- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.321
Canım sağlıkla büyüt doktora çok şaşırdım, müşteri olarak görmüş seniHerkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tek tek dönemedim kusuruma bakmayın. Umarım sizler de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Mükemmel bir duygu tarifi yok. Doğumumdan kısaca bahsedeyim. Ben normal doğum istedim en başından beri, çatım, bebeğin durumu vs uygundu. Ancak burada da daha önce bahsettiğim gibi doktorum sürekli sezaryen doğum yapmam yönünde açıkça söylemese de sübliminal mesaj veriyordu :) meğersem kafasında planlar hazırmış. Olaylar şöyle gelişti; 5 Temmuz günü kontrole gittiğimde açılmam 3 cm idi, cuma ve cumartesi kongerede olacağını, başkasına emanet etmek istemediğini, suni sancı vererek doğumu yapmak istediğini söyleyerek yatış yaptırdı. Herşey iyi gidiyordu, normal doğum yapacaktım ancak bebek 36 haftalıktı yani küçüktü. Suni sancı başlası, ben top üzerinde yuvarlanmaya, yürüyüşlere, doğumu tetikleyici hareketlere başladım, çok mutluydum. NST ile sürekli bebeği takip ediyorduk. Bi ara kalp atışları düştü sonra yan döndüm toparladı sonra tekrar düştü. Meğersem bu haftada bebeğin kalbi suni sancı verilince yavaşlarmış!! Doktor geldi ve bebeği riske atamam kalp atışları düşmüş acil SEZARYENE alıyoruz dedi. Yani herşey planlanmış! Epidural sezaryene girdim malesef uyuşmadım ve çok sıkıntıya girdim detaya çok girmeyeceğim, genel anesteziye dönüldü. Yani 3 doğum şeklini de yaşamış bulundum. O doktor hakkında çok orijinal şeyler söylüyorum ama içimden. Resmen mağdur oldum. Bu kadar da kolaya kaçılmaz. Bana en baştan normal doğum yaptırmak istemediğini söylemese bile ima etseydi ben başka doktora giderdim. Hem bebeğim bu kadar erken doğmak zorunda kalmazdı hem de istemediğim tercih etmediğim bir doğum yapmak zorunda olmazdım. Travma yaşadım ama sezaryenin zorluğundan değil- asla gözünüz korkmasın arkadaşlar- doktorun bana 3 doğum şeklini birden yaşatması ve istemediğim doğum şekline resmen üçkağıtla zorlamasından dolayı. Tek tesellim bebeğime sağ salim kavuşmam oldu. Ama ne yazık ki prematüre. Hastanede bana emzirme desteği, eğitimi vs vermedikleri için, travmanın da etkisiyle mastit oldum, düğümlendi göğüslerim acile gittim. Emmesi vs çok zor oluyordu meğersem göğüslerim düğümlenmiş. . Sezareyen olacaksam 38 ya da 39 da olurdum hiç olmazsa bu zorlukları yaşamazdım bebeğim biraz daha kilo almış olurdu. Hakkımı asla helal etmiyorum.
Şuanki durumuum iyi arkadaşlar 6. gündeyim toparladım sayılır. Evde yardım eden biri olmasa çok zor yalnız. Gecesi gündüzü yok bu işin.
Doğum yapacaklara tavsiyem, doktorunuzdan bir an bile şüphe duyarsanız iç sesinizi dinleyin ve değiştirin,
Mutlaka ama mutlaka süt sağma makinası edinin, bebek emdikten sonra sağmamız gerekiyor yoksa dediğim gibi ateş, titreme ve acil. Diğer herşeyi almışsınızdır zaten. Aklıma gelirse yazarım. Buarada Sleepy bez Primadan çok çok daha iyi onu da tavsiye ederim.
Mükemmel bir duygu, böyle bir koku yok :) bol bol emzirin tadını çıkarın. Ben mama destekli gittim meme tutamıyor.
Şimdilik benden bu kadar arkadaşlarım. Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi de dökmek istedim, belki birilerine faydası olur da bunları yaşamaz.
Sevgiyle kalın.
