- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #49.901
Bizi de haberdar et canim bekliyoruz .Şimdi hastaneye gidicez kızlar benimde içim rahat etmedi, annemde sudur dedi. allahtan annemler gelmişti yanıma yoksa çok panik oılurdum. Sularımda kesik duş alamadım ona üzülüyorum.
ooo seninki daha kapsamlı olmuş Rabbim muradimizi yasatsin inşallah belki bize bi resim atarsinBenzer hazirlik yapmisiz canim. Bende de 2 jardinyer olacak birinde magnet birinde hediyelik kolonya. Ayakli bir kadehte pembe gri beyaz badem sekeri, bir tepside cikolata olacak. Odada balon olacak. Karton katli sunumluk satiliyordu karton tabak bardak ve kagit peceteyle takim. Karton sunumluga esim kurabiye corek alsin dedim. Bi de serbet olur. Onun haricinde kapi susu bebege cibinlik ve tulum, bana tac terlik aldim. Ama terligi hastanede giymem herhalde. Masa ortusu gri ve de gri payetli runner ile susleyecem. Aldik aldik simdi goturmek mesele
Amin canım ben çok yasadim kizlarimdada :) çok şükürBencede her şeyin başı tevekkül valla, benimde 3. Eşim işsizdi mesela başladı çok şükür inşallah güzel olur. Gelen rızkı ile bereketi ile geliyor. Ama nasıl bakacam nasıl edecem diye düşününce o bereket kalmıyor. Allah hepsine sağlık versin evlatlarımızın
Aynen cnm Allah ole bir yardim ediyorki nasibleriyle geliyorlar, esimede sirketten bebis yardimi yaptilar oglumda da yapmislardi saolsunlar Allah buyuk ya hic o konuda korkum yok elhamdulillah... Allahim eslerimize zeval vermesin, rizkimizida bereketli daim etsin...canım Rabbim yardım ediyor benimde bu 3. çocuğum bazı duyanlar aaa buyuyecekler nasıl yetiseceksin dediler ama ben hiçbir zaman rizklarindan şüphe etmiyorum çünkü Rabbim onları kismetleriyle gönderiyor eşim iki gün önce güzel bir haberle geldi terfi etmiş bak oğlum gelmeden nasibini geldi çok şükür
Rabbim sanada yardım edecek bunu sen bariz anlayacaksin :)
olsun sıkma canını hayırlı haberlerini bekliyoruz canimŞimdi hastaneye gidicez kızlar benimde içim rahat etmedi, annemde sudur dedi. allahtan annemler gelmişti yanıma yoksa çok panik oılurdum. Sularımda kesik duş alamadım ona üzülüyorum.
Aminnnn AminnnnAfilim92 cnm guvenebilecegin birini bulunca bence gir derim cunku sen daha gencsin ilk cocugun birde calistigin zaman her istedigini yapabiliyor insan, dusunmuyor geziyor, cocuguna en iiyisini yapiyor vs ins gonlune gore olsun hersey..
Aynen cnm Allah ole bir yardim ediyorki nasibleriyle geliyorlar, esimede sirketten bebis yardimi yaptilar oglumda da yapmislardi saolsunlar Allah buyuk ya hic o konuda korkum yok elhamdulillah... Allahim eslerimize zeval vermesin, rizkimizida bereketli daim etsin...
nst de sancı yok o zaman bakmazlar inş hayırlısı artık bakalım yaşayıp göreceğizCanim benim ilk dogumumda 9. Ay hep sanciliydi ve doguma kadar azar azar acilmalarla 3 cm e ulasti. Hemen acilabilir de yavas yavas da acilabilir biraz bunye meselesi. Bu arada yatmak dogumu uzatir yuruyus dogumu tetikler genel olarak. Aciklik muayenesi ise nst de sanci ciktikca yapilir. Kontrole gittin diyelim nst de sanci var. Hemen bakarlar aciklik ne durumda diye. Zira 3 veya 4 cm den sonra yatis yapilir. Zaten dogum icin sanci cekerken de arada bakacaklar. Cunku 10 cm e ulastiginda dogurtuyorlar
bebek aldırma konusunda nasıl bu kadar rahat olabiliyolar anlamıyorum. insan evladına nasıl kıyabilir ki hem de sadece cinsiyeti için. bi anne bunu nasıl bu kadar kolay söyleyebilir. bi de aldırmadın diye surat asmak ne yaaAynı benim annem hamile olduğumu duyduğu an başladı aldır aldır demeye birde kız olduğunu öğrenince hepten surat asmaya başladı kızım doğdu şimdide biz elif İkra koyduk kızımızın adını niye Emine koymamışız o kimmişki falan hala surat yapıyor artık bunaldım
O kadar cok dr la görüştüm ki anlatamam hepsindeki cevap ayni "bu riski göze alamam"Sagol canım amin, ilk doğum sezaryan diye 2 cinin de sezaryan olması biraz kotu bence ssvd ye coğu dr yanaşmiyır ve olumlu bakmiyor riske girmek isdemiyor.
