- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #47.641
Bugun bende aynıyım sırtım çok ağrıyor bide, ve sabahtan beri zıplıyor sanki bebekkizlar ya bugun bir tuhafim geceden beri ayaga kalktigimda yuruyemez haldeyim sanki devamli alttan igne batiyo tas gibi oluyo karnim otursamda ayni birtek yatarsam biraz hafifliyo devamli tuvalete gidiyorum bebek hareketli cok sukurki onu hissediyorum normalmi dogummu baslayacak korkmaya basladim
Tabikide daha oda anne kuzusu 4 yasinda okadar kabullenmisya ona bak sen zamanla alışacak annesi :)Sahiplenir sahipleniyorda=) ama iste kendi de engel olamıyor sanırım hislerine evet daha çok küçük bide 4 yaş biraz daha zor oluyor sanırım
Şu anda tam geçiş dönemi 4yas inatlasma kendi dediğini yapma dönemi güzel güzel anlatın inatlaşma olmadan kardeşler arası ideal yas 4 mus mesela eğer firsatiniz olursa adem Güneş çok güzel şeyler yazıyor tavsiye ederimSahiplenir sahipleniyorda=) ama iste kendi de engel olamıyor sanırım hislerine evet daha çok küçük bide 4 yaş biraz daha zor oluyor sanırım
Herkesin derdi ayrı ama inan gelmemeleri daha iyi olabiliyor. Biz artık çocuk değiliz, kendi düzenimiz var, uyum sağlayamıyorlar ve kendi istekleri doğrultusunda diretiyorlar. 4 yıllık evliyim kp gelmedi bir kere bile. Önce kızıyordum ama şimdi bakıyorum da hiç uğraşamayacağım. Ayarı bozuk bu büyüklerin yemin ederimAnladim canim .Bir fikrim yok gercekten zor bir durum .Ben de babamin hic gelmemesinden yakınırım. Annem çağırınca gelir ama hic birlikte gelmezler.Hasta filan olursam ya da sitem edersem gelir sabah gelir aksam gider onda da .1bucuk saat mesafedeler .Yine bana geliyor küçüğüm diye kiyamiyor .Abime hic gitmez .Rahat edemiyorum evim de evim diye tutturur.
Eş olunca zor da can parçası olunca çekmek daha kolay olur belki :)Ayyy kaprisleri hic cekilmio canimmm bi gorrr :)
Canm olcumde sorun olmustur bebek zayiflarmi hicKızlar bizim kontrolümüz bugündü. Kilosu geçen haftaya göre 300gr düşük çıktı. Çok üzüldüm, doktor pozisyonuyla ilgili böyle çıkmış olabilir ama bebeğin tombik bir bebek olmayacak gibi görünüyor dedi. Ne güzel kilosu iyi gidiyor diyordum. Haftaya da vajinal muayene yapacağım dedisaçları da varmış oğlumun, ultrasondan bile görünüyor dedi bakalım nasıl olacak
canım çok üzüldüm senin ilgiye ve yardıma ihtiyacın var ama insan unutmuyor kendisine yapılanları annenin böyle olması üzücüBu arada anne ve kv den yakınmış bende eşimin tüm ıdrarlarına dayanamayıp dogum için annemlere gittim aramızda 150 km falan var ve Allahtan eşimde izindeydi neyse gittik ben annem ve abimin eşi bana bakacak diye beklerken doğum yaptığım güne kadar onların yemek ve bulaşık işlerini yaptım hastanede yanımda abimin eşi vardı ama sanırsın doğumu o yaptı ben sürekli ayakta hanımefendi koltukta bir güzel uyku çekti neyse eve çıktık ilk gün annem yemekleti falan yaptı ertesi gün kızım burda abinin hanımı var o yapar yemekleri ben babanın yanına(yaylamız var babam yayladaydı) gideyim dedi eşimde bende iyi tamam dedik ama biz gelin hanımla konuştu diye düşündük neyse annem gitti eşim ve abim oruçlu sonuçta iftar yapacaklar gelin hanım ezan vaktine kadar balkonda oturdu da bir kap yemek yapmadı o halde kalkıp hem iftar hemde sahur hazırladım eşim çileden çıktı ve ağzına ne geldiyse söyledi ve eşyalarımı alıp annemlerin yanına yaylaya gittik ki gitmez olaydık bayramda bir dakika oturtmadılar yok şunu yap bunu getir diyerek bayramın ikinci günü artık eşimde bende daha fazla dayanamayıp gerekeni söyleyip evimize döndük şunu çok daha iyi anladım ki kimseden bu hayatta fayda yok herkes işine nasıl gelirse öyle davranıyor Allah eşimden razı olsun 1 haftadır evdeyim tüm işi üştlendi ayrıcada 4 yaşındaki kızımın bakımını bende dinlenip kendimi anca toparladım ve güzelce kızlarımla ilgileniyorum
idrarde yanma felanda yok canm hadi iltihap var desem anlamadimkiBende de oluyor ara sira. Dr iltihaptan olabilir dedi.
