- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.461
Cnm hayirlisi ne ise o olsun, saglicakla kavusta ne sekilde olursa olsun, guzel haberlerle gel ins..Merhaba kızlar bugün dr kontrolüm vardı. Çatımın dar bebeğin yukarıda ve nst sancım olmadığını öğrendim.rahimde kireçlenme başlamış suyum öncekine göre azalmış.kilosu 3.500grm iken 3.345grma düşmüş...17sine kadar bekleyecektik fakat çok endişelendim yarın sabah sezaryen olmaya karar verdim.hakkımızda hayırlısı inşallah doğru karar vermişimdir.
Ohh çok güzel canım sevindim adına kolay bi doğum olmuş, maşallah kızına da dikişlere de çok aldırma biraz dikkat edersin kısa zamanda kapanır umarım.Güzel dilekleriniz için teşekkürler kızlar.
Pazartesi nst ye gittiğimde hiç sancım çıkmamıştı. Dün 40+2 olmuştum dün bütün gün düzensiz sancılarım vardı ama düzenli olmadığı için doğum sancısı olduğunu anlamadım gece 12den sonra 5 dk da bir olmaya başladı sancı ben düzenli mi diye takip edip emin olup hastaneye gelene kadar saat 2 oldu. Hastaneye geldiğimde 8-9 cm açıklığım vardı. Saat 3de de kızım geldi çok şükür. Aslında çok sancı çekip zorlanmadım ama tenim hassasmış o yüzden çok fazla dikişim var.
Miniğim 3250 g 50 cm doğdu. Şuan kucağımda uyuyo.
Uyandırıp emzirmem biraz zorluyor. Daha İlk emzirmede göğsüm yara oldu
Darısı bekleyen sizlere inşallah hayırlısıyla
Basiyla baski yapiyordur.Benimki de oyke oluyo bazen ama kanalda degil tam .Kızlae sancım yok ama yürürken alttan tuhaf şeyler hissediyorum çıkcak gibi geliyor sanki kanala girmiş midir ki acaba
Masallah normal bekleyen bir cok kisinin hayalî seninki gibi acilma olmasi .Göğsüne krem sur canim .Sutyene atlete vs temas etmemesi icin kalkan kullanabilirsin. Insallah gecer zevkle emzirirsin .Bir de maden suyu surenler varmis bir dene istersen .Güzel dilekleriniz için teşekkürler kızlar.
Pazartesi nst ye gittiğimde hiç sancım çıkmamıştı. Dün 40+2 olmuştum dün bütün gün düzensiz sancılarım vardı ama düzenli olmadığı için doğum sancısı olduğunu anlamadım gece 12den sonra 5 dk da bir olmaya başladı sancı ben düzenli mi diye takip edip emin olup hastaneye gelene kadar saat 2 oldu. Hastaneye geldiğimde 8-9 cm açıklığım vardı. Saat 3de de kızım geldi çok şükür. Aslında çok sancı çekip zorlanmadım ama tenim hassasmış o yüzden çok fazla dikişim var.
Miniğim 3250 g 50 cm doğdu. Şuan kucağımda uyuyo.
Uyandırıp emzirmem biraz zorluyor. Daha İlk emzirmede göğsüm yara oldu
Darısı bekleyen sizlere inşallah hayırlısıyla
Canim senin dogum zamnn belli mi bn kacirdim galibaKötüleşmek yerine daha da iyi olursun inşallah canım. İnsanın kemikleri yerinden oynar zor tabi bünye meselesi birazda. Dünde ben çatı muayenesinden sonra heryerim ağrıdı gece bacaklarıma kadar sızladı bugunde ağrım var idrarımı bile yapmaya korkuyorum biraz acıyo çok etkilemiş beni sanırım. Son 1 haftamız kaldı inşallah sağ salim kavuşuruz sağlıkla. Yarın güzel haberler getirirsin inşallah♡
Çok zorlanmadan sağlıkla gelsin yavrun canım, Allah bi avazda kurtarsın♡
Senle tahmini dogum tatihimiz ayni canim banada doktorum 18 temmuza gun verdi ben erken mi acaba diodum tarihe ama senin doktorda ayni tarihi vermis rahatladim birazSelam kizlar bugun kontrolumuz vardi doktorum 18 temmuza sezeryan tarihi verdi ilk dogumum sezeryan oldgu icin..simdiden heyecan basladi hayirlisiyla kucagima alirim insallahgun alan varmi baska
Hadi ya bende sevinmiştim kanala giriyordur belki diyeBasiyla baski yapiyordur.Benimki de oyke oluyo bazen ama kanalda degil tam .
