- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #49.801
Evet canım 10 gün kontrol diye geçiyor. Bana 2 temmuzda gel demişti doktorum bende kontrol 30u son tekrar para ödemektense 30 una aldım randevuyu valla. Yarın sabah gideceğiz. Annemde olacak yanımızdaOyy oyy masallah .Benim dogum 2.katta olcak saniyordum oyle değilmiş biliyor musun canim ?Benim sezeryan oldugu icin baska kattaymis ameliyathane tirstim ya .
Bu arada gecen hafta persembe gidenler bugun hep kontrole gitti .Ben yarin gitcem ama.10.gun de ucretsiz demi kontrol diye geciyor?
Amin canim amin.Senin durumun benden dezormuş canım ya Allahtan başka şehirdeyim sanki telefon ile arayınca iyi anne olunuyormuş gibi bak hergün arıyorum ama sen beni dinlemiyorsun triplerinde ne bileyim Rabbim yardımcımız olsun
squat ve hafif çömelerek danseder gibi sağa sola yaylanma hareketi de bebişleri aşağı indiriyormuş. ben de çok araştırmıştım her ne kadar hiç kafama yatmasa da doğum öncesi ve doğum esnasında yapılan perine masajı yırtıkları baya baya önlüyormuşKızlar doktordan geldim. Sancı yok açılma Yok bebek aşağıda değil :) her gün mutlaka yürüyüş yap ve eğilerek ev işleri yap bol bol çömelme hareketi yap dedi. Koca göbekle çömelemiyorum kibir de çatı muayenesi oldum bugün. Normal Doğum yapabilirsin ama çok yırtığın olur dedi yırtığın olmaması için tek çare perine masajı mı? Onu da yapamam ki.. var mı başka önerisi olan
benim de ultrasonda sezeryan olacağına kesin gözüyle bakılınca hiç bir dr çatı muayenesi yapmaya gerek görmediBenim seZeryan olacak kısmetse ama pazt benimde randevum var acaba banada bakarmı dr ?
Niye korkuyorsun canım, ne güzel hareketli sağlıklı hem berki gelmek üzere hazırlık yapıyor, bir tek biz hazırlık yapıcak değiliz ya.Kızlar benim kız coştu normalde hiç kasığımda hareketini hissetmezdim az önce resmen kasığımdan ve alt taraftan hissettim korkutuyor beni :)
Oyy masallah 4 oglandan sonra 45 yasinda ikiz kiz mi, Allahim olmayanlara versin bizimkilerede saglik insallah :)Oy maşallah canım. Rabbim sağlıkla kavustursun inşallah. Bir arkadaşım 3. Oglandan sonra kızı buldu. Komşum var ,4 oğlu var 45 yasında ikiz kızlara hamile kaldı. Bizde 3. Farklı olur diye denedik ama taktir Rabbimin yumurta takibi yaptım felan ama Rabbim ne yazdıysa o oluyor. Çok şükür herşey yolunda hayırlı evlat olsunlar bu da bir ayrıcalık diye düşünüyorum. 3/4 oğlan da her kula nasip olmaz.
Canim aynen tarif ettigin gibi sordum dr a öncesinde beyaz varsa sikinti yok dedi.. birde muayenede bebegin suyuna iyice bakti sorun yokmus sadece akinti dedi son aylarda da normalmisAynısı canım benimde ya beyaz akıntı sonra çamaşırım bildiğin ıslanmış gibi oluyor. Oh için rahatladı en azından canım doğuncada böyle uykucu olsalar ne güzel olur :) benimkinden ses seda yok sabah kıpırdanıyodu şimdi uyudu heralde birazdan bende tatlı yiyeyim kendine gelir belki :)
Benim önce beyaz geliyor canım sonra dediğin gibi çamaşırım ıslanmış gibi oluyor birde hep bir şeyler akıyo gibi hisseediyorum ben ay diyorum suyum mu geldi acaba wcye gidiyorum bir şey yok doktorunun cevabını yazar mısın çok merak ettim benim daha 1 haftam var randevuma
Evet yaa yorulunca da hichareket etmiyor sipalar :) yorma kendini cok....Canım buraya yazarken tatlı yiyordum bir yandan, birkaç dakika sonra hareket etti. Yine bir dansçı değil tabiki ama ben buradayım dedi en azından, içim rahatladı. Sanırım biraz da benim dinlenememden kaynaklı bu durum. Sürekli evde bana ağır gelecek işler yapıyorum bu günlerde. Gece uykum da zayıf. Çocuk enerjiyi görünce kıpırdadı.
Akinti yada idrar dedi dr ... muayeneden sonra akintiymis dedi canim ama birkac gundur epey korkuttu beniRenksiz ise su olabilir gerçekten. Bir de tabi idrar ihtimali var.
