- 9 Temmuz 2015
- 254
- 274
- 53
- 44
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #48.941
Yeni doğan olanını mı alacağız ben bilmiyorum malum ilk kez duydum zaten
Tansiyonunu olctun mu canim? Son aylarda birden sisme isi biraz sikinti... ayaklarini soguk suyla yika ve altina yastik koy faydasi olacaktir. Birde bol su ic ve tuzdan uzak dur.. gecmis olsunkızlar benim ayaklarım çok fena şiş nerdese patlıcaklar parmaklarım şiş birbirine yapıştı.ayağa kalkınca çok acıo ayaklarım.birden şiştiler biraz temizlik birazda yolcukluk yapmıştım.dünde biraz sinirli stresli bugündü.hepsi etkiledi galiba.bu aşırı şişlik nasıl azalır varmı bi bilginiz ya
Gecen hafta gittigimde 2200gr dedi canim tahminen 3000-3200 dogar gununu beklerse dedi... daha ne isterim insallah gununu bekler saglicakla ve tahminler de cevesinde gelir :)Canım ne kadar geç olursa doğumun o kadar iyi. Şu an kaç kilo bebiş? Ciğerleri gelişsin de varsın doğduktan sonra kilo alsın.
Bende de oluyor canim baya ay!uy! Ses cikarir oldum bazen... ama bazende tam aksi cok sakon oluyor yavrumKizlar ya oturuyodum biraz once bebisim bir hareketlendi icerde karnim bi acidi ya sizdede ole mi canimi cok yakio
Canim biberon iyi diyemem kesinlikle ama buda yanlis bir inanis... ben bizzat kizimi 15ay hem emzirdim hemde biberon kullandim... birakmadi da reddetmedi de şükür. . Gunde 1kez mama takviyesi yapmak zorunda kaldim.. kizim 32haftalik doğmuştu ve ilk dogdugunda uzun sure makinelere bagli yasadi ve mecburen biberon kullandik hatta sagacak sütüm bile yetmiyordu aptamil kullandik .... sonrasinda ilknay biraz ugrastirdi ama ben inat geldim ve memeye baslattim şükür 15ay emdi... 15ay sonunda da çalışmaya basladim 8-5 çalışıyordum ilk haftadan birakti maalesef beni... bence biberon mama emzik öcü degil hepsini kullandik... dikkat etmen gereken sey anne gogusune benzer biberon olmasi onuda avet kullanmistim... simdi de aynisindan aldim :) ama tekrar söylüyorum her bebegin dinamigi farkli hepsinde böyle olacak diye bisey yok ben sadece yasadiklarimi yazmak istedimKizlar esime mama icin enjektör siparis etmistim .Eczacı da demis ki enjektor daha sıkıntı. Biberon aldi diye meme reddeder diye bisey yok ikisini de alir
Ya kendi bilgini kendine sakla esim tutturmus biberon bisey yapmıyormus direk verelim ugrasmayalim .Sinir oldum eczaciya
Teşekkür ederim..sizede inşallahNe güzel kaleme dokmussun Rabbim bebeginle size hayırlı bir ömür nasip eylesin inşallah
Bugun tam 36. Haftalik olduk. 1 ay kaldi ama karnimi goren bi ay degildir o 1 haftadir diyor. Zaten doktor usg hepsi hikaye cevre en iyisini bilir :))
Sut gelmezse de mama vermeyecegim diye diretmem herhalde .Cunku kan sekerinin dusmesinden ve sarılık olmasindan da korkuyorum .Bu surecte cok bocalayacagiz belli oldu.Hemen mama vermelerine müsade etme canım
Sütun gerçekten gelmezse o zaman verirsin
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın İnşallah
Hemşireler öyle dayatinca insan vicdan yapıyor
Bendeki hemsire 2 gün sütun gelmese gelen 1 damla ona yeter sakın mama verme diye tembihlemisti beni
E heralde yani. Doktor nerden bilcekmiş peh.
canım ben iki sezeryan oldum bebeği yanına getirip emzir dediler bu arada mama vermediler sütun gelmese bile emzir diyorlar ama yogunbakimda kalırsa ozaman sütun gelmezse mama veriyorlarInsallah dedigin gibi olur canim.Sezeryan olacagim icin ben doğumhaneden çıkmadan ilk etapta mama verirler belki .Onda da korkuyorum biberon verirler diye .Esimi tembihliyorum ama kv var .Isin kolayına kacan hemsireler var .