aynen canm bnmkideBugun bende aynıyım sırtım çok ağrıyor bide, ve sabahtan beri zıplıyor sanki bebek
Peki sizlerin fikirlerini dikkate alip rahat dusunmye caliscm dua edin bana hamislercanım bu kadar sıkma canını stres de etkileriçin rahat etcekse git canım sadece dua et hayırlı bi zamanda olur inşallah sabırlı ol. ben de bu bebekten önce düşük yaptım çok üzüldüm dünyam başıma yıkıldı bir sürü hayaller kurmuştum. rutin kontrole gittik kalbi durmuş dediler. ama şimdi demek ki hayırlısı buymuş diyorum. biraz kendini rahatlatmaya çalış belki de sadece psikolojiktir. uzaktan takma diye ahkam kesmesi kolay belki sen de haklısın ama stres çok büyük bi etken diye biliyorum.
Ben de anlamadım ki ya bir öncekini yanlış ölçüCanim muhtemelen olcum yanlistir. Bebe diyet mi yapti icerde kilo versin.
2800 gr dedi canımSu an kac kilo?
Evet canım bana da yapılmamıştı ama bence onu erkenden yapmanın da bi mantığı yok bana 38+4te yapacak tam olarak.Canm olcumde sorun olmustur bebek zayiflarmi hicbuarada çatı muayenesinimi haftaya yapicak. Benm doktorda yapmadi henuz tek yapilmayan benmiyim diodum tam 37de gitmistm yapmadi.
BEnce yanlış düşünüyorsun ne olursa olsun o senin baban bu yaşa getirdi seni .yatılığa gelmesini istemiyorum demeni yadırgadım biraz açıkçası ama bu dönemdeki hassasiyetinden dolayı sanırım böyle düşünüyorsun çok kötü bişeyde yapmamış baban .erkek oldukları için senin yaşadığın durumu anlayamıyor sadece .Kızlar bu aileler hakkaten destek mi köstek mi bilemiyorum. Yine babam geldi, 5 gündür bizde. Yine burada flört ettiği kişi için geldi ama size yardıma geldim diyor. Bütün gün balkonda sigara çay içiyor. Kapıyı açık bırakıyor bazen, nefret etmeme ragmen ev sigara kokuyor yarım saat tüm camları açıyorum ancak çkıyor. Yanında kıyafet, şarj cihazı bile getirmemiş gece beni uykudan kaldırıp şarj cihazımı istiyor ikidir. Ben mutfakta uğraşırken gelip flörtüyle olan dertlerini anlatıyor bilmem kaç bininci kez, tersliyorum artık yine anlamıyor. Evin muhtelif yerlerini de çok pis kullanıyor, birsey de diyemiyorum, eşim de görüyor bir de rezil oluyorum.
