2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bugun bende aynıyım sırtım çok ağrıyor bide, ve sabahtan beri zıplıyor sanki bebek

Sahiplenir sahipleniyorda=) ama iste kendi de engel olamıyor sanırım hislerine evet daha çok küçük bide 4 yaş biraz daha zor oluyor sanırım
Şu anda tam geçiş dönemi 4yas inatlasma kendi dediğini yapma dönemi güzel güzel anlatın inatlaşma olmadan kardeşler arası ideal yas 4 mus mesela eğer firsatiniz olursa adem Güneş çok güzel şeyler yazıyor tavsiye ederim

Herkesin derdi ayrı ama inan gelmemeleri daha iyi olabiliyor. Biz artık çocuk değiliz, kendi düzenimiz var, uyum sağlayamıyorlar ve kendi istekleri doğrultusunda diretiyorlar. 4 yıllık evliyim kp gelmedi bir kere bile. Önce kızıyordum ama şimdi bakıyorum da hiç uğraşamayacağım. Ayarı bozuk bu büyüklerin yemin ederim

Canm olcumde sorun olmustur bebek zayiflarmi hic buarada çatı muayenesinimi haftaya yapicak. Benm doktorda yapmadi henuz tek yapilmayan benmiyim diodum tam 37de gitmistm yapmadi.

canım çok üzüldüm senin ilgiye ve yardıma ihtiyacın var ama insan unutmuyor kendisine yapılanları annenin böyle olması üzücü

Peki sizlerin fikirlerini dikkate alip rahat dusunmye caliscm dua edin bana hamisler

Canim muhtemelen olcum yanlistir. Bebe diyet mi yapti icerde kilo versin.
Ben de anlamadım ki ya bir öncekini yanlış ölçü
2800 gr dedi canım
Canm olcumde sorun olmustur bebek zayiflarmi hic buarada çatı muayenesinimi haftaya yapicak. Benm doktorda yapmadi henuz tek yapilmayan benmiyim diodum tam 37de gitmistm yapmadi.
Evet canım bana da yapılmamıştı ama bence onu erkenden yapmanın da bi mantığı yok bana 38+4te yapacak tam olarak.

BEnce yanlış düşünüyorsun ne olursa olsun o senin baban bu yaşa getirdi seni .yatılığa gelmesini istemiyorum demeni yadırgadım biraz açıkçası ama bu dönemdeki hassasiyetinden dolayı sanırım böyle düşünüyorsun çok kötü bişeyde yapmamış baban .erkek oldukları için senin yaşadığın durumu anlayamıyor sadece .

Ay canim cok sukur atlattiniz o surecleri cok sukur benim kan degerimde 9.2 ye yukselmis canim serumdan 10 gun sora ikinciyide tatirdim bitane kaldi insallah onlarda ise yararda bide bu stresim cikti ya
Endişelenme cnm ya en en kötü kan nakli olur ki 9 üstünde gerek kalmaz bence.

2.veya 3.cocugum degil ama bir egitimci.olarak fikrimi sunmak istiyorum .Erkek cocuğun anneye en duskun oldugu donemlerden biri icindesiniz su anda.Kiskanclik ,duygu karmasasi ,aileye yeni katılacak olan bebeğin konumu vs hepsi onun kafasinin icinde büyük soru isaretleri olusturuyordur .Tepkisini de sizi üzerek gösteriyor. Sabirli olmalisiniz .Yaptıgı her seyi duzeltmeye çalışıp müdahale etmeyin .Kucuk seyleri görmezden gelin .Ama büyük sorun teşkil edecek bir davranış sergilediyse davranışının sonucu ile yuzlestirin.Mesela inadina oyuncaklari toplamiyor seriyor.Buyuk oglunuzun toplamasina izin vermeyin.Toplayacaksin diye de inatlasmayin .Birakin oyle kalsın. 1 2 kez toplamasını söyleyin ve bekleyin. Baktiniz yapmıyor 1 günlüğüne oyuncak sepetini kaldırın. Ve neden bunu yaptığınızı açıkça soyleyin .Dağılınca toplamadigin icin oyuncaklara tekrar ihtiyacin olmayacagini düşündüm gibi...Istediginiz seyleri yaptığı zaman bu davranisin beni cok mutlu etti diye belirtin ki yaptığı davranista kararli olsun .En basitinden tabağıni masadan alip tezgaha mi kaldirdi bunun icin tesekkur edin .Isimi kolaylastirdin oglum gibi cumleler kurun .Bu donem biraz problemli olur ama aşılmayacak seyler degil .Firsat buldukca abi kardes anne baba olarak gelecekle ilgili konusun .Bebek dogunca ne yapacaksiniz ,eve gelince neler olacak ,onlar ne istiyor ...Sohbet konusu acın fikirlerini onemseyin.