Bin tane dogurtan mi bilir yoksa 1 tane doguran turk kadini mi? Tabiki ikinci. Kraliyet sistemi olmadigi halde prenslerin prenseslerin oldugu tek ulkeyiz biz
Canım çok tuzlu bişey mi yedin ? Ya da yoruldun mu çokKızlar tansiyonum 14 çktı çok mu yüksek bi tehlike arz eder mi
Gece uyumayan çocukların anneleri kulübünden merhaba :)
Kızlar gerçekten uyuyun uyuyabildiğiniz kadar :)
Doğum hikayeme gelecek olursak. Spinal epidural kombine anestezi ile sezaryen ameliyatım toplam 30 dakika içinde bitti. Hayatımda ilk defa ameliyat olduğum için ilk 5 dakika falan korksamda, eşim odaya girip elimi tuttuğunda bitti tüm korkular.
Kesi yapılırken gerçekten çekiştirmeleri hissediyorsunuz, bu biraz rahatsız edici olsada, bebeğe kavuşmak için yapıldığını düşününce heyecana dönüşüyor :)
Hastanemden ve doktorumdan aşırı memnun kaldım. Bebek anında bana ve babasına gösterildi, ilk muayenesi yapıldıktan sonra bana verildi ve ben dikilirken baba ile birlikte odaya gönderildi ve birdaha hiç ayrılmadık. Hemşireler 2-3 aaatte bir geldi ve beni ve bebeği muayene ettiler. Oğlumdan hiç ayrılmadım. Odaya geldiğimde minnoşum emzirmem için beni bekliyordu :)
Hemşire mememi sıktığı an kolastrum geldi, bebeği de mememe getirdiği gibi oğluşum kaptı :) ve neredeyse 1 saat aktif emdi :)) ne geldi bilmiyorum ama memeden ayrılmaması çok tatlıydı :)
Emzirdikçe susuyorsunuz, sanırım 4-5 lt su içtim bir günde.. göbek hala 7-8 aylık göbeksezaryen yerimde epidural var ancak yinede kalkıp otururken ve yürürken acıyor.
Normal doğumu çok istemiştim ama sezaryen doğumun kısa sürede bitiyor olması kısmı beni hiç pişman ettirmedi. İyiki sezaryen olmuşum diyorum şimdi, hem oğlumun kafası çok güzel çıktı :)
Gündüz çok güzel uyuyan sıpam, gece benim göğsümden indiği an yaygarayı koparttı. 2 saate yakın mahfetti bizi :) artık en son sabahlığımı serdim üzerine ve uyudu şimdi :)
İlk emzirmeden sonra hemen mokanyum kakasını da yaptı.
Bana benzeyen bir bebek oldu :)
4 defa kustu. Kustu derken gaz çıkarırken su geldi. 4 takım almıştıö, birde hastaneden 5 takım şimdiden bitti. Yarın babası eve gidip tulum getirecek :) bol bol tekli tulum alın. Eldiven çok lazım oluyormuş tırnakları fena çiziyor. Ben 2 tame getirmiştim yetmedi, siz bol bol alın. Bol kakalı bir gündü 15 bez almıştım, siz daha fazla alın. Kusmalar için müslin bez almıştım ama yinede üstünün ıslanmasını önlemedi, siz önlük de alın. Battaniyesine çişini yaptı iki battaniye almıştım, biri çiş biri kusmuk oldu, siz daha fazla alın.
