- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.521
Bazen gece iyi yedirmeme rağmen aranıyor ozaman uykuya dalsın diye veriyorum aventin memeyi bırakacağını sanmıyorum zaten tam ememiyor beni 10 sn emip 3 sn bağırıyor çığlık çığlığa emişiyoruz sanırım süt istediği hızda gelmiyorKızlar aranızda emzik kullanan var mı hangisinden almak lazım . Memeyi bırakmasına da korkuyorum. Vermemek için çok direndim ama yavrum sürekli emmek istiyor aranmaktan helak oldu. Sürekli emzirince gaz problemi oluyor bu sefer uyuyamıyor.
Emdikten sonra 30CC veriyorum canım günde 3kez veriyoruz yavaş yavaş azalttım doktorun önerisiyle. Çişini kakasını saat saat not ediyorum akşam bakıyorum yeterli mi diye.Sabah sağdım 30cc verdim sütümü baktım aranıyor hala doymadı 40cc mama yaptım tık demeden içti bitirdi. Minicik midesi yok mu bu çocukların nasıl bu kadar içebiliyorlar peki aklım almıyor ya?? Mamayı ne kadar veriyorsun gün içinde canım?
Konuşan konusana zaten bende sana o yüzden aile hekimini dinle diyorum aç bu denince insan nasıl vicdan yapiyo çok iyi bilirim ama onlara kanip dinleyip ilk oğlumu en guzeg şeyden mahrum bıraktım şu anda bunu düşünmek inan daha acı diğer iki oğlumu sutumle beslerken onu mahrum bırakmış olmak düşüncesi beni çok üzüyor istedim ki sende öyle yapma sağlığı yerinde olsun varsın biraz az kilolu olsun üzülme sakın sütünü çok etkiler milette de kulak tıka İstanbul'da mı yaşıyorsunuz canimHer istediğinde veriyorum zaten canım saat tutmuyorum bazen bırakıyor 10 dk sonra emmek istiyor yoruluyorum ama yine de veriyorum emziriyorum. Çok çığlık çığlığa ağlarsa mama veriyorum ama yine aranıyor yine emziriyorum. Mamaya öcü gibi bakmıyorum ama sütüm çoğalsın istiyorum bunun yoluda emzirmek biliyorum ama neden doktorlar mamaya yönlendirip duruyor çözemedim. Bide yüzüme bakarak aç bu çocuk dediklerinde kahroluyorum vicdan azabı çekiyorum. Yetememe düşüncesi kafamdan silinmiyor mama versem ne kadar vereceğimide şaşırdım veriyorum yine zayıf diyorlar vermiyorum yine zayıf diyorlar.
Yok canım tekirdağda yaşıyorum. Öyle yapıcam mümkün olduğu her an emziricem çok zor durumda kalmadan mama vermiycem elbet artar heralde süt canım bakalım ilk ayın sonunda ne olacak.Konuşan konusana zaten bende sana o yüzden aile hekimini dinle diyorum aç bu denince insan nasıl vicdan yapiyo çok iyi bilirim ama onlara kanip dinleyip ilk oğlumu en guzeg şeyden mahrum bıraktım şu anda bunu düşünmek inan daha acı diğer iki oğlumu sutumle beslerken onu mahrum bırakmış olmak düşüncesi beni çok üzüyor istedim ki sende öyle yapma sağlığı yerinde olsun varsın biraz az kilolu olsun üzülme sakın sütünü çok etkiler milette de kulak tıka İstanbul'da mı yaşıyorsunuz canim
Kaç günlük oldunuz canım 30 cc yetiyor mu? Bende 2-3 kere 30 veriyorum sonra yine emmek istiyor yine emziriyorum doyup doymadığını anlayamıyorum çok mama vermekte istemiyorumEmdikten sonra 30CC veriyorum canım günde 3kez veriyoruz yavaş yavaş azalttım doktorun önerisiyle. Çişini kakasını saat saat not ediyorum akşam bakıyorum yeterli mi diye.
bende 1 haftalikken aventin emzigini aldım verdim hemen aldı dışarıda olunca çok faydası oluyor evde kısa süreli veriyorum toksa veriyorum onun dışında bol bol emziriyorumKızlar aranızda emzik kullanan var mı hangisinden almak lazım . Memeyi bırakmasına da korkuyorum. Vermemek için çok direndim ama yavrum sürekli emmek istiyor aranmaktan helak oldu. Sürekli emzirince gaz problemi oluyor bu sefer uyuyamıyor.
