2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yeni doğan olanını mı alacağız ben bilmiyorum malum ilk kez duydum zaten

Canım benim küçük kızımda hastanedeyken abimler alıp gelmişti, malum sezeryan sonrası süt hemen inmeyince, sipariş verdimde abimler tanıdık bi eczaneden almışlar. Eczacı SMA daha iyi demiş, Aptamil de şeker oranı yüksek demiş. Hatta Aptamil i alınca bebek diğerini almak istemiyomuş tatlı olanı istiyomuş. Eczaneler bilir zaten, yenidoğan için uygun olanı verirler

Tansiyonunu olctun mu canim? Son aylarda birden sisme isi biraz sikinti... ayaklarini soguk suyla yika ve altina yastik koy faydasi olacaktir. Birde bol su ic ve tuzdan uzak dur.. gecmis olsun

Canım ne kadar geç olursa doğumun o kadar iyi. Şu an kaç kilo bebiş? Ciğerleri gelişsin de varsın doğduktan sonra kilo alsın.
Gecen hafta gittigimde 2200gr dedi canim tahminen 3000-3200 dogar gununu beklerse dedi... daha ne isterim insallah gununu bekler saglicakla ve tahminler de cevesinde gelir :)
Kizlar ya oturuyodum biraz once bebisim bir hareketlendi icerde karnim bi acidi ya sizdede ole mi canimi cok yakio
Bende de oluyor canim baya ay!uy! Ses cikarir oldum bazen... ama bazende tam aksi cok sakon oluyor yavrum

Canim biberon iyi diyemem kesinlikle ama buda yanlis bir inanis... ben bizzat kizimi 15ay hem emzirdim hemde biberon kullandim... birakmadi da reddetmedi de şükür. . Gunde 1kez mama takviyesi yapmak zorunda kaldim.. kizim 32haftalik doğmuştu ve ilk dogdugunda uzun sure makinelere bagli yasadi ve mecburen biberon kullandik hatta sagacak sütüm bile yetmiyordu aptamil kullandik .... sonrasinda ilknay biraz ugrastirdi ama ben inat geldim ve memeye baslattim şükür 15ay emdi... 15ay sonunda da çalışmaya basladim 8-5 çalışıyordum ilk haftadan birakti maalesef beni... bence biberon mama emzik öcü degil hepsini kullandik... dikkat etmen gereken sey anne gogusune benzer biberon olmasi onuda avet kullanmistim... simdi de aynisindan aldim :) ama tekrar söylüyorum her bebegin dinamigi farkli hepsinde böyle olacak diye bisey yok ben sadece yasadiklarimi yazmak istedim

Sut gelmezse de mama vermeyecegim diye diretmem herhalde .Cunku kan sekerinin dusmesinden ve sarılık olmasindan da korkuyorum .Bu surecte cok bocalayacagiz belli oldu.
symmm Canim aynen dedigin gibi her bebek farkli .Bebegimin durumu ne olur keske kestirebilsem de ona gore strateji geliştirsem ama oyle bir sey ki hem bebek hem anne yasayarak ogreniyor .Sonumuz hayir olsun insallah.

Insallah dedigin gibi olur canim.Sezeryan olacagim icin ben doğumhaneden çıkmadan ilk etapta mama verirler belki .Onda da korkuyorum biberon verirler diye .Esimi tembihliyorum ama kv var .Isin kolayına kacan hemsireler var .
canım ben iki sezeryan oldum bebeği yanına getirip emzir dediler bu arada mama vermediler sütun gelmese bile emzir diyorlar ama yogunbakimda kalırsa ozaman sütun gelmezse mama veriyorlar

Çok güzel haberler. Bebeğinizi güle güle büyütün. Hangi hastanede doğum yaptınız?

Kızlar tansiyonum 14 çktı çok mu yüksek bi tehlike arz eder mi
Canım yoruldun sanırım uzan biraz dinlen birde başını soğuk suyla Isla serinlensin. Ayaklarını yukarda tut azcik. Yarim saat sonra tekrar olc. Sakin olmaya çalış gerekirse bir müzik dinle kulaklığı tak kendini sakinleştir. Tekrar yuksek çıkarsa Dr la irti ata gec

Kızlar tansiyonum 14 çktı çok mu yüksek bi tehlike arz eder mi
Canim dr u bilgilendirmelisin... birde 15dk dinlenip ölçmenn lazim... cok mu sinirlendin yada yoruldun? Tuzlu mu yedin? Benim dr 14-9 u gorursen hemen haberim olsun demisti ozellikle kucugun 9u gecmemesi gerekiyor demisti bilgin olsun... dinlenip bir daha olc bakalim

Canım iki sezeryan dogumum oldu asla mama vermediler sürekli emzir emzir dediler. Kimse mamavermez öncelikle bunu aklından Çıkart. Keza verirlerse hastaneyi her şekilde şikayet hakkin var bilesin. Bu doğum şöyle ki nasıl bir düşünceyle gidersen öyle geçiyor. O yüzden hic kötüyü düşünmeyini sürekli pozitif iyi şeyler düşünün ki bir o kadar rahat oluyor herşey.

Tansiyon yüksekse bas yukarida tutulmali... düşükse ayaklar diye biliyorum aslinda naçizane

canım ben iki sezeryan oldum bebeği yanına getirip emzir dediler bu arada mama vermediler sütun gelmese bile emzir diyorlar ama yogunbakimda kalırsa ozaman sütun gelmezse mama veriyorlar

Sizinkilere vermemisler ne guzel .Ben ayni hastanede dogum yapan birinden duyduğum için endiselendim .Kontrole gidince doktora sorcam tüm detayları.

Babannem yükselince de dikiyor bacaklarını. Bende ondagordum ama tansiyon hastası kendisi.
Bende onceki gebeligimde tansiyon sorunu yasadim canim uzun sure hastanede kalmak zorunda kaldim bu surecte boyle yapti kadin dogum dr ve kardiyoloji dr u ... yukselince basima yastik koydurdular ekstra. . Düşünce de ayaklarima...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…