- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.001
Zor canım valla nasıl besleniyorsun?Bende yalnızım cmm, sling almak istiyorum, lavaboya bile gidemiyorum.. biberonları falan günde bir defa kaynatıyorum ancak
İki saatte bir 60 içiyor. Bazen 90 içip iki buçuk üç saat tekrar istemediği oluyor. Ama hiç 90 üstüne çıkmadık muhtemelen de çıkamaz kendi bırakıyor çoğu zaman 70 te 80 de falan atıyor ağzından. Günde toplam 700-750 civarı oluyor şuanda. Mümkün olduğu kadar çok vermeye çalışıyorum ki daha uzun süre tok durup mama aralığı uzasin içtiğini sindirsin vcunku 3 saatten aşağı tam sindiremiyormus. Gaz karın ağrısı yaparmış. Bir de her icisinde hava yutuyor gaz giderici biberon kullansam da bir yetişkin kadar gaz çıkarıyor midesinden. Her seferinde çıkarmayı başaramiyorum sonra akşamları kıvranıyor. Bir de çok şık mama verirsen tok olacağı için seni hiç emmez. Seni emmesi için de acikmasi gerekiyor.
İlk olunca tecrübesizlik de yoruyor insanı ne yapacağını bilemiyor. Anneler desen farklı farklı şeyler söylüyor. Doktor da kafamıza göre bulamadık. Zamanla uyum sağlayacağızHemen hemen aynıyız cnm bebek kendi itmeli yada kusmalı o zmn doymuş olur. Ağzının kenarından akması değil yemek yerken bizde döküyoruz bazen :)
Bnm derdim kaka yapamıyor.. acba aç mı kaka olmuyor diorum. O zmn uyumaz hep ağlar diyorum.. kabız olsa yine durmadan ağlar uyumaz fln çözemedim yarn dr ne diyecek bakalım
Azıcık büyüyüp ele avuca gelse bir kırkı çıksa rahatlarız diye umuyorum. Bende uyum sağlamış olurum. Güzel zamanlar tadını çıkarmak lazım nede olsa bir daha geri gelmeyecekBundan sonra boyle canim :)
Bugunler gececek farklilasacak,yeri gelecek lavaboya sokmayacak,kapida bekleyecek.O yuzden hic duzen pesinde kosturup,farkli seyler dusunup kendinide bebiside yorma❤
Inan geciyor,kabullen ve tadini cikar.Isin icinde olunca zor evet hele yorgunluk ustuste bindikce iyice sasiriyor insan ama cok normal bunlar.
Iste istedikce emzir,uyursada 2 saati gecmesin simdilik cok kucukken
Senin kucaginda flnda cok daha iyi uyur,varsin doldur yanlarini yastikla sende dayan koynunda uyusun.
Bende eşimle birlikte bakıyorum dün eşim nufus işlemleri için gitmişti akşam üstü döndü inan wc gitmek için cocugu bebek arabasına koyup banyo kapısının karsısına getirdim
Zor canım valla nasıl besleniyorsun?
Mei tai slingi demedimmm bu arada çokk mutluyum aile hekimliğine kadar gittik yolda 3 kere gaz çıkardı oğluşummm :))))
Şimdi aile hekimliğinden geldik..aynı dediler canım .mama azalt meme çoğalt yoksa bırakır dediler..bebeğinle inatlaş dedi bakalım inşallah yapabilicem
sonsuzzz canım bak burada uygun fiyatı da..acayip rahatlık al derim evde de kullanırsın..ben hem ev dışsrı için aldım.
