2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Birde kızlar erkenci olur derlerdi bizimkilerin maşallahı var ağustos annesi olucaz biz bu gidişle :) bana hiç suni falan demedi napıcak çok merak ediyorum
Aynen bu kizlar bence bildigin assolist biz agustosa kalicizz cnm alistiralim aslan burcu olcek benm kiz, anasi gibi yengec olaydi iyiydi

Afilim92 evet cnm daha var bizim doguma...
Hayirlisiyla sennde agrilarin hemen gecer, sutunde bollasir ins,ilk zamanlar zorda sonrasi guzel, birde kv dene asla taviz verme derim, nasil alisiyorsa oyle gidiyor, yoksa onunu alamassin, kendi cocuguymus gibi hareket ediyorlar bide, 9 ay benim cocugumu tasimadin o oglundu diye hatirlatmak lazimda iste..

Canım benimkinimde öyle oluyodu hastanede olduğumdan doktorlar pansuuman yapiyodu.
Hala 14 günlükken bile olunca sağlık ocağı k vitamini yaptırn bir hastanede dedi.
Hastaneye gittik gerek duymadı. Bu cumaya kadar olursa yapcaklardi şuan akinti yok
Canım benim oğlumda aynen dediğin gibiydi.
Aktif olarak memedeydi. Uyumadı hiç.
Uyusa biraz. ya ses oldu ya yatağa koyunca uyandı ya kakasi ya cisi vardı.
Bende face de önerilen bi sayfa vardı ya
Orayı baya okudum..
Ogluşumun memede olması sadece fiziki ihtiyacıni değil güven huzur gibi manevi ihtiyaçlarını da karsiliyormus.
Doğumdan sonra ilk üç ay gebeligin 4. Trimestri gibi oluyormus.sabrettim. Çok şükür sekiz buçuk gibi uyudu.
Dünden beri uyumuyordu
Spinal sezeryan olan arkadaslar 5.gun kontrole gittiğinizde yürüyebildiniz mi ?Ben yatak odasindan oturma odasina gidip geriye zor dönüyorum .Yarin ne yapcam bilmiyorum
Kuzum bol bol hareket etmeye çalış

Yatıp kalkmak bana çok zor geliyodu
Mümkün olduğunca yuru hareket et
Ilkte bizimki de için için ağlıyordu
Sesi catallasiyodu
Şuan çatallanmadan ağlıyor:E
Deli ediyör bizi

Iyi aksamlar kızlar şöyle yorumları okudum da herkeste hemen hemen aynı şeyler, benim kızımda sürekli memede uyumak istiyor bende ne yapacağımı sasirdim artik beşiğe koyduğum anda agliyor sürekli kucak istiyor ne yemek yapıp yiyebiliyorum ne başka bişey umarim düzelir.

Spinal sezeryan olan arkadaslar 5.gun kontrole gittiğinizde yürüyebildiniz mi ?Ben yatak odasindan oturma odasina gidip geriye zor dönüyorum .Yarin ne yapcam bilmiyorum
yürüdüm canım bebeğinin sana ihtiyacı olduğunu düşününce ayaklanıyorsun hastane koridorlarında mecbur..daha iyi oluyorsun, sende daha iyi olacaksın inşallah

Bugün ilk defa dışarıda kullandım çok memnun kaldım. Ki daha bebiş ufak, önümüzdeki ay kafasını daha rahat ederim benimki wripe değil çünkü , mei tai aldım ben.

sen kullamıyo musun bunu? susuyor mu bebek ağlıyorsa?
Valla dışarı çıktığı anda sustu. Evde sürekli kullanmadım henüz ama karnı tok iken rahatken kolaylıkla işini yaparsın..sen yürürken o da içinde sallanınca gazını rahat çıkarıyor. bugün öyle oldu dışarı çıkar çıkmaz rahatladı yavrucum.
Sen de güle güle kullan canım.. Ben bugün baya rahat ettim. Uzun kullanımlarda nasıl acaba ? Hiç denediniz mi?

Herkese hayırlı forumlar pek bişiler yazamasam da aktif olarak okuyorum. Süt problemi çekenlere kolaylıklar pompa işe yarıyor diyor genelde anneler süt üretimi için. Kalkanlar da yaralara iyi gelebiliyor. Daha önce de demiştim akıl sağlığımız için özellikle de ilk aylar eş veya kendi anne dışında kimsenin yanında emzirmemek en iyisi tabi mümkün olursa. İnstagramda şurada burada ebelerin emzirme danışmanları ve çocuk doktorlarının faydalı paylaşımları oluyor onları takip edin etrafı dinlemeyin
Ben de tam bir uykusuz ana oldum doğumdan bu yana 15 gündür 2 saatten fazla kesintisiz uyumadım. Bünyem normalde uykusuzluğa çok dayanıksızdır evlat hatırına katlanıyoruz. Herkes bebek uyuduğunda uyu diyor ama vücut alışmamış gündüz asla uyuyamıyorum gece uykum geliyor onda da bebiş mesaisi başlıyor. Vücut olarak sınırlarımı zorluyorum gerçi eşim sinirlermin yıprandığını söylüyor