Eşimi bahane etmek bir yöntem olabilirdi ama benim de eşim çok yumuşak yüzlü. Babam babam diye diye bir hal oluyor babam bizde iken.Sonra başbaşa iken bana ima ediyor aynı konulardan rahatsız olduğumuzu, ama o kadar. Benim babam da senin annen gibi. Duygu sömürüsü yapmasa da pişkindir, laf söylersin yine gelir yani. Vaktiyle bana ne kadar acımasız davrandığını hatırlıyorum, hiç içimden gelmiyor uzun zamanlar geçirmek. Bu da tavırlarıma illa ki yansıyor ama adamda tık yok. Misal, sabah 6:30dan beri ayaktayım, yemek faslını hala halledemedik, evde 3 usta, babam var eşim de yeni girdi eve yardım edemedi hiç. bi on - onbeş dakika önce babam ondan sabah rica ettiğim işi yapmaya başlamış, cama silikon çekiyor, baktım ağza alınmayacak küfürler ediyor iş yaparken. Dedim ki "baba çalışmaya başladığın belli oluyor dilinden", demez olaydım, sabahtan beri benim tüm işlerimi görmüşmüş vs vs. Yaptığı ustalarla oturup çay içmek , kendi çaylarını doldurmak hepsi bu. Zor ya gerçekten. İnan el olsa 5 dakika dayanmaz insan, hadi babalık hakkı var deyip sabretmeye çalışıyorum.
Senin mesajını görünce de kendimle çok rahat özdeşleştirdim işte bu yüzden :) Allaha şükür eşim anlayışlı, insan gibi insan o yetiyor, o yüzden sana da eş önemli gerisi fasa fiso dedim.

Bndede 2 cm açıklık vardı 1 hafta sonra doğurdum dikkatli ol canım

Yok canım şu anki hassasiyetle ilgisi yok. kızkardeşlerim de istemiyor misal, çünkü herkesi bezdiriyor. Annemi de 30 yıl depresyonda yaşattı en sonunda ayrıldılar. Onun bana baktığı kadar ben de bakarım o sorun değl, yani muhtaç olduğu vakit ihtiyacını görürüm. Ama bekarken evi terketmeme sebep olacak kadar tuhaf, evden gittikten sonra ne hali varsa görsün diye mesaj iletecek kadar ilgisiz, ağır hastalanıp hastaneye gitmem gerektiğinde zerre kadar ilgilenmeyip beni komşulara muhtaç edecek kadar duygusuz, üniversiteyi kazandığımı öğrendiğinde "mezun olunca bana araba alacaksın" diye bana dilekçe yazdırıp imzalatan, ama tüm başarılarımla hava atmaya, mutlu evliliğime her gelişinde limon sıkıp kavga çıkartmaya meyilli bir babam var. Dayak da gördük, okkalı küfürler de. Kardeşlerim 4-5 yaşındayken tekme atardı da çocuklar havaya savrulacak gibi olurdu. Terapi gördüm, dr diyor ki sende bir sorun yok, tüm problem babanda, narsist. İnan bana hiç kimse babasından böyle bahsetmek istemez. Yadırgaman muhtemelen böyle birşey tecrübe etmemen hatta karşılaşmaman ile ilgilidir diye tahmin ediyorum, Allah da yaşatmasın zaten. İşte böyle şeyler yaşayınca 8 aylık hamile halimle gelip benden neyin hizmetini bekliyor, üstelik de aklı fikri flörtündeyken diyor insan Torun olacak diyoruz adamda zerre heyecan yok, sabah akşam elin kadının anlatıyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…