- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.621
Allah bagislasin cnmKızlar bende doğum yaptim bugün şükür akşam 5 e doğru oldu. Normal dogum oldu ama çok sancı çektim ama iyiyiz şuan. Oğluşum yanimda uyuyor
Benim de ablam bir hafta kalıp gitmişti esim de işe başladı aynı gun bızde tek kalmıştık ama en azından Bı kaç hafta kahvaltıyı eşim hazırladı akşam yemeğinde hazır tukettık evide oyle Bı topladım derken zaman gectı şimdi yine aynı olucak bu sefer ablam gelemiyor sadece eşim ve ben idare edıcez biliyorum kolay değil ama işte anne olmak zevkli olduğu kadar cok cok zor öyle böyle derken gececek evim mutfağım yemekler mukemmel olsun diye uğraşma olduğu kadar olsun yıpratma kendini Rabbim kolaylık versin
Herkes aynı şeyi söylüyor canım ama bana hep böyle olcak gibi geliyor nedense. Inşallah dediğin gibi olur alır kuzumu gezerim. Gerçi o ara kış gelmiş olcak ama olsun havalar güzelken gezeriz artık.
Bende aynıyım. Hamilelik günlerimi özledim şimdiden o zaman daha bi rahattım. Gerçi kızım ayrı bi huzur veriyor ama yine de bunaldım biraz sürekli aynı şeyleri yapmaktan.
Canim kolestaza genellikle dokuntu eslik etmez bir de kolestazda dokuntusuz bir sekilde daha cok el ve ayaklar kasinir. Bana bakilan tahliller AST ALT ALP ve Biluribin oldu. Tedbir amacli doktorun dedigi dogru. Kolestaz olsa dahi canini sıkma, ya degerleri dusurup dogumu bekleyecekler ya da doguma alacaklar. Dokuntulerin ne alemde cok kasintin var miPupp yaşayan arkadaşlarım E Egepam @Zehra ungrms bugün beni devlette takip eden doktorum tahlillerin eksik olduğunu söyledi. Karaciğer enzimlerinde sorun yoktu. Aç karnına Safra asitlerinede baktır yüksek çıkarsa acil Sezeryan dedi beni korkuttubir de internette ciğer filmi yaptırın diyor sizdede bunlara mi baktılar? Inşallah kolestaz değildir içim rahatlamadi bi türlü
Amin canım Sağol. Darısı sana olsunGozun aydin canim .Bebisinle musmutlu yillarin olsun .
Bulgur pilavı, petıbör bisküvi ben de çok süt yapardı dene istersen ınsallah bol bol sutun olsun cnnEv neysede yemek konusunu hakletmem lazım bi şekilde cnm. Sütüm az zaten mama takviyesi alıyoruz. Sütümü arttırmam lazım beslenmem lazım ama mümkün olmuyorsaol cnm, hepimize işallahh
Amin canım SağolGözün aydin canim allah annali babali büyütün.
Sağol canım :)Allah bagislasin cnm
Memeyi alttan kavrayıp ucunu sivrileştiriyorum, ağzına alınca kafasından da bastırıyorum Canım..
Hastane iyidi, yemek temizlik derdi yok ama eve gelince fenalaştım ben
O bebek kişin evde durursa gezmezsin tm ama durmaz, ben kızımı dişarı cıkarırken kışin pembe bataniyesne sarardim onu gördüğünde ağlar ila bi yere gitmek zorunda kalırdık görüncede nasil kahkaha atardı.Herkes aynı şeyi söylüyor canım ama bana hep böyle olcak gibi geliyor nedense. Inşallah dediğin gibi olur alır kuzumu gezerim. Gerçi o ara kış gelmiş olcak ama olsun havalar güzelken gezeriz artık.
Bende aynıyım. Hamilelik günlerimi özledim şimdiden o zaman daha bi rahattım. Gerçi kızım ayrı bi huzur veriyor ama yine de bunaldım biraz sürekli aynı şeyleri yapmaktan.
Camim esinle annen anlasamiyormus ya peki yakin misiniz ?Eger yakınsa esin evde yokken gelse 3 5 cesit yemek yapsa, buzluga atilabilecek kofte ,borek vs yapsa .Sen de saglikli beslenmelisin ki bebegine süt olsun .Evet cnm, hele gece uykusuzluğu beni hepten bitirdi..
Canim deneyimim yok ancak arastirdigim kadari ile manuel ile sagim yapmak daha cok zaman aliyormus .Bir de arkadasim manuel kullaniyordu hic ise yaramadi sutu cekmedi .Tabii kisiden kisiye degisir .2 kez para vermek zorunda kalmayayim diye ben direk elektrikli ciftli aldim.Kizlar bebedor manuel pompa kullanan var mi?
Ben dogumdan sonra 6 ay bebegimle kalacagim insallah. Ek gidaya geçtiğimizde ise geri donecegim. Bu yuzden ilk zamanlar sirf mastit olmamak adina gogsu boşaltmak icin pompa bakayim diyorum. O yuzden cok kaliteli bir sey arayisina girmedim. Yanlis mi dusunuyorum sizin onerileriniz nedir?
