2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Orası öyle canım da takıntılıyım sanırım biraz düzen konusunda (( iş yapmıyorum da kafaya takıyorum sürekli şu iş var diye..
Artik orasi cocuklu ev oyle düşün. Yetemedigin yerde temizlikci alirsin .3 ay sonra duzene oturur zaten .Bebeğin uyku saatlerine sigdirirsin islerini .Ha olmazsa da takilma .Her seyin basi saglik ve huzur.

3. Gün bugün parol içiyorum Hametan sürüyorum yanık gibi acıyor resmen
krem mi canım
Canım bende salı sezeryan oldum ama benim o kadar ağrım olmadı. Hatta ayak uyuşmam geçtiği gibi kalkıp yürüdüm ama gaz sancısı vardı o zorladı. Gaz çıktı eve geldik bugün ama hala büyük wc çıkamadım. Seninde belki gaz ağrısıdır. Ben hemen hemen hiç ağrı kesici içmedim bile.

Evet bu hafata da gelmezse haftaya suni sanci ama anlamiyorum neden acilmam olmuyor kafasi asagida 1 haftadir 1 2 cm aciklikla duruyorum
hmm açiklik baslamis yani. Devami da hayirlisiyla gelir insallah canim. Benim aciklik yok, basi da yukarda. Cocuk inatci cikti, daha dogmadan protesto ediyor baksana.

Doktor bu sartlarda suni de vermem dedi...

İşallah zamanla rahatlarım cnm, hep düzenli ev, yemekler vs. Şimdi afalladım, alışırım zamanla işallah..

Yaa o yürüyüş faslını hep istiyoruz, ama bi türlü çıkamıyoruz. Ya yorgun oluyoruz, ya bebek uyumamış oluyo huysuzlanıyo, ya üşeniyoruz, çok sıkıldık evde.. depresyon an meselesi

Benim 3 dogumumda belden sanciyla oldu ama bu sefer karin kasilmasi ve ayni zamanda asagida baski hissederek yasadim yani sanci illaki belden olacak diye bisey yokmus onu anladim :)

Hayirlisi olsun hakkimizda :) bisey kalmadi surda insallah pazari atlatinca gidersin sende ... zaten günümüz doldu sezeryan icin insallah sorunsuz aliriz yavrularimizi kucagimiza hepimiz

Banada sendeki testlere bakmislardi canım onda sorun yoktu. Kasintilar da artıyor bacaklarımdan aşağı doğru iniyor ve ayaklarda kaşınma var bende yarın safra asidi testi de yaptircam özel laboratuvarda aynı gün çıkıyormuş sonuç inşallah Temiz olur o da

Korseyi ben de araştırıyorum canım nasıl bir şey almam lazım bilemedim ve nereden almam lazım görüntüsü nasıl oluyor bildiğimiz hamile olmayan doğum yapmayan kadınların elbise altından giydiği korseler gibi mi yoksa bu korse doğum yapmış kadınlara özel mi ?

Merhabalar arkadaşlar, dün saat 17:00’de genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, oğluşuma kavuştum çok şükür. 3 kilo 910 gr. doğdu. Darısı başınıza

Geçmiş olsun, bebeğin sağlıkla büyüsün gözünüz aydın.

Hayırlısı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Hayırlısınla sen de kurtulsan canımcım az kaldı inşallah..
Sezeryan olan arkadaşlar ne zaman geçecek bu acı bebeğimle ilgilenemiyorum her oturup kalkmada ağlayacak gibi oluyorum neredeyse
azami 5 güne geçiyor.. Çok geçmiş olsun, bebeğin sağlıkla büyüsün. Senin de gözün aydın :)

+1

Ne zaman rutine alışacağız ve işlerimizi kendimiz göreceğiz? Bilen anneler azıcık gaz verin bize .. Sıkıntısız olanından:)

Aynen cnm akşam olunca içime bi hüzün çöküyor eşimle çıkıp dolaşmak istyrm..

Kizlar pazartesiye bana nst randevusu sali gunu icinse yatış verildi eğer bebek o güne kadar gelmezse salı günü rahim ağzı yumuşatıcı ilaç yapılacak gece hastanede kalıcam çarşamba günü de suni sancı verilecek.burda normal doğumdan sonra bi gece hastanede gözetim altında tutuyorlar sezeryande 3 gün eğer operasyon normal doğumla tamamlanırsa bir gece daha yatıp perşembe günğ bebeğim kucağımızda evimize döneceğiz inşallah kızım kendi kendine gelir de o kadar uğraşmaya gerek kalmaz