Gümüs gögüs kalkanini kesinlikle tavsiye ederim 2 günde iylesti gögüslerim biraz pahali ama inanin degiyor.Benim 4.cocugum hepsindede yara oldu ve hicbisey fayda etmedi,hastabeden pompa aldim sagip biberonla veriyodum ama yetistiremiyodum,bu kalkani burda duymustum pahali diye alip cantama koymadim son care alip deneyeyim dedim ve mucize gibi ilk günden itibaren aci azaldi resmen,alip cantaya koymadigima cok pisman oldum.Canım geçen hafta ben de yaralardan çığlık çığlığa kalıyordum dediğin gibi her şeyi denedim fayda etmedi göğüslerin dinlenmesi lazım ama bebeğin de emmesi lazım
Silikon göğüs ucu aldım cnm bir hafta onunla emzirdim şimdi göğüslerim iyileşti çok şükür çok rahatlatıyor o denemeni tavsiye ederim
2 gündür bıraktım silikon uçları normal emiyor
Ben varim canim. 25. Haftada dokmeye baslamistim. Bol bol kasindim durdum, cildiye tedavi uyguladi atlattim cok sukur. Ama benimki hafif gecmis daha kotu olanlar varmis. Cogunluk senin gibi gec haftalarda yasiyor bu durumu. Bana caresi dogum demislerdi ama benim geçti. Sana ne onerdiler bilmiyorum eger tedavi olmayacaksan doguma kadar kasintilarin rahatlamasi icin yulaf ozlu nemlendirici krem kullanabilirsin. Yves Rocher de yulaf ozlu vucut losyonu var, bepanthol kasinti giderici var. Bunlar beni gecici olarak rahatlatmisti. Gunde 3 dus arkasina kremlerle idare ettim bir sure. Ama gece ozellikle cok kasinir Allah yardimcin olsunKaşıntı için yapılan tahliller temiz çıktı karacigerle ilgili değilmiş pupp olmuşum. Bununla ilgili tecrübesi tavsiyesi olan var mı ?
Sen almazsan orda jiletle aliyorlar diye biliyorum .Kıızlarr bnde cuma günü sezeryanla bebeğimi kucağma alcm inşallahh göbeğimdeki tüğleri almalımıyım neyle almam lazım ağdayla alamam çok korkyorm jilette sürmek istemyorm ne yapmalym
Canim cok gecmis olsun. Gozun aydin ayrica Allah anali babali buyutsun insallah. Seni agustos topiginden dr taniyorum dogum haberine sasirmistim. Neden seni apar topar doguma aldilar. 3 cm aciklikla durmaz miydi. Senin sikayetlerin var miydi? Nisan gelmis olsa dahi bebek bekleyebilir suyu varsa sancin yoksa bir hafta daha duramaz miydi acaba. Kongreye gidecem gel sana sanci verelim ne demek cok sacma geldi bana. Cok zor olmus dogumun Allah o doktoru bildigi gibi yapsinHerkese çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tek tek dönemedim kusuruma bakmayın. Umarım sizler de sağlıkla ve kolaylıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Mükemmel bir duygu tarifi yok. Doğumumdan kısaca bahsedeyim. Ben normal doğum istedim en başından beri, çatım, bebeğin durumu vs uygundu. Ancak burada da daha önce bahsettiğim gibi doktorum sürekli sezaryen doğum yapmam yönünde açıkça söylemese de sübliminal mesaj veriyordu :) meğersem kafasında planlar hazırmış. Olaylar şöyle gelişti; 5 Temmuz günü kontrole gittiğimde açılmam 3 cm idi, cuma ve cumartesi kongerede olacağını, başkasına emanet etmek istemediğini, suni sancı vererek doğumu yapmak istediğini söyleyerek yatış yaptırdı. Herşey iyi gidiyordu, normal doğum yapacaktım ancak bebek 36 haftalıktı yani küçüktü. Suni sancı başlası, ben top üzerinde yuvarlanmaya, yürüyüşlere, doğumu tetikleyici hareketlere başladım, çok mutluydum. NST ile sürekli bebeği takip ediyorduk. Bi ara kalp atışları düştü sonra yan döndüm toparladı sonra tekrar düştü. Meğersem bu haftada bebeğin kalbi suni sancı verilince yavaşlarmış!! Doktor geldi ve bebeği riske atamam kalp atışları düşmüş acil SEZARYENE alıyoruz dedi. Yani herşey planlanmış! Epidural sezaryene girdim malesef uyuşmadım ve çok sıkıntıya girdim detaya çok girmeyeceğim, genel anesteziye dönüldü. Yani 3 doğum şeklini de yaşamış bulundum. O doktor hakkında çok orijinal şeyler söylüyorum ama içimden. Resmen mağdur oldum. Bu kadar da kolaya kaçılmaz. Bana en baştan normal doğum yaptırmak istemediğini söylemese bile ima etseydi ben başka doktora giderdim. Hem bebeğim bu kadar erken doğmak zorunda kalmazdı hem de istemediğim tercih etmediğim bir doğum yapmak zorunda olmazdım. Travma yaşadım ama sezaryenin zorluğundan değil- asla gözünüz korkmasın arkadaşlar- doktorun bana 3 doğum şeklini birden yaşatması ve istemediğim doğum şekline resmen üçkağıtla zorlamasından dolayı. Tek tesellim bebeğime sağ salim kavuşmam oldu. Ama ne yazık ki prematüre. Hastanede bana emzirme desteği, eğitimi vs vermedikleri için, travmanın da etkisiyle mastit oldum, düğümlendi göğüslerim acile gittim. Emmesi vs çok zor oluyordu meğersem göğüslerim düğümlenmiş. . Sezareyen olacaksam 38 ya da 39 da olurdum hiç olmazsa bu zorlukları yaşamazdım bebeğim biraz daha kilo almış olurdu. Hakkımı asla helal etmiyorum.
