2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar 3-4 gündür sütüm gayet iyiydi, saatlerce emsede geliyordu mama vermiyordum yetiyordu süt. Dün akşam üstü emzirdim sonra ne olduysa gögüslerim dolmamaya başladı. Akşam iki gögsümü emdi biraz mama verdim anca doydu. Gece uyandırıp emzirdim zaten gece uyku sersemi çok emmiyor sabahta birini emdi yetmedi diğerinide emdi oda yetmedi 15 cc kadar mama verdim. Şimdi uyandırıp emzirmem lazım sanki süt yok gibi, sıkınca geliyor ama çocuğa yetmiyor oda sinirlenip çekiştiriyor sağa sola tekrar yara olcak diye korkuyorum Neden böyle oldu anlamadım.

Canım bebek 15 günlükken doğum kilosuna ulaşmış olmalı yani çok geride değil sanırım üzülme mama ve anne sütü ile hemen toparlar
Evet canım sarılık çok uyku yapar

Canim sutum azaldi diye strese girme ki vucut yeniden süt üretsin. Su miktarini artir .Incir ye humana ic tekrar dolar insallah.

Bizde yeni geldik doktordan tüm gece dönüp duruyorum agrım var ama nst temiz çıktı hatta doktor kitap gibi dedı :) :) :)
Son kez bakılsın dedım baktı çok şükür suyu dopler VS hersey yolunda elhamdülillah artık gun sayıyoruz Bı aksilik olmazsa pazartesi buyuk gun Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah hepimize

Kaşıntı için yapılan tahliller temiz çıktı karacigerle ilgili değilmiş pupp olmuşum. Bununla ilgili tecrübesi tavsiyesi olan var mı ?
Pupp mu oldun ne zamandan beri ? Hiç bahsetmedin bende 32.haftamda başlamıştı, daha yeni yeni geçiyo. Sende yeni başladı sanırım. Durumun ne kaşıntı çok mu ? Topikte bi ben varım bu konudan sillesini yiyen, bide E Egepam

Maşallah canım Rabbim yardımcın olsun:)

Dünkü o muayeneden sonra hâlâ ağrım var kasıklarım çatı ağrım içim sızlıyo hiç böyle olacağımı sanmamıştım akıntım çoğaldı surekli kontrol halindeyim kendimi kötü hissediyorum bu saatten sonra vajinismus olmasam bari

muhtesem çati muayenesini de oldum, hic acilma yok, bebek daha yukarda, nst de sanci 10'larda ben de bu durumdayim her dakika bosu bosuna hastaneye gitmeme de 10 puan veriyorum
Aynı benim gibi canım doktor sadece geniş rahat doğurursun dedi ama benimki yukarda inmiyorki aşağıya doğurayım

Maşallah canım ağrın sızın hiç olmasın bebişine ve sana sağlık diliyorum bende ayın 20sinde doğuma gireceğim spinal ve epidural arasndaki fark ne soyleyebilir misin normal doğum istediğim için bu konular ilgi alanımda yoktu. Artık bunu araştırmak lazım :)

Canım sen kendini muhtemelen çok kastın o yüzden bu ağrı yoksa aman aman sonradan hissedilecek bi ağrısı olmuyor kontrolün. Gerçi bünyeden bünyeye de değişir ama bende kendimi kastığım zaman kilitleniyordum ve daha fazla acı çekmiştim. Sonra sonra alıştım sanırım :)

Canim sutum azaldi diye strese girme ki vucut yeniden süt üretsin. Su miktarini artir .Incir ye humana ic tekrar dolar insallah.
3-4 lt su içiyorum canım dut kompostosu yapmıştık onu içiyorum humana da içiyorum. Inşallah artar bakalım. Kendi kendime nazar değirdim sanırım. Dün bu çocuk saatlerce emiyor sütte bitmiyor iyi vücut süt üretiyor falan dediydim.

Kızlar ya Bebeğim 6 günlük. İki gündür meme emmekte sıkıntı yaşıyoruz. Normalde yapışırdı memeye şimdi ağzıma alıyor ağzı hala açık halde sağa sola çeviriyor deliriyor ağlıyor. Sarılıktan dolayı mama verdim mecbur. Biberona 3günde alışmış olabilir mi ya? Acaba biberonun ağzı memeden daha büyük diye damağına değip iyice uyarıyor meme daha kısa olduğundan uayaramıyor mu? Canım çok sıkıldı ya Bebeğim almazsa memeyi diye korkuyorum. Ama haftaya kadar mamaya devam dedi doktor sarılık değeri düşmeliymiş daha.

Napmalıyım kızlar fikri olan var mı? Bir de ağzında hafif pamukçuk oldu ondan mı emmek istemiyor acaba??

Canım pamukcuk için şurup veriliyormuş acı çekmesin kıyamam bi sor istersen. Mamayıda kaşıkla ver, bende öyle yapıyorum biberon ne kadar doğal akış olursa olsun anne memesine benzemiyor daha hızlı çekiyor. Çay kaşığıyla besleyebilirsin bence yavaş ve zor oluyor ama anne memesine saldırıyor sonrasında.

Herkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tek tek dönemedim kusuruma bakmayın. Umarım sizler de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Mükemmel bir duygu tarifi yok. Doğumumdan kısaca bahsedeyim. Ben normal doğum istedim en başından beri, çatım, bebeğin durumu vs uygundu. Ancak burada da daha önce bahsettiğim gibi doktorum sürekli sezaryen doğum yapmam yönünde açıkça söylemese de sübliminal mesaj veriyordu :) meğersem kafasında planlar hazırmış. Olaylar şöyle gelişti; 5 Temmuz günü kontrole gittiğimde açılmam 3 cm idi, cuma ve cumartesi kongerede olacağını, başkasına emanet etmek istemediğini, suni sancı vererek doğumu yapmak istediğini söyleyerek yatış yaptırdı. Herşey iyi gidiyordu, normal doğum yapacaktım ancak bebek 36 haftalıktı yani küçüktü. Suni sancı başlası, ben top üzerinde yuvarlanmaya, yürüyüşlere, doğumu tetikleyici hareketlere başladım, çok mutluydum. NST ile sürekli bebeği takip ediyorduk. Bi ara kalp atışları düştü sonra yan döndüm toparladı sonra tekrar düştü. Meğersem bu haftada bebeğin kalbi suni sancı verilince yavaşlarmış!! Doktor geldi ve bebeği riske atamam kalp atışları düşmüş acil SEZARYENE alıyoruz dedi. Yani herşey planlanmış! Epidural sezaryene girdim malesef uyuşmadım ve çok sıkıntıya girdim detaya çok girmeyeceğim, genel anesteziye dönüldü. Yani 3 doğum şeklini de yaşamış bulundum. O doktor hakkında çok orijinal şeyler söylüyorum ama içimden. Resmen mağdur oldum. Bu kadar da kolaya kaçılmaz. Bana en baştan normal doğum yaptırmak istemediğini söylemese bile ima etseydi ben başka doktora giderdim. Hem bebeğim bu kadar erken doğmak zorunda kalmazdı hem de istemediğim tercih etmediğim bir doğum yapmak zorunda olmazdım. Travma yaşadım ama sezaryenin zorluğundan değil- asla gözünüz korkmasın arkadaşlar- doktorun bana 3 doğum şeklini birden yaşatması ve istemediğim doğum şekline resmen üçkağıtla zorlamasından dolayı. Tek tesellim bebeğime sağ salim kavuşmam oldu. Ama ne yazık ki prematüre. Hastanede bana emzirme desteği, eğitimi vs vermedikleri için, travmanın da etkisiyle mastit oldum, düğümlendi göğüslerim acile gittim. Emmesi vs çok zor oluyordu meğersem göğüslerim düğümlenmiş. . Sezareyen olacaksam 38 ya da 39 da olurdum hiç olmazsa bu zorlukları yaşamazdım bebeğim biraz daha kilo almış olurdu. Hakkımı asla helal etmiyorum.
Şuanki durumuum iyi arkadaşlar 6. gündeyim toparladım sayılır. Evde yardım eden biri olmasa çok zor yalnız. Gecesi gündüzü yok bu işin.

Doğum yapacaklara tavsiyem, doktorunuzdan bir an bile şüphe duyarsanız iç sesinizi dinleyin ve değiştirin,
Mutlaka ama mutlaka süt sağma makinası edinin, bebek emdikten sonra sağmamız gerekiyor yoksa dediğim gibi ateş, titreme ve acil. Diğer herşeyi almışsınızdır zaten. Aklıma gelirse yazarım. Buarada Sleepy bez Primadan çok çok daha iyi onu da tavsiye ederim.
Mükemmel bir duygu, böyle bir koku yok :) bol bol emzirin tadını çıkarın. Ben mama destekli gittim meme tutamıyor.

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlarım. Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi de dökmek istedim, belki birilerine faydası olur da bunları yaşamaz.

Sevgiyle kalın.

Sen çok kastın canım kendini ondan heralde ağrın birde darmış ya doktor uğraşınca o da ağrı yapmış olabilir belki.

Canım öncelikle bebeğinde sen iyiymişsin bunun için geçmiş olsun diyorum sağsalim kavuşmuşsın yavruna buna şükür ama o doktorada diyecek bir laf bulamıyorum ya hem bebeğin hemde senin hayatınla oynamış resmen ya. Allah korusun bir şey olsa hesabıno nasıl verecekti acaba o hatasının

Sen çok kastın canım kendini ondan heralde ağrın birde darmış ya doktor uğraşınca o da ağrı yapmış olabilir belki.
Vajinal muayene oldum okadar hiç birinde ne canım yandı ne kendimi kastım ama doktor dün zorladı ya ilk kez böyle oldum ama kafaya takmamam lazım birde ev çok dağıldı yavaş yavaş toparlayacağım , bu gece annem geliyor yarın sabah burda olacak inşallah abimle ♡ :)

Haftaya salı bidaha bakacağım deyince gözüm patlamıştı resmen bunye meselesi aynen hem olsun şimdi şafak sayıyorum:)) ♡

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…