- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.481
Canım o agzindan çıkarmadan diğerine geçme.Bol su içiyorum canım inşallah dediğin gibi çoğalır böyle çok zor oluyor ve üzülüyorum
Tamam canım haber veririm tartılmayı unutmazsam bebekten :)
Çok geçmiş olsun canım umarım kısa sürede atlatır ve tekrarlamaz, sağlıkla büyüt bebeğini.
Benimde merak ettiğim konu bu işte doyuyor mu anlayamıyorum. Hep ağzı meme arıyor mama yerken bile ağzı hep aranıyor
Ben memenin birini 10-15 dk veriyorum diğerine geçiyorum onuda 10-15 dk veriyorum aranırsa yine değiştiriyorum böyle devam ediyor. Süt ağzına az gelince sinirleniyor diye sürekli meme değiştiriyorum ama doğrusu ne hiç bilmiyorum
Geçmiş olsun canım neyi vardı ogluşnun düzenli takip edemedimKızlar bakamadım foruma ben küvezden aldım oğlumu çok şükür hamdolsun rabbime cumartesi günü aldık yarın kontrole götürücez rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor 22 gün hergün gittik geldik 50 km yol...hep sütümü götürdüm...hemşire dedi hergün düzenli gelen tek aile sizsizniz dedi.gitmesem oğlumu terketmiş gibi olacağımı hissederek hergün gittik.rabbim beneklerinize ve size şifalar versin...hastane yollarında geçmesin zamanlarınız çok zor ...
Canım bugün 26 günlük olduk açıkçası hamileyken fena bi iştahım vardı şimdi pek iştahsızım süt için yemeye çalışıyorum.szin kaç gün oldu kafaya çok takmşsın ya bebek peşinde verirsin en kötü sporla çok rahat gider ya niye sıkıyosun canınıTam olarak kaç günlük oldunuz cnm
Maşallah canım çok iyi gitmiş ama kalanı da verirsin yavaş yavaş toplamda 20 mi almistin
Maşallah canım çok iyi gitmiş kaç günlük oldunuz hepsi birden mi gitti
Ben de 70 ile hamile kaldım 82 buçuk il3 doğuma girdim şu an 75 im 1 haftadır aynıym gitmiyor artık moralim bozuluyor ideal kilom 65
40 im çıksın artık vermek için ugrasirim
Canım mama konusunda bir bilgim yok ama bebeğin doyup doymadığını kakasindan değil cisinden anlarsın cnm
Bebek 1 ayın sonunda en az 500 gram almışsa doyuyordur cnm
Hamileyken de çok dikkat ettim ben cnm ya şimdi etmiyorum tabi ama hamur işi kızartma falan da yemiyorum.Canım bugün 26 günlük olduk açıkçası hamileyken fena bi iştahım vardı şimdi pek iştahsızım süt için yemeye çalışıyorum.szin kaç gün oldu kafaya çok takmşsın ya bebek peşinde verirsin en kötü sporla çok rahat gider ya niye sıkıyosun canını
Her istediğinde veriyorum zaten canım saat tutmuyorum bazen bırakıyor 10 dk sonra emmek istiyor yoruluyorum ama yine de veriyorum emziriyorum. Çok çığlık çığlığa ağlarsa mama veriyorum ama yine aranıyor yine emziriyorum. Mamaya öcü gibi bakmıyorum ama sütüm çoğalsın istiyorum bunun yoluda emzirmek biliyorum ama neden doktorlar mamaya yönlendirip duruyor çözemedim. Bide yüzüme bakarak aç bu çocuk dediklerinde kahroluyorum vicdan azabı çekiyorum. Yetememe düşüncesi kafamdan silinmiyor mama versem ne kadar vereceğimide şaşırdım veriyorum yine zayıf diyorlar vermiyorum yine zayıf diyorlar.Canım aile hekimini dinle bazı çocuklar yavaş ve az kilo alır önemli olan sağlıklı ilmasi bak madem süt te var mamayi kesinlikle verme habire seni emsin emdikce sutuncogalacak emin ol ben ilk oğlum da yaptım o hatayı biberon rahtligini bulunca beni 3 ay zor emdi ama 2.oglum da 1.5 yaşına kadar emzirdim sarılığı sınıra yaklasti ama yinede mama vermedim hwp emzirdim 3.oglum oldu yine aynısını yapiyorum kesinlikle biberon verme mama da bence vermeyebilirsin çünkü sütüm var diyorsun sana 3 çocuklu tecrübeli anne tavsiyesi canım sadee sabır
Mama verip de bebeği 1 aylık olan var mı aranızda kızlar.? Mamayı arttırdınız mı?