Bizde 5 lik yaptık bakalım canım denemek için dolaba koyduk bebişimizi bekliyoruz :) komşunun annesi dedi canım bizede onlar öyle buzluğa koymuş bizde tecrübesisiz daha :)Az yapmıştık başta yarısını gelenler yarısını da kendimiz içtik :) şimdi asıl bundan sonra gelenler olcak fazla fazla yapmak istiyorum nasıl muhafaza edeceğimi bilmiyordum çok teşekkür ederim canım o zaman ben bir kısmını buzlukta bir kısmını buzdolabında saklayayim ne olur ne olmaz diye
Ay çok sağol canım valla çok iyi geldi msjın Allah razı olsun. bugün kan gelmesi çok korkuttu beniHiç canını sikma canim. Ben 40+1 de doğum yaptim ve ogune kadar hiç acilmam yoktu. Hatta gündüz kontrole gitmistim açılma yik dediler aynı günün gecesi sancim başladı 2 cm açıklık vardı ve ertesi gün doğumum oldu. Sabret birden oluyor
Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin inşallahHerkese iyi gunler kızlar varmı yeni doğum yapanAfilim92 ne yaptı acaba
Rabbim geride kalan herkese saglikli hayırlı doğumlar nasıp etsin
Oğlum üç gunluk oldu bile sözde bugun doğacaktı ıyı kı erkenden olmuş :) :)
O bize bizde ona alışmaya çalışıyoruz üç gündür toplam 8 saat uyumadım bile ayaklarım davul gibi şiştiama her gunumüze şükür
Canım hurma falan yiyor musun ye bence. Bide çatı mayenesi derinden yapınca doğumu başlatıyomuş tetikliyomuş dr iyi kurcalasaydı. Ama daha var 22 sine üzülme başlar sancıların inşş. Dr muayene etti iki gün sonra suyum geldi banim. Kime sorsam hep öyle oldu diyorKızlar doktordan geldim hala bir açılma falan yoksancım sadece bir kere 54 e çıktı okadar perşembe yine randevu
Yiyorum canım yazmışken birtane daha yiyeyim bari. Derinden yaptı heralde bu sefer kanamam oldu zaten birden soktu anlayamadım ilkinde bir şey olmamıştı bu sefer sıktım biraz kendimi sanki. İnşallah ya birkaç gündür kasılmalarım vardı belki açılmıştır dedim ama açılmamış kapalı hala. Sende de kan falan gelmişmiydi hiçCanım hurma falan yiyor musun ye bence. Bide çatı mayenesi derinden yapınca doğumu başlatıyomuş tetikliyomuş dr iyi kurcalasaydı. Ama daha var 22 sine üzülme başlar sancıların inşş. Dr muayene etti iki gün sonra suyum geldi banim. Kime sorsam hep öyle oldu diyor
Canım kan geldiyse doğumun yakındır bence. Dr bilerek yapıyo bence o muayeneli çünkü gerçekten doğumu tetikliyor. Bendende kan geldi iki gün sonra suyum. İnşş yakında gelir seninkide öyle düşünüyorm stres yapma daha gününe var tadını çıkar son hamilelik zamanların :)Yiyorum canım yazmışken birtane daha yiyeyim bari. Derinden yaptı heralde bu sefer kanamam oldu zaten birden soktu anlayamadım ilkinde bir şey olmamıştı bu sefer sıktım biraz kendimi sanki. İnşallah ya birkaç gündür kasılmalarım vardı belki açılmıştır dedim ama açılmamış kapalı hala. Sende de kan falan gelmişmiydi hiç
Ay bakalım benimkide öyle mi olcak kan geldi deyince baya tuttu beni dinmeden yollamadı eve. Bilerek yapıyo olabilirler belki bu sefer baya bir sert yaptı çünkü. Peki baktığında açılma var mıydı sende? İnşallah canım ya valla hiç tadını çıkartamıyorum çok zorlanıyorum sıcak bir yandan yürümem bile zorlaşıyor artık. Bende bebeğini konuşan gruba katılmak istiyorum artık :)Canım kan geldiyse doğumun yakındır bence. Dr bilerek yapıyo bence o muayeneli çünkü gerçekten doğumu tetikliyor. Bendende kan geldi iki gün sonra suyum. İnşş yakında gelir seninkide öyle düşünüyorm stres yapma daha gününe var tadını çıkar son hamilelik zamanların :)
