- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.581
Yaa biz de esimle kalcaktik .Sonra vazgectik gecen hafta dogum yapan arkadasim da senin gibi söyledi .Ben de annem kalsin madem dedim. Esim de oyle yapsın olmazsa .Ne refakatçi parasi istiyorlar anlamiyorum zaten sen o oda icin para vermissin.Ee sizin verdiğiniz yemekten yemiyor .Cok fenalar .Ben de surekli cagircam hemsire yardimci olsun.O kadar para veriyoruz her seyi biz bilemeyiz demi .Sormak lazim .Bir de müdür katlarda cok dolasiyormus.O varken el ustunde tutuyorlar demisti .inşallah canım sende bir önce sağlıkla kavuş yavruna ameliyathanedekiler ilgiliydi başımdaki anestezi uzmanı dk dk herşeyi anlattı başladılar bebek doğdu getirecekler birazdan falan dedi iyimisin diye falan kontrol ediyor konuşturuyor seni sadece gece ki hemşire ekibini pek beğenmedik emzirme konusunda falan bilgi vermediler hiç biz biraz laf soktuk öyle anlattılar gece eşimde kaldı annemde eşimide çıkaracaklarlardı ziyaret saati bitince eşiyim ben durucam dedi oradaki yine çıkarmaya çalışınca neyse refakatçi parasını çıkarken veririz diyince tamam dedi çıktı.Aslında eşimle tek kalmayı düşünüyorduk ama Allahtan öyle bir hata yapmamışız çocuk mahvolurdu annem bebekle ilgilenirken eşim benle ilgilendi 2side lazım bence. Akşam 5te doğum yaptım ertesi gün 4te taburcu oldum. Zaten doğuma girerken ücreti peşin almışlar 1700 normal sezeryan farketmiyor demişler. Taburcu olurken refakatçi parasında istemediler unuttular heralde.
Alacaktim sonra almadim. Belki yeterli gelir diye.Daha ben bitiremedim ama faydasını çok gördüm hele ilk zamanlar canım. Kabuk üstüne kabuk yaptı iyileşti sabahtan akşama...bir tane yeter gibi (40ml)
Haftada 2 3 kez sürüyorum korkumdan .Zaten dogumum da sabah aksam olur .Yara olmasin yeter ki .Canm benm son kontrolumde bebegim 3300e yakin bir kiloda cikmisti ultrasonda tam ogunün aksamina dogum oldu ve 2993 kilo idi daha az çıkıyo kilolari. Hatta dusun ben dogana kadar 4u gecerse demistm kendi kendime srnin gibi ama bu isler belki olmuyomus onu amladm.
Afilim92 canm valla ben cok oncede meme ucu kremi kullaniminin gereksiz oldugunu dusunuyorum dogduktan hemen sonra baslamak yeterli bence. Ama kremi sorarsan ise yario
Aynen söylediğin gibi canım başta sivri sinek ısırığı sonra kabarip büyüyor. Kasinmaya devam malesef. Sonuçlar o kadar sürüyor gun icinde çıkar diye dusunmustum benim hafta ilerledi zaten internettede eğer kolestaz ise 37 de almak gerekiyormuş bebeği o yuzden tedirgin oldumSafra asitleri sonucumu ben geçen gün aldım temiz çıktı. 1 hafta sürdü sonuç çıkması. Bugun yaptırdn mı ? Geciktirme her ihtimale karşı. birde bendede karaciğer enzimlerine baktılar başka film milm istemediler. Ben sendekinin aman aman büyük ciddi bişey olduğunu sanmıyorum canım. Kolestaz değil bence. Zaten şükür ki son haftalarındasın korkma. Nasılsın peki kaşıntı devam mı ? Kabarıp kabarıp geliyomu kaşıdıkça. Benim sinek ısırığı gibi oluyodu kaşıdıkça kabardım kabardıkça kanattım valla.
öyle yapın canım zaten saat akşam 10a kadar ziyaretçi saati bi ara çıkar yine gelir gece olunca birşey görmedik biz canımYaa biz de esimle kalcaktik .Sonra vazgectik gecen hafta dogum yapan arkadasim da senin gibi söyledi .Ben de annem kalsin madem dedim. Esim de oyle yapsın olmazsa .Ne refakatçi parasi istiyorlar anlamiyorum zaten sen o oda icin para vermissin.Ee sizin verdiğiniz yemekten yemiyor .Cok fenalar .Ben de surekli cagircam hemsire yardimci olsun.O kadar para veriyoruz her seyi biz bilemeyiz demi .Sormak lazim .Bir de müdür katlarda cok dolasiyormus.O varken el ustunde tutuyorlar demisti .
