- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.601
Ben aldım da canım var olanın çeyreğini bile kullanmadım yorum yapamicamDogum yapan anneler lansinoh lanolin kullandiniz mi ise yaradi mi ? Ben de 40 ml var iki haftadir suruyorum.Bir tane daha alsam mi indirimliyken ?
B BugunneselibirgunNasilYarDiyeyim @Forse @cisse0932 @nevesta81 @hadess
O bende de var ama dayanilmayacak kadar değil arada çok oluyor sonra geçiyor ama iç dikişlerin baya sürüyor iyileşmesi korse takınca çabuk toparliyor acılar da geçiyor diye duymuştum ama nasıl korse alınıyor nereden alınıyor bilmiyorumŞükür hiç baş ağrım olmadı dikiş yerleri yanıyor gibi sızlıyor canım
Evet canim ya o sacma espiriler insanın ömrünü yiyiyor resmen banada içerde biri dahami var diye espiri yapıyorlardı, hata kırkım cıkmışdı yeni yemek yemişdim üstelik gorumcemin bir akrabası eve gelirken görmüş o hamile kadın kım diye sormuş gicik oldum.Ben hepsi neysedeee en cok denizee gitmek istiyorumm. Doktor ben sormadan 40ın cikana kadar deniz havuz yok dedi:) yanlz ben bazi insanlara sinir oldum dogumun 1,2 gun sonrasiydi 9aylk gobegm 7aylk gibi olmustu bikac kisi icerdemi unuttular gibi espiri yapti dusuncesizler hayr bunu soyleyenler kendileride dogum yapms kisiler hic dogum yapmayan dese anlicamda
Ya aynen süt gelmeyince tukuruyor halbuki emziğin amacı zaten oyalamak22 gün oldu ben hala alıştıramdım emziğe.nuk markasının kauçuğunu denedim meme ucu gibi yumuşak bişi yaklaşık 1 saatte emdi ama süt gelmeyince meme olmadığını çaktı bi dha tutmadı şimdi 40 ı çıksın avent denicem o da olmazsa 5. Emzikte çöpe gitmiş olacak..hep meme istiyor ya
Anladım çok zor zamanlar hakikaten ya beslenme düzenleri otursa bı uyku düzenleri de oturacak sanki. Aventin soothie emziği iyi diyorlar canım ondan dneicem ben deAhh canm geceleri uyku nedir unuttum uyumuyor sürekli ağlıyor hep meme istiyor sanırım dün itibariyle gaz dönemi başladı çığlık çığlığa kalıyor
Emzik verdim dün gece ögürdü dediğin gibi sonra tekrar denedim aldı emdi bu sefer ben uyuyamadim emzik ağzında boğulur mu kusar mi diye bekledim biraz attı emzigi ağlamaya başladı memeye koydum yine susması için..
Bebedor almisim ben başka marka da alıyım bir araştırayım anne göğsüne en yakın emzigi..
İyi canım alıştık gibi hepimiz yeni hayata ama gece uykusuzluk beni mahvediyor çok yorgun kalıyorum
Gelen giden olmaya da başlıyor yavaş yavaş daha çok yorulucam.
Siz nasılsınız kaç günlük oldunuz
Nasıl verebiliyosun doğru.Kızlar ben lansinoh aldım ama ilk 2 gün dışında hiç kullanmadım. Hemşirelerin dediği doğruymuş, meme ucunu doğru verirseniz yara falan olmuyor. Benim meme ucum büyük olduğundan sıkıntı yaşamadık.
Kızlar lohusa depresyonu neymiş anladım...
Hayatınız hareketliyse bundan öncesinde, bebekten sonra sürekli evde oturmak ve sürekli bir döngü (altını aç, emzir, uyut) içinde olmak gerçekten çok sıkıcı olabiliyor bazen. Tamam bi gülmesi, şapşi şapşi bakması, masum uyuması çok güzel, dünyalara bedel ama ben gezmeyi özledim, denize girmek istiyorum, tatile gitmek istiyorumvarmı benim gibi hisseden?
Sancı da yoktu suyum da gelmemişti aynen öyle. Umarım kimsenin başına gelmez. Çok sinir bozucuydu. Travma yaşattı bana. Tek tesellim içerde uyuyan minik adamım. Sağlıklı olsun başka birşey istemem artık napalm olan oldu.Ama sen de sanci yoktu ve suyun gelmemisti degil mi. Yani apar topar almasini gerektirecek hayati bir durum da yoktu. Tam rezillik Allah tan bir sey olmamis. Yerinde olsam hastane ve doktoru sikayet ederdim. Tekrar gecmis olsun
Senin dun suyun gelmemis miydi canimGeçmiş olsun canım bu sıcaklarda hasta olan tek benimdir diyordum.
