- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.501
Büyüme ataklarını duymuştum ama bı kadar erken olduğunu bilmiyordum canım. Bizimde aynı üç gecedir çok huzursuz sürekli memede bıraktığı an basıyor yaygarayı elimiz ayağımıza dolanıyor .Bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum ama bebekler 2 ila 3.haftalarında fiziksel büyüme atağı geçiriyorlarmış.. Benimkide bir kaç gün önce tüm gece uykusuz ve sürekli memede uyumak istedi yatağa yatırdık uyandı bizi de perişan etti. Gaz sancısı çekiyor diye damla aldık o iyi geldi ama bu arada az da olda serpildi yavrum büyüdü biraz..mama da veriyorum arada sarılığu geçsin diye iyice doysun diye, onun etkisi de var. Ama bu atak haftaları önemli internetten bakın, büyük ihtimal atak uykusuzluğu ve huzursuzluğu yaşıyor olabilirler.
Amin canım. Gerçekten zamanını bilmeden beklemek çok zormuş. Bende o kadar kasılma yaşadım açılma vardır diye bekliyordum ama hala bir şey yokmuş böyle olunca daha moralim bozuldu benimdeumarım sorunsuz bi şekilde bir an önce doğuruzdün geceden beri sancım olduğu için gerçekten doğuruyorum sandım çok heyecanlandım ama yanlış alarmmış böyle beklemek gerçekten çok zor bir an önce olsun bitsin istiyorum artık. bu arada sancım hala devam ediyor şiddetinde ve sıklığında bi değişiklik yok
Benimde 12 gün oldu 10kilo almıştım 5i gitti göbeğim yavaş yavaş iniyor tamamı ne zaman gider merak ediyorum bendeBu arada kızlar doğumda kaç kg gitti?
Biz 18 günlük olduk benden sadece 7 buçuk gitti
Merak ediyorum daha gidecek mi yoksa tamam mı?
Sizler kaç günlük oldunuz kc kg gitti toplamda
erkeklerin geldiği saate göre yemek hazırlıyorsa kendisi de mi yemek yemiyor? yoksa kendisine ayrı mı hazırlayıp yiyor acaba
Yaa aynı soruyu ben soruyorum sürekli. Emiyor ama ne kadar emiyor doyuyor mu anlamıyorum . Sağıyorum hala süt oluyor. Bir memeyi 20 - 25 dk emiyor diğerine geçinve hemen uykuya dalıyor ememiyor. Mama veriyorum onu bitiriyor.Kızlar bebekler doyduklarını anlamazlar mı acaba ya? Beni emiyor yarım saate yakın. Bazen tek bazen iki göğsümü de. Ama ağzı hala aranıyor. Mama versem içiyor. Yetmiyor mu acaba sütüm?
Göğsümün boşaldığını nasıl anlarım?
Sütümü sağdım 30cc çıktı. Onu içti ardından 40cc mama içti. Fazla mı veriyorum bilemedim ama içiyor çocuk
Başka yerlerede bakayım canım çok sağol :)
Sordum ama açıklayıcı bi cevap alamadım canım doktora göre 2 saatte bi 20 dk emzir dedi. Son emzirdiğin göğsü 5-6 dk emirip diğerine geç 15 dkda onu emsin dedi ama bana mantıklı gelmiyor niyeyse 20 dkda doymuyor ki saatlerce emince bile doymuyor mama içiyor bana aç gibi geliyor doktorda kilo alımı az diyor zaten.
Yağlı kısım 5 dk sonra geliyor diye biliyorum canım o yüzden ben değiştiriyorum ama ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum bende 2-3 gündür değiştirip emziriyorum öncesinde senin gibi tek meme gidiyordum.
Sen doktoruna sorunca bana da haber verir misin seninki ne önerecek bakalım?
evet canım bir öğünde. çok emerse bende 50 ml ye düşürüyorum ölçüyü dökmeyeyim diye. Bir kaç kez dipte kalana dökmek zorunda kalınca ben de meme emmesini düştüm.Bir öğünde 60 dimi cnm? Biz 21 günlüğüz bende bir öğünde 60 veriyorum bazen az geliyor bazen fazla. Emdikten sonra verdiğim için sanırım.