Alacaktim sonra almadim. Belki yeterli gelir diye.
Sezeryan olan arkadaşlar ne zaman geçecek bu acıbebeğimle ilgilenemiyorum her oturup kalkmada ağlayacak gibi oluyorum neredeyse
Canım daha çok erken ayağa kalkarken birinden ya da bir yerden destek alırsan çok acımaz bir de doktoruna da danış tabi ameliyat sonrası korse ler var o beni inanılmaz rahatlatti izin verirse çok sıkmadan onu tak hafifliyosun3. Gün bugün parol içiyorum Hametan sürüyorum yanık gibi acıyor resmen
krem mi canım
Kizlar bugun kontrole gittim bu 18ne gun vermisti simdide dio ki 21ne alalim sastim kaldim valla ama bi yondende iyi oldu 18i bana erken geliodu
inşallah canım 4 gözle bekliyorum geçmesiniCanım daha çok erken ayağa kalkarken birinden ya da bir yerden destek alırsan çok acımaz bir de doktoruna da danış tabi ameliyat sonrası korse ler var o beni inanılmaz rahatlatti izin verirse çok sıkmadan onu tak hafifliyosun
1 haftaya çok azalacak ağrıların
10 güne de inşallah tamamen geçecek
Geçmiş olsun canım bu sıcaklarda hasta olan tek benimdir diyordum.kızlar ben hasta oldumsürekli ağrılardan nefes darlığından şikayet ediyodum onlar yetmezmiş gibi bi de bu çıktı burnum akıyo boğazım yanıyo ve çok halsiz hissediyorum. temmuz sıcağında hasta olmayı nasıl becerebildim acaba
Geçecek inşallah canım unutuyor bile insaninşallah canım 4 gözle bekliyorum geçmesini
Sanırım ben, hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Şükürsüzlük etmek değil niyetim ama akşama kadar süt yapacak şeyler iç, emzir uyut derken hayatım bundan sonra hep böyle mi olacak diye düşünmeye başladım. Dün akşam eşimle bile konuşamadık. Yemekten sonra bebeği emzirmeye gazını çıkartmaya uyutmaya çalışırken o tv karşısında uyumuş. 2 saat sonra gördüm. Bende battaniyeydi mendildi topladım derken yarım saat oturdum yine kızım uyandı. Alışırız heralde. Ama ilk zamanlar baya zorlanıcakmışım gibi hissediyorum. Dışarı çıkmak markete gitmek bile lüks gibi geliyor şu an gözümde.Kızlar lohusa depresyonu neymiş anladım...
Hayatınız hareketliyse bundan öncesinde, bebekten sonra sürekli evde oturmak ve sürekli bir döngü (altını aç, emzir, uyut) içinde olmak gerçekten çok sıkıcı olabiliyor bazen. Tamam bi gülmesi, şapşi şapşi bakması, masum uyuması çok güzel, dünyalara bedel ama ben gezmeyi özledim, denize girmek istiyorum, tatile gitmek istiyorumvarmı benim gibi hisseden?
Canim bebeğin bir 40 cıksın daha kolay olucak her şey, hele birde 3 ayını bitirsin 4-6 ay lar en güzel bebeğin en rahat ayları düzeni oluşucak sonucda hep boyle olmuycak onunla birlikde geziceksiniz yakında..Sanırım ben, hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Şükürsüzlük etmek değil niyetim ama akşama kadar süt yapacak şeyler iç, emzir uyut derken hayatım bundan sonra hep böyle mi olacak diye düşünmeye başladım. Dün akşam eşimle bile konuşamadık. Yemekten sonra bebeği emzirmeye gazını çıkartmaya uyutmaya çalışırken o tv karşısında uyumuş. 2 saat sonra gördüm. Bende battaniyeydi mendildi topladım derken yarım saat oturdum yine kızım uyandı. Alışırız heralde. Ama ilk zamanlar baya zorlanıcakmışım gibi hissediyorum. Dışarı çıkmak markete gitmek bile lüks gibi geliyor şu an gözümde.
