- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #47.661
Sanada nasip olsun inşallah
Ben Aslan'a kadar beklesem mi diyorumKendim yengeç burcuyum, 14 Temmuz. Dünyanın yükü omuzlarımda gibi hissediyorum, çok duygusal hassas burç, bi de benim minnoş erkek olacağı için korkularım var
Evet haklısın epiduralli istemiştim ama o gün herşey oyle hızlı geliştiki hiç akıl edememişim epiduralli isteyeceğimi bak sen soyleyince hatırladımCnım tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün yavrunu . Epidural düşünmedin mi hiç sancı anında peki belli ki zor geçmiş doğumun
Canim ne zamandir bu kiloda? Benimkisi de zor kilo aliyor ve dr surekli gelismezse alacagim diyor... korkuyorumCanım ben de dün kontrole gittim. 38+1dim. Kilo almamış yine hala ufağız. 2300dedi doktor. Senin kaçtı kilosu? Doktor çok rahat konuşuyor. Gelişimsel bi sıkıntı yok değil mi karın çevresi vs geride diyorum. Bebek minyon diyo. Ölçümler birebir ayni olmaz diyo. Yanılma payı var şu an 2800 olabilir max diyo. Of kaldı şurda 2hafta ne kilosu alacak çocuk daha bilmem. Geçen hafta da 2300dü
Yaaa hepimizin sorunu ayniMerhaba kizlar. Doktordan geliyorum. Moralim cok bozukgelisimi hep normalden ilerde olan bebegimin kilosu geride. 2850 olmasi gerekirken 2400 mus 36+1 im. Dr 50 kilonun altinda hamile kaldim diye oyle oldugunu soyledi. Bebek en fazla 2700 dogacakmis. Bu durumda olan var mi? Nasil kilo aldirabilirim ?
Saglicakla dogsun insallah ... elimiz yüreğimizde bekliyoruz yahuHepinize merhaba, doğum yapanlar sağlıkla büyütün inşallah, bende kontrole gittim baş çevresi iki hafta ilerde gidiyor, diğer ölçümler hafta ile uyumlu kilo 2300 lerde çıkıyor. Baş çevresi kafama takılmıştı, abilerin uktrasonları ile karşılaştırdım onlar da öyle içim rahatladı, sadece doğurmak zor olabilir
Olcumlerde hata vardir canim bebek nasil zayıflasın?Kızlar bizim kontrolümüz bugündü. Kilosu geçen haftaya göre 300gr düşük çıktı. Çok üzüldüm, doktor pozisyonuyla ilgili böyle çıkmış olabilir ama bebeğin tombik bir bebek olmayacak gibi görünüyor dedi. Ne güzel kilosu iyi gidiyor diyordum. Haftaya da vajinal muayene yapacağım dedisaçları da varmış oğlumun, ultrasondan bile görünüyor dedi bakalım nasıl olacak
Bnmki normaldiDogum yapan arkadaslar saglikla buyutun bebislerinizi imsallah dogum yapan arkadaslar hep normal dogummu yapti ?