Masallah normal bekleyen bir cok kisinin hayalî seninki gibi acilma olmasi .Göğsüne krem sur canim .Sutyene atlete vs temas etmemesi icin kalkan kullanabilirsin. Insallah gecer zevkle emzirirsin .Bir de maden suyu surenler varmis bir dene istersen .
Insallah hakkınızda hayırlısı olsun saglık la kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim
Anladm cnm bnmde baskı ağrı var ama yürümeyecek kdr deil hakkımızda hayırlısı olsun inşallahInsallah canim haklisin.
Benim belden asagi cok kotu hareket edemez hale geldim .Kimildamakta bile zorlaniyorum.
Sagol canim Yarin 38+1 evet .Hafta olarak sorun yok cok şükür. Sanirim psikolojik olarak hazir degilim 16-18 arasi diye kendimi sartlandirmistim .
Korkma canım evde dayanabildiğin kadar dayan hastane daha stresli oluyor sıcak duş al kasılmaları ve sancı hissini azaltıyor açılmayı kolaylaştırıyor. Kasıklarına sıcak su tut.
Canım çok sevindim inşallah hızla toparlarsınız bi an önce çıkarsınız
Allah analı babalı büyütsün inşallah canım
Şimdiden hayırlı olsun canım beklemekte her zaman çözüm olmuyor en iyisini doktorunda söylemiştir zaten yanlış bi karar olsa seni uyarırdı için rahat etsin.
Bizimki 1 saat sonra yapmıştı kakasını, eve çıkınca 2 günde bir yapmaya başladı ama kabız gibide değil sıvı kakası anlamadım. Yarın götürürüm olmadı bi daha sorarım. Aslında bugün göbeğimizi göstermek için gittik ama hiç sormayı düşünmedim doktor normal dediği için şimdi içime kurt düştü.
Teşekkür ederim kızlar desteğinizi almak cok güzel bi duygu bni rahatlatıyorsunuz iyi ki varsınız... dualarınızı eksik etmeyin.. rabbim hepimizi sağ salim yavrularımızla kurtarsın inşallahCnm hayirlisi ne ise o olsun, saglicakla kavusta ne sekilde olursa olsun, guzel haberlerle gel ins..
Ayın 20sinde canım :)Canim senin dogum zamnn belli mi bn kacirdim galiba
Peki yara olmasının nedeni ne ?Kremi al kullan canim. Ben almistim ama aklima geldikce surmustum. Simdiki aklim olsa avuc avuc surerdim yaralari engelliycekse.
Bende aynı durumdayım haftaya doğum var ve isim netleşmedi .Haftaya dogumum var hala kizimin ismi yok!!