Şuanki durumuum iyi arkadaşlar 6. gündeyim toparladım sayılır. Evde yardım eden biri olmasa çok zor yalnız. Gecesi gündüzü yok bu işin.
Doğum yapacaklara tavsiyem, doktorunuzdan bir an bile şüphe duyarsanız iç sesinizi dinleyin ve değiştirin,
Mutlaka ama mutlaka süt sağma makinası edinin, bebek emdikten sonra sağmamız gerekiyor yoksa dediğim gibi ateş, titreme ve acil. Diğer herşeyi almışsınızdır zaten. Aklıma gelirse yazarım. Buarada Sleepy bez Primadan çok çok daha iyi onu da tavsiye ederim.
Mükemmel bir duygu, böyle bir koku yok :) bol bol emzirin tadını çıkarın. Ben mama destekli gittim meme tutamıyor.
Şimdilik benden bu kadar arkadaşlarım. Uzun oldu kusura bakmayın ama içimi de dökmek istedim, belki birilerine faydası olur da bunları yaşamaz.
Sevgiyle kalın.
Çok değilse cımbızla alabilirsinn belkiKıızlarr bnde cuma günü sezeryanla bebeğimi kucağma alcm inşallahh göbeğimdeki tüğleri almalımıyım neyle almam lazım ağdayla alamam çok korkyorm jilette sürmek istemyorm ne yapmalym
Sağolasın canım evet bol bol emzirmeye çalışıyorum ama sezeryan sonrası süt hemen gelmeyince bebek tam doymadı galiba anne sütü diye inat etmemek lazım baktın süt yok ver mamayı bir taraftan da emzir sütün gelene kadar yeter ki bebek aç kalmasın hemen sarılık oluyorlar zaten sezeryanli oluyorsun kendinin bakıma ihtiyacın oluyor bir de o halde bebekle hastanede kalıyorsun çok zor oluyor Allah korusun , ben dikiş acısından korkardim ama benim baş ağrılarım dikiş açımı unutturduGeçmiş olsun kuzuya şimdi nasıl ? Bol bol emzirmek lazımmış sütün çokça gelsin şifa olsun inşallah ♡ geceleri çok uyanıyo mu yeni doğan bebişlerbeni neler bekliyo acaba...
Daha karar vermedim ayrıntılı bir şekilde doktorla salı günü konuşacağız haftaya. spinal ve epidural arasnda ne fark var bilmiyorum hiç araştırmamıştım ilgi alanım olmayınca malum
Canım bence biberonu kes, memeni o yüzden almıyo. Pamukcuk olmasın diye karbonatlı suyla memeucu silinmesi lazım istensen biberonu iyi dezenfekte et karbonatlı suylaKızlar ya Bebeğim 6 günlük. İki gündür meme emmekte sıkıntı yaşıyoruz. Normalde yapışırdı memeye şimdi ağzıma alıyor ağzı hala açık halde sağa sola çeviriyor deliriyor ağlıyor. Sarılıktan dolayı mama verdim mecbur. Biberona 3günde alışmış olabilir mi ya? Acaba biberonun ağzı memeden daha büyük diye damağına değip iyice uyarıyor meme daha kısa olduğundan uayaramıyor mu? Canım çok sıkıldı ya Bebeğim almazsa memeyi diye korkuyorum. Ama haftaya kadar mamaya devam dedi doktor sarılık değeri düşmeliymiş daha.
Napmalıyım kızlar fikri olan var mı? Bir de ağzında hafif pamukçuk oldu ondan mı emmek istemiyor acaba??