Ben en fazla 60 ml ve günde 4 kez veriyorum. Bebeğim şu an 3 haftalık.. Sizde durum nasıl?
Hep gittiğin hastaneye mi gittin canım neden kan idrar aldılar ki. Benimde bugün açıklık var mı diye bakılırken kan geldi çok korktumcanım ben de sancı var diye acile gittim ama keşke gitmeseydimgider gitmez daha muayene etmeden damar yolu açtılar kan ve idrar tahlili yaptılar. sonra açıklık var mı diye muayene oldum canım yandı. en son nst orda da sancı çıkmadı ilk başta nst ye alsalar bu kadar eziyet çekmiş olmazdım. artık doğum başladığından emin olmadan kesinlikle gitmem bu da bana ders oldu
Bende öyle yapayım o zaman canımoinone27 bak bugün sağlık ocağına gittim emzirme suresinisordu dedim her iki göğüsu 3n fazla 15 er dj emiyor 6 gunluguz dedi ki şu anda tek goggö ywter istedikce tek gogusu ver dinlene dinlene emer 15 20 dk uyur aranir yine o göğüsu ver besleyici kisim en sondaki sütte dedi ve süt salgılanması daha fazla olur bu şekilde yaparsan dedi 3. Çocuk ve ben yeni birşey öğrenmiş oldum
16 günlüğüz canımTam olarak kaç günlük oldunuz cnm
Maşallah canım çok iyi gitmiş ama kalanı da verirsin yavaş yavaş toplamda 20 mi almistin
Maşallah canım çok iyi gitmiş kaç günlük oldunuz hepsi birden mi gitti
Ben de 70 ile hamile kaldım 82 buçuk il3 doğuma girdim şu an 75 im 1 haftadır aynıym gitmiyor artık moralim bozuluyor ideal kilom 65
40 im çıksın artık vermek için ugrasirim
Canım mama konusunda bir bilgim yok ama bebeğin doyup doymadığını kakasindan değil cisinden anlarsın cnm
Bebek 1 ayın sonunda en az 500 gram almışsa doyuyordur cnm
Bakmadım canım sağma makinam yok alsammı ki?Hiç sağıp memeden kaç cc çıktığına baktınmı
Canım zaten bırakıyor 10-15 dkda yada uyuyor ben çekiyorum sonra diğer memeye geçiyoruz. Uyanmasını beklersem uyanınca kendi çekiştiriyor az geliyor diye düşünüyorum öyle olunca.Canım o agzindan çıkarmadan diğerine geçme.
ayrıca süt hemen inmediği için göğsüne emerken parmağınla aşağı doğru hareketler yap.
Ağzından çıkardın baktın o göğsünü almıyor.
Diğerine geç.
Geçmeden sıktır.
Benimki 15 dkdan fazla emiyor ama hala bosalmiyor gogsum.
Geçmiş olsun canım neyi vardı ogluşnun düzenli takip edemedim
Çok şükür kavuşmuşsun yavruna
Allah bagislasin
Ayy ben oğlun doğmuştur diye düşünüyordum :)Kizlar dr toplantı da hala bekliyorum
Kızlar bakamadım foruma ben küvezden aldım oğlumu çok şükür hamdolsun rabbime cumartesi günü aldık yarın kontrole götürücez rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor 22 gün hergün gittik geldik 50 km yol...hep sütümü götürdüm...hemşire dedi hergün düzenli gelen tek aile sizsizniz dedi.gitmesem oğlumu terketmiş gibi olacağımı hissederek hergün gittik.rabbim beneklerinize ve size şifalar versin...hastane yollarında geçmesin zamanlarınız çok zor ...