İkizler de yengeçte istemediğim burçlardı ama sıkıntı yok yengeçte su grubu biz balıkta öyle :) duygusal duygusal takılırız artk evlatlarımızla
Bebeğini çok sevicen ama, öyle düşün :)hiç sevmediğim birinin burcu yengeç bebeğim yengeç olsun istemiyorum
İnşallah =)Tabikide daha oda anne kuzusu 4 yasinda okadar kabullenmisya ona bak sen zamanla alışacak annesi :)
Evet öyle gerçekten tavsiye için teşekkür ederimŞu anda tam geçiş dönemi 4yas inatlasma kendi dediğini yapma dönemi güzel güzel anlatın inatlaşma olmadan kardeşler arası ideal yas 4 mus mesela eğer firsatiniz olursa adem Güneş çok güzel şeyler yazıyor tavsiye ederim
Aynen öyle, sadece bu dönem değil normalde de bana çok düşkün, tavsiyeler için teşekkür ederim. Bide biraz ilgisiz kalınca daha hırçın oluyor benimde bu aralar enerjim çok düşük inşallah en kısa zamanda yoluna girer herşey2.veya 3.cocugum degil ama bir egitimci.olarak fikrimi sunmak istiyorum .Erkek cocuğun anneye en duskun oldugu donemlerden biri icindesiniz su anda.Kiskanclik ,duygu karmasasi ,aileye yeni katılacak olan bebeğin konumu vs hepsi onun kafasinin icinde büyük soru isaretleri olusturuyordur .Tepkisini de sizi üzerek gösteriyor. Sabirli olmalisiniz .Yaptıgı her seyi duzeltmeye çalışıp müdahale etmeyin .Kucuk seyleri görmezden gelin .Ama büyük sorun teşkil edecek bir davranış sergilediyse davranışının sonucu ile yuzlestirin.Mesela inadina oyuncaklari toplamiyor seriyor.Buyuk oglunuzun toplamasina izin vermeyin.Toplayacaksin diye de inatlasmayin .Birakin oyle kalsın. 1 2 kez toplamasını söyleyin ve bekleyin. Baktiniz yapmıyor 1 günlüğüne oyuncak sepetini kaldırın. Ve neden bunu yaptığınızı açıkça soyleyin .Dağılınca toplamadigin icin oyuncaklara tekrar ihtiyacin olmayacagini düşündüm gibi...Istediginiz seyleri yaptığı zaman bu davranisin beni cok mutlu etti diye belirtin ki yaptığı davranista kararli olsun .En basitinden tabağıni masadan alip tezgaha mi kaldirdi bunun icin tesekkur edin .Isimi kolaylastirdin oglum gibi cumleler kurun .Bu donem biraz problemli olur ama aşılmayacak seyler degil .Firsat buldukca abi kardes anne baba olarak gelecekle ilgili konusun .Bebek dogunca ne yapacaksiniz ,eve gelince neler olacak ,onlar ne istiyor ...Sohbet konusu acın fikirlerini onemseyin.
Canm olcumde sorun olmustur bebek zayiflarmi hicbuarada çatı muayenesinimi haftaya yapicak. Benm doktorda yapmadi henuz tek yapilmayan benmiyim diodum tam 37de gitmistm yapmadi.
Bundan sonra yatılı gelmesini istemiyorsan, babanı al karşına konuşKızlar bu aileler hakkaten destek mi köstek mi bilemiyorum. Yine babam geldi, 5 gündür bizde. Yine burada flört ettiği kişi için geldi ama size yardıma geldim diyor. Bütün gün balkonda sigara çay içiyor. Kapıyı açık bırakıyor bazen, nefret etmeme ragmen ev sigara kokuyor yarım saat tüm camları açıyorum ancak çkıyor. Yanında kıyafet, şarj cihazı bile getirmemiş gece beni uykudan kaldırıp şarj cihazımı istiyor ikidir. Ben mutfakta uğraşırken gelip flörtüyle olan dertlerini anlatıyor bilmem kaç bininci kez, tersliyorum artık yine anlamıyor. Evin muhtelif yerlerini de çok pis kullanıyor, birsey de diyemiyorum, eşim de görüyor bir de rezil oluyorum.
Bugun de şehirdışından üç kişi gelip bebek odası ve balkona dolap monte edecekler. Bu gece burada kalıp yarın da işe devam edecekler. Babam bu halimi bile bile keyfine devam etti, hatta ortalığa bi sürü dağınıklık yarattı. Hatta adamları da lafa tutup işi bırakın çay kahve içelim diye yoldan çıkarmaya çalışıyor, Allahtan onlar çalışkan da uymadılar ona. Sabahtan beri ayakta yemekle temizlikle uğraştım şimdi de bacaklarımdaki etler kesiliyor gibi acıyor, ağrıyor. Acıdan yürüyemiyorum artık. Belim de öyleBebekle ilgili de abuk subuk şakalar yapıyor. Çocuğu sigara kokusuna alıştıracakmış mesela...Annemle ayrı oldukları ve annem de bebek bakımı için bir süre bizde olacağı için büyük bir keyifle "bakalım görebilecek misin torununu çok sık dedim". Herşey bir yana, bu sinir bozukluğu ve yorgunlukla inşallah bebek olumsuz etkilenmez.