Allah yardimcin olsun canim.. guzel haberlerini bekliyoruzKızlarrrr selam.
Birazdan sezeryana alınacağım. Dualarınızı esirgemeyin
Ne guzel anlatmis dr un... bende iyice saldim son gunlerde bebek de az kilo aliyor diyeBir kac arkadasin bebegi dogumdan sonra emmek icin uyanmiyormus. Okuyunca aklima doktorumun dedijleri geldi. Acaba sizde durum nedir merak ettim. Ben gebelik sekeri testi yapmadim ama seker cihazi ile olcup kontrol altinda tuttum surekli. Doktorum hem teste hem de hamilelerin sekerli tuketmelerine cok karsi. Bana dedi ki annenin kan sekeri surekli yuksek olursa bebegin de insulin hormonu surekli cok calisir. Insulin buyume hormonlarini tetikledigi icin bebek irilesir. Ayrica bebek dogdugunda kendi saglikli vucudunda yine ayni yuksek sekeri arar. Insulin cok calismaya devam eder fakat seker olmadigi icin hipoglisemi gerceklesebilir. Ya da bebegin kan sekeri düştüğü icin hep uyumaya meyilli olur. Emzirmek icin uyandirilamayan bebekler gibi.. ama uyandirmak ve emzirmek gerekir akabinde uzayan sarilik gorulur.
Bayagi acikladi ve beni korkuttu. Uzun zaman dikkat ettim, ramazanla beraber seker diyetimi bozdum. Hele son zamanlarda buna bagli hizli kilo alimi olursa diye korkuyorum. Bebegi surekli uyuyan anneler kan sekeriniz nasildi? Bebek de kan sekeri düşüklüğünü doktorlar gözönüne aldilar mi?
Benim ki adet agrisi gibiydi canim kasiklarim bacaklarimda hafif bi sizlama vardi ama megersem sanciymis nst de cikti cunkuBen salı günü gittim sancı çıkmadı herşey yolundaydı şükür. Haftaya tekrar gideceğim. Sancı dediğimiz kasılma mı yoksa adet ağrısı gibi olan ağrı mı ?
Aynen öyle. Yasayıp görecez nasipse. Bugun nefes almak çok zor benm için. Kahvaltı zor yaptım uzandım hemen. İlk defa bu kadar yoruluyorum. Gitgide daha mı kötü olacak ya sen nasılsın ?
canım benim dogumum pazartesi pazar aksamindan icecekleri hazirlayip dolaba koyacagimKızlar, hastaneye içecek götürecekler :) içeceği ne zaman hazırlayacaksınız ve neyle götüreceksiniz acaba? Normal Doğum için bekleyenler özellikle nasıl yapacak merak ettim
@nevesta81 @hadess @Kizilcik123Forse @Berenelam63 @sonsuzzz @pitircik66 nasilsiniz kizlar bebisleriniz nasil ?
canım benim ilk kizimdada sarılık vardı hergün kan almaya cagiriyorlardi bebeğin damarini bulamiyorlardi o içerde ben disarda agliyordum sonra bizi zeynep kamil e gonderdiler oradakiler bebek hemşire daha iyi kan alırlar dedi gittik oradaki Dr yeni doğan sarılığı 9.gununden sonra düşmeye başlar endişe etmeyin dedi çok şükür düştüAllah a şükür canım iyiyiz.
Sarılık devam ediyor.. dün yine tahlil için kan aldılar. Hem hastanede hem de aile hekimliğinde topuk kanı alındı.
Bilurubin 12.8 çıktı.
Pazartesi yine gidicez..umarım geçer.
Sürekli emzirmeye çalışıyorum ama uylucu uyanana kadar baya geçiyor.
Ama kakalı çişli bezleri yeterli... doyma kriterine göre.