Her istediğinde veriyorum zaten canım saat tutmuyorum bazen bırakıyor 10 dk sonra emmek istiyor yoruluyorum ama yine de veriyorum emziriyorum. Çok çığlık çığlığa ağlarsa mama veriyorum ama yine aranıyor yine emziriyorum. Mamaya öcü gibi bakmıyorum ama sütüm çoğalsın istiyorum bunun yoluda emzirmek biliyorum ama neden doktorlar mamaya yönlendirip duruyor çözemedim. Bide yüzüme bakarak aç bu çocuk dediklerinde kahroluyorum vicdan azabı çekiyorum. Yetememe düşüncesi kafamdan silinmiyor mama versem ne kadar vereceğimide şaşırdım veriyorum yine zayıf diyorlar vermiyorum yine zayıf diyorlar.
Bende öyle yapayım o zaman canım
16 günlüğüz canım
Çişimizi güzel yapıyoruz tek problem kakamız. Inşallah doyuyordur ve kilo alır böyle çok zorlanmaya başladım ve nedense kafaya çok takıyorum.
Bakmadım canım sağma makinam yok alsammı ki?
Canım zaten bırakıyor 10-15 dkda yada uyuyor ben çekiyorum sonra diğer memeye geçiyoruz. Uyanmasını beklersem uyanınca kendi çekiştiriyor az geliyor diye düşünüyorum öyle olunca.
Maşallah ne güzel sütün bol olsun canım i
Ben elimle sıktırınca geliyor ama bebeğe az geliyor sanırım
Bu işin bu kadar zor olacağını düşünmezdim.
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar benim gece 12 geçince suyum geldi hatta ne gelmek boşaldı resmen , kendi doktorum saat 9 da yemek yedim diye gelsende birşey yapamam dedi devlete yönlerdirdi devlette gece saat 02:00 de seZeryan dopum yaptım , ebeler çok sinirli davrandı öze hast gittiğimi duyunca beni hep terslediler , siz siz olun söylemeyin özelden geldiğinizi , şimdi herşey yolunda yanımda uyuyor miniğim Allah herkesin gönlündekini nasip etsintekrar yazarım bu arada Günaydın
sağlıkla büyüt bebeğini canım geçmiş olsun biran önce toparlanır inşallahHerkese merhaba. Doğum yapan herkesin gözü aydın. Cumartesi günü Doğum yaptım. Oğlum 3770 gr doğdu. Planlı sezaryendi. başta oğlumda ufak bir nefes problemi görüldü ve yoğun bakıma alındı. O düzeldi... crp si yüksek çıktı bu sefer. Dün akşam itibariyle antibiyotik başladılar oğluma. Emzirmek için bile kucağıma vermediler. Sadece 2 kez emzirebildim. Sütümü sağıp veriyorum. En az 5 gün daha devam edecekmiş. Crp si yüksek olan var mı aranızda?
Beni hala emmiyor sağıp veriyorum. bazen çok geliyor bazen yetmiyor mamayla destekliyorum 100cc yapsam onu bile emecek çözemedimKızlar bebekler doyduklarını anlamazlar mı acaba ya? Beni emiyor yarım saate yakın. Bazen tek bazen iki göğsümü de. Ama ağzı hala aranıyor. Mama versem içiyor. Yetmiyor mu acaba sütüm?
Göğsümün boşaldığını nasıl anlarım?
