- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #49.941
Evet her gittiğinde alttan bakacak.benimde 2 ydi bir haftaya doğurdum kişiye göre değişebilir amaKafama bir iki şey takıldı kızlar. Şimdi bana 2 cm açıklık var dedi anneme falan söyledim bugün yarın doğurursun diyor o kadar hızlı mı ilerliyor ki açılma. Birde şimdi her gittiğimizde alttan mı bakacak bilgisi olan var mı
Geçer insallah sarılığı canim .Bebekler uyuyunca uyanmıyor ,uyaninca uyumuyor galiba. Herkes ayni seyden sikayetci .Abisiyle tanisti mi bebis? Ne tepki verdi merak ediyorum .Ben de iyiyim sukur evde bunalıyorum sonra teselli ediyorum kendimi sayılı gun sonra bu yalnizlik bitecek diye.Allah a şükür canım iyiyiz.
Sarılık devam ediyor.. dün yine tahlil için kan aldılar. Hem hastanede hem de aile hekimliğinde topuk kanı alındı.
Bilurubin 12.8 çıktı.
Pazartesi yine gidicez..umarım geçer.
Sürekli emzirmeye çalışıyorum ama uylucu uyanana kadar baya geçiyor.
Ama kakalı çişli bezleri yeterli... doyma kriterine göre.
Uykusuzluk devam, ancak yeteri kadar uykusuzum. Bebeğim uyuyunca arada bende uyuyorum.
Sizlerden ne haber?
Yaa alissin bosver .Senle arasindaki bagin guclu olmasi icin bu gerekli zaten .Buyukler hep emzir yatir aman kokunu bilmesin ,aman kucaga alismasin diyorlar .Ama dogru olan tam tersi .Zaten bir kac ay sonra kucakta tutabilene ask olsun.Biz uykuya hasret yaşıyoruzhenüz 9 günlük ama kucağa alıştı bile hanımefendi☺sağ kolu oynamıyodu şimdi çok şükür o da düzeldi.arada minik kavgalarımız olsada iyiyiz biz sen nasılsın bebiş alemde
en çok anlayış görmemiz gereken zamanda kimse düşünceli davranmıyor malesefKizlar ben de annemle tartistim dogum oncesi hic hos olmadi. Hastane 1 tane refakatci kalabilecegini soyledi. Ben de esimle kalmak istiyorum bebegimizle ilk gecemizi aile olarak gecirmek istiyorum. Annem cildirdi ben gelmem o zaman bi ara altinini birakir giderim sen beni zaten istemiyosun. Benim sana evde ihtiyacim var diyorum yok anlamiyo. Benim ailem kucukken bosandilar beni babannem sonrasinda uvey annem buyuttu. Annem sanirim bunun ezikligini benim cocugumla giderebilecegini dusunuyodu. Ama doguma 1 hafta kalmisken beni boyle strese sokmasi hic olmadi uvey annem ve kv hep yanindayiz ne zaman istersen geliriz sen soyle yeter modundayken annemin boyle yapmasi uzdu.
Aa o neden korkuyomusunP
Geçer insallah sarılığı canim .Bebekler uyuyunca uyanmıyor ,uyaninca uyumuyor galiba. Herkes ayni seyden sikayetci .Abisiyle tanisti mi bebis? Ne tepki verdi merak ediyorum .Ben de iyiyim sukur evde bunalıyorum sonra teselli ediyorum kendimi sayılı gun sonra bu yalnizlik bitecek diye.
Yaa alissin bosver .Senle arasindaki bagin guclu olmasi icin bu gerekli zaten .Buyukler hep emzir yatir aman kokunu bilmesin ,aman kucaga alismasin diyorlar .Ama dogru olan tam tersi .Zaten bir kac ay sonra kucakta tutabilene ask olsun.
