- 21 Mayıs 2018
- 384
- 367
- 53
- 28
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #51.961
kesinlikle taviz verme canım bebek konusunda sadece senin sözün geçsin. onun annesi sensin. bunu da onların kafasına sokmaya çalış bebeğin için en iyisini sen bilirsin.O bebeği benden çok düşündüğünü iddia ediyor çünkü. Ben hala kendimi düşünüyormuşum ona göre. Her arayana da gelinin sütü yok bebek aç diyor ona da çıldırıyorum.
Geçmiş olsun canım iyi mi bebeğin ?evet canım bende hamileligim boyunca ara ara idrar yolu enfeksiyonu oldu 35 haftada ana sagligi merkezi kan idrar yapıyor ya orda idrar tahlilinde yine çıktı kendi doktoruma gösterdim fitil antibiyotik kullandım ama gecmemis doğuma girerken kan idrar yaptılar idrarda yine çıkmış .
o söylediğin testten yapılmadı bebegimde CRP 13 birkaç saat sonra 19 a çıktı çok şükür bugün yogunbakimda 3.gunu 6 ya dusmus çok şükür
bide sezeryan oldum normal olsa doğum sırasında benden enfeksiyon kapmış olabilir diycem ama bu sekildede kapabiliyor demekki.
eğer sendede varsa doktorunla konuş canım
Benide gören soruyo daha doğurmadın mı diye. Karnıma bakıp çık oğlum artk diyolar. Bizden çok onlara geçmiyo vakit sanırım.valla cok iyi fikir keske boyle olsaydi dogum sonrasi hayat. Hayaller/hayatlar hesabi
Cok merak ediyorum lohusa kafasi nasil bir sey. İnsallah depresyona girmemama kendime de guvenemiyorum
Ay bir de soruyorlar ya sinir oluyorum, yok kardesim su/sanci/nisan hicbir sey YoK. Sanki bir eksiklikmis gibi
Ne hakla senin mahremiyetini anlatıyormuş canım ya sor hesabını. Allah Allah ya, 3. Şahıslara neyöiş snin sütün.O bebeği benden çok düşündüğünü iddia ediyor çünkü. Ben hala kendimi düşünüyormuşum ona göre. Her arayana da gelinin sütü yok bebek aç diyor ona da çıldırıyorum.
Ben de varimHakikaten kimler kaldı doğurmayan?
1. ben..
2.Afilim92
3.demlicaykeyfi
4. @courageux
5. @minaaaako
6. A Alevce7
7.?
Amin canım haftasonu gidicek allahtan 2 gün daha dayanmam lazım.Allah sabır versin canım. Duymamaya sallamamaya çalış, herhalde tek yapılabilecek şey o
Anadizi alabilirim aslında canım hem evde de kullanışlı olur ama bu onu emmekten vazgeçirir mi bilemedim.Sakin ol canım benim, o kaynananı da uzaklaştır yanından. Zaten en zor zamanlar bide onunla uğraşacak halin yok senin.
Bak ne diyeceğim ben de bugün bir şey keşfettim ana dizi gibi de olur, Fisher price sallanan salıncağın ana kucağı vardı onu söktüm salıncağından yatırdım bebişi oraya..emerken kucağımda keyif yapmasından kollarım göğsüm kopmuştu artık, şu an acayip rahatladım.çünkü gömülmüş pozisyonda çok rahat uyuyor şu an içinde.
Ana dizleri de 100 TL civarında. Ergonomik birşey al yatır içinde istersen tabii sen bilirsin. Emzikten daha iyi. Hem kaliteli emer..bu arada ben de bugün gece tecrübelerini paylaşırım, çünkü gece yine normal düz pozisyonda reflü yatağına yatırıcam. Orda yatırınca hemen uyanıyordu uyku kalitesi iyi olursa bundan ona alırım gece valla .Yoksa memeler pembenin 50 tonunu gördü :)))
Sen salla kaynananı, yanına bile yaklaştırma..onunlamı uğraşıcan Allah aşkına. Alt nasıl bağlanır bebeğin altını pisletince daha iyi çözersin. herkes bunun okulunu mu okumuş onlarda illaki öğrendiler bi şekilde. Sen de yaparsın kendine güven gereksizleri de salla gitsin
Ben ne dersem diyim anlamıyor canım allahtan 2 gün sonra gidiyor yoksa sütüm kesilecek diye korkmaya başladım.kesinlikle taviz verme canım bebek konusunda sadece senin sözün geçsin. onun annesi sensin. bunu da onların kafasına sokmaya çalış bebeğin için en iyisini sen bilirsin.
umarım tekrar gelmezAmin canım haftasonu gidicek allahtan 2 gün daha dayanmam lazım.
