesin doktoru farklı söylemiş sanırım
Beni rapor için 32+0da çağırdı ve pazartesi günü alınması gerekiyor dedi doktorum tam da pazartesi gününe denk geldi
Benimde tam 32 perşembeye geliyor bende cumartesine randevu aldım bakalım doktorumu arıcam ne dicek herkesin doktoru farklı söylemiş zaten ama 2 gün farkk etceğini sanmıyorum ya sonuçta tarih yazılmıyormış rapora 32yle 37. Hafta arası çalışabilir gibi bir şeymiş

Canım çalışanlar doğum parasını ne zaman alabiliyor biliyor musun.
Birde kendilerinin mi başvurması gerekiyor.

Canım çalışanlar ikiye bölünerek alıyor parası doğumdan öncekini bi alıyor doğum sonrasını bi alıyor. Muhasebecinin rapor bitiminden sonraki 5 gün içinde raporu onaylaması gerek örneğin doğum öncesi raporun 7 temmuzda bitiyor 12 temmuza kadar onaylanması lazım. Onay verildikten sonra sgknın ödeme tarihine göre ziraat bankasına para aktarılıyor nüfus cüzdanınla gidip çekmek kalıyor sana. Paranın yatıp yatmadığını e devletten takip edebilirsin. Yani sen raporu şirkete şirkette muhasebeciye vermekle yükümlü eğer verilmezse çalıştığın şirket ceza alır.

B Bugunneselibirgun Doktorun tanıyorsa seni başkasına da verebilir raporu sen telefon edip söylersen. 35 olması çok mühim değil. Doğum sonrası için hastane çıkışında rapor düzenliyorlar onu alman gerekiyor. Yine doğum sonrası aldığın raporu da işyerine teslim edeceksin. Onlar onay verecekler. Aslını onlara verirsen sen kendine muhakkak fotokopi al hatta bize teslim etmedin demesinin önüne geçmek için sendeki fotokopinin üzerine kime teslim ediyorsan şu şu tarihte teslim aldım diye imza attır.

Anladım canım çok teşekkkür ederim cevapların icinn

Hayır canım tarih yazıyor. 32+0 'da 14.05.2018 rapor aldığım tarih 37. haftaya kadar (18.06.2018) çalışır yazıyor.

Ben hastaneden tekrar rapor yazılacağını bilmiyordum benim 30. Haftada doğum raporum yazıldı 18 hafta sonra rapor sürem bitiyor sanıyordum. O zaman doğum yapacağım tarihe göre doğum öncesinde kalan günler doğum sonrasına aktarılıyor diye anlıyorum.

İzin için değil de doğum parası için doğum yaptıktan sonra çocuğun sağ doğduğuna dair rapor alıyorsun hastaneden o raporla başvuru yapıyorsun

Az önce bi hazıran annelerne göz atdım bir ay sonra neler olucak diye, ve anneler son 1 ayda hiç kilo almamış ama bebek almiş sanırım son ayda bebeğin kilo alımı hızlandığı için yediklermiz bebeğe gidecek.

İzin için değil de doğum parası için doğum yaptıktan sonra çocuğun sağ doğduğuna dair rapor alıyorsun hastaneden o raporla başvuru yapıyorsun
Anladım o zaman yine o raporu iş yerinemi vereceğim, ben doğum raporunuda henüz şirkete ulaştırmadım gerçi foto çekip yollamıştım insallah sorun çıkmaz.

Kızlar bebek pudrası kullanılıyor mu yani alt değiştirirken kullanılması gerekiyor mu alsam mı bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…