- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #48.581
Ben almıyorum canım 1 aydir ama 15 günde bir kontrol e gittim ikisinde de gayet iyi kilo almış endişelenme ben 8.ayin basibsan beri aynı kilodayimKizlar son zamanlarda kilo alması duran varmi son 1.5 aydır kilom durdu hic almıyorum neredeyse sevinsemmi uzulsemmi bilemedim. Almıyorsam bebekteki almıyordur acaba
Sen iyi olda yazmasanda olur canim. Allah şifa versin kadın doğumcuna danışıp iç hastalıklara gorunsene bir belki etkili birşeyler yazar bana gebeliğin başından kaç kez serum verdiler yoksa ağırlaşıyor dahada insan. Inşallah biran önce toparlarsınızKızlar o kadar hastayım ki hem kızım hem kendim bana yazanlara bile cvp vericek yazacak halim yok tam da doğuma yakın başıma gelene bakın sadece sizlerden dua istiyorum iyileşince hepsini telafi edeceğim hepinizle ilgileneceğim tam da bugün 38 haftalık olduk son 5-6 gündür hastalıklarla uğraşıyoruz çok kötü grip oldum boğazım yırtılır öksürmekten genizim yanıyor bütün kemiklerim sızlıyor evde doğal içeceklerin hepsini deniyorum ama bana mısın demiyor ateşim yok ama tir tir titriyorum öksürünce afedersiniz altıma bile kaçırıyorumdua edin bize güzel anneler , Rabbim hepimizi hastalıklardan zorluklardan korusun bebeklerimizi sağlıklı şekilde kucaklarimiza alalım inşallah
Çarşamba gidicez bakalım almışmı inşallah alır neguzel bende fit kalırımAynen canım moral ver biraz kötü olsa da iyi anlat ne olacak sanki
Bazı insanlar gerçekten çok acımasız
Yok canim normal zamanda bile ev dağınık olmaz hiç oturamam içim rahat etmez
Sürekli aklım dağınık olan yerde kalır
Diğerlerine yapmıştım temizlikte çok sohbet ettik bi de gelenler eşinden ayrılmıştı hep dert yandilar ben de yeni doğum yapmıştım çok duygusaldım oturduk dertlestik psikolojik destek ve full ikram yapmıştım temizlik kalmıştı
Şimdiki 8 buçukta kahvaltısını edip gelecek
Temizliğe başlar 1 2 saat sonra kahve yaparım
12 buçuk gibi öğle yemeği yaptıririm dışarıda
Öğleden sonra da 1 kere çay ikram ederim ya da isterse kahve o kadar canım
Öyle yapacam kuzum ya anneme dedim ben konuşamıyorum işler yarım yapılıyor arkalarindan ben temizliyorum sen dur beğenmediğin ne varsa söyle
Evim de inan ki büyük değil öyle de çok temizliği yok ağır işler sadece
Yoksa ben her gün sil süpür toz al yapıyorum
Tuvalet banyo her gün yıkanıyor
Hiç üzülme canim bebek alıyordur tabi ki
Mesela ben en son doktora gittim sonra tekrar 10 gün sonra gittim aynı kilodaydim
Ama bebek 400 gram almıştı canım
Onlar alıyor
Şimdi son günlerin tadını çıkarıyorum tartılmayı bıraktım çok abartıyorum çünkü kesin almışımdırdoğuma giderken tartılrm artık
Kizlar son zamanlarda kilo alması duran varmi son 1.5 aydır kilom durdu hic almıyorum neredeyse sevinsemmi uzulsemmi bilemedim. Almıyorsam bebekteki almıyordur acaba
Yaa ne guzel insallah benim oglumda almıştır. Son kontrolde iyiydi kilosu ama bu akşam tartıda kilomu gorunce sasirdim. Birde derlerya hep son ayda çok alınır diyeBen almıyorum canım 1 aydir ama 15 günde bir kontrol e gittim ikisinde de gayet iyi kilo almış endişelenme ben 8.ayin basibsan beri aynı kilodayim
Kızlar o kadar hastayım ki hem kızım hem kendim bana yazanlara bile cvp vericek yazacak halim yok tam da doğuma yakın başıma gelene bakın sadece sizlerden dua istiyorum iyileşince hepsini telafi edeceğim hepinizle ilgileneceğim tam da bugün 38 haftalık olduk son 5-6 gündür hastalıklarla uğraşıyoruz çok kötü grip oldum boğazım yırtılır öksürmekten genizim yanıyor bütün kemiklerim sızlıyor evde doğal içeceklerin hepsini deniyorum ama bana mısın demiyor ateşim yok ama tir tir titriyorum öksürünce afedersiniz altıma bile kaçırıyorumdua edin bize güzel anneler , Rabbim hepimizi hastalıklardan zorluklardan korusun bebeklerimizi sağlıklı şekilde kucaklarimiza alalım inşallah
Maşallah çok güzel ozaman. Içim rahatladı mesajlardan sonra :)Ben varım :) bende kilo almıyorum hatta bazen çok wc çıkarsam zayıflıyorum sonra geri topluyorum ama aynı kiloda devam ediyorum , bebişim ilk günlerden beri kafasına göre kilo alıyor şuan 3 kilo olmus Onu etkileyen bi durum değil demekki ..