Uykusuzluk devam, ancak yeteri kadar uykusuzum. Bebeğim uyuyunca arada bende uyuyorum.
Sizlerden ne haber?
Benimki arada mıncırıyor o alt tarafları, normal heralde .Kızlar benim kız coştu normalde hiç kasığımda hareketini hissetmezdim az önce resmen kasığımdan ve alt taraftan hissettim korkutuyor beni :)
Evet canım gördü çok mutlu görünüyorCanim tam tersi aslinda neye dayanip yazdilar bilmiyorum su azalirsa bebek hareketsizlesir.. hatta bebek hareket ediyorsa keyfi yerindedir :)
Gecmis olsun canim dr un dedigi gibi haftan iyi masallah e ignen serumunda yapilmis tedbir olarak... kendini strese sokma annesi bebiside uzme tadini cikar bi gunlerin :)
Cok gecmia olsun canim... gecici bir durum ama sen üzülme tedavisi var şükür sadecebiraz zaman gerekiyor... tekrardan gecmis olsun
Ayy bunlar tatli uykusuzluklar :) bebis dunyaya adapte olana kadar oluyor maalesef ama insallah bir duzen kuracaksiniz canim... bebek uyuduğunda mutlaka sende uzanuyuyamasanda uzan ... dus alsan rahatlatir belki yogurt-sut de ise yarayabilir?
Cok sevindim canim tansiyonundevam etmedigine.. ben ilk hamileligimde maalesef cok cektim tansiyondan... anlıkyukselisleri cok dikkate almıyor dr lar.. birinde benimde bu hamileigimde 16-10 a kadar yukseldi ama anlik oldugu icinonemli degil dediler.. tabi birsuru tahlil ve tetkikten sonra :) kizinida bebeginide severim sen onlara egil gerisi bosss
Ayyy canim bebegun uyudukca sende dinlen mumkun oldugunca ilk aylar duzenleri belli olmuyor sonucta en azindan kendini garantiye al :) yürüttüler mi seni? Nasilsin? bu arada ablanin tepkisi ne oldu merak ettimmgordu mu kardesini? Benimde bir kizim daha var kardesi gorunce ne yapacak cok merak ediyorum :)
Seninkinin duruşu nasıl canım benimki baş aşağı duruyor bugün ilk defa hissettim bende tedirgin oldum dedim yerleşiyor mu yerine acabaBenimki arada mıncırıyor o alt tarafları, normal heralde .
Bir de Doğum saati önemli dediğin gibimi hiç düşünmemiştim ben de normal istiyorum nasip olursa içecek olarak da limonata hazırlamayı düşünüyorum evde o yüzden merak ettim yapacaklar nasıl yapacak diye çok sağolasın:)Ben normal dusunuyorum canim. Sunumluklari da kendim hazirladim. Tek serbet kaldi. Aslinda cappy nin ramazan serbeti oluyordu lohusa serbeti tadinda onu mu alsam dedim kararsiz kaldim. Ama hazir serbet goturecegim ve kutular buzdolabinda soguk kalacak. Doguma giderken ablam gelecek nasipse. Ona tarif ettim herseyi ben dogumdayken yaparsin dedim.
Biraz da dogum saatine bagliyiz ama. Cunku aksam dogum olursa o gece kalip sabahina cikis yapabilirim. Masayi hazirlamanin anlami kalmaz. Hepsi eve geri tasinir. Olaki sabah dogum olursa o gun tum gun hastanede olacagim icin sunumluklar hazirlanir diye dusundum. Gerisi nasip kismet
Canım benim 2.trimester döneminde tam göbek deliğimin çevresi acıyordu doktor göbek fıtığı olabilir demişti. Ama zamanla o acı hissi yukarılara çıktı sağ göğsümün hemen altı aynı tarif ettiğin gibi çürümüş gibi acıyor. Bugün doktora sordum bebeğin plesentası orada ondan öyle farklı hissediyor olabilirsin dedi. Çok ikna olmadım açıkçası Ama senin eline beze gibi birşey geliyorsa doktoruna danış mutlaka fıtık falan olduysa ihmale gelmesin.Kızlar benim göbek deliğimin hemen üzeri çürük gibi acıyor biyere dokununca demiştim ya orada böyle ufak beze gibi birşey oluşmuş elimle itince sabun gibi kayıyor. Ufak bişey. Sizde hiç oldu mu acaba karın çok gerilince mi oldu? Böyle birşey olan var mı? Yarın doktoruma soracağım kontrolde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?