Tamamen dokuma kumaş ve kenar sırtları elyaf dolgulu süper rahat ettim şu an.
https://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/mei-tai-kanguru-sling-bebek-tasima-3-pozisyon-tasima-361375144?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232247127*31478369247*91220864367*{type}*361375144*aud-338833715659la-397741231394&gclid=EAIaIQobChMI7M6zqYWr3AIVzVQYCh3VMwiKEAQYASABEgLxvvD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
Canım benim kızımda ilk almadı, belki memen çok gergin olduğu için tutamıyordur. Memenin derisini sıkıp yumuşatmaya çalıy öyle ağzı ver bebeğin, ilk zamanlar çok sıkıntı oluyo ama sınredan alıyorlar, kızım hala sol memeyi alırken uğraştırıyor beni. Üzülme sakın herşey düzelirKizlar gunaydin .Benim bebis mememi emmiyor.Hastanede karnima bastiktan sonra dikislerim mahvoldu.Bebekle ilgilenemedim. Sarilik olmasin diye mecburiyetten mamayla destekliyoruz. Enjektörle göğsüme damlatiyoruz .Oyle de hava alıyor. Biberon icin direndim ama sanirim kullancam .Depresyona soktular zaten cok kötüyüm
Kızlar sağlık ocağında kontrolümüz vardı 15günlük oldukbüyüyoruz yavaş yavaş . Kilo almaya başlamışız ölçümlerimiz yapıldı. Gözümüzde çapaklanma vardı . Biz anne sütü damlatmıştık ebeler kızdı. Sütte şeker var göz damarları tıkanır dedi. Doktora gösterdik damla verdi birde burun kenarlarına masaj yapacağız ilk altı ay normalmiş.
Canım çok iyi beslendin mi? Yinede gelmedi mi? Hergün duş sağlam beslenmek sütü baya artırıyor ama yapısal mı acabaEvet canım bende memeyle hiç tanışmama var hatta. İlk gün coook uğraştık ebelerle zar zor tutturuyorlardi ama ememiyordu şekeri düştü kaşıkla mama verdik. Sonra hastaneden çıktım ve annem biberonla mama verdi. Oğlum bir kez daha da almadı memeyi. Ben ısrar ettikçe o kendini geri atti. Memeye gideceğini anladığı an kucagimdan düşecek kadar atıyor kendini. Sonra sütumu sağsam da gelmedi. Bir hafta kadar 20 ml çıkıyordu. Şimdi bir çay kaşığı kadar bile çıkmıyor. Yüzde yüz mama veriyorum şuanda mahfolduk yani. Hala sütun varken bu sorunu çöz. Eğer yuruyebiliyorsan sürekli sağlık ocağına ebeye falan git tuttursunlar memeni yol gostersinler. Tünelin ucundan yazıyorum gelmeyin buraya!
sonsuzzz canım bak burada uygun fiyatı da..acayip rahatlık al derim evde de kullanırsın..ben hem ev dışsrı için aldım.
Tamamen dokuma kumaş ve kenar sırtları elyaf dolgulu süper rahat ettim şu an.
https://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/mei-tai-kanguru-sling-bebek-tasima-3-pozisyon-tasima-361375144?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232247127*31478369247*91220864367*{type}*361375144*aud-338833715659la-397741231394&gclid=EAIaIQobChMI7M6zqYWr3AIVzVQYCh3VMwiKEAQYASABEgLxvvD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
Canım bunun baş boyun desteği varmı göremedim fotoda
Amin canım. Seninde işin zor gerçekten Allahtan benim evde kimse yok yalnızım rahat rahat dolanıyorum ama doğumdan sonra nasıl olcam bilmiyorum bendeAy inşallah okadar uzamaz. Ben dayanamıyorum size Allah sabır güç kuvvet versin. Bu ara pek iyi değilim abimde bizdeya bu sıcakta evin içinde giyinik gezmek mahvediyo beni klimayı açıyorum soğuk diye kapatıyolar çıldırcam duş alıp vantilatörün önünde yatıyorum sabaha kadar burnum tutulmuş yarın olaydı bi emzirme macerası ameliyatlı bi şekilde giyinik olmak düşüncesi rahat hareket edememek şimdiden boğdu benisabır