Sütümü sağdım 30cc çıktı. Onu içti ardından 40cc mama içti. Fazla mı veriyorum bilemedim ama içiyor çocuk
gözünaydın canım geçmiş olsunKızlar bakamadım foruma ben küvezden aldım oğlumu çok şükür hamdolsun rabbime cumartesi günü aldık yarın kontrole götürücez rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor 22 gün hergün gittik geldik 50 km yol...hep sütümü götürdüm...hemşire dedi hergün düzenli gelen tek aile sizsizniz dedi.gitmesem oğlumu terketmiş gibi olacağımı hissederek hergün gittik.rabbim beneklerinize ve size şifalar versin...hastane yollarında geçmesin zamanlarınız çok zor ...
evet her zaman gittiğim hastaneye gittim. 1. trimester'da da gitmiştim acile o zaman da ilk önce kan idrar almışlardı rutin uygulamaları sanırım. bu sefer miad gebe olduğum için bi de damar yolu açtılar. açıklığa bakarken baya canım yandı ama kanama olmadı. senin açıklığa niye bakıldı? kontrol amaçlı mı? normal muayeneye gittiğimde hiç bakılmamıştı bende. çatı muayenesi de olmadım.Hep gittiğin hastaneye mi gittin canım neden kan idrar aldılar ki. Benimde bugün açıklık var mı diye bakılırken kan geldi çok korktum
Canım süt sağabiliyorsan saağ mutlaka emzirdikten sonra.
Su tahin kuriyemis(kuru incir kavrulmamis badem fındık ceviz hurma)
Humana ve rezene çayı.
Ben ilk sagdigimda gelmedi.
Artık hemşireler kızıyoddu bu kadar sık sagamazsin iki saatte bir olcak diye.
Neyse çıkan şey iki çay kaşığı bile olmuyor.
Şuan hem göğsüme verip ilk zamanlar 50 cc mama vermeme rağmen
Sütüm çoğaldı. Mamayı kestim
Aagdigim sütü vermeye başladım biberonla
Bu sefer her zaman süt sagamicamin farkına varıp biberonu bıraktım
Kaşıkla vermeye çalışıyorum ama kilo kaybediyor.
Söylediklerinin hepsini yiyip içiyorum canım bünye meselesi sanırım birazda kafaya taktıkcada artmıyor. Inşallah benimde çoğalır. Bende mamayı kaşıkla veriyorum ama ondan mı kilo almıyor acaba emin değilim.Benimki doyoyior mu onu bilmiyorum
Kilo kaybediyor bi saat once emzirdim yine kalktı
erkeklerin geldiği saate göre yemek hazırlıyorsa kendisi de mi yemek yemiyor? yoksa kendisine ayrı mı hazırlayıp yiyor acabaOff kızlar kv bende.
Bu saat olmuş ortada yok.
Bebek uyur uymaz kalktım mutfağa çarpa çarpa çorba yaptım. Yalandan yanima geldi.geri gitti.
Kadın onume bir tas yemk koyamiyor.
Oğullarınin kocasının geldiği saate göre yemek hazirliyor
Gelmesinin bir mantığı yok zaten şuan.
Bir çorba kendimde yqowrim.
Tavuk haşlarım
Biseyler yaparım.
Bunu ona söyleyeyim mi sizce
Heralde rutin canım ozaman boşuna bakmışlar ama . Kontrol amaçlı bugün muayene günümde kontrol için baktı ilk çatı muayenem çok rahat geçmişti hiç anlamamıştım bugün neden böyle oldu anlamadım korktum sonra kanama durana kadar hastanede bekledim perşembe yine bakacak şimdiden korkum varevet her zaman gittiğim hastaneye gittim. 1. trimester'da da gitmiştim acile o zaman da ilk önce kan idrar almışlardı rutin uygulamaları sanırım. bu sefer miad gebe olduğum için bi de damar yolu açtılar. açıklığa bakarken baya canım yandı ama kanama olmadı. senin açıklığa niye bakıldı? kontrol amaçlı mı? normal muayeneye gittiğimde hiç bakılmamıştı bende. çatı muayenesi de olmadım.
umarım sorunsuz bi şekilde bir an önce doğuruzHeralde rutin canım ozaman boşuna bakmışlar ama . Kontrol amaçlı bugün muayene günümde kontrol için baktı ilk çatı muayenem çok rahat geçmişti hiç anlamamıştım bugün neden böyle oldu anlamadım korktum sonra kanama durana kadar hastanede bekledim perşembe yine bakacak şimdiden korkum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?