Sağlıkla gelsin inşallah mis kokulu bebişinBizde 5 lik yaptık bakalım canım denemek için dolaba koyduk bebişimizi bekliyoruz :) komşunun annesi dedi canım bizede onlar öyle buzluğa koymuş bizde tecrübesisiz daha :)
Ay çok sağol canım valla çok iyi geldi msjın Allah razı olsun. bugün kan gelmesi çok korkuttu beni
Ben 100 tl ye lansinoh aldım memede süt varsa hemen çeker çok memnunum ama daha uygunlarıda var daha pahalılarıda.benim manuel elektrikli olanlarda var.benimki hep meme istiyo dışarda emziremesiğim için sağdığım sütü biberonda veriyorum hazır almamış oluyo tabi benimki idarelik eve gelene kadar.hazır verdiğimde oluyo nadiren.sütüm bitince falan.mesela bugün 60cc çıktı onu içti 30cc hazır verdim onuda içti yoldaydım emziremedim diye.sende memende süt varmı varsa kaç cc var onu gör ve doktora ssor bu kadar çıkıyo yetermi diyeBende öyle yapayım o zaman canım
16 günlüğüz canım
Çişimizi güzel yapıyoruz tek problem kakamız. Inşallah doyuyordur ve kilo alır böyle çok zorlanmaya başladım ve nedense kafaya çok takıyorum.
Bakmadım canım sağma makinam yok alsammı ki?
Canım zaten bırakıyor 10-15 dkda yada uyuyor ben çekiyorum sonra diğer memeye geçiyoruz. Uyanmasını beklersem uyanınca kendi çekiştiriyor az geliyor diye düşünüyorum öyle olunca.
Maşallah ne güzel sütün bol olsun canım i
Ben elimle sıktırınca geliyor ama bebeğe az geliyor sanırım
Bu işin bu kadar zor olacağını düşünmezdim.
Benim kıza 5 çeşit aldım hiçbirini tutmadı.ama en uzun emdiği nuk un kauçuk emziği oldu.tavsiye ederimKızlar aranızda emzik kullanan var mı hangisinden almak lazım . Memeyi bırakmasına da korkuyorum. Vermemek için çok direndim ama yavrum sürekli emmek istiyor aranmaktan helak oldu. Sürekli emzirince gaz problemi oluyor bu sefer uyuyamıyor.
Ayni gogusu kac kez verecekmisiz canim? Benimde 2.bebegim ilkinde hem emme oldu hem mama ve simdi okudugum makalelere gore fazlasiyla yetermis sütümoinone27 bak bugün sağlık ocağına gittim emzirme suresinisordu dedim her iki göğüsu 3n fazla 15 er dj emiyor 6 gunluguz dedi ki şu anda tek goggö ywter istedikce tek gogusu ver dinlene dinlene emer 15 20 dk uyur aranir yine o göğüsu ver besleyici kisim en sondaki sütte dedi ve süt salgılanması daha fazla olur bu şekilde yaparsan dedi 3. Çocuk ve ben yeni birşey öğrenmiş oldum
Gözün aydin canim cok sevindim :)Kızlar bakamadım foruma ben küvezden aldım oğlumu çok şükür hamdolsun rabbime cumartesi günü aldık yarın kontrole götürücez rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor 22 gün hergün gittik geldik 50 km yol...hep sütümü götürdüm...hemşire dedi hergün düzenli gelen tek aile sizsizniz dedi.gitmesem oğlumu terketmiş gibi olacağımı hissederek hergün gittik.rabbim beneklerinize ve size şifalar versin...hastane yollarında geçmesin zamanlarınız çok zor ...
Amin canım inşallahSağlıkla gelsin inşallah mis kokulu bebişinaynen ben de buzluğa atmak aklıma gelmemişti hiç :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?