Kızlar çok birikmiş okuyamadım doğum yapanlar hayırlı olsun inşallah
38+2de kontrolüm vardı burda da yazmıştım renkli dopplere gönderdi dopplerde sağ tarafta bebeğe giden damarda çentik varmış buda bebeği beslemiyormuş sonucu doktora götürünce yatışını yapıyoruz dedi ben şok tabi :) bi eve gidip duş alıp falan gelsem dedim izin vermedi..ilk önce suni Sancıyla normali deneyeceğiz olmazsa acil sezeryana alacağız dedi tamam dedim ne diyim :) bi heyecan bi heyecan herşey güzel geçicek sanıyorum ilk doğum başıma neler gelecek bilmiyorum tabi suniyi vermeye başladılar normal adet sancısı gibi ne artıyor ne bişey tabi arada gelip açıklığa bakıyorlar habire sonra arttırdılar o zaman bişeyler hissetmeye başladım ama açıklık yeterli değil sancı yine az doktorum geldi suyumu patlattı sonra çektiğim ağrılarda neymiş dedim çok fena bişeydi ama sonunda kuzuma kavuşacaktım önemli olan oydu o yüzden sancı da neymiş dedim dayandım. Bu arada açıklık 8 cm ulaştı ama bebeğim hala aşağı inmemişti çatal hazırlandı doktorum ebeler elleriyle falan aşağı indirmeye çalıştılar olmadı suyum da yok tabi 5saat sonunda doktorum dedi acil sezeryana gidiyoruz biranda ne oldu alelacele sezeryana alındım sırtımda uyuşturdular başımda anestezi uzmanı anlatıyor başladılar şimdi, şimdi bebeğiniz doğdu 10 dk içinde küçük bir inilti ve sonra ses gitti getirmeyeceklermi bana dedim çocuk doktoru baksın gelecek dediler , geldi yok böyle yumuşak bir yanak kuzum geldi sesi çıkmıyor ıhlıyor kızarık suratım benimm(Allahım herkese nasip etsin) sonra bi 40dk falan benle uğraştılar.keşke genel isteseymişim dedim kıpırdamak istiyorum olmuyor mecburen aynı şekilde durmaktan rahatsız oldum. 3 4 saate düzeldi şükür Sonra kuzuma gittim ilk babasına vermişler Allahtan :) o kadar mı güzel bişey olur Allahım hala hayranlıkla izliyorum :) darısı bekleyen herkesin başına inşallah zorda olsa kuzuma kavuştum sonunda bilenler vardır down diyorlardı bebeğime şükür bişey denmedi bile o konuda belki erken bu teşhis için ama öyle olduğunu düşünmüyorum.. Bu arada sezeryan olacaklar mutlaka biri yanında olmalı annem ve eşimle kaldık annem olmasa bitmiştim ben bugün eve çıktık hala yanımda çünkü hala Sütüm daha inmedi çok az geliyor sağıp şırıngayla veriyoruz ve mama takviyesi var . oturup kalkmaktan başka birşey yapamıyorum. Bebeğimi istediğim gibi besleyemiyorum altını değiştiremiyorum bu canımı sıkıyor ama düzelecek inşallah
Pek iç açıcı bir doğum hikayem yok ama geçti gitti şükür yavrum kucağımda sağlıklı bu herşeye bedel :)
Hayirli ugurluolsun yavrularınız insallah :) gözünüz aydınHerkese merhaba. Ben de Doğum hikayemi yazayım İstedim. 13. Haftaya kadar mide bulantıları çektim, kafamı kaldıramadım. Sonra rahatladım oh ne güzel dedim, bu sefer de 20. Haftada rahim ağzı kısalığı çıktı. 35. Haftaya kadar günde 2 tane progestan fitil, hafta da 1 de proluton iğne oldum. Ama hiç yatmadım, uzun yol da yaptım, ev de taşıdım, denize de girdim 35. Haftadan sonra rahat rahat bekliycez derken 36. Haftada ultrasonda suyumun azaldığını gördü doktor. Haftalık takip edicez, olmazsa suni sancıyla Doğuma başlıycaz dedi. Nitekim 37+6 da yani 10 temmuz günü hafif hafif suni sancıya başlandı, 6 saat sancı verildi ama benim sadece 1 cm açıklığım oldu ve hiç sancım olmadı. Nst de sancı çıkmayınca doktor suni sancıyı durdurup beni dinlendirdi. O geceyi hastane geçirdim, 11 Temmuz sabah 7 de suni sancıya tekrar başlandı, saat 10’ a kadar yine sancım olmadı ama açıklık 3 cm oldu. 10.30 gibi ebe suyumu patlattı ve ben de film orda koptu. 