2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bugün doğumun 34. Günü oğlum bir buçuk kilo almış. E tabi full mama ile beslenince ve gazdan dolayı sürekli araninca böyle oldu. İkinci aşıyı yaptırdık. Artık baktığı yeri goruyor beni tanıyor hafiften gulunsemeye basladi. Baktığı şeyleri inceliyor. Özellikle kırmızıya çok bakıyor. Boyu 54 olmuş. Yenidoğan patikli zibinlar artık olmuyor kısa kalıyor ayaklarına. Poposu baldırları kocaman oldu. Yıkarken filenin üzerinde çok ağlıyordu. Köpüklü aldık suyun içinde oluyor şimdi bu şekilde hoşuna gitti ayaklarının poposunun suyun içinde olması. Aglamiyor artık banyoda. Onun dışında sürekli ikinmaya ve ağlamaya devam tabiki.
Bendeki durumlar şu şekilde. Lohusa kanamam bitmişti ama yeniden aktif kanama başladı. Sanırım adet kanı bu 40 im bile dolmadi. Galiba emzirmiyorum diye böyle oldu. Ve iyileşen dikişlerim aşırı ağrıyor Ağrı kesici içiyorum sürekli. Bugün doktora gidicem sorun nedir iç dikişlerde açılmadan supheleniyorum

Kizlar, bebegi surekli kucakta olmak isteyenlere birsey sormak istiyorum.
Bebegi guzelce kudakliyormusunuz? Ve yataga koyarken ustunuzdeki kokunuzun sindigi kiyafetinizi bebegin yanina koyup denediniz mi?
Ayrica yataga koyduktan sonra aglamasi ne kadar suruyor, yani bir muddet bekliyor musunuz, yoksa hemen gene aliyomusunuz kucaga?
Son olarak da 4moms tarzdaki, sallama urunlerinden denediniz mi?

Bende acemi bir anne adayiyim da, aklimda bu bilgiler kalmis. Bunlari yaptiginiz halde mi sikinti devam ediyor. Beni nelerin bekledigini anlamaya calisiyorum da :)

Memeyi tutmada sıkıntı yok ama biberon kolayına geldiği için memeyi bağıra çağıra tutuyor. Resmen söyleniyor.. hem emmiyor 2-3 çekip bırakıyor yaygara koparıyor..mecbur mama biberon veriyorumcanım.
Sende sağ çay kaşığı kadarda çıksa sağ canım moralden de geri kaçar süt.
Süt çoğalır çektikçe Allah büyük canımcım

Hangi biberonu veriyorsun? Çok akitanlardan mi? Aventin Yenidoğan başlığı çok az akıtıyor bir de öyle dene istersen. Hani diğerleri çok akitiyor ya belki öyle cozwrsin

Canım kilo alması iyi bebeğin sağlıklı olsun da , doktorun mama kötü bişey değil dedi beni de ikna etti sarılığı var diye sonuçta onun gelişimi için önemli napalım elimizden geldiği kadar zorlayacağız üzülme yani sağlıklı olsunlar yeter..
Günde kaç ml mama veeiyorsun bir seferde canım ve kaç kez alıyor yaklaşık?
Ben bir seferde 120 ml yer geçti diye düşünüyorum artık 1 aylık olacak çünkü

Hangi biberonu veriyorsun? Çok akitanlardan mi? Aventin Yenidoğan başlığı çok az akıtıyor bir de öyle dene istersen. Hani diğerleri çok akitiyor ya belki öyle cozwrsin
Evet canım aventi vrricem artık var ondan en azından daha zor emiyor

Oyyy insallah benim öğünler de aksiyor .Wc ye gitmem hala cok zor fazla su tuketemiyorum .Ama tuketmem lazim .
Ben yarın öğlen giriyorum doğuma inşallah. Ay canımmm oğluş nasıııll sen nasılsın ♡ artık buralarda gezemezsin izin yok sana :) doğuran gitti:)))
Oglus beslenme dışında iyi cok sukur .Bu arada bana benziyormus dr gelen giden herkes soyluyor :)Canim hic korkma rahat rahat gir doguma .Ameliyathanede her sey kontrol altinda .Etrafinda dönüyorlar .Hemsire bizim icin foto bile çekti. O ani ölümsüzlestirdi .Uyusukluk gecince gayret et yürü.Allah yardimcin olsun.
Yaa cuzdan olabilir .Hatta set yapılabilir cakmak cüzdan kemer .Bunu bir dusuneyim .Aslinda dogumdan once hazirlayip ilk kontrolde götürmek istiyordum olmadi .Ee yarin da kontrol var bu saatte ne hazirliycam ki sonraya kaldi.

