2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bazen gece iyi yedirmeme rağmen aranıyor ozaman uykuya dalsın diye veriyorum aventin memeyi bırakacağını sanmıyorum zaten tam ememiyor beni 10 sn emip 3 sn bağırıyor çığlık çığlığa emişiyoruz sanırım süt istediği hızda gelmiyor

Emdikten sonra 30CC veriyorum canım günde 3kez veriyoruz yavaş yavaş azalttım doktorun önerisiyle. Çişini kakasını saat saat not ediyorum akşam bakıyorum yeterli mi diye.

Konuşan konusana zaten bende sana o yüzden aile hekimini dinle diyorum aç bu denince insan nasıl vicdan yapiyo çok iyi bilirim ama onlara kanip dinleyip ilk oğlumu en guzeg şeyden mahrum bıraktım şu anda bunu düşünmek inan daha acı diğer iki oğlumu sutumle beslerken onu mahrum bırakmış olmak düşüncesi beni çok üzüyor istedim ki sende öyle yapma sağlığı yerinde olsun varsın biraz az kilolu olsun üzülme sakın sütünü çok etkiler milette de kulak tıka İstanbul'da mı yaşıyorsunuz canim

Yok canım tekirdağda yaşıyorum. Öyle yapıcam mümkün olduğu her an emziricem çok zor durumda kalmadan mama vermiycem elbet artar heralde süt canım bakalım ilk ayın sonunda ne olacak.

Emdikten sonra 30CC veriyorum canım günde 3kez veriyoruz yavaş yavaş azalttım doktorun önerisiyle. Çişini kakasını saat saat not ediyorum akşam bakıyorum yeterli mi diye.
Kaç günlük oldunuz canım 30 cc yetiyor mu? Bende 2-3 kere 30 veriyorum sonra yine emmek istiyor yine emziriyorum doyup doymadığını anlayamıyorum çok mama vermekte istemiyorum

bende 1 haftalikken aventin emzigini aldım verdim hemen aldı dışarıda olunca çok faydası oluyor evde kısa süreli veriyorum toksa veriyorum onun dışında bol bol emziriyorum

Bizde 5 lik yaptık bakalım canım denemek için dolaba koyduk bebişimizi bekliyoruz :) komşunun annesi dedi canım bizede onlar öyle buzluğa koymuş bizde tecrübesisiz daha :)
Ay çok sağol canım valla çok iyi geldi msjın Allah razı olsun. bugün kan gelmesi çok korkuttu beni

Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip eylesin inşallah
şişlik 1 hafta sonra geçiyor canim

Kızlar doktordan geldim hala bir açılma falan yok sancım sadece bir kere 54 e çıktı okadar perşembe yine randevu
Canım hurma falan yiyor musun ye bence. Bide çatı mayenesi derinden yapınca doğumu başlatıyomuş tetikliyomuş dr iyi kurcalasaydı. Ama daha var 22 sine üzülme başlar sancıların inşş. Dr muayene etti iki gün sonra suyum geldi banim. Kime sorsam hep öyle oldu diyor

Yiyorum canım yazmışken birtane daha yiyeyim bari. Derinden yaptı heralde bu sefer kanamam oldu zaten birden soktu anlayamadım ilkinde bir şey olmamıştı bu sefer sıktım biraz kendimi sanki. İnşallah ya birkaç gündür kasılmalarım vardı belki açılmıştır dedim ama açılmamış kapalı hala. Sende de kan falan gelmişmiydi hiç

Kızlar bakıyırum herkes mama ve sütten muzdarip. Bende ilk bi gün mama verdim almıyo çocuğum. Sonra memem acısade dayadım memeyi ağzına yarım saat emzirdim hep. Sağlam süt yapıcı şeyler yedim. Su sefer tıkaları acık değil sanırım kızım zor alıyo memeyi huy yaptı. Bu sefer hergün sıcak duş aldım memelerime masaj yapa yapa çok iyi geldi. Sağlam süt yapıcı şeylerle beslendim. Şimdilik süttm fena değil mama hiç vermiyodm iki saat yada bi saatt 15-30 dk arası emziriyodm, çocuk dr öyle söyledi. Şimdilik sistemi güzel kurduk maşallah ama uykusuzum yinede her anne gibi yorgunum :) birdeeee bi göğüsü emzirince daha sonra diğerine geçmeyin kızlar, iki üç sefer aynı memeyi emzirin sütler bitsin kaliteli süttde içsin bebeniz, diğeri bu sırada süt doluyo zaten sonra diğerini verin :) bebek emince gırt gırt sesler geliyo zaten bu yöntemi ben sevdim. Süt oluşumu birazda yapısal herkesin çok olmayabilir. Sağlam yiyin kilolar önemli değil düzeni kurunca veririz. Bunnu harici evde durmaktan çok sıkıldm gezmek istiyorm lohusa halimle. Popom hala acıyo tabi basurum oluşmuştu oda geçer inşş

Canım kan geldiyse doğumun yakındır bence. Dr bilerek yapıyo bence o muayeneli çünkü gerçekten doğumu tetikliyor. Bendende kan geldi iki gün sonra suyum. İnşş yakında gelir seninkide öyle düşünüyorm stres yapma daha gününe var tadını çıkar son hamilelik zamanların :)

Ay bakalım benimkide öyle mi olcak kan geldi deyince baya tuttu beni dinmeden yollamadı eve. Bilerek yapıyo olabilirler belki bu sefer baya bir sert yaptı çünkü. Peki baktığında açılma var mıydı sende? İnşallah canım ya valla hiç tadını çıkartamıyorum çok zorlanıyorum sıcak bir yandan yürümem bile zorlaşıyor artık. Bende bebeğini konuşan gruba katılmak istiyorum artık :)

Sağlıkla gelsin inşallah mis kokulu bebişin aynen ben de buzluğa atmak aklıma gelmemişti hiç :)

Ben 100 tl ye lansinoh aldım memede süt varsa hemen çeker çok memnunum ama daha uygunlarıda var daha pahalılarıda.benim manuel elektrikli olanlarda var.benimki hep meme istiyo dışarda emziremesiğim için sağdığım sütü biberonda veriyorum hazır almamış oluyo tabi benimki idarelik eve gelene kadar.hazır verdiğimde oluyo nadiren.sütüm bitince falan.mesela bugün 60cc çıktı onu içti 30cc hazır verdim onuda içti yoldaydım emziremedim diye.sende memende süt varmı varsa kaç cc var onu gör ve doktora ssor bu kadar çıkıyo yetermi diye

Benim kıza 5 çeşit aldım hiçbirini tutmadı.ama en uzun emdiği nuk un kauçuk emziği oldu.tavsiye ederim

Ayni gogusu kac kez verecekmisiz canim? Benimde 2.bebegim ilkinde hem emme oldu hem mama ve simdi okudugum makalelere gore fazlasiyla yetermis sütüm sizardi resmen ama ilk etapta dr mamaya itince ondan sonra azaldi zaten... bunda insallah once sutumu denemek istiyorum... olmazsa tabiki mama kurtaricim ama sütüm onemli ....

Gözün aydin canim cok sevindim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…