15 dakika sonra beni kesin, sezeryana alın diye hastaneyi inletiyordum ben öyle bağırınca ebe tekrar alttan muayene yaptı ve açıklık bi anda 7 cm olmuştu. Benim hemen doğumhaneye aldılar, 5 dakika sonra açıklığım 9 cm di. Ebe, hemşire, doktor herkes bebeğin kafasını görüyoruz, sancı geldikçe ıkınacaksın dediler. Ama ben asla ıkınamadım. Onlar ıkın dedikçe ben onlara bağırdım, doktorum neredeyse dövecekti beni ( doğrusu hakettim, hiç durmadan Doğumhanede bağırdım) açıklığım 10 cm herkes bebeğin kafasını görüyor ama ben ıkınamıyorum ve bağırıyorum beni sezaryene alın diye. En son doktorun bağırmasıyla kendime geldim. Haydi bi kere ıkın Bebek çıkıyo dedi. Ama ben yine ıkınamadım. Son çare ebe karnıma bastırınca onu da ısırdım ama o baskıyla ıkınmışım ve bebeğim doğdu. 3600 gr 51 cm tosuncuğum doğdu. Hiç bi sıkıntı yok, ama biraz yorgunuz. Hastanede ebeyi ısıran anne diye tanınıyorum. Şu an bebeğim kucağımda yatıyo, sabah taburcu olup evimize gidicez Bu hikayeden çıkarılacak sonuç ıkının ve ebeyi ısırmayın herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Bende varim 17sine insallah :)Sağ salim kavuştun kokusunu aldınya buna şükür. Doktorun Suni verelim olmazsa acik sezaryen yaparız demesine uyuz oldum yazdğnı daha okumadan dedim kesin sezaryen yapacaklar diye. Onca sancıyı çekmişsin açılma olmuş ama işte neyse ben bu ara çatacak adam arıyorum senin doktora saracağım şimdi de :)) bebeğine de sana da Rabbim sağlık sıhhat versin canım analı babalı büyüsün inşallah... hemen de sütün iner bol bolllll besle❤❤❤❤ haftaya @Parislim @Efsane anne nasipse bebiş beklerseAfilim92 ve ben doğuma giriyoruz en az 4 kişiyiz ..
Benmde annem şuan yolda inşallah yanımfa olacak... çok heyecanlıyım inşallah herşey yolunda gider iyi olur ♡ sağma makınasını kendin mi almıştın hastanede yardım ediyorlar mı ?
Kızlar bende doğum yaptım allaha şükür kızım doğdu normal oldu. Çok tatlı bişe maşallah 9 buçukta hastanedeydim 6 cm di 12.05 te bebeğimi kucağıma aldm daha ayrıntılı yazarım inşş yorgunmm
Masallah allah anali babali büyütsün gözünüz aydın:)Merhaba anneler
38+3 de cumrtesi günü Normal Doğumla kızımı kucağıma aldım. Bekleyenlere de nasip etsin Allah hayırlısıyla. 3770 gr 52 cm doğdu. En son kontrolde 3200 demişti doktor. Yanılma payı oluyor kilolara çok takılmayın. Doğum yapanlara da kolaylıklar diliyorum.
Offff bende de ayni dert var...Kizlar bugun kontrole gittim bu 18ne gun vermisti simdide dio ki 21ne alalim sastim kaldim valla ama bi yondende iyi oldu 18i bana erken geliodu
Günün netlesti mi canim? Benim artik kesin insallah 17sineCanim deneyimim yok ancak arastirdigim kadari ile manuel ile sagim yapmak daha cok zaman aliyormus .Bir de arkadasim manuel kullaniyordu hic ise yaramadi sutu cekmedi .Tabii kisiden kisiye degisir .2 kez para vermek zorunda kalmayayim diye ben direk elektrikli ciftli aldim.
Yok canım benim değil, dört gözle su, sancı, nişan bekliyorum ama tık yok :)Senin dun suyun gelmemis miydi canim
Gözün Aydın canım hayırlı olsun :)Kızlar bende doğum yaptim bugün şükür akşam 5 e doğru oldu. Normal dogum oldu ama çok sancı çektim ama iyiyiz şuan. Oğluşum yanimda uyuyor
Artik gunu ben belirliyecem dr bana birakti ya .Dun o kadar bunaldim ki bugün gidecektim. Sonra gece uzun uzun düşündüm. Biraz daha sabredecegim insallah .Cunku esimin ctesi il dışında cok onemli sinavi var.Insallah ctesiyi atlatalim diyoruz dayanabilirsem. Simdi annem geldi .Suyumu bile o getiriyor az hareket edince canimin yanması da azaldi.Kimildamiyorum sadece parmaklarim oynuyor foruma yazarken :)Günün netlesti mi canim? Benim artik kesin insallah 17sine
Canım allah kolaylık versin. Annenin gelmesine çok sevindim en azından eşinin sınavı geçene kadar yatarak geçirirsinArtik gunu ben belirliyecem dr bana birakti ya .Dun o kadar bunaldim ki bugün gidecektim. Sonra gece uzun uzun düşündüm. Biraz daha sabredecegim insallah .Cunku esimin ctesi il dışında cok onemli sinavi var.Insallah ctesiyi atlatalim diyoruz dayanabilirsem. Simdi annem geldi .Suyumu bile o getiriyor az hareket edince canimin yanması da azaldi.Kimildamiyorum sadece parmaklarim oynuyor foruma yazarken :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?