Aynen canım ilki o kadar erkenmiş ben de merak edip baktım atak olmasın diye o zaman öğrendim....Büyüme ataklarını duymuştum ama bı kadar erken olduğunu bilmiyordum canım. Bizimde aynı üç gecedir çok huzursuz sürekli memede bıraktığı an basıyor yaygarayı elimiz ayağımıza dolanıyor .
Başka yerlerede bakayım canım çok sağol :)
Sordum ama açıklayıcı bi cevap alamadım canım doktora göre 2 saatte bi 20 dk emzir dedi. Son emzirdiğin göğsü 5-6 dk emirip diğerine geç 15 dkda onu emsin dedi ama bana mantıklı gelmiyor niyeyse 20 dkda doymuyor ki saatlerce emince bile doymuyor mama içiyor bana aç gibi geliyor doktorda kilo alımı az diyor zaten.
Yağlı kısım 5 dk sonra geliyor diye biliyorum canım o yüzden ben değiştiriyorum ama ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum bende 2-3 gündür değiştirip emziriyorum öncesinde senin gibi tek meme gidiyordum.
Sen doktoruna sorunca bana da haber verir misin seninki ne önerecek bakalım?
Yaa aynı soruyu ben soruyorum sürekli. Emiyor ama ne kadar emiyor doyuyor mu anlamıyorum . Sağıyorum hala süt oluyor. Bir memeyi 20 - 25 dk emiyor diğerine geçinve hemen uykuya dalıyor ememiyor. Mama veriyorum onu bitiriyor.
kalbımız ve dualarımız snınle canımKizlar dr toplantı da hala bekliyorum
Kızlar acaba önce emzirip sonra mama mı versek böyle yapan oldu mu hiç??
Şimdi göğüslerim çok dolu değildi ama 15-20dk emzirdim. Baktım doymadı hala aranıyor ağlıyor. 60cc mama verdim hepsini içti. Sonra da mışıl mışıl uykuya daldı. Böyle bu yöntem mi yapsam diyorum.
Her saat emzirip durunca da göğüslerde süt birikmez ki demi ama??
Sana bakmaya girmiştim canım inşallah hayırlısıyla oğlusun gelir :)Kizlar dr toplantı da hala bekliyorum
Evet canim 20 kilo aldım ama kilo vermeye uğraşmıyorum şu an tek derdim sütüm çoğalsın diye iyi beslenmek bol sıvı almak bundan sonra kilo bile ala bilirim :)Tam olarak kaç günlük oldunuz cnm
Maşallah canım çok iyi gitmiş ama kalanı da verirsin yavaş yavaş toplamda 20 mi almistin
Maşallah canım çok iyi gitmiş kaç günlük oldunuz hepsi birden mi gitti
Ben de 70 ile hamile kaldım 82 buçuk il3 doğuma girdim şu an 75 im 1 haftadır aynıym gitmiyor artık moralim bozuluyor ideal kilom 65
40 im çıksın artık vermek için ugrasirim
Canım mama konusunda bir bilgim yok ama bebeğin doyup doymadığını kakasindan değil cisinden anlarsın cnm
Bebek 1 ayın sonunda en az 500 gram almışsa doyuyordur cnm
Canım ilk emzirin sonra mama verin denilmisti banada
Mammayi nasıl veriyorsun
Az yapmıştık başta yarısını gelenler yarısını da kendimiz içtik :) şimdi asıl bundan sonra gelenler olcak fazla fazla yapmak istiyorum nasıl muhafaza edeceğimi bilmiyordum çok teşekkür ederim canım o zaman ben bir kısmını buzlukta bir kısmını buzdolabında saklayayim ne olur ne olmaz diyeBiz yaptık canım normal dolap kısmında tutuyorum bozulcağını sanmıyorum ya ben ama buzluğa atıyorlarmış
Bende ne açılma ne sancı var bir şey yok
Hiç canını sikma canim. Ben 40+1 de doğum yaptim ve ogune kadar hiç acilmam yoktu. Hatta gündüz kontrole gitmistim açılma yik dediler aynı günün gecesi sancim başladı 2 cm açıklık vardı ve ertesi gün doğumum oldu. Sabret birden oluyorKızlar doktordan geldim hala bir açılma falan yoksancım sadece bir kere 54 e çıktı okadar perşembe yine randevu
Evet fiyatı yüksek duruyor canım indirim denk gelse keşke. Ama memeyi bırakmıycaksa verilir hiç sorun değil.Rica ederim canım yurtdışında da yok galiba,sitelerde bulamadım, burada da çok pahalı .indirimli bulursam bir tane daha alıcam bende.