Ay kızlar sinir oldum bi tane bay arkadaşım aradı eşi hamile ilk trimester de tsh ı 6 lara çıkmış bende eskiden tird hastasıydım beni aramış. Bana dedi ki eşim de seni dinliyor önce hamile kalamıyordu tsh düştü hamile kaldı şimdi yine 6 lara çıkmış bişey olmaz değil mi diyor ısrarla 3 kere faşan sordu. Ee bişey olmaz desem bişey olur kötü olurum bende dedimki süşük vb riskleri olsa da siz doktor kontrolünde olan bilinçli insanlarsınız sadece konrtolleri aksatmayın dedim bu teli yüzüme kapattı bana birsürü mesajlar yok hamilenin halinden hamile anlar dedim de sen düşük düyon da eşim hümgür hüngür ağlıyor da suçlu ben oldum. Ben ne diyeyim bilirkişi miyim? Kötü bişey mi demişim ben şimdi? Ben de hamileyim sanki dünyada bir onların çocuğu olacak tavırlarında kırıcı şekilde konuştuaz önce tekrar aradı özür diledi sakinleşince ama baya üzüldüm
Canım benimkide kafa iki hafta ilerde, bende sorun etmiştim abilerinin uktrasonları ile karşılaştırdım onlar da öyle. Normal doğum için sorun olacağını sanmıyorumKızlar dr kontrolüm vardı. Önce kiloyu sorayım. Önceki kontrolde 13-14 günde 500 gram kadar almıştı, tombik olur , normal doğum zorlar demişti dr. Bu kez de 10 günde 70 gram falan almış. Aslında tombik olmasın, normal olsun diye geçiriyordum içimden ama böyle olunca da içime kurt düştü. Böyle bir az bir çok alması normal birşey mi?
Bir de kafası büyük, iki hafta önde dedi, doğumda zorlayabilir dedi yine. Benim dr da bir enteresan, normal doğum aşığı ama bana her seferinde başka bi nedenle normal doğumun zorlayabileceğini söylüyor. Doğum yapan arkadaşlardan bebeğin kafası büyük olanlar, bir sıkıntı yaşadınız mı? Bu arada babasının kafa yapısı da büyük, muhtemelen sebep o.
Bir de aynı doktora giden arkadaşım bana yürüyüş önermişti, dr da öyle demişti daha önce ama ben bugune kadar öyle çıkıp hususi olarak yürüyüş yapmadım. Bugun 34+6da dr dedi ki sen yürüme, egzersiz yapma bebek erken gelebilir.Soruyorum, suyunda pozisyonunda kilosunda bir sorun yok diyor. ( kilo 2590 , boy 46 cm). Nstde sancı yok. O zaman neyin tedbiri olabilir bu? 37. haftadan sonra yürümeye başlarsın dedi.
Dr alanında iyi, sosyal medyada fenomen sayılır , onda doğum yapanlar sürekli memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Yani güveniyorum aslında kendisine. Ama böyle şeyler söylemesi tutarsızlık değil mi?