Anadizi alabilirim aslında canım hem evde de kullanışlı olur ama bu onu emmekten vazgeçirir mi bilemedim.
Zaten ona hiç bişey sormamama sinirleniyor diye düşünüyorum. Ne söylese ben biliyorum anne diyorum karışıcak başka yerler arıyor muhtemelen.
Tecrübelerini bekliyorum canım bende merak ediyorum reflü yatağını kullanışlı duruyor :)
Ben ne dersem diyim anlamıyor canım allahtan 2 gün sonra gidiyor yoksa sütüm kesilecek diye korkmaya başladım.
e beni nasıl gormezsiniz hergün burdaymHakikaten kimler kaldı doğurmayan?
1. ben..
2.Afilim92
3.demlicaykeyfi
4. @courageux
5. @minaaaako
6. A Alevce7
7.?
Bende anlamıyorum ne yazık ki her seferinde kızıyorum sütüm var benim hem.millete ne diyorum amam ne farkeder diyor. kardeşime fotoğraf atınca nazar olcak diye kızıyor kendisi kameradan akrabalarına bebeği gösteriyor böyle bi değişik kendisi.Ne hakla senin mahremiyetini anlatıyormuş canım ya sor hesabını. Allah Allah ya, 3. Şahıslara neyöiş snin sütün.
Annesi sensin, en iyisini de sen bilrisin. Bakmaya geldiği bakmazlar böyle ahkam keserler. Saygısızlık olmadığı sürece söyle canım sen de çekinme . kimseye bebeğin ve senin hakkında, senin izin vermediğin şeyleri paylaşamaz, bu kadar basit.
hastane için bi tane alt açma örtüsü yeterli olmaz mı?Nasılsınız kizlar ara ara takip ediyorum yazmaya pek fırsat olmuyor. Benim için sezeryanin en zor yani gaz sancıları oldu 3 gün oldu doğum yapalı hala gazdan kurtulamadım. Onun dışında gerekli gereksiz olanları yazayım herkes üşürsün dedi hirkam coraplarim hic cikmadi çantadan cunki sürekli terledim. Depend hastane izin vermedi 1gun citcitli hasta bezi taktik ayaklaninca normal gece boyu orkid kullandım. Emzirme sutyeni göğüs pedi hic kullanmadım süt gelsin diye serbest birakilmaliymis. Evdede takmiyorum hala. Bolca bebek bezine ve takımına ihtiyaç oluyor birde islak mendil alt acma örtüsü. Pisik için krem ve gogus kremi lansinoh vazgeçilmezim oldu. Pompa almamistim simdilik gerek yok biberonda ayni sekilde. Ama emzige alistirdim buyuk rahatlik yoksa zor olacakti ilk cocuklarimdan biliyorum
BeenHakikaten kimler kaldı doğurmayan?
1. ben..
2.Afilim92
3.demlicaykeyfi
4. @courageux
5. @minaaaako
6. A Alevce7
7.?
Canim bebegin cinsiyeti Ne? Bizimki erkek her açmada malum fıskiye gibi koyuveriyordu :) 3tane almıştım eğer birgün daha kalsaydım yedek istiycektim evden bizimki çok batırdı. 2 gece bir gün kaldım hastanede.hastane için bi tane alt açma örtüsü yeterli olmaz mı?
İnşallah vardır canım hayırlısıyla nasip olsun benim yumurtlamanın 7.günü kan testi negatif 10.günü pozitif çıkmıştı. Biraz daha sabret :)Arkadaşlar size bir dorum olacak bende 3 senedir çocuk sahibi olamıyorum. Fakat bu sefer ilişkiden 3 gün sonra sağ yumurtalığımda kelebek uçuşu gibi nasıl desem sankı gaz varmışta dışarı çıkamadan pıtır pıtır ıcımde atıomuş gibi 2 dk da bir gerçekleşen bir olay var 3 gündür devam ediyor hiç ağrımayan başım çatlıyor ve kasık ağrım var.. merak ettim kan testi yaptırdım doktor daha çocuk yerleşmemişse zaten negatif çıkar adetine yakın veya adetten sonra test yapalım dedi ben heyecanla kan testi yaptırdım tabi sonuç negatif ilişkiden 5 gün sonra ınsan hamıle mi çıkarAdetime daha 14 gün var nasıl sabredicem bilmiyorum
Canım hiç takma gerekirse gönder hepsini kendin halledebilirsin bence sakin kafayla. Kendileri doğurmuş büyütmüş bize karışmasınlar bu bebekler bizim bebeklerimiz. Ben anneme şimdiden anlattım su vermiceksin tuzlu su yok nar damlatma yok biberon bunları yaparsanız kalbinizi kırarım dedim. Sonrasında kıyamayıp gizlice şeker çikolata da yedirmeye çalışırlar. Zaten kayınvalidem doğacağı gün gelip haftasonu gider eşime götür dedim haftasonu da benim babamla erkek kardeşim gelip pazar gidecekler. Sadece annem ve kız kardeşim olur bide kısa ziyarete gelen giden işte. Zaten kafamız karışık stresli bi dönemdeyiz alışma sürecindeyiz iyice insanı şaşırtıyorlar çok bilmişler.Kayınvalidemle tartışıp duruyoruz hiç sabrım kalmadı artık. Herşeyime karışıyor. Bebeği öyle emzirme, öyle tutma, altı öyle değiştirilmez, yastıksız yatırma, su vermeden olmaz, ince giydiriyorsun hasta olcak, mamayı çoğalt aç kalıyor. O kadar sıkıldım ki.