Bugun de şehirdışından üç kişi gelip bebek odası ve balkona dolap monte edecekler. Bu gece burada kalıp yarın da işe devam edecekler. Babam bu halimi bile bile keyfine devam etti, hatta ortalığa bi sürü dağınıklık yarattı. Hatta adamları da lafa tutup işi bırakın çay kahve içelim diye yoldan çıkarmaya çalışıyor, Allahtan onlar çalışkan da uymadılar ona. Sabahtan beri ayakta yemekle temizlikle uğraştım şimdi de bacaklarımdaki etler kesiliyor gibi acıyor, ağrıyor. Acıdan yürüyemiyorum artık. Belim de öyleBebekle ilgili de abuk subuk şakalar yapıyor. Çocuğu sigara kokusuna alıştıracakmış mesela...Annemle ayrı oldukları ve annem de bebek bakımı için bir süre bizde olacağı için büyük bir keyifle "bakalım görebilecek misin torununu çok sık dedim". Herşey bir yana, bu sinir bozukluğu ve yorgunlukla inşallah bebek olumsuz etkilenmez.
Tüm bunları anlatıktan sonra size sorum şu:
Babamın huyu değişmeyecek iyice anladım. Bundan sonra bana yatılı gelmesini istemiyorum. Bunu en uygun dille nasıl söyleyebilirim?
Endişelenme cnm ya en en kötü kan nakli olur ki 9 üstünde gerek kalmaz bence.Ay canim cok sukur atlattiniz o surecleri cok sukur benim kan degerimde 9.2 ye yukselmis canim serumdan 10 gun sora ikinciyide tatirdim bitane kaldi insallah onlarda ise yararda bide bu stresim cikti ya
2.veya 3.cocugum degil ama bir egitimci.olarak fikrimi sunmak istiyorum .Erkek cocuğun anneye en duskun oldugu donemlerden biri icindesiniz su anda.Kiskanclik ,duygu karmasasi ,aileye yeni katılacak olan bebeğin konumu vs hepsi onun kafasinin icinde büyük soru isaretleri olusturuyordur .Tepkisini de sizi üzerek gösteriyor. Sabirli olmalisiniz .Yaptıgı her seyi duzeltmeye çalışıp müdahale etmeyin .Kucuk seyleri görmezden gelin .Ama büyük sorun teşkil edecek bir davranış sergilediyse davranışının sonucu ile yuzlestirin.Mesela inadina oyuncaklari toplamiyor seriyor.Buyuk oglunuzun toplamasina izin vermeyin.Toplayacaksin diye de inatlasmayin .Birakin oyle kalsın. 1 2 kez toplamasını söyleyin ve bekleyin. Baktiniz yapmıyor 1 günlüğüne oyuncak sepetini kaldırın. Ve neden bunu yaptığınızı açıkça soyleyin .Dağılınca toplamadigin icin oyuncaklara tekrar ihtiyacin olmayacagini düşündüm gibi...Istediginiz seyleri yaptığı zaman bu davranisin beni cok mutlu etti diye belirtin ki yaptığı davranista kararli olsun .En basitinden tabağıni masadan alip tezgaha mi kaldirdi bunun icin tesekkur edin .Isimi kolaylastirdin oglum gibi cumleler kurun .Bu donem biraz problemli olur ama aşılmayacak seyler degil .Firsat buldukca abi kardes anne baba olarak gelecekle ilgili konusun .Bebek dogunca ne yapacaksiniz ,eve gelince neler olacak ,onlar ne istiyor ...Sohbet konusu acın fikirlerini onemseyin.Bi konuda yardıma ihtiyacım var 2. Yada 3. çocuğu olanlar sizin de çocuklarınız bu ara sürekli problem mi çıkarıyor ve huyları değişti mi? Büyük oğlum çok anlayışlı henüz 6.5 yaşında küçük 4.5 yaşında ama beni bezdirdi resmen. Nasıl davranırsam davranayım sonuç alamıyorum. Bebeği çok seviyor sürekli karnımı okşar sever ama sanırım kıskanıyor. Sizler nasıl bir yol izliyorsunuz mesela. Mesela bir şey istiyorum inadına yapmıyor güzellikle yada zoraki hiç bir şekilde. Arkasını abisi topluyor çünkü bana kıyamıyor oğlum. İki kardeş o kadar farklı ki napsam bilemedim fikirlerinize cidden ihtiyacım var konu açmayı da düşünüyorum