Lina nasil sizce cennette hurma fidesi anlamina geliyormus
Giriyodur belli olmaz canım inşallah girmiştir kuzucukHadi ya bende sevinmiştim kanala giriyordur belki diye
Ahh tebessümle okudum canım ya ne güzel anlar yaşamışsın ama :) kıyamam ya hepimiz birer meleğiz cidden neler yaşıyoruz :)) Allah bağışlasın Allah ım hasret çekenlerede nasip etsin doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun Aşlah analı babalı büyütmek nasip etsinnn İnşallahh.. ben ve doğum bekleyem tüm arkadaşlarıma Allah kolaylık versin İnşallah ❤Herkese merhaba. Ben de Doğum hikayemi yazayım İstedim. 13. Haftaya kadar mide bulantıları çektim, kafamı kaldıramadım. Sonra rahatladım oh ne güzel dedim, bu sefer de 20. Haftada rahim ağzı kısalığı çıktı. 35. Haftaya kadar günde 2 tane progestan fitil, hafta da 1 de proluton iğne oldum. Ama hiç yatmadım, uzun yol da yaptım, ev de taşıdım, denize de girdim 35. Haftadan sonra rahat rahat bekliycez derken 36. Haftada ultrasonda suyumun azaldığını gördü doktor. Haftalık takip edicez, olmazsa suni sancıyla Doğuma başlıycaz dedi. Nitekim 37+6 da yani 10 temmuz günü hafif hafif suni sancıya başlandı, 6 saat sancı verildi ama benim sadece 1 cm açıklığım oldu ve hiç sancım olmadı. Nst de sancı çıkmayınca doktor suni sancıyı durdurup beni dinlendirdi. O geceyi hastane geçirdim, 11 Temmuz sabah 7 de suni sancıya tekrar başlandı, saat 10’ a kadar yine sancım olmadı ama açıklık 3 cm oldu. 10.30 gibi ebe suyumu patlattı ve ben de film orda koptu. 15 dakika sonra beni kesin, sezeryana alın diye hastaneyi inletiyordum ben öyle bağırınca ebe tekrar alttan muayene yaptı ve açıklık bi anda 7 cm olmuştu. Benim hemen doğumhaneye aldılar, 5 dakika sonra açıklığım 9 cm di. Ebe, hemşire, doktor herkes bebeğin kafasını görüyoruz, sancı geldikçe ıkınacaksın dediler. Ama ben asla ıkınamadım. Onlar ıkın dedikçe ben onlara bağırdım, doktorum neredeyse dövecekti beni ( doğrusu hakettim, hiç durmadan Doğumhanede bağırdım) açıklığım 10 cm herkes bebeğin kafasını görüyor ama ben ıkınamıyorum ve bağırıyorum beni sezaryene alın diye. En son doktorun bağırmasıyla kendime geldim. Haydi bi kere ıkın Bebek çıkıyo dedi. Ama ben yine ıkınamadım. Son çare ebe karnıma bastırınca onu da ısırdım ama o baskıyla ıkınmışım ve bebeğim doğdu. 3600 gr 51 cm tosuncuğum doğdu. Hiç bi sıkıntı yok, ama biraz yorgunuz. Hastanede ebeyi ısıran anne diye tanınıyorum. Şu an bebeğim kucağımda yatıyo, sabah taburcu olup evimize gidicez Bu hikayeden çıkarılacak sonuç ıkının ve ebeyi ısırmayın herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Kızlar çok birikmiş okuyamadım doğum yapanlar hayırlı olsun inşallah
38+2de kontrolüm vardı burda da yazmıştım renkli dopplere gönderdi dopplerde sağ tarafta bebeğe giden damarda çentik varmış buda bebeği beslemiyormuş sonucu doktora götürünce yatışını yapıyoruz dedi ben şok tabi :) bi eve gidip duş alıp falan gelsem dedim izin vermedi..ilk önce suni Sancıyla normali deneyeceğiz olmazsa acil sezeryana alacağız dedi tamam dedim ne diyim :) bi heyecan bi heyecan herşey güzel geçicek sanıyorum ilk doğum başıma neler gelecek bilmiyorum tabi suniyi vermeye başladılar normal adet sancısı gibi ne artıyor ne bişey tabi arada gelip açıklığa bakıyorlar habire sonra arttırdılar o zaman bişeyler hissetmeye başladım ama açıklık yeterli değil sancı yine az doktorum geldi suyumu patlattı sonra çektiğim ağrılarda neymiş dedim çok fena bişeydi ama