Ben de iyiyim rutin agrilar dışında bir sorun yok şükür. Bu ara dogum stresi sardi .Durup durup ağlıyorum.
kızlar doğumda kv+iki görümce+bi görümcenin eşi+ bi tane 7 yaşında çocuk+bi tane de 2 aylık bebek yatılı geliyor. doğumdan bir hafta sonra eşimin teyzesi+ teyzesinin kızı+bir çocuk daha. delircemevimiz çok geniş değil. 2+1 ve görümcemin eşi bari gelmeseydi iyiydi lohusa halimle bi de evde yabancı bi adam olcak. offf
Canim dedigin konudan dolayi daha duygusal ve hassas olabilir .Son zaman keske olmasaymis boyle bir sey .Altinini birakir giderim demesi hos olmamis .Altin icin mi cocuk doguruyorsun ki .Ben de gecen gun annem geldiginde soyledim .Annecim sen kalmak istersin ben de isterim ama bir kisi aliyorlar kv de ister birakmaz .Sorun cikmasin diye esim kalcak dedim .Biraz üzüldü ama sen iyi ol ben evde beklerim yemekler yaparim yataginizi hazirlarim dedi .Kizlar ben de annemle tartistim dogum oncesi hic hos olmadi. Hastane 1 tane refakatci kalabilecegini soyledi. Ben de esimle kalmak istiyorum bebegimizle ilk gecemizi aile olarak gecirmek istiyorum. Annem cildirdi ben gelmem o zaman bi ara altinini birakir giderim sen beni zaten istemiyosun. Benim sana evde ihtiyacim var diyorum yok anlamiyo. Benim ailem kucukken bosandilar beni babannem sonrasinda uvey annem buyuttu. Annem sanirim bunun ezikligini benim cocugumla giderebilecegini dusunuyodu. Ama doguma 1 hafta kalmisken beni boyle strese sokmasi hic olmadi uvey annem ve kv hep yanindayiz ne zaman istersen geliriz sen soyle yeter modundayken annemin boyle yapmasi uzdu.
Tedirginim .Normalde de kendimi cok zor yatistiririm .Saglik konusunda daha dayaniksizim .Hemen aglarim kesin .Ama ben de gulerek doğuma girmek istiyorum .Aa o neden korkuyomusun
bizde böyle şeyler yok aslında. biri doğum yaptığında ihtiyaç olursa yanında bi refakatçi kalır yardımcı olmak için. hastanede ziyarete bile gidilmez. hastaneden çıkınca da evine gidersin bebeği görmek için en fazla iki üç saat bu kadar. ama eşimin ailesi böyleDüğüne gider gibi doğum yapanın evine gitmek de nedir anlamış değilim. Yanında yardımcı olacak bir ya da iki kişi olduktan sonra fazlasına ne gerek var. Ne düşüncesiz milletiz ya. Bu sıcakta üstelik lohusayken katlanılacak şey değil. Sen bişey söyleyemezsin tabi ama birinin kulağına fısıldasan da biri yönlendirse lohusa evi bu kadar kalabalık olmaz dese gönderse ya da hiç gelmeseler ya da başka bi yerde kalsalar
eşimin doğuma girmesini ve hastanede yanımda kalmasını çok istiyodum ama malesef devlet hastanesinde mümkün değilCanim dedigin konudan dolayi daha duygusal ve hassas olabilir .Son zaman keske olmasaymis boyle bir sey .Altinini birakir giderim demesi hos olmamis .Altin icin mi cocuk doguruyorsun ki .Ben de gecen gun annem geldiginde soyledim .Annecim sen kalmak istersin ben de isterim ama bir kisi aliyorlar kv de ister birakmaz .Sorun cikmasin diye esim kalcak dedim .Biraz üzüldü ama sen iyi ol ben evde beklerim yemekler yaparim yataginizi hazirlarim dedi .