Bugün kendi olayımdan sonra sana nasıl bir yorum yapsam bilemedim. Ne çok varmış anne babadan böyle tuhaf seyler gören yasayanaçık açık söylesen nasıl olur? Huyunu en iyi bilen sensin darilirmi sorun çıkarır mı? Benim annem mesela darilmayı bırak eşime birton şikayet eder duygu sömürüsü yapar olmadi hasta olur eşim kıyamaz yine aramızı yapar zorunlu kabul etmiş olurum ama çok fazla sinirlerim bozulur. Yada sana nezaman gelmek istese eşini bahane etsen başka işleriniz olduğunu söylesen? Ne zormuş birtürlü anlaşamamak aynı zamanda kopamamak
İnşallah canım normal doğum boyleyse gercekten zormuşB Berenelam63 canım sıkıntılı bi doğum olmuş seninki ama bebeğini alınca hepsi bitiyo işte annelik bu. Rabbim hayırlı evlat eylesin inşallah. Bizlere de acısız doğumlar nasip olsun inşallah
2650 olmus canım..35+2 debende cok merak ediyorum yarın gidicem gittiysen söyler misin ne kadar olmus bebeğin canım
Bndede 2 cm açıklık vardı 1 hafta sonra doğurdum dikkatli ol canımKızlar dün kontrolüm vardı. Doktor alttan muayene etti. 1-2 cm açılma var Rahim aşağı inmiş dedi.
Var mı böyle bi durum yaşayan??
Vücut Doğuma hazırlanıyor dedi.
Açıklık olduğunu biz anlayabiliyor muyuz acaba?ağrı vs oluyor mu?bende çatı ağrısı var kemiklerim ağrıyor hep.
Teşekkür ederim canım sizede inşallahGeçmiş olsun canım allah bebeğine hayırlı uzun ömürler versin :)
Yok canım şu anki hassasiyetle ilgisi yok. kızkardeşlerim de istemiyor misal, çünkü herkesi bezdiriyor. Annemi de 30 yıl depresyonda yaşattı en sonunda ayrıldılar. Onun bana baktığı kadar ben de bakarım o sorun değl, yani muhtaç olduğu vakit ihtiyacını görürüm. Ama bekarken evi terketmeme sebep olacak kadar tuhaf, evden gittikten sonra ne hali varsa görsün diye mesaj iletecek kadar ilgisiz, ağır hastalanıp hastaneye gitmem gerektiğinde zerre kadar ilgilenmeyip beni komşulara muhtaç edecek kadar duygusuz, üniversiteyi kazandığımı öğrendiğinde "mezun olunca bana araba alacaksın" diye bana dilekçe yazdırıp imzalatan, ama tüm başarılarımla hava atmaya, mutlu evliliğime her gelişinde limon sıkıp kavga çıkartmaya meyilli bir babam var. Dayak da gördük, okkalı küfürler de. Kardeşlerim 4-5 yaşındayken tekme atardı da çocuklar havaya savrulacak gibi olurdu. Terapi gördüm, dr diyor ki sende bir sorun yok, tüm problem babanda, narsist. İnan bana hiç kimse babasından böyle bahsetmek istemez. Yadırgaman muhtemelen böyle birşey tecrübe etmemen hatta karşılaşmaman ile ilgilidir diye tahmin ediyorum, Allah da yaşatmasın zaten. İşte böyle şeyler yaşayınca 8 aylık hamile halimle gelip benden neyin hizmetini bekliyor, üstelik de aklı fikri flörtündeyken diyor insanBEnce yanlış düşünüyorsun ne olursa olsun o senin baban bu yaşa getirdi seni .yatılığa gelmesini istemiyorum demeni yadırgadım biraz açıkçası ama bu dönemdeki hassasiyetinden dolayı sanırım böyle düşünüyorsun çok kötü bişeyde yapmamış baban .erkek oldukları için senin yaşadığın durumu anlayamıyor sadece .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?