Ya yadirgiyorsa memeni biberon değiştir bence. Benimkinin memeyi reddetmesinde bu bahsettiğin meme ucu uzunluğu çok etkili galiba. Çocuk memeyi meme kabul etmiyor ucu biberon gibi uzun olmayınca. Aventten memnunum temizliği kolay bebek boğulmuyor içerken. Ama gaz sorunu olduğu için belki de browns bı mucize olur diyorum. Şimdi bebişn emziği aldığında meme aramıyor mu aç değilken? Ya da oyalayabiliyor mu bı yarım saat falan? Brownsun temizliği kolay mı bı de?Canım ben dr browns biberon veriyorum. Yadırgama yapmadı. Hava yutmasını engelleyen aparatı da var içinde. Ama sanki onun ağzı göğsümden daha uzun ince olunca daha iyi emdi onu. Göğsümün ucu kısa olduğundan sinir olmaya başladı. Dün de aventin biberonunu aldık onun ucu daha kısa gibi geldi. Sen memnun musun canım aventten? Ben avent soothie emzik kullanıyorum aldı oğlum emziği. Ama arka kısmı büyükmüş baya nerdeyse burnunu kapatacak çocuğun. Gereksiz kaba yapmışlar meme güzel ama bu kısmını sevmedim. Çocuğun suratında kocaman duruyor.
Senelerdir çalışıp istediğin zaman istediğin yere gidince ilk zamanlar böyle hissetmen normal şimdi gitsen Bes dk geçmeden koşarak bebeğin yanına gelirsin boyle manyak bir kafa oluyor insan da :) mumkun olduğu kadar bebek uyuyunca dinlen biraz zaman geçsin bu duzene alışacaksın Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Gozun aydin canim .Bebisinle musmutlu yillarin olsun .Kızlar bende doğum yaptim bugün şükür akşam 5 e doğru oldu. Normal dogum oldu ama çok sancı çektim ama iyiyiz şuan. Oğluşum yanimda uyuyor
Canım bende öyle yaptım ama çocuk emerken mutlaka önce ucunu kavrayıp sonra sonra alışıyor ister istemez biraz acı olabilir oraya takılma dayanilmiyacak gibi degil cok şükür benimki ama ilk kavradığı zaman aciyoazicik.Haftada 2 3 kez sürüyorum korkumdan .Zaten dogumum da sabah aksam olur .Yara olmasin yeter ki .
Nasıl verebiliyosun doğru.
Ben kahverengi kısmını bir türlü ağzına sokmayı başaramıyorum
Benim hem gogsum hemde o kahve kısmı büyük oysaki
Bende öyle hissediyorum
Çıkmaz bir döngü resmen...
Ama alıştım biras.
Eve çıkınca ne olacak orasını bilmiyorum.
Hastane de tek ilgilendiğim şey oğlum ama çıkınca
Ev
Insanlar
Vücut temizliği gibi bir sürü şeyle uğraşmak zorunda kalicam
Ya boyle kanayanlari filan gorunce korktum acikcasi bir de meme ucum var mi yok mu anlayamadim var ama gozume kucuk görünüyor. Kahverengi kısımla verilecek orasi tamam da bilemiyorum isteCanım bende öyle yaptım ama çocuk emerken mutlaka önce ucunu kavrayıp sonra sonra alışıyor ister istemez biraz acı olabilir oraya takılma dayanilmiyacak gibi degil cok şükür benimki ama ilk kavradığı zaman aciyoazicik.
Benim de ablam bir hafta kalıp gitmişti esim de işe başladı aynı gun bızde tek kalmıştık ama en azından Bı kaç hafta kahvaltıyı eşim hazırladı akşam yemeğinde hazır tukettık evide oyle Bı topladım derken zaman gectı şimdi yine aynı olucak bu sefer ablam gelemiyor sadece eşim ve ben idare edıcez biliyorum kolay değil ama işte anne olmak zevkli olduğu kadar cok cok zor öyle böyle derken gececek evim mutfağım yemekler mukemmel olsun diye uğraşma olduğu kadar olsun yıpratma kendini Rabbim kolaylık versinHaklısın.. uyuyunca bile özlüyorum :) ama dinlenmek pek mümkün olmuyor. Eşim ve annem pek anlaşamadığı için tek kaldık evde, yardım edenim yok. Ev işi yemek yine bende. Çok yorgun be bitkinim bu yüzden
Gözün aydin canim allah annali babali büyütün.Kızlar bende doğum yaptim bugün şükür akşam 5 e doğru oldu. Normal dogum oldu ama çok sancı çektim ama iyiyiz şuan. Oğluşum yanimda uyuyor
Yok canım benim yaramazda aç değil keyfi emiyorYa aynen süt gelmeyince tukuruyor halbuki emziğin amacı zaten oyalamakkarnı da aç degil.
Herkes aynı şeyi söylüyor canım ama bana hep böyle olcak gibi geliyor nedense. Inşallah dediğin gibi olur alır kuzumu gezerim. Gerçi o ara kış gelmiş olcak ama olsun havalar güzelken gezeriz artık.Canim bebeğin bir 40 cıksın daha kolay olucak her şey, hele birde 3 ayını bitirsin 4-6 ay lar en güzel bebeğin en rahat ayları düzeni oluşucak sonucda hep boyle olmuycak onunla birlikde geziceksiniz yakında..
Bende aynıyım. Hamilelik günlerimi özledim şimdiden o zaman daha bi rahattım. Gerçi kızım ayrı bi huzur veriyor ama yine de bunaldım biraz sürekli aynı şeyleri yapmaktan.bende aynı şekilde.. banyo yapamıyorum, yapınca saçımı taramam 4-5 saati buluyor, saçımı yapamıyorum, kaşlarımı bile alamadım.. Eşimle tek muhabbetimiz bebek oldu. Ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?