sonunda kuzuma kavuşacaktım önemli olan oydu o yüzden sancı da neymiş dedim dayandım. Bu arada açıklık 8 cm ulaştı ama bebeğim hala aşağı inmemişti çatal hazırlandı doktorum ebeler elleriyle falan aşağı indirmeye çalıştılar olmadı suyum da yok tabi 5saat sonunda doktorum dedi acil sezeryana gidiyoruz biranda ne oldu alelacele sezeryana alındım sırtımda uyuşturdular başımda anestezi uzmanı anlatıyor başladılar şimdi, şimdi bebeğiniz doğdu 10 dk içinde küçük bir inilti ve sonra ses gitti getirmeyeceklermi bana dedim çocuk doktoru baksın gelecek dediler , geldi yok böyle yumuşak bir yanak kuzum geldi sesi çıkmıyor ıhlıyor kızarık suratım benimm(Allahım herkese nasip etsin) sonra bi 40dk falan benle uğraştılar.keşke genel isteseymişim dedim kıpırdamak istiyorum olmuyor mecburen aynı şekilde durmaktan rahatsız oldum. 3 4 saate düzeldi şükür Sonra kuzuma gittim ilk babasına vermişler Allahtan :) o kadar mı güzel bişey olur Allahım hala hayranlıkla izliyorum :) darısı bekleyen herkesin başına inşallah zorda olsa kuzuma kavuştum sonunda bilenler vardır down diyorlardı bebeğime şükür bişey denmedi bile o konuda belki erken bu teşhis için ama öyle olduğunu düşünmüyorum.. Bu arada sezeryan olacaklar mutlaka biri yanında olmalı annem ve eşimle kaldık annem olmasa bitmiştim ben bugün eve çıktık hala yanımda çünkü hala Sütüm daha inmedi çok az geliyor sağıp şırıngayla veriyoruz ve mama takviyesi var . oturup kalkmaktan başka birşey yapamıyorum. Bebeğimi istediğim gibi besleyemiyorum altını değiştiremiyorum bu canımı sıkıyor ama düzelecek inşallah
Pek iç açıcı bir doğum hikayem yok ama geçti gitti şükür yavrum kucağımda sağlıklı bu herşeye bedel :)
Herkese merhaba. Ben de Doğum hikayemi yazayım İstedim. 13. Haftaya kadar mide bulantıları çektim, kafamı kaldıramadım. Sonra rahatladım oh ne güzel dedim, bu sefer de 20. Haftada rahim ağzı kısalığı çıktı. 35. Haftaya kadar günde 2 tane progestan fitil, hafta da 1 de proluton iğne oldum. Ama hiç yatmadım, uzun yol da yaptım, ev de taşıdım, denize de girdim 35. Haftadan sonra rahat rahat bekliycez derken 36. Haftada ultrasonda suyumun azaldığını gördü doktor. Haftalık takip edicez, olmazsa suni sancıyla Doğuma başlıycaz dedi. Nitekim 37+6 da yani 10 temmuz günü hafif hafif suni sancıya başlandı, 6 saat sancı verildi ama benim sadece 1 cm açıklığım oldu ve hiç sancım olmadı. Nst de sancı çıkmayınca doktor suni sancıyı durdurup beni dinlendirdi. O geceyi hastane geçirdim, 11 Temmuz sabah 7 de suni sancıya tekrar başlandı, saat 10’ a kadar yine sancım olmadı ama açıklık 3 cm oldu. 10.30 gibi ebe suyumu patlattı ve ben de film orda koptu. 15 dakika sonra beni kesin, sezeryana alın diye hastaneyi inletiyordum ben öyle bağırınca ebe tekrar alttan muayene yaptı ve açıklık bi anda 7 cm olmuştu. Benim hemen doğumhaneye aldılar, 5 dakika sonra açıklığım 9 cm di. Ebe, hemşire, doktor herkes bebeğin kafasını görüyoruz, sancı geldikçe ıkınacaksın dediler. Ama ben asla ıkınamadım. Onlar ıkın dedikçe ben onlara bağırdım, doktorum neredeyse dövecekti beni ( doğrusu hakettim, hiç durmadan Doğumhanede bağırdım) açıklığım 10 cm herkes bebeğin kafasını görüyor ama ben ıkınamıyorum ve bağırıyorum beni sezaryene alın diye. En son doktorun bağırmasıyla kendime geldim. Haydi bi kere ıkın Bebek çıkıyo dedi. Ama ben yine ıkınamadım. Son çare ebe karnıma bastırınca onu da ısırdım ama o baskıyla ıkınmışım ve bebeğim doğdu. 