Evet hastanede ziyaret bizde de yok birinci dereceden kişiler olur sadece. Kalabalık stres başlı başınabizde böyle şeyler yok aslında. biri doğum yaptığında ihtiyaç olursa yanında bi refakatçi kalır yardımcı olmak için. hastanede ziyarete bile gidilmez. hastaneden çıkınca da evine gidersin bebeği görmek için en fazla iki üç saat bu kadar. ama eşimin ailesi böyle
Allah yardimcin olsun .Bizim ufukta yatılı misafir görünmüyor. Ben toparlaninca abimler gelir onlar da parca parca gelir belki yatiya bile kalmazlar .Esimin bir kac akrabasi var ilcede .Gelirlerse kv ye soylicem evine yatiya götürsün. Kp biz evlenir evlenmez tayin isteyip pesimizden geldiler .Oncesinde surekli yatiya geliyorlardu.Evlendikten 3 gun sonra bize yatiya geldiler mesela dertleri neyse ! Simdi yakin olmanin dezavantajlari cok ama bu surecte seviniyorum yatiya gelmeyecekler diye .bizde böyle şeyler yok aslında. biri doğum yaptığında ihtiyaç olursa yanında bi refakatçi kalır yardımcı olmak için. hastanede ziyarete bile gidilmez. hastaneden çıkınca da evine gidersin bebeği görmek için en fazla iki üç saat bu kadar. ama eşimin ailesi böyle
Insallah halledilir o sorunlar da gecer canim .Uygulama yukle belli sesler var bebekleri rahatlatan .Arkadasimin bebegi de cok sorunlu 3 aydir bir düzen oturtamadilar .O seslerden cok faydalanıyor. Yaa doguma kadar toplam kac kilo almistin ?Ben de gobekten korkuyorum. Hala korse alamadim ya unutuyorum ya baktigim yerde bulamıyorum .Annen gitti mi yalniz mi idare ediyorsunAfilim92 14 günlük oldu oğlum. Sarılık hiç olmadı çok şükür. Mama süt kaka gaz derdimiz var hala. Hiç uyumuyor kolik mi olcak acaba bilmiyorum sürekli hoppidi hippidi geziyoruz evde sussun diye. Bir de fon makinesi sesine susup uyuyor yeni keşfettim. gaz damlalari denemeye başladık. Sütüm hala 10-20 CC. Bı de alerji oldum neye bilmiyorum. Her yerim böcek ısırığı gibi bir TL büyüklüğünde kizarik. Korse takmaya başladım düzenli olarak. Göbek fena ya armut gibi.
Senin doğum tarihi belli oldu mu 15 temmuz muydu
heyecanlandım şuaann:)Evet her gittiğinde alttan bakacak.benimde 2 ydi bir haftaya doğurdum kişiye göre değişebilir ama
Sezeryan oldugu icin almiyorlar doguma .Ama esim kalabiliyor. Esimle kalcaz.Hatta kendine canta yapti. Sen uyursun ben nobette kalirim diye cay nescafe koydu :)) Benim de nescafe icmem gerekcek .Bu arada 2si 1 arada uygun mu yoksa sade mi olmali kremasiz .eşimin doğuma girmesini ve hastanede yanımda kalmasını çok istiyodum ama malesef devlet hastanesinde mümkün değileşinin yanında kalma şansı varsa bebeğinizle ilk gününüzü beraber geçirmek en iyisi
Dogum olayi cok baska bizler ne kadar korkuyoryz neler düşünüyoruz yavrular cok etkileniyor iste... ama elimizde degil kiyamam ya o da korkmustur..birde bebek geldi ayni gun yavrum ne yapacagini şaşırmıştır... ama gecer insallah canim sevinmiste yaaa kiyamam iste büyüdü artik abla oldu :) bizde de ayni seyler olacak bakalim benimki nasil tepki verecek... mecbiren evde kalacak dogum surecinde neler olacak bakalim... senin yasadiginda tamamen lohusaliktan canin duygularini icine atma gonlune gore yasa gecer zaten yakinda insallah... kolay degil hayatiniz degisti cok normal boyle duygu yogunlugu yasaman e hormonlar da var isin ucunda tabiiii :)Evet canım gördü çok mutlu görünüyor
Sevdi sürekli taşımak istiyor kucagima verin diye ağlıyor uyumasına izin vermiyor anne mama istiyor meme istiyor diye sürekli dürtüyor beni
Dün gece ayrı kaldık diye çok etkilenmiş
Önce belli etmedi
Telefonda bana seninle konuşmak istemiyorum dedi çok üzüldüm bunu deyince hıçkıra hıçkıra ağladım
Çok hassasım dünden beri sürekli ağlamak istiyorum