Tüm bunları anlatıktan sonra size sorum şu:
Babamın huyu değişmeyecek iyice anladım. Bundan sonra bana yatılı gelmesini istemiyorum. Bunu en uygun dille nasıl söyleyebilirim?
kesinlikle dr a git canım bebeğin suyuda olabilir ve suyunun azalması bebeğine zarar Allah korusun acil vs bi git baktır suyunaKızlar bu arada bende idrar kaçağı var.
Yani ara ara kaçırıyorum bugün regl olur gibi geldi önden önden ama, çamaşırımı bir güzel ıslattı bacağımdan da biraz akıverdi suyum geliyor sandım ama sonra kesildi.
İlkinde oturyodum regl gibi ama önden geldi ayaklanınca ıslattı.
Sonra durdu bir saat sonrası ayaklandım markete giderken mesane pedi taktım sonra bir güzel de ona geldi. Pedi doldurmadı ama hissedilir şekildeydi.
Gelen şey sıvı ve renksiz çok açık bir sarı gibi.
Su değildir di mi bu?
Kayınvalideme söyledim o an yanında oldu çünkü... söylemez olaydım... ikide bir arıyor yazıyor geldimi tekrar diye... herkesi ayağa kaldıracak gereksiz yere, huyunu biliyorum. Yok dedim.
Kendisi ilginç bir insan, ya kaynana oluyor.,..ya arkadaşı sanıyor....bulamadı yolunu nasıl ilişki kurulur.,bende anlatamadım gitti. Ben gelini olunca beni diğer geline arkadan konuşuyor. Diğer gelinle ara kötü olunca arkadaşıyla konuşur gibi bana onu anlatıyor istemiyorum anlatmasını ama durmuyor.
Neyse konumuz bu değil.
Eşimde yok nöbette. Nasıl takip etmeliyim bu sızıntı olayını?
Bir sürü alıntı yapmıştım gitmiş..
Bundan sonra yatılı gelmesini istemiyorsan, babanı al karşına konuş
Bebeğinin olduğunu onunla ilgilenemeyeceğini, eğer flörtüyle ciddiyse ki sana anlatıyorsa ciddidir. O bayanla hayatını birleştirecekse eğer bir an önce beraber yaşamayı denemelerini söylersen belki olayı yönlendirirsin. Aksi halde dinlemek istemediğini söyle.
Ciddi değilse sana hiç anlatmasın da zaten.
Ciddiyse de gereğini yapsın bu ne böyle ergenler gibi seninle flörtünün konularını paylaşıyor.
Senle rahat rahat paylaştıkça da hem sözde sana yardıma gelmiş gibi çocuk kandırır gibi konuşuyor, hem de sana saçma bir şekilde yük oluyor.
Özür dillerim ama bunları empati yaparak yazıyorum,eğer benim babam böyle bir şey yapmış osaydı(gençliğinde de bana çektirmiş olarak) onun flörtünü dinlemektense gereğini yapmasını söylerdim.
Sana anlatamazsa çatlar o bak ya anlatamayacak senin düzenine uyacak. Ya da bir yetişkin gibi başının çaresine bakacak.
Bakıma muhtaç biri değil a$ederşin de keyfinin peşinde anladığım kadarıyla.
Canım diyaframdan ilk etapta 3 negesalıp 4 nefeste veriyorsun sancı artınca 4 nefes alıp 6 nefes veriyorsun ve en sancılı da 6 nefes alıp 11 nefes veriyorsun
Bize her türlü güzel görünecekler muhtemelenKısmet..bakalım aslan olursa bakımlı süslü çekici, yengeç olursa duygusal idealist ve özgürlükçü olur. Ama en güzlei erdem sahibi olsunlar da, onu da biz miras bırakacağız inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?