Ay gerçekten onlar neymiş öyle ben normal halimle yapamazdım o dediklerini :)Ben doktorun özel muayenehanesine gidiyorum. O da müşteri toplamak için böyle atraksiyonlara giriyor. Yoga eğitimi, emzirme eğitimi, anne -baba eğitimi, sonlara da doğru da ebesi Bella dansı diye birşey yaptırıyorİyiler hoşlar da bir gebeden bekleyebilecekleri konusunda çok da güvenemedim ben. Misal geçen gün diyor ki 3 aşamalı squat yapacaksın, günde 1 saat boyunca. Aşamalar da şöyle: 1. dizleri hafif bük, sağa sola sallan belden, 2. dizleri yarıya kadar bük öyle sallan, 3. yere komple çömel o şekilde iken sağa sola yaylan sallan, sonra da sallana sallana tamamen ayağa kalk. jimnastikçi miyim ben , normal hayatımda bile zor yaparım bunları Yani fazla ilgi de ii değil, boşver
Bende suni mi istesem sezeryanamı dönsem bilemedim canım bir 40 ı tam doldurayım bakalım nolcak kaç güncük kaldı zatenBen de 40. haftaya girince suni sancı istemeyi düşünüyorum. Yaşlandı çocuk, Benjamin Button gibi doğacak.
Canım ilk 1 ay sık ıyanıyor geceleri 2 3 saatte bir ve o süreci biberonla değil emzirmeyle tamamlaman lazım. Prolaktin asıl gece salgılanıyor ve gece emzirmesini bırakıp biberona şimdiden dönersen meme gece süt üretmeyi bırakır belli müddet sonra. Bence geceleri dayan ilk 2 ay ve emzir bolca. Bebeğin de kokunla rahatlasın büyüsün. Naçizane tavsiyem.Bizimde dün kontrolümüz vardı hem kızımın hem benim. Dr sarılık testi yaptı allaha şükür yok kilosu 6 günde doğum kilosuna ulaşmış sütün yetiyor dedi maşallah. Sınra benim kontrolüm vardı dikiş ipleri yok olmuş her şey gayet güzel biraz popom acıyo tabi geçeçekmiş o da. Sonra kızımı ilk gezmesine götürdül avm ye gidip ona biberon aldım geceleri ben uyuynca annem versin diye inşy mememi unutmaz şimdilik emiyo benimde. Çabuk toparladım beni gören kırkın mı çıktı diyo nazar olcam allah korusun. Herşey yolunda allaha şükür lohusa depresyonunada girmedim, herkes benden böyle bi performans beklemiyormuşbecerikliymişim :)) iykusizluğada dayanıyorum ama annemden allah razı olsun ablamda burda ama gitcek o. İnşş böyle devam eder. Benzşuan çok mutluym anne olmak çok güzel. Kırkı çıkıncada taşınma işi var bakalım nasıl taşıncas
Bugün benimde çıktı ama doktor bir şey demedi :/ yetersizdi heralde ondan az sancılara bile seviniyorum :)OH ne güzel ya benim dün sancı da çıkmadı ben gidiyorum hoşçakalun
Çok zordu canım ne zorlukla gittim hatta gidip hemen döneriz dedim ama bir gittik sarılık olmuş hastanede bir gece de kalmak zorunda kaldım bebekle beraber o gece sabaha kadar kivrandim resmen Allah'tan benden başka anneler de vardı da sezeryanli bir birimize yardım ettik , ağrı kesici kullanıyor musun ben ikişer tane kullanıyordum her öğün o biraz iyi gelmişti o gün, sen bugün bolca yürü evin içinde canim biraz vücudun açılsın yarın biraz daha rahat yürüye bilesinSpinal sezeryan olan arkadaslar 5.gun kontrole gittiğinizde yürüyebildiniz mi ?Ben yatak odasindan oturma odasina gidip geriye zor dönüyorum .Yarin ne yapcam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?