Bazen mutluluktan içim içim e sığmıyor bir süre sonra da ağlamak istiyorum
Evdeyiz şu an tepkileri iyi şimdilik iyi ki doğdun iyi ki varsın diyor hep kardeşine seni çok seviyorum diyor bakalım zamanla ne olacak
Yaaa bu insanlari anlamak gercekten cok güç ... hepsini anladim eniste nasil dusunmez lohusa kadin nasil rahat edecek benim yanimda diye allah yardimcin olsun canim... bu topigin genel sorunu oldu bu maalesedkızlar doğumda kv+iki görümce+bi görümcenin eşi+ bi tane 7 yaşında çocuk+bi tane de 2 aylık bebek yatılı geliyor. doğumdan bir hafta sonra eşimin teyzesi+ teyzesinin kızı+bir çocuk daha. delircemevimiz çok geniş değil. 2+1 ve görümcemin eşi bari gelmeseydi iyiydi lohusa halimle bi de evde yabancı bi adam olcak. offf
Bende kontrolden geldim şimdi, bi sıkıntı yok şükür sancı falanda yok iyiyiz yani
Ne kadar olmus bebis canim bisey soyledi mi dogum icinBende kontrolden geldim şimdi, bi sıkıntı yok şükür sancı falanda yok iyiyiz yani
bizde böyle şeyler yok aslında. biri doğum yaptığında ihtiyaç olursa yanında bi refakatçi kalır yardımcı olmak için. hastanede ziyarete bile gidilmez. hastaneden çıkınca da evine gidersin bebeği görmek için en fazla iki üç saat bu kadar. ama eşimin ailesi böyle
evlendikten 3 gün sonra mı?Allah yardimcin olsun .Bizim ufukta yatılı misafir görünmüyor. Ben toparlaninca abimler gelir onlar da parca parca gelir belki yatiya bile kalmazlar .Esimin bir kac akrabasi var ilcede .Gelirlerse kv ye soylicem evine yatiya götürsün. Kp biz evlenir evlenmez tayin isteyip pesimizden geldiler .Oncesinde surekli yatiya geliyorlardu.Evlendikten 3 gun sonra bize yatiya geldiler mesela dertleri neyse ! Simdi yakin olmanin dezavantajlari cok ama bu surecte seviniyorum yatiya gelmeyecekler diye .
Insallah halledilir o sorunlar da gecer canim .Uygulama yukle belli sesler var bebekleri rahatlatan .Arkadasimin bebegi de cok sorunlu 3 aydir bir düzen oturtamadilar .O seslerden cok faydalanıyor. Yaa doguma kadar toplam kac kilo almistin ?Ben de gobekten korkuyorum. Hala korse alamadim ya unutuyorum ya baktigim yerde bulamıyorum .Annen gitti mi yalniz mi idare ediyorsun
Düzen oturmicak heralde 3 ay gaz sancısı çekiliyomus sonra duzeliyormus. Kocamla odaları ayircam adam ise gidiyo uyuması lazım. Bilgisayardan falan açtığım sesler ise yaramadi. Fon makinesi de saatlerce çalışınca yangın cikcak ya da patlıcak diye korkuyorum ama mecbur yani. Annem yarın gidiyo. Çok yardım etti sağolsun ama yanlışları da oldu.o gidince hem zorlasicak isim hem rahatlicam biraz. 13 kilo aldım ben. 8 kiloyu verdim şuanda. Kalan göbek kilo değil nasıl diyeyim göbek o şekilde durmaya alışmış ve biraz aşağı sarkmış. Çok ya da az kilo ile pek ilgisi yok bence.Allah yardimcin olsun .Bizim ufukta yatılı misafir görünmüyor. Ben toparlaninca abimler gelir onlar da parca parca gelir belki yatiya bile kalmazlar .Esimin bir kac akrabasi var ilcede .Gelirlerse kv ye soylicem evine yatiya götürsün. Kp biz evlenir evlenmez tayin isteyip pesimizden geldiler .Oncesinde surekli yatiya geliyorlardu.Evlendikten 3 gun sonra bize yatiya geldiler mesela dertleri neyse ! Simdi yakin olmanin dezavantajlari cok ama bu surecte seviniyorum yatiya gelmeyecekler diye .
Insallah halledilir o sorunlar da gecer canim .Uygulama yukle belli sesler var bebekleri rahatlatan .Arkadasimin bebegi de cok sorunlu 3 aydir bir düzen oturtamadilar .O seslerden cok faydalanıyor. Yaa doguma kadar toplam kac kilo almistin ?Ben de gobekten korkuyorum. Hala korse alamadim ya unutuyorum ya baktigim yerde bulamıyorum .Annen gitti mi yalniz mi idare ediyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?