- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.661
Artik orasi cocuklu ev oyle düşün. Yetemedigin yerde temizlikci alirsin .3 ay sonra duzene oturur zaten .Bebeğin uyku saatlerine sigdirirsin islerini .Ha olmazsa da takilma .Her seyin basi saglik ve huzur.Orası öyle canım da takıntılıyım sanırım biraz düzen konusunda(( iş yapmıyorum da kafaya takıyorum sürekli şu iş var diye..
Canım bende salı sezeryan oldum ama benim o kadar ağrım olmadı. Hatta ayak uyuşmam geçtiği gibi kalkıp yürüdüm ama gaz sancısı vardı o zorladı. Gaz çıktı eve geldik bugün ama hala büyük wc çıkamadım. Seninde belki gaz ağrısıdır. Ben hemen hemen hiç ağrı kesici içmedim bile.3. Gün bugün parol içiyorum Hametan sürüyorum yanık gibi acıyor resmen
krem mi canım
hmm açiklik baslamis yani. Devami da hayirlisiyla gelir insallah canim. Benim aciklik yok, basi da yukarda. Cocuk inatci cikti, daha dogmadan protesto ediyor baksana.Evet bu hafata da gelmezse haftaya suni sanci ama anlamiyorum neden acilmam olmuyor kafasi asagida 1 haftadir 1 2 cm aciklikla duruyorum
bosver canim ya ev de biraz daginik kalsin ne olacak. Hayirlisiyla dogurdun, buyutmene bak. İznin suresince tadini cikarmaya calis, hic kendine stres yapma isi gucu. Olmasa da oluyor bak. Şoyle aksamustleri az da olsa bebek arabasiyla cikma imkaniniz olursa biraz yuruyup gelseniz, sen de hava almis olursun
Benim 3 dogumumda belden sanciyla oldu ama bu sefer karin kasilmasi ve ayni zamanda asagida baski hissederek yasadim yani sanci illaki belden olacak diye bisey yokmus onu anladim :)Karnım ağrıyor demiştim ya, kasılma oluyor sanırım sertleşip duruyor, dün de aynı şekilde oldu. Ayağa kalkınca geçiyor otururken oluyor genelde. Sanırım yalancı sancıdır bu değil mi. Bide üçüncü olmasına rağmen diğerlerinde sancısız doğumhaneye gittiğim için hiç bilmiyorum sancı nasıl başlar falanBide sürekli wc ihtiyacı var ama elim boş dönüyorum. Bazı yerlerde okudum doğumdan bir kaç gün önce böyle düzensiz kasılmalar, wc ihtiyacı vs başlıyormuş. Ama doğum sancısı değildir heralde ben 42 haftalık doğurmaya alışkınım
Hayirlisi olsun hakkimizda :) bisey kalmadi surda insallah pazari atlatinca gidersin sende ... zaten günümüz doldu sezeryan icin insallah sorunsuz aliriz yavrularimizi kucagimiza hepimizHele bir de esin gec geliyorsa daha zor .O konuda ben de sanssizim annem cok kalamiyacak .Esim gec geliyor .Hayirlisi bir sekilde düzenkurcaz .
Benim dr hic beklemekten filan bahsetmedi durumum vahim olunca .Hatta gece kotulesirsen hemen gel gelirken ara ben de geleyim dedi. Ben direniyorum iste kendimce esim icin.
Banada sendeki testlere bakmislardi canım onda sorun yoktu. Kasintilar da artıyor bacaklarımdan aşağı doğru iniyor ve ayaklarda kaşınma var bende yarın safra asidi testi de yaptircam özel laboratuvarda aynı gün çıkıyormuş sonuç inşallah Temiz olur o daCanim kolestaza genellikle dokuntu eslik etmez bir de kolestazda dokuntusuz bir sekilde daha cok el ve ayaklar kasinir. Bana bakilan tahliller AST ALT ALP ve Biluribin oldu. Tedbir amacli doktorun dedigi dogru. Kolestaz olsa dahi canini sıkma, ya degerleri dusurup dogumu bekleyecekler ya da doguma alacaklar. Dokuntulerin ne alemde cok kasintin var mi
Korseyi ben de araştırıyorum canım nasıl bir şey almam lazım bilemedim ve nereden almam lazım görüntüsü nasıl oluyor bildiğimiz hamile olmayan doğum yapmayan kadınların elbise altından giydiği korseler gibi mi yoksa bu korse doğum yapmış kadınlara özel mi ?Canım daha çok erken ayağa kalkarken birinden ya da bir yerden destek alırsan çok acımaz bir de doktoruna da danış tabi ameliyat sonrası korse ler var o beni inanılmaz rahatlatti izin verirse çok sıkmadan onu tak hafifliyosun
1 haftaya çok azalacak ağrıların
10 güne de inşallah tamamen geçecek
Merhabalar arkadaşlar, dün saat 17:00’de genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, oğluşuma kavuştum çok şükür. 3 kilo 910 gr. doğdu. Darısı başınıza
Hayırlısı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Merhaba kızlar bugün dr kontrolüm vardı. Çatımın dar bebeğin yukarıda ve nst sancım olmadığını öğrendim.rahimde kireçlenme başlamış suyum öncekine göre azalmış.kilosu 3.500grm iken 3.345grma düşmüş...17sine kadar bekleyecektik fakat çok endişelendim yarın sabah sezaryen olmaya karar verdim.hakkımızda hayırlısı inşallah doğru karar vermişimdir.