Çok teşekkür ederim. 3cm olunca açıklık bir de rahim boyu kisalinca doguruyorsun dedi. Apar topar doğuma aldı malesef. Zor oldu aynen. Kısmet böyleymiş napalm.Canim cok gecmis olsun. Gozun aydin ayrica Allah anali babali buyutsun insallah. Seni agustos topiginden dr taniyorum dogum haberine sasirmistim. Neden seni apar topar doguma aldilar. 3 cm aciklikla durmaz miydi. Senin sikayetlerin var miydi? Nisan gelmis olsa dahi bebek bekleyebilir suyu varsa sancin yoksa bir hafta daha duramaz miydi acaba. Kongreye gidecem gel sana sanci verelim ne demek cok sacma geldi bana. Cok zor olmus dogumun Allah o doktoru bildigi gibi yapsin
Iki hafta önce filan ilk kızarıklık oluştu karnimda kaşımamaya çalıştım. Ama son günlerde karnimda çoğaldı ve kalçalar da kızardı kabardı. Cildiye randevusu bulamadım gidemedim nasıl geçer bilmiyorum çoğalıyor kaşınıyor siz ne yaptınız
bugun de ben muayene oldum, ayni sekildeyim, kendimi kastim ama doktor bana misin demedi valla beni hic umursamadan muayeneyi yapti. Ben evlendigimde vajinismustum, simdi diyorum ki iliskide ne var ki aman yeter ki bu çati işlerine girilmesin, iliski baya masum kaliyorDünkü o muayeneden sonra hâlâ ağrım var kasıklarım çatı ağrım içim sızlıyo hiç böyle olacağımı sanmamıştımakıntım çoğaldı surekli kontrol halindeyim kendimi kötü hissediyorum bu saatten sonra vajinismus olmasam bari
Ben cildiyeye gidemedim randevu bulamadım aslında doğuma da az kaldı sabrederim diye düşünüyorum ama hergün yeni yerler kabariyor bide doğum kesin çözüm mü bilmiyorum bazen doğumdan sonra da gecmiyormusBen varim canim. 25. Haftada dokmeye baslamistim. Bol bol kasindim durdum, cildiye tedavi uyguladi atlattim cok sukur. Ama benimki hafif gecmis daha kotu olanlar varmis. Cogunluk senin gibi gec haftalarda yasiyor bu durumu. Bana caresi dogum demislerdi ama benim geçti. Sana ne onerdiler bilmiyorum eger tedavi olmayacaksan doguma kadar kasintilarin rahatlamasi icin yulaf ozlu nemlendirici krem kullanabilirsin. Yves Rocher de yulaf ozlu vucut losyonu var, bepanthol kasinti giderici var. Bunlar beni gecici olarak rahatlatmisti. Gunde 3 dus arkasina kremlerle idare ettim bir sure. Ama gece ozellikle cok kasinir Allah yardimcin olsun
Hayırlı olsun bebişin inşş sağlıkla çıkar küvezden canım üzülmeKızlar ben doğum yaptım ama bebeğim akciğerlerinden dolayı hızlı solunum varmış kuvez de nolur dua edin
Ay valla canım ilişkide hiç olmazsa bi zevk var muayenede insan kasılıyo valla ister istemez vede dr daha derinlere sokuyo elini rahim ağzına elliyo sanırım o da acıyo yani uyuz bi hiss :))bugun de ben muayene oldum, ayni sekildeyim, kendimi kastim ama doktor bana misin demedi valla beni hic umursamadan muayeneyi yapti. Ben evlendigimde vajinismustum, simdi diyorum ki iliskide ne var ki aman yeter ki bu çati işlerine girilmesin, iliski baya masum kaliyor
Pupp sendromu zor birsey cnm ama seni dua et son haftalar yakalamis, erken haftalarda anneyi epey zorlayan bir cilt rahatsizligi bazi durumlarda bebegi erken almalari bile gerekebiliyor, cunku annenin durumu dayanilmaz olabiliyor,asiri derece kasinti,dokuntu vb belirtileri var ve hamileligi zorlastirior, bedenin bir tepkisi deniyor ama tam olarak bilinmiyor sebebi kremler vs kullaniliyor ama bildigim kadariyla kesin caresi yok, dogumdan sonra semptomlar ortadan kalkiyor, dr a gittinse sana ayrintili aciklar cnm gecmis olsun..Kaşıntı için yapılan tahliller temiz çıktı karacigerle ilgili değilmiş pupp olmuşum. Bununla ilgili tecrübesi tavsiyesi olan var mı ?
aynen valla zaten bir doguramadik gittiAy valla canım ilişkide hiç olmazsa bi zevk var muayenede insan kasılıyo valla ister istemez vede dr daha derinlere sokuyo elini rahim ağzına elliyo sanırım o da acıyo yani uyuz bi hiss :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?