Bizden şimdilik bu kadar:)
Telefonu elime çok alamıyorum. Alsamda pek yazamıyorum. Herkesin iyi haberlerimi bekliyorum :)) öpüyorummm
Canım yoruldun sanırım uzan biraz dinlen birde başını soğuk suyla Isla serinlensin. Ayaklarını yukarda tut azcik. Yarim saat sonra tekrar olc. Sakin olmaya çalış gerekirse bir müzik dinle kulaklığı tak kendini sakinleştir. Tekrar yuksek çıkarsa Dr la irti ata gecKızlar tansiyonum 14 çktı çok mu yüksek bi tehlike arz eder mi
Canim dr u bilgilendirmelisin... birde 15dk dinlenip ölçmenn lazim... cok mu sinirlendin yada yoruldun? Tuzlu mu yedin? Benim dr 14-9 u gorursen hemen haberim olsun demisti ozellikle kucugun 9u gecmemesi gerekiyor demisti bilgin olsun... dinlenip bir daha olc bakalimKızlar tansiyonum 14 çktı çok mu yüksek bi tehlike arz eder mi
Canım iki sezeryan dogumum oldu asla mama vermediler sürekli emzir emzir dediler. Kimse mamavermez öncelikle bunu aklından Çıkart. Keza verirlerse hastaneyi her şekilde şikayet hakkin var bilesin. Bu doğum şöyle ki nasıl bir düşünceyle gidersen öyle geçiyor. O yüzden hic kötüyü düşünmeyini sürekli pozitif iyi şeyler düşünün ki bir o kadar rahat oluyor herşey.Sut gelmezse de mama vermeyecegim diye diretmem herhalde .Cunku kan sekerinin dusmesinden ve sarılık olmasindan da korkuyorum .Bu surecte cok bocalayacagiz belli oldu.
symmm Canim aynen dedigin gibi her bebek farkli .Bebegimin durumu ne olur keske kestirebilsem de ona gore strateji geliştirsem ama oyle bir sey ki hem bebek hem anne yasayarak ogreniyor .Sonumuz hayir olsun insallah.
Tansiyon yüksekse bas yukarida tutulmali... düşükse ayaklar diye biliyorum aslinda naçizaneCanım yoruldun sanırım uzan biraz dinlen birde başını soğuk suyla Isla serinlensin. Ayaklarını yukarda tut azcik. Yarim saat sonra tekrar olc. Sakin olmaya çalış gerekirse bir müzik dinle kulaklığı tak kendini sakinleştir. Tekrar yuksek çıkarsa Dr la irti ata gec
canım ben iki sezeryan oldum bebeği yanına getirip emzir dediler bu arada mama vermediler sütun gelmese bile emzir diyorlar ama yogunbakimda kalırsa ozaman sütun gelmezse mama veriyorlar
Canım iki sezeryan dogumum oldu asla mama vermediler sürekli emzir emzir dediler. Kimse mamavermez öncelikle bunu aklından Çıkart. Keza verirlerse hastaneyi her şekilde şikayet hakkin var bilesin. Bu doğum şöyle ki nasıl bir düşünceyle gidersen öyle geçiyor. O yüzden hic kötüyü düşünmeyini sürekli pozitif iyi şeyler düşünün ki bir o kadar rahat oluyor herşey.
Babannem yükselince de dikiyor bacaklarını. Bende ondagordum ama tansiyon hastası kendisi.Tansiyon yüksekse bas yukarida tutulmali... düşükse ayaklar diye biliyorum aslinda naçizane
Yok kuxum takma öyle şeyleri vermezler. Özel hastanede ise çok rahat edersin. Devlet hakkında bilgim yok.Sizinkilere vermemisler ne guzel .Ben ayni hastanede dogum yapan birinden duyduğum için endiselendim .Kontrole gidince doktora sorcam tüm detayları.
Bende onceki gebeligimde tansiyon sorunu yasadim canim uzun sure hastanede kalmak zorunda kaldim bu surecte boyle yapti kadin dogum dr ve kardiyoloji dr u ... yukselince basima yastik koydurdular ekstra. . Düşünce de ayaklarima...Babannem yükselince de dikiyor bacaklarını. Bende ondagordum ama tansiyon hastası kendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?