Bizim de kv 2 haftadır burada şehirdışıdnan geldi. Üstün çaba ve gayretlerimle pek bişiye karıştırmamaya çalışıyorum ama bu süreçte kendi yatak odama hapsoldum resmen psikolojim bozuldu evin içinde ne de olsa uzun süreli sürekli yatılı misafir olması zor bir şey. Bi de kv aşırı hassas ve anormal alıngan hastalıkları olduğu için de her an hasta olma modunda ve hastalanıyor da nitekim kendimi suçlu hissetmeme sebep oluyor. Kendi annem günlerdir evin hizmetçisi gibi sürekli yemek temizlik yapıyor yetmiyor kv hasta diye onunla ilgileniyor bazen patlıyorum normalde lohusalar nazlanır diye bizde tam tersi ben evdeki anneler alınmasın gücenmesin diye sürekli diken üstünde onların gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum. Annem evi temiz tutup yemek yapmaya çalışıyor bunun dışında kendi annemin de bana somut bi faydası yok kv de malum zaten. Bi de sanki anneler arasında ayrım yapıyormuş gibi hissettiriliyor ama ne yapayım kendi annemin yanında daha rahat hissediyorum doğal olarak. Sürekli vicdani gelgitler yaşıyorum ben mi abartıyorum fazla tepki veriyorum diye bir yandan hormonlar yeni doğumdan çıkmış vücut üstüne uykusuzluk yorgunluk bizde duygu durumları baya karışık yani
Burası da günlük gibi oldu kim bilir bebekler büyüyünce bakar güleriz halimize belki

Evet illa dediklerini yaptırtcaklar belli oldu yani yandık biz bu kızlarla

Evet cnm bende sabrediyorum, 3 ay böyle yaşayacağız galiba :)

Anneler D vitamini hangisinden kullanıyorsunuz? Bıgün sağlık ocağından ücretsiz verdiler ama içinde paraben varmış o nedenle kullanmayacağım. Bitkisel içerikli var mı bildiğiniz.

Anneler D vitamini hangisinden kullanıyorsunuz? Bıgün sağlık ocağından ücretsiz verdiler ama içinde paraben varmış o nedenle kullanmayacağım. Bitkisel içeirkli var mı bildiğiniz.
bize tera d3 verdiler onda paraben yok; farklı bir vitamin mi sizinkisi?

Kızlar bn sezeryn oldum küçük tuvaltmi yparkn dikişlerm çok acyo bnm gbi olan var mı 7 gün oldu sezeryan olalı

Hala aynı malesef yarın sabah kontrol var yine. 41e kadar doğmazsa suni sancı demişlerdi bana. Sana sezeryan demelerinin özel bi sebebi var mı?
Yok canım sadece gelmedi diye. Şuan ki durumu suniyle bile gelcek gibi değil heralde belki sonra suniye çevirir açıklık var mı yok mu hiç bakmadı bugün

Valla ben ikinci hamileligimden sonra ister istemez evham oldum, bir hafta da üniversite araştırma hastanesinde yatip degisik vakaları da gördükçe doktora hastaneye gitmekte fayda olduğunu düşünüyorum, ne kaybederiz ki ?

Canım Allah analı babalı buyutsun.benimde gogus ucum yok gibi tutamadı oğlum önce hastanede hemşireler tutturdu ama sona ben beceremedim.hastanede hemşireler silikon gogus ucu kullan dedi.sonada sağlık ocagındaki hemşire soledi.şimdi oğlum Allaha şükür silikon uçla emiyor onu tutması cok daha kolay.ve kullananlar bir sure sonra cenesi gelişince memeyide tuttugunu soyluyor.dene istersen ben ilk başlarda biraz sağıp sütü getirtip sona silikon uçla gögsümü emziriyodum.birde bebegi tutus pozisyonu cok onemliymiş bunu anladım.dikiş ağrısından bebeğimi kucagıma alamıyodum ama sona futbol topu yada çanta pozisyonu diolar onunla emziriyorum.önce sen rahat ettiğin pozisyonu bul.bu cok onemli.yatakta oturuyorum hem ayaklarımda yukarıda oluyor şişmiyor.yanıma bi yastık koyup bebeğimide yanıma yastığın ustune alıyorum.acı vs olmuyo bolece.ben rahat olunca oğlumda rahat oluyo.hiç pes etme.kv vs hepsi geçici hiç duyma solenenleri.oğlunu düşün ve kendinede oğlunada biraz zaman ver.Allah kolaylıkla atlatmayı nasip etsin bu zamanları herkese.

Sizin kullandığınız şey sling mi ilk bağlarken zor oluyor mu bi de kafasını tutamaması sıkıntı olmuyot mu
in

Arkadaşlar korse kullanan var mı? İlk bebeğim normal dogumdu ve en az 6hafta baya adet görür gibi kanamam oldu gobegim de gitti, ikinci sezeryan ve bir hafta bile gelmedi kanama, göbeğim de öylece kaldi, neden böyle oldu anlamadim yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…