Masallah sanada bebisinedeÇatı mı da oldum geldim iyiymiş kemikler 2cm açıklığım varmış (4 5 saniye sürdü hafif acıma oldu korkulacak bişey değilmiş)ve ben şok tosunum 1 haftada 500 gr almış yanlış mı ölçtüm diye 2 3 defa ölçtü doktor 3570 gr çıktı biran önce doğurman lazım diyor böyle giderse zorlnıcakmışız
Benim ilki sezeryan canim boyle olunca bi bilgim yok ama bence mantiken cati muayenesi yapmamasi gerekiyor? Sonucta bir bebek doğmuş ve kolay olmus masallahKızlar ben 37 den sonra dr gitdiğimde 2 doğumum ya catı muayınesi yaparmı? Daha gerci dr da yok ama, yinede eyer dr bulurda doğum öncesi gide bilirsem dr ilk doğumumun kolay olduğnu bebeğin 2850 gram olduğnu dr catı muayınesinde catımın düzgün ve geniş olduğnu söyleseme berki yapmaz diyimi?.
Canim tecrubem yok ama aklima su geldi yazdigini okurken. Bu bebis ablasindan daha iri olabilir kafasi daha buyuk olabilir o yuzden bu bebek icin tekrar catini kontrol etmek isteyebilir. Gerci 2. bebek daha rahat olur sıkıntı olmaz derler.Kızlar ben 37 den sonra dr gitdiğimde 2 doğumum ya catı muayınesi yaparmı? Daha gerci dr da yok ama, yinede eyer dr bulurda doğum öncesi gide bilirsem dr ilk doğumumun kolay olduğnu bebeğin 2850 gram olduğnu dr catı muayınesinde catımın düzgün ve geniş olduğnu söyleseme berki yapmaz diyimi?.
Anladım canım inşallah yapmaz zaten acıklık kontrolu doğuma gitdiğimde falan yapılur zaten ondan sonra gelen bakıyor giden bakıyor doğumda 4-5 defa falan, yanı ondan benim için kacış yok tabi kuzım donmuşse donmemişse sezaryan yaparmı onerirmi hiç bir fikrim yok.Benim ilki sezeryan canim boyle olunca bi bilgim yok ama bence mantiken cati muayenesi yapmamasi gerekiyor? Sonucta bir bebek doğmuş ve kolay olmus masallah(insallah bu da oyle olur) ama su acilma muhabbeti var ona ne zaman bakar bilmiyorum...
Hareketli olmasi sorun degil de huysuz olmasinlar .En korktuğum sey aglayinca sakinlestirememek.Aman tanrımmmmÇıktıktan sonra fazla hareketli olursa yandık. Eski günlerin acısını çıkaryıyorum anne dermiş bir de
Ayy 1 evet 2 diyorum. Giriste yazıyor ya doktorlar ameliyattayken operasyon basladi filan diye .Bizim dr un isminin karşısında doğum basladi yazıyordu. Hemen ben de girecekmisim gibi heyecanlandim :))doğumhane 1. Katta ama ameliyathaneler nerede bilmiyorum canım 10.güne kadar kontrol muayenesi diye geçiyor ücretsiz oluyor
Sen öyle diyince emin olamadim aradim .Yarin gidebilirmisim .canım benim gittiğim hastanede gittiğin günü 1.gun say 9.gunune kadar diyor randevu alirkende belirtiyorum şu güne alicam kontrol diyorum
Bazi dr lar cok fena .Hasta menfaati gozetmiyor .Iyi yapmissin .Evet canım 10 gün kontrol diye geçiyor. Bana 2 temmuzda gel demişti doktorum bende kontrol 30u son tekrar para ödemektense 30 una aldım randevuyu valla. Yarın sabah gideceğiz. Annemde olacak yanımızda
Ecet oda mantıklı dr bu bebeğin biraz iri ola bikeceğni söyledi ama son haftalarda kızım gibi gelişimi durmuşa yakın yavaşlayada bilir bunu sanırım kontrolde anlıycam.Canim tecrubem yok ama aklima su geldi yazdigini okurken. Bu bebis ablasindan daha iri olabilir kafasi daha buyuk olabilir o yuzden bu bebek icin tekrar catini kontrol etmek isteyebilir. Gerci 2. bebek daha rahat olur sıkıntı olmaz derler.
Evet cnm bende yarin gidicem aradik kontrol randevusu olucak dendi gunu gecmiyor cumadan sayiyorlar sanirimOyy oyy masallah .Benim dogum 2.katta olcak saniyordum oyle değilmiş biliyor musun canim ?Benim sezeryan oldugu icin baska kattaymis ameliyathane tirstim ya .
Bu arada gecen hafta persembe gidenler bugun hep kontrole gitti .Ben yarin gitcem ama.10.gun de ucretsiz demi kontrol diye geciyor?
Merhaba canim. Evet sezeryan tarihi alan hatta ameliyatini olup bebisini kucagina alan bi suru kisi var topicte. Planli sezeryanlar genelde 38+li haftada ama 39+li olan da var. Benimki 39+1 olacak naspise. Ama biz tamamen tarihin sayi uyumu olsun diye o tarihi istedik.Merhabalar bende temmuz annesi olacağım kısmetse aranızda sezeryan için gün alanlar var mı kaçıncı haftada gün veriyorlar benim zorunlu sezeryan olacakta maalesef 38+ da mı 39 +da mı yapılıyor sezeryan?
Dikiyolar ama dimiNivea candir can :))) ama yavru vatandaki yirtik icin o bile caresiz...
Neyse ki boyle bir hakkımız var .Doğum sonrasi cok para lazim olcak.Evet cnm bende yarin gidicem aradik kontrol randevusu olucak dendi gunu gecmiyor cumadan sayiyorlar sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?