Kesinlikle ben de aynı ruh hali içindeyim bebekten ayrı kalmayı da düşünemiyorum ama günlerdir uykumu alamama zaten vücudumu iyice yıprattı bebek uyuyana kadar benim de uykum kaçmış oluyor öyle zırt diye uykuya dalabilen bi insan da değilim. Bi de evde hem annem hem kv kalıyor kendi annem bi sürü iş yapıyordu bize yardımcı olmak içim ama şimdi kv olunca bi de ona hizmet edip onu misafir etmeye çalışıyor. Güya evde 2 anne var bana bi faydaları Yok. Dün doktora gittik anneler de geldi sözümona bebek kucağımda bütün işleri ben yaptım hastanede bana tek bi faydaları dokunmadı. Evde de Ben bebekle uğraşırken yemek yiyorlar vs ben saatlerce odamda bebeğin uyuması için uğraşıyorum. Kv yanında rahatça yatıp uzanamadığım için de hep yatak odamda takılmak zorundayım. ben herkesin yaptığı yemeği yiyemem annemin de kv misafir etmekten ve diğer ev işleriyle uğraşmasından bana yemek yapmaya vakti olmuyor. Çok bunaldım evimin düzenini eski halimi özlüyorum hamileyken bile daha düzenliydi hayatım. İçimden bi ses annelerin ikisini de postala diyor ama bu Sefer de annemin desteği olmazsa hepten mi zorlanırım diye korkuyorum çünkü bana bağımlı bi bebek varken yemek ve temizlikle uğraşmam zor bi yandan sezeryan ağrılarım devam ediyor. Ne yapacağımı bilmiyorum çok bunaldım tecrübeli anneler ne zaman geçecek bunlar ?

Doğurdum arkadaşlar ben de çok şükür.. notmal doğdu kızım ama neler çektim neler..

İlk doğumumda 1 ay kv kaldı, sadece sinirlerim yıprandı. Bir tek yemek yapıyordu, o da zaten tek çeşit. Günlerce evi süpürmedi bile, eşime patladım artık. Bir gece olsun bu bebek de ağlıyor, biraz ilgileniyim demedi. Neden kaldı o halde bizde hala anlamış değilim. Tek faydası oldu, onun ilgisizliği bebeğin her şeyiyle kendimizin ilgilenmemizi sağladı. Gitmesi hiçbir boşluk yaratmadı, bocalamadık. Şimdi ikinci doğumda kesinlikle kv istemiyorum. Tabi ki gelecek ama sonra bebeği görmeye gelsin, en fazla 1 hafta dursun gitsin. (Şehir dışından geliyor.) Bebeğinle bugün veya yarın yalnız kalacaksın, eğer psikolojik olarak aynı ortamda bulunmak seni yoruyorsa gideceklerse dur deme. En önemli etken eş. Eğer senden dört dörtlük yemekler ve tertemiz bir ev beklemiyorsa bir süre sonra kendi düzenini oturtur ve artık bebekli hayata alışırsın.

Dogum yapan arkadaşlar Saglıkla büyütün yavrularınızı inşallah.

Ben de şuan hastanedeyim koyu kırmızı bir kanama oldu sancı hissetmiyorum fakat ebe 3 cm açıklık var Dedi.Sabaha kadar durmamı söyledi.Amniyon sıvısı duruyormuş.Dogum yakın Mıdır ki

Günaydın kızlar dğn kontroküm vardi nstede sancı yok hareket ve kalp atışı düzenli.. fakat kilo alımı durdu denecek kadar yavaşladı kızımın.harekrtlerini takip et 1 hafta sonra doğurtalım demişti hareketi azalırsa daha erken gel dedi..sonra dosyama baktı 38 i doldurmuşsun doğurtmamız lazım dedi yarın gel dedi ama gitmedim.doğumun kendi kendine başlamasını istiyorum ve özeldeki druma pazartesi randevum var ona danışmak istiyorum kilosu dişinda hiç bi problem yok. bi sorun olmadıgu surecede içerde kalıp az da olsa kilo alması daha mantıklı geldi bana..sizce ne yapmalıyım

Avent biberonla veriyorum dünden beri. Ayrıca dün tüm gün emzirdim bi kere mama verdim. Çok şükür bu sefer gık demeden aldı memeyi. Dr browns un temizliği kolay. zaten kaynar suya koyuyorum ben bi de likit temizleyici aldım biberon ve emzikler için. İçindeki aparatın da kendi küçük fırçası çıkıyor kutudan. Onla temizleniyor borusu canım.
Emziği uykuya dalmakta çok zorlanırsa ya da sakinleşmesi için tokken veriyorum arada. Mesela geçen topuk kanı aldılar. Delirdi resmen yawrum o anda hemen nasıl meme vereyim?verdim emziği 5dk sakinleşti ben de hemen emzirme odasına gittim sonrasında güzelce emdi. Yarım saat tutmadım pek ağzında canım. Bi süre sonra atıyor kendi zaten uykuya geçince. Ama gerçekten bebeklerin emme refleksi olduğundan rahatlamaya sakinleşmeye ihtiyaçları var ve bunun için 7/24 göğsümüz açık gezemeyiz, aralarda emzik vermek kurtarıcı oluyo. Sen ilk defa mı vericeksin yoksa başka emzik verdin mi önceden?

Ev neysede yemek konusunu hakletmem lazım bi şekilde cnm. Sütüm az zaten mama takviyesi alıyoruz. Sütümü arttırmam lazım beslenmem lazım ama mümkün olmuyor saol cnm, hepimize işallahh

Rezene çayı,komposto,hurma,bulgur,kara üzüm bunlar sütünü artırıyor canım. Ben her gün 2-3bardak rezene içiyorum. Faydası var bence. Dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…