Afillim önce memeni emsin sonra biberon kullan benim düştüğüm hataya dusme. Bebek meme diye biberonu biliyo sonra. Ciddi meme reddi oluyor. Yani memeyle pek tanışmadan biberon vermek sıkıntı biraz.
Inan her zorlandığımda aklima sen geliyorsun .Sana hep dua etmistim .Insallah atlatczz biz de
Tesekkur ederim canim .Insallah .Su an annemle yalniziz ta ki aksama kadar .Iyiyim stresim daha az .

İki saatte bir 60 içiyor. Bazen 90 içip iki buçuk üç saat tekrar istemediği oluyor. Ama hiç 90 üstüne çıkmadık muhtemelen de çıkamaz kendi bırakıyor çoğu zaman 70 te 80 de falan atıyor ağzından. Günde toplam 700-750 civarı oluyor şuanda. Mümkün olduğu kadar çok vermeye çalışıyorum ki daha uzun süre tok durup mama aralığı uzasin içtiğini sindirsin vcunku 3 saatten aşağı tam sindiremiyormus. Gaz karın ağrısı yaparmış. Bir de her icisinde hava yutuyor gaz giderici biberon kullansam da bir yetişkin kadar gaz çıkarıyor midesinden. Her seferinde çıkarmayı başaramiyorum sonra akşamları kıvranıyor. Bir de çok şık mama verirsen tok olacağı için seni hiç emmez. Seni emmesi için de acikmasi gerekiyor.

Bende yalnızım cmm, sling almak istiyorum, lavaboya bile gidemiyorum.. biberonları falan günde bir defa kaynatıyorum ancak

Spinal sezeryan olan arkadaslar 5.gun kontrole gittiğinizde yürüyebildiniz mi ?Ben yatak odasindan oturma odasina gidip geriye zor dönüyorum .Yarin ne yapcam bilmiyorum

Bende yalnızım cmm, sling almak istiyorum, lavaboya bile gidemiyorum.. biberonları falan günde bir defa kaynatıyorum ancak

Bende eşimle birlikte bakıyorum dün eşim nufus işlemleri için gitmişti akşam üstü döndü inan wc gitmek için cocugu bebek arabasına koyup banyo kapısının karsısına getirdim

Spinal sezeryan olan arkadaslar 5.gun kontrole gittiğinizde yürüyebildiniz mi ?Ben yatak odasindan oturma odasina gidip geriye zor dönüyorum .Yarin ne yapcam bilmiyorum
7. Gün kontrole çağırmıştı. 4 kat merdiven inip çıktım sırtımda bebek çantası vardı ayrıca herkesin toparlanma süreci ağrı eşiği farklı canım ama illa yuricem diye kendini zorlama acisi sonradan çıkıyor yorulmadan canını yakmadan abartmadan yapmaya çalış her şeyi. Nihayetinde böyle kalmayacaksin her şey geçecek bir kaç gune

Canım benimde ağrılarım çok oluyor ama ben gayretle ayakta kalıyorum sende ayakta kaldığın zamanı çoğalmayı dene , çünkü herkes ne kadar çok yürürsen o kadar iyi toplarsın demişti bana

Ne güzel canım ilgileniyorlar benim hastanede yok öyle bir şey ebeyi bile geçen gün kontrolden sonra kanamam oldu da ozaman gördüm
Ben doktorun özel muayenehanesine gidiyorum. O da müşteri toplamak için böyle atraksiyonlara giriyor. Yoga eğitimi, emzirme eğitimi, anne -baba eğitimi, sonlara da doğru da ebesi Bella dansı diye birşey yaptırıyor İyiler hoşlar da bir gebeden bekleyebilecekleri konusunda çok da güvenemedim ben. Misal geçen gün diyor ki 3 aşamalı squat yapacaksın, günde 1 saat boyunca. Aşamalar da şöyle: 1. dizleri hafif bük, sağa sola sallan belden, 2. dizleri yarıya kadar bük öyle sallan, 3. yere komple çömel o şekilde iken sağa sola yaylan sallan, sonra da sallana sallana tamamen ayağa kalk. jimnastikçi miyim ben , normal hayatımda bile zor yaparım bunları Yani fazla ilgi de ii değil, boşver

içimden çıkarınca direkt okula yazdırcaz

Banada öyle geliyo canım valla ay ama okadar bekleyemem heralde ben sezeryan isterim gibime geliyor. Gerçi bugün nstde sancı çıktı ilerleme katediuoruz galiba
Ben de 40. haftaya girince suni sancı istemeyi düşünüyorum. Yaşlandı çocuk, Benjamin Button gibi doğacak.

Canım benim depresyon falan yok öyle birşey sen yine de gogsunututturmaya çalış ilk iki gün benimki de öyleydi hatta hala bazen tam tutamiyo memeyi ucunu alıp duruyor bizde 17.5 u gorduj sarılıkta dün bide bugün 1 igun mama verdim benide emiyo bayağı uğraştırıcı ama dayanmaya çalışıyoruz sende sakın pes etme az gelir zaten sutun en azından sag onu da ver düzelir alisir merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…