Ben hepsi neysedeee en cok denizee gitmek istiyorumm. Doktor ben sormadan 40ın cikana kadar deniz havuz yok dedi:) yanlz ben bazi insanlara sinir oldum dogumun 1,2 gun sonrasiydi 9aylk gobegm 7aylk gibi olmustu bikac kisi icerdemi unuttular gibi espiri yapti dusuncesizler hayr bunu soyleyenler kendileride dogum yapms kisiler hic dogum yapmayan dese anlicamdaKızlar lohusa depresyonu neymiş anladım...
Hayatınız hareketliyse bundan öncesinde, bebekten sonra sürekli evde oturmak ve sürekli bir döngü (altını aç, emzir, uyut) içinde olmak gerçekten çok sıkıcı olabiliyor bazen. Tamam bi gülmesi, şapşi şapşi bakması, masum uyuması çok güzel, dünyalara bedel ama ben gezmeyi özledim, denize girmek istiyorum, tatile gitmek istiyorumvarmı benim gibi hisseden?
Sanırım ben, hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Şükürsüzlük etmek değil niyetim ama akşama kadar süt yapacak şeyler iç, emzir uyut derken hayatım bundan sonra hep böyle mi olacak diye düşünmeye başladım. Dün akşam eşimle bile konuşamadık. Yemekten sonra bebeği emzirmeye gazını çıkartmaya uyutmaya çalışırken o tv karşısında uyumuş. 2 saat sonra gördüm. Bende battaniyeydi mendildi topladım derken yarım saat oturdum yine kızım uyandı. Alışırız heralde. Ama ilk zamanlar baya zorlanıcakmışım gibi hissediyorum. Dışarı çıkmak markete gitmek bile lüks gibi geliyor şu an gözümde.
Gereksiz insanlar bana da 6 aylıkken 9*aylık gibisin diyorlardı takma kafana kendilerini görmüyorlarBen hepsi neysedeee en cok denizee gitmek istiyorumm. Doktor ben sormadan 40ın cikana kadar deniz havuz yok dedi:) yanlz ben bazi insanlara sinir oldum dogumun 1,2 gun sonrasiydi 9aylk gobegm 7aylk gibi olmustu bikac kisi icerdemi unuttular gibi espiri yapti dusuncesizler hayr bunu soyleyenler kendileride dogum yapms kisiler hic dogum yapmayan dese anlicamda
Ben hepsi neysedeee en cok denizee gitmek istiyorumm. Doktor ben sormadan 40ın cikana kadar deniz havuz yok dedi:) yanlz ben bazi insanlara sinir oldum dogumun 1,2 gun sonrasiydi 9aylk gobegm 7aylk gibi olmustu bikac kisi icerdemi unuttular gibi espiri yapti dusuncesizler hayr bunu soyleyenler kendileride dogum yapms kisiler hic dogum yapmayan dese anlicamda
Peki brownu çevirince su gibi akıtıyor mu yoksa avent gibi mi? Bir de temizliği kolay mı onun? Gaz oluşumunu azaltır belki diye bı de onu denemek istiyorum aventin dışında. Bizim sıpa mama aralığı 3 saat olmasi gerekirken kafasina ne zaman eserse o zaman beslenmek istiyor savaşıyoruz o yüzden çok ağlıyor. Onun istediğini ypinca çok gaz oluyor benim istediğim olunca da çok ağlatmış okuyorum. Belki emzikle beslenme süresini uzatabilirimBen nuke emzik almıştım kabul etmediler. Avent soothieyi ama aldılar. Hala çok alıştıramadım ama arada hırsla kapıyolar ama çabuk sıkılıyorlar :)
Biberonda avent dr brown ve medela aldım. Kızlardan emmeyen avent ve brownu kabul ediyor. Medela anne memesi gibi akmıyor çekmesi lazım bu yüzden sevmiyor. Emen bebeğe ise medela veriyorum daha çok mememden soğumasın diye. Şimdiden baya huyları farklılaştı
Senelerdir çalışıp istediğin zaman istediğin yere gidince ilk zamanlar böyle hissetmen normal şimdi gitsen Bes dk geçmeden koşarak bebeğin yanına gelirsin boyle manyak bir kafa oluyor insan da :) mumkun olduğu kadar bebek uyuyunca dinlen biraz zaman geçsin bu duzene alışacaksın Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallahbende aynı şekilde.. banyo yapamıyorum, yapınca saçımı taramam 4-5 saati buluyor, saçımı yapamıyorum, kaşlarımı bile alamadım.. Eşimle tek muhabbetimiz bebek oldu. Ne zamana kadar böyle sürecek bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?