Canim dun kafam dagilsin diyr film açmıştik ama 40 kere kalktim sonra sinirden agladim oturamiyorum diye .Yemekten sonra süt falan icecegim ne yapcagimi sasirdim .Meger 2 gun once ne kadar iyiymisim .Sadece yemek yapabilmek bile yetiyormus ,ayagimi uzatip dinlenmek Allah hepimizin yardımcısı olsun insallah.
Masallah Allah nazarlardan saklasin .Hayirli evlat olsun insallah .
Canim su an seni en iyi ben anlayabilirim. Benim de yarin dogurma ihtimalim var.Sakin olup bebegimizi strese sokmamamiz gerekiyor .Insallah en hayirli zamanda ve saglikla kavusuruz .
azami 5 güne geçiyor.. Çok geçmiş olsun, bebeğin sağlıkla büyüsün. Senin de gözün aydın :)Sezeryan olan arkadaşlar ne zaman geçecek bu acıbebeğimle ilgilenemiyorum her oturup kalkmada ağlayacak gibi oluyorum neredeyse
+1Kızlar lohusa depresyonu neymiş anladım...
Hayatınız hareketliyse bundan öncesinde, bebekten sonra sürekli evde oturmak ve sürekli bir döngü (altını aç, emzir, uyut) içinde olmak gerçekten çok sıkıcı olabiliyor bazen. Tamam bi gülmesi, şapşi şapşi bakması, masum uyuması çok güzel, dünyalara bedel ama ben gezmeyi özledim, denize girmek istiyorum, tatile gitmek istiyorumvarmı benim gibi hisseden?
Sanırım ben, hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Şükürsüzlük etmek değil niyetim ama akşama kadar süt yapacak şeyler iç, emzir uyut derken hayatım bundan sonra hep böyle mi olacak diye düşünmeye başladım. Dün akşam eşimle bile konuşamadık. Yemekten sonra bebeği emzirmeye gazını çıkartmaya uyutmaya çalışırken o tv karşısında uyumuş. 2 saat sonra gördüm. Bende battaniyeydi mendildi topladım derken yarım saat oturdum yine kızım uyandı. Alışırız heralde. Ama ilk zamanlar baya zorlanıcakmışım gibi hissediyorum. Dışarı çıkmak markete gitmek bile lüks gibi geliyor şu an gözümde.
Aynen cnm akşam olunca içime bi hüzün çöküyor eşimle çıkıp dolaşmak istyrm..Kızlar lohusa depresyonu neymiş anladım...
Hayatınız hareketliyse bundan öncesinde, bebekten sonra sürekli evde oturmak ve sürekli bir döngü (altını aç, emzir, uyut) içinde olmak gerçekten çok sıkıcı olabiliyor bazen. Tamam bi gülmesi, şapşi şapşi bakması, masum uyuması çok güzel, dünyalara bedel ama ben gezmeyi özledim, denize girmek istiyorum, tatile gitmek istiyorumvarmı benim gibi hisseden?