Bir yasima daha girdim ne tuhaf insanlar var yahu, seni arayana kadar bir endokrin uzmanina gorunmeyi akil edememisler ama.. bende hasimoto hastasiyim her ay kontrolume gidiyorum ilacin dozunu ayarliyoruz vs..Ay kızlar sinir oldum bi tane bay arkadaşım aradı eşi hamile ilk trimester de tsh ı 6 lara çıkmış bende eskiden tird hastasıydım beni aramış. Bana dedi ki eşim de seni dinliyor önce hamile kalamıyordu tsh düştü hamile kaldı şimdi yine 6 lara çıkmış bişey olmaz değil mi diyor ısrarla 3 kere faşan sordu. Ee bişey olmaz desem bişey olur kötü olurum bende dedimki süşük vb riskleri olsa da siz doktor kontrolünde olan bilinçli insanlarsınız sadece konrtolleri aksatmayın dedim bu teli yüzüme kapattı bana birsürü mesajlar yok hamilenin halinden hamile anlar dedim de sen düşük düyon da eşim hümgür hüngür ağlıyor da suçlu ben oldum. Ben ne diyeyim bilirkişi miyim? Kötü bişey mi demişim ben şimdi? Ben de hamileyim sanki dünyada bir onların çocuğu olacak tavırlarında kırıcı şekilde konuştuaz önce tekrar aradı özür diledi sakinleşince ama baya üzüldüm
İlahi canım ya güldürdün beniSen iyi olda yazmasanda olur canim. Allah şifa versin kadın doğumcuna danışıp iç hastalıklara gorunsene bir belki etkili birşeyler yazar bana gebeliğin başından kaç kez serum verdiler yoksa ağırlaşıyor dahada insan. Inşallah biran önce toparlarsınız
Çarşamba gidicez bakalım almışmı inşallah alır neguzel bende fit kalırımbu arada o vileda smile'i çok hoş benimde evi silesim geldi yarın sileyim bari :))
Canım önceki mesajını da okudum Rabbim şifa versin size inşallah. Görümce kişisine çok kızdım şahsen ama sen de sinirlenip kendine stres yapma boşver. Her şey güzel olacak inşallahKızlar o kadar hastayım ki hem kızım hem kendim bana yazanlara bile cvp vericek yazacak halim yok tam da doğuma yakın başıma gelene bakın sadece sizlerden dua istiyorum iyileşince hepsini telafi edeceğim hepinizle ilgileneceğim tam da bugün 38 haftalık olduk son 5-6 gündür hastalıklarla uğraşıyoruz çok kötü grip oldum boğazım yırtılır öksürmekten genizim yanıyor bütün kemiklerim sızlıyor evde doğal içeceklerin hepsini deniyorum ama bana mısın demiyor ateşim yok ama tir tir titriyorum öksürünce afedersiniz altıma bile kaçırıyorumdua edin bize güzel anneler , Rabbim hepimizi hastalıklardan zorluklardan korusun bebeklerimizi sağlıklı şekilde kucaklarimiza alalım inşallah
Canim ne demek uyumiycam .Cagir kv ni yapsın isi.Boyle yorulursan daha kötü olursun. Gece sancilanirsin sakin oyle bir hata yapma. Sezeryan olursan belki alt ust pijama giyemezsin boydan gecelik lazim olabilir. Sutun hemen gelmezse mama gerekebilir .Sen onlari dusunme hastanedeyken de alinir .Biberon vercek misin bilmiyorum ama onu bugun alsaniz iyi olur .5 dk kaynatman gerekiyor cunku .Kızlar hastaneye yatisim yapilmadi.
Yer yoktu. 5 cm açıklığı olan suyu gelen kadını bile yatirmadilar .
Yarın oraya perinatolojiye gidicem sirasiz giriş kağıdı verdi.
Nat de sanciin yok dedi.
Ustuim başım maf oldu zaten.
Eve geldim. 3 çamaşır mak. Yikicam.
Ekstra bebeğin yıkanması gerekenlerinide yikicam.