Dün gece baya bağırıp çağırdım. Bebeğim beni emzik niyetine kullanıyor ve gögüs yaralarım iyileşmeyi geç daha da artıyor. Gögüslerim kabuk bağladığı için çocuk 20 dk emicekse süt kabuklar yüzünden az geldiği için 1 saatten aşağı emmiyor, tam doyup bırakıyor. Beşiğe alıyorum başlıyor ağlamaya, sonrası zaten şaka gibi 4-5 dk emip uyuyor iyice dalmasını bekliyorum yatırıyorum tekrar uyanıyor ve bu şekilde 5-6 kere tekrar ediyor. Her yeniden tutuşunda canımdan can gidiyor sanki sütte geç aktığı için çok hızlı emiyor başlarda. Açlıktan olsa tamamda keyfi yapıyor benim kız, kıyamıyorumda. Dün gece eşimde dayanamadı artık emzik verelim en azından 1-2 gün uykuya dalarken seni kullanmasın böyle hiç yaralar geçmiycek dedi. İstemeyerekde olsa kabul ettim emziği verdik beşiğinde uyanınca 3-4 dkda uykuya dalıp çıkarttı ağzından. Kımıldatmadığımızdan da uyanmadı. Sonra mutfağa geçtik anneme söyledim oda iyi yapmışsın dedi o sırada kayınvalidem duydu. Başladı bağırıp çağırmaya emzirmiyceksen mamayı artır ne var sanki gögüslerinde bizde yaşadık aynı şeyleri çocuk hasta olsun sana yapacağımı bilirim. Emziğe alışacak seni emmiycek bi dahaki gelişimde sütüne bakıcam gibi şeyler dedi. Nasıl çıldırdıysam bağırıp çağırdım baksana yara oldu süt akmıycak yakında tamamen kabuk bağlıycak ne istiyorsun anlamıyorum falan dedim. Emzirmeye çalışıyorum zaten emzik vermemle ne alaka diye baya bağırdım. O bana bağırdı ben ona. En son sinirlendi gitti mutfaktan. Sabahta sütünü sağsın öyle versin dedi kahvaltıda bende amacı açlık değil beni emmek istiyor yoksa mama verdiğimde emmek istemezdi dedim. biberonla verirsin onu emer dedi, biberona alışırsa beni hiç almazsa napıcam diyorum alır alır diyor kayınvalidem. Çıldırmak üzereyim. Herşeyime karışıyor.
Ne emziğe ne biberona karşı değilim mecbur kalmadan kullanma taraftarı değilim sadece. Ayrıca ben doyması için acı çekmeye razıyım tek istediğim sonrasında defalarca 3-4 dklık emme uykuya dalma faslını hafifletip gögüslerimin iyileşmesini hızlandırmaktı. Bunu anlamak bu kadar zor mu anlamıyorum.
Ben varimHakikaten kimler kaldı doğurmayan?
1. ben..
2.Afilim92
3.demlicaykeyfi
4. @courageux
5. @minaaaako
6. A Alevce7
7.?
10 cm açılma olursa yetmez mi acaba ? Allah yardımcımız olsun düşündükçe geriliyorum yaaBenim yasadigim yerde bu streptokok B testi her hamileye yapiliyor ben de 2 hafta sonra yaptiricam. Dediginiz gibi pozitif cikarsa dogumda antibiyotik verecekler bebek icin.
Ben varim canimGüncelliyorum doğurmayanlar listemizi :)
1. ben..
2.Afilim92
3.demlicaykeyfi
4. @courageux
5. @minaaaako
6. A Alevce7
7.almilacm
8. S Shezofren88
9. A alcala
10.ayprensesii
11. C cisse0932
var mı arttıran
çok şükür iyi canım bugün 1 saat yanindaydim emzirdim öptüm kokladim çok iyi geldi CRP düşmüş çok şükür yarın bile çıkar aslında ama Dr 1 hafta kalacak diyorGeçmiş olsun canım iyi mi bebeğin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?