Kesinlikle ben de aynı ruh hali içindeyim bebekten ayrı kalmayı da düşünemiyorum ama günlerdir uykumu alamama zaten vücudumu iyice yıprattı bebek uyuyana kadar benim de uykum kaçmış oluyor öyle zırt diye uykuya dalabilen bi insan da değilim. Bi de evde hem annem hem kv kalıyor kendi annem bi sürü iş yapıyordu bize yardımcı olmak içim ama şimdi kv olunca bi de ona hizmet edip onu misafir etmeye çalışıyor. Güya evde 2 anne var bana bi faydaları Yok. Dün doktora gittik anneler de geldi sözümona bebek kucağımda bütün işleri ben yaptım hastanede bana tek bi faydaları dokunmadı. Evde de Ben bebekle uğraşırken yemek yiyorlar vs ben saatlerce odamda bebeğin uyuması için uğraşıyorum. Kv yanında rahatça yatıp uzanamadığım için de hep yatak odamda takılmak zorundayım. ben herkesin yaptığı yemeği yiyemem annemin de kv misafir etmekten ve diğer ev işleriyle uğraşmasından bana yemek yapmaya vakti olmuyor. Çok bunaldım evimin düzenini eski halimi özlüyorum hamileyken bile daha düzenliydi hayatım. İçimden bi ses annelerin ikisini de postala diyor ama bu Sefer de annemin desteği olmazsa hepten mi zorlanırım diye korkuyorum çünkü bana bağımlı bi bebek varken yemek ve temizlikle uğraşmam zor bi yandan sezeryan ağrılarım devam ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum çok bunaldım tecrübeli anneler ne zaman geçecek bunlar ?Haklısın.. uyuyunca bile özlüyorum :) ama dinlenmek pek mümkün olmuyor. Eşim ve annem pek anlaşamadığı için tek kaldık evde, yardım edenim yok. Ev işi yemek yine bende. Çok yorgun be bitkinim bu yüzden
Doğurdum arkadaşlar ben de çok şükür.. notmal doğdu kızım ama neler çektim neler..Doğum yapan arkadaşlar gözünüz Aydın allah analı babalı büyütsün :)
mertugce35 canım sanırım doğumun başlamış hayırlısıyla kucağına al inşallah :) darısı başıma. Güzel haberlerini bekliyoruz
İlk doğumumda 1 ay kv kaldı, sadece sinirlerim yıprandı. Bir tek yemek yapıyordu, o da zaten tek çeşit. Günlerce evi süpürmedi bile, eşime patladım artık. Bir gece olsun bu bebek de ağlıyor, biraz ilgileniyim demedi. Neden kaldı o halde bizde hala anlamış değilim. Tek faydası oldu, onun ilgisizliği bebeğin her şeyiyle kendimizin ilgilenmemizi sağladı. Gitmesi hiçbir boşluk yaratmadı, bocalamadık. Şimdi ikinci doğumda kesinlikle kv istemiyorum. Tabi ki gelecek ama sonra bebeği görmeye gelsin, en fazla 1 hafta dursun gitsin. (Şehir dışından geliyor.) Bebeğinle bugün veya yarın yalnız kalacaksın, eğer psikolojik olarak aynı ortamda bulunmak seni yoruyorsa gideceklerse dur deme. En önemli etken eş. Eğer senden dört dörtlük yemekler ve tertemiz bir ev beklemiyorsa bir süre sonra kendi düzenini oturtur ve artık bebekli hayata alışırsın.Kesinlikle ben de aynı ruh hali içindeyim bebekten ayrı kalmayı da düşünemiyorum ama günlerdir uykumu alamama zaten vücudumu iyice yıprattı bebek uyuyana kadar benim de uykum kaçmış oluyor öyle zırt diye uykuya dalabilen bi insan da değilim. Bi de evde hem annem hem kv kalıyor kendi annem bi sürü iş yapıyordu bize yardımcı olmak içim ama şimdi kv olunca bi de ona hizmet edip onu misafir etmeye çalışıyor. Güya evde 2 anne var bana bi faydaları Yok. Dün doktora gittik anneler de geldi sözümona bebek kucağımda bütün işleri ben yaptım hastanede bana tek bi faydaları dokunmadı. Evde de Ben bebekle uğraşırken yemek yiyorlar vs ben saatlerce odamda bebeğin uyuması için uğraşıyorum. Kv yanında rahatça yatıp uzanamadığım için de hep yatak odamda takılmak zorundayım. ben herkesin yaptığı yemeği yiyemem annemin de kv misafir etmekten ve diğer ev işleriyle uğraşmasından bana yemek yapmaya vakti olmuyor. Çok bunaldım evimin düzenini eski halimi özlüyorum hamileyken bile daha düzenliydi hayatım. İçimden bi ses annelerin ikisini de postala diyor ama bu Sefer de annemin desteği olmazsa hepten mi zorlanırım diye korkuyorum çünkü bana bağımlı bi bebek varken yemek ve temizlikle uğraşmam zor bi yandan sezeryan ağrılarım devam ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum çok bunaldım tecrübeli anneler ne zaman geçecek bunlar ?
Ya yadirgiyorsa memeni biberon değiştir bence. Benimkinin memeyi reddetmesinde bu bahsettiğin meme ucu uzunluğu çok etkili galiba. Çocuk memeyi meme kabul etmiyor ucu biberon gibi uzun olmayınca. Aventten memnunum temizliği kolay bebek boğulmuyor içerken. Ama gaz sorunu olduğu için belki de browns bı mucize olur diyorum. Şimdi bebişn emziği aldığında meme aramıyor mu aç değilken? Ya da oyalayabiliyor mu bı yarım saat falan? Brownsun temizliği kolay mı bı de?
Ev neysede yemek konusunu hakletmem lazım bi şekilde cnm. Sütüm az zaten mama takviyesi alıyoruz. Sütümü arttırmam lazım beslenmem lazım ama mümkün olmuyorsaol cnm, hepimize işallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?