evet canım bir öğünde. çok emerse bende 50 ml ye düşürüyorum ölçüyü dökmeyeyim diye. Bir kaç kez dipte kalana dökmek zorunda kalınca ben de meme emmesini düştüm.
Geçen huysuzdu, hem bolca emdi, üstüne 40 ml meme sütü içti üstüne 50 ml mama içti saat 2 de uyandı sabah 5da uyudu , işte o gün büyüme atağı geçirdi sanırım :) doymak bilmedi
Aynen canım ilki o kadar erkenmiş ben de merak edip baktım atak olmasın diye o zaman öğrendim....
Tamam canım haber bekliyorum sendenValla bende ne yapacağımı şaşırdım canım. 30cc verdim içiyor doymuyor hala aranıyor. 40lık içti. Bu gün 60lık verdim bitirdi. Öncesinde de beni emdi 15-20dk. Gidip gelelim doktordan haber veririm canım sana da.
Ben önce emziriyorum canım baktım aranıyor süt yok sinirleniyor sonra mama veriyorum. Günde 3 kere 30 cc kadar emdikten sonra bazen 60da içtiği oluyor günü gününe tutmuyor ki.Kızlar acaba önce emzirip sonra mama mı versek böyle yapan oldu mu hiç??
Şimdi göğüslerim çok dolu değildi ama 15-20dk emzirdim. Baktım doymadı hala aranıyor ağlıyor. 60cc mama verdim hepsini içti. Sonra da mışıl mışıl uykuya daldı. Böyle bu yöntem mi yapsam diyorum.
Her saat emzirip durunca da göğüslerde süt birikmez ki demi ama??
CanımBaşta iki göğsü de emzirip ardından doymadıysa mama mı verin dedi doktorun?ne kadarlık vermek gerek o zaman 3saatte bir 60lık mı?
Mamayı gün içinde 30-40cc veriyordum gece 60lık veriyorduk. Bu gün ilk defa emzirdim baktım doymadı 60lık verdim içti uyudu şimdi. Bir daha böyle mi yapsam mamaya çok mu alışır yoksa böyle olunca da bilemedim ki?
Ne yaptın cnm girdin miiKizlar dr toplantı da hala bekliyorum
Canım ben emzik veriyorum ilk başta almadı ben pes etmedim şimdi alıyor sadece doydugundan emin olduğum ve arandığı zamanlarda veriyorum gece pek fayda etmiyor ama sürekli meme istiyor gündüz ise yarıyorKızlar aranızda emzik kullanan var mı hangisinden almak lazım . Memeyi bırakmasına da korkuyorum. Vermemek için çok direndim ama yavrum sürekli emmek istiyor aranmaktan helak oldu. Sürekli emzirince gaz problemi oluyor bu sefer uyuyamıyor.
Ben de merak ediyorum cnm göbek 40 a kadar yavaş yavaş inecekBenimde 12 gün oldu 10kilo almıştım 5i gitti göbeğim yavaş yavaş iniyor tamamı ne zaman gider merak ediyorum bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?