3600 gr 51 cm tosuncuğum doğdu. Hiç bi sıkıntı yok, ama biraz yorgunuz. Hastanede ebeyi ısıran anne diye tanınıyorum. Şu an bebeğim kucağımda yatıyo, sabah taburcu olup evimize gidicez Bu hikayeden çıkarılacak sonuç ıkının ve ebeyi ısırmayın herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Sağ salim kavuştun kokusunu aldınya buna şükür. Doktorun Suni verelim olmazsa acik sezaryen yaparız demesine uyuz oldum yazdğnı daha okumadan dedim kesin sezaryen yapacaklar diye. Onca sancıyı çekmişsin açılma olmuş ama işte neyse ben bu ara çatacak adam arıyorum senin doktora saracağım şimdi de :)) bebeğine de sana da Rabbim sağlık sıhhat versin canım analı babalı büyüsün inşallah... hemen de sütün iner bol bolllll besle❤❤❤❤ haftayaKızlar çok birikmiş okuyamadım doğum yapanlar hayırlı olsun inşallah
38+2de kontrolüm vardı burda da yazmıştım renkli dopplere gönderdi dopplerde sağ tarafta bebeğe giden damarda çentik varmış buda bebeği beslemiyormuş sonucu doktora götürünce yatışını yapıyoruz dedi ben şok tabi :) bi eve gidip duş alıp falan gelsem dedim izin vermedi..ilk önce suni Sancıyla normali deneyeceğiz olmazsa acil sezeryana alacağız dedi tamam dedim ne diyim :) bi heyecan bi heyecan herşey güzel geçicek sanıyorum ilk doğum başıma neler gelecek bilmiyorum tabi suniyi vermeye başladılar normal adet sancısı gibi ne artıyor ne bişey tabi arada gelip açıklığa bakıyorlar habire sonra arttırdılar o zaman bişeyler hissetmeye başladım ama açıklık yeterli değil sancı yine az doktorum geldi suyumu patlattı sonra çektiğim ağrılarda neymiş dedim çok fena bişeydi ama sonunda kuzuma kavuşacaktım önemli olan oydu o yüzden sancı da neymiş dedim dayandım. Bu arada açıklık 8 cm ulaştı ama bebeğim hala aşağı inmemişti çatal hazırlandı doktorum ebeler elleriyle falan aşağı indirmeye çalıştılar olmadı suyum da yok tabi 5saat sonunda doktorum dedi acil sezeryana gidiyoruz biranda ne oldu alelacele sezeryana alındım sırtımda uyuşturdular başımda anestezi uzmanı anlatıyor başladılar şimdi, şimdi bebeğiniz doğdu 10 dk içinde küçük bir inilti ve sonra ses gitti getirmeyeceklermi bana dedim çocuk doktoru baksın gelecek dediler , geldi yok böyle yumuşak bir yanak kuzum geldi sesi çıkmıyor ıhlıyor kızarık suratım benimm(Allahım herkese nasip etsin) sonra bi 40dk falan benle uğraştılar.keşke genel isteseymişim dedim kıpırdamak istiyorum olmuyor mecburen aynı şekilde durmaktan rahatsız oldum. 3 4 saate düzeldi şükür Sonra kuzuma gittim ilk babasına vermişler Allahtan :) o kadar mı güzel bişey olur Allahım hala hayranlıkla izliyorum :) darısı bekleyen herkesin başına inşallah zorda olsa kuzuma kavuştum sonunda bilenler vardır down diyorlardı bebeğime şükür bişey denmedi bile o konuda belki erken bu teşhis için ama öyle olduğunu düşünmüyorum.. Bu arada sezeryan olacaklar mutlaka biri yanında olmalı annem ve eşimle kaldık annem olmasa bitmiştim ben bugün eve çıktık hala yanımda çünkü hala Sütüm daha inmedi çok az geliyor sağıp şırıngayla veriyoruz ve mama takviyesi var . oturup kalkmaktan başka birşey yapamıyorum. Bebeğimi istediğim gibi besleyemiyorum altını değiştiremiyorum bu canımı sıkıyor ama düzelecek inşallah
Pek iç açıcı bir doğum hikayem yok ama geçti gitti şükür yavrum kucağımda sağlıklı bu herşeye bedel :)
Ewt beyaz,tenliyim ve tüğler siyah3 sezaryen oldum ben hiç göbeğimde tüy almadım. Orda alındığını da duymadım. Çok mu koyular ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?