Utu yapicam evi toparlamam gerek
Bebegin yastığını yapicam. Bu Gece gerekirse uyumucam sancim var ama yapcak bişey yok...
Gusel dilekleriniz içinde sagolun ister istemez moralim bozuluyor
Eşim bile çok gergin. Agladi falan ama bellli etmememye çalışıyor
Çantaya hemen ne bulduysam attım.
Ama sezaryan olacaksa ne lazım olur bilemedim .
Hastane çok mu kalabalık ki e kadın yollarda doğuracak o zamanKızlar hastaneye yatisim yapilmadi.
Yer yoktu. 5 cm açıklığı olan suyu gelen kadını bile yatirmadilar .
Yarın oraya perinatolojiye gidicem sirasiz giriş kağıdı verdi.
Nat de sanciin yok dedi.
Ustuim başım maf oldu zaten.
Eve geldim. 3 çamaşır mak. Yikicam.
Ekstra bebeğin yıkanması gerekenlerinide yikicam.
Utu yapicam evi toparlamam gerek
Bebegin yastığını yapicam. Bu Gece gerekirse uyumucam sancim var ama yapcak bişey yok...
Gusel dilekleriniz içinde sagolun ister istemez moralim bozuluyor
Eşim bile çok gergin. Agladi falan ama bellli etmememye çalışıyor
Çantaya hemen ne bulduysam attım.
Ama sezaryan olacaksa ne lazım olur bilemedim .
Acil girislerde kod var ya kirmizi ,yesil gibi .Mesela ayagim kırıldığında kirmizi etiket vermislerdi .Ucret almamislardi .Onun gibi bir sey sanirim. Doğrudur bence .Hastane çok mu kalabalık ki e kadın yollarda doğuracak o zamangeçen hastanede bisey dediler ne kadar doğru bilmiyorum eğer acilden giriş yapip doğum olursa isterse en pahali özel olsun sadede muayene ücreti alıyormuş yanı dogum ucretsiz oluyormuş İlk defa duydum doğru mu bilmiyorum
Aynin canım bu senin bebeğin kendi bebeğine napıyosa yapsaydı seninkine karışmasın. Eşini ve kv tembihle benci asla taviz verme. Bak haberlerdi görmüştüm yeni doğan bebeği uçuğu olan bi kadın öpmüş ve bebek mukrop kapmış çocuk engelli gibiydi iskelet kas sistemi. Böyle işler çok tehlikeli allah esirgesinben zaten izin vermem ama doğumdan sonra ben kendimde değilken nasıl olur bilmiyorumkv kalacak doğumda çünkü. kendim de açık açık söylüyorum zaten öbürlerinde yaptım bişey olmadı diyo bana. artık eşimle de konuşcam annesiyle konuşsun uygun bi dille. allahtan böyle saçma sapan şeylere eşim de karşı. yok tuzlamakmış yok tükürükmüş bilmem neymiş çok saçma yaaa herkes kendi bebeğini istediği gibi büyütür kimsenin karışmaya hakkı yok.
Sonrasında tedavi gerektiren hastanede kalmayı gerektiren bir durum varsa ek ücret alıyorlar gibi bir okudum bende, doğum da öyle muhtemelen.Acil girislerde kod var ya kirmizi ,yesil gibi .Mesela ayagim kırıldığında kirmizi etiket vermislerdi .Ucret almamislardi .Onun gibi bir sey sanirim. Doğrudur bence .
Yani hastane kafasına göre fiyat mı belirliyorKızlar bişey daha öğrendim eğer bikmeten varsa yazayım SGK her hastane için Bir limit belirlemiş mesela bizim hastane için 1100 lira ama bize 1800 dediler detaylı fatura alıp Kalan kısmını geri alabiliyoruz bilginiz olsun esimin kuzeni eşinin doğum yaptığı hastaneden 2000 lira gibi bişey geri iade aldı ben bursadayım başka sehirde nasil bilmiyorum ama en azından sgkyi arayıp sorun varsa böyle bir hakkimiz